2008. január 9. szerda

jan. 9
1:10
TISZK rendszerhez kapcsolódó infrastrukturális fejlesztések / TIOP-3.1.1/08/1 (Pályázatfigyelő)
A konstrukció célja a szakképzésre fordított állami források koncentrált felhasználásának ösztönzése a szakképző intézmények fizikai infrastruktúrájának fejlesztésén, a gyakorlati képzés korszerű technikai feltételeinek megteremtésén keresztül
jan. 9
1:14
Térségi integrált szakképző központ (TISZK) rendszerhez kapcsolódó infrastrukturális fejlesztés / KMOP-2008-4.1.1/A (Pályázatfigyelő)
A konstrukció célja a szakképzésre fordított állami források koncentrált felhasználásának ösztönzése a szakképző intézmények fizikai infrastruktúrájának fejlesztésén, a gyakorlati képzés korszerű technikai feltételeinek megteremtésén keresztül
jan. 9
1:18
Iparművészeti Szakmai Kollégium pályázata (Pályázatfigyelő)
Kortárs magyar iparművészek szakmai programjainak és eseményeinek támogatása, eredményeinek, értékeinek megőrzése, azok népszerűsítése
jan. 9
1:22
Ifjúságügy területén a 2007. évi pályázati kategóriákba bele nem férő kezdeményezések támogatása / IFJ-GY-KM-07-E (Pályázatfigyelő)
Célja: Olyan, 2008 első felében ifjúságügyi területen megvalósuló ún. nonkonform kezdeményezések támogatása, különös tekintettel a szakértői folyamatokra, amelyek a 2007. évben kiírt ifjúsági célú pályázati témákhoz nem kapcsolhatók, s így nem juthattak állami forrásokhoz. Előnyben részesülnek azok a pályázatok, melyek - saját ötletet részletes szakmai koncepcióval támasztanak alá, vagy - a…
jan. 9
1:26
Év kórháza 2007 cím (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja elismerésben részesíteni a kiemelkedő egészségügyi szolgáltató tevékenységet végző egészségügyi intézményeket
jan. 9
1:30
Élőben kapcsoljuk - kutatásmódszertan képzés, tanácsadás és folyamatkísérés civil szervezeteknek (Pályázatfigyelő)
Felhívás civil szervezeteknek, igény- és szükséglet-felmérési, kutatási folyamatok támogatására
jan. 9
1:34
A kisebbségi önkormányzatoknak a központi költségvetésből nyújtott feladatarányos támogatása (Pályázatfigyelő)
A Rendelet célja, hogy a 2006 őszén megválasztott települési, illetőleg a 2007 tavaszán megválasztott területi kisebbségi önkormányzatok állami támogatási rendszerét megújítsa és a szabályozást egy igazságosabb, feladatközpontú irányba mozdítsa el
jan. 9
1:38
A 2008. első félévében megvalósuló ifjúsági fejlesztő programok támogatása / IFJ-GY-KM-07-F (Pályázatfigyelő)
Célja: Olyan szabadidős tevékenységek, események (programok, eseménysorozatok) támogatása, amelyek egy ifjúsági csoport, egy település, kistérség vagy régió fiatalkorú lakosságának lehetőségeit bővítik. Ezen túl olyan ifjúsági csoportok, intézmények közötti együttműködések támogatása, melyek során különböző lehetőségek között élő fiatalok gyakorlatban mutathatják be ismereteiket, fejleszthetik…
jan. 9
4:55
Szívrohamot okozhat a D-vitamin hiánya (Infostart)
Az európaiak, így a magyarok szervezetében általánosan alacsony a D-vitamin szintje. Emiatt nem csak a csontok válnak gyengévé, de nő a szívinfarktus és az agyvérzés veszélye is - mondta az InfoRádió által megkérdezett intenzívterápiás szakorvos és táplálkozási tanácsadó. Gulyás Tamás hozzátette: a D-vitamin szintje könnyen befolyásolható. A vegyület a legújabb ismeretek szerint gátolja a…
jan. 9
5:18
Karsai: az egészségügy, jelenlegi állapotában, ragyogóan rendbe van téve (Népszava)
Az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvény módosítását tartja szükségesnek Karsai József szocialista képviselő, aki ellenkező esetben nem szavazza meg az államfő által a parlamentnek visszaküldött jogszabályt. Az SZDSZ viszont úgy látja, a törvényben szerepelnek a képviselő által hiányolt garanciák. Karsai bejelentette: támogatja Tóth Károly vizitdíjeltörlési javaslatát.
jan. 9
5:55
Kormányzati negyed: most időt kér a kabinet (Népszava)
Egyelőre leállítják a kormányzati negyed projektet - így döntött tegnap a kormánykabinet. Ez elvileg azt jelenti, hogy később még megvalósulhat a beruházás, ám ebben kevesen hisznek. Egy biztos: a kormányfő a földművelésügyi tárca Kossuth téri épületébe költözik. A környék sorsáról hamarosan megkezdődnek az egyeztetések, Terézváros például kulturális funkciót látna itt szívesen. Mindentől…
jan. 9
6:11
Sólyom László avatja fel Brusznyai Árpád ,56-os mártír emlékművét Veszprémben (Népszava)
Sólyom László köztársasági elnök avatja fel Brusznyai Árpád ,56-os mártír emlékművét ma 18 órakor Veszprémben, a megyeház előtti téren. Brusznyai Árpád tanárt, a Veszprém Megyei Forradalmi Tanács volt elnökét 50 évvel ezelőtt, 1958. január 9-én végezték ki Budapesten, a Kisfogház udvarán.
jan. 9
6:38
Influenzajárvány: ki lesz biztonságban? (HVG)
Vészesen közeleg az influenzajárvány, de még mindig érdemes védőoltást kérni. Szakemberek azt tanácsolják, erősítsük az immunrendszerünket is, így nagyobb eséllyel kerülhetjük el a betegséget. Körkép a szezonális vírusról.
jan. 9
6:49
Még nincs végrehajtási rendelet az egészségbiztosítási törvényhez (Infostart)
Jövő kedden tárgyal az MSZP parlamenti frakciója a köztársasági elnök által megfontolásra visszaküldött egészségbiztosítási törvényről. Battonya szocialista polgármestere azt mondta: nem szavazza meg újra a jogszabályt, ha a végrehajtási rendeletek ellentétesek lesznek a törvény szellemével. Ilyenek eddig nem készültek, jóllehet a parlament a február 11-i első ülésén foglalkozni akar a kérdéssel.
jan. 9
7:05
BKV: nagy a sor? Akkor nem kell ennyi pénztáros! (Népszava)
Miközben negyven perceket állnak sorban az emberek egy bérletpénztár előtt, a BKV hatvanhárom pénztáros elbocsátását tervezi – írta szerdán a Magyar Hírlap. Ez körülbelül húsz pénztár bezárását jelentené.
jan. 9
7:10
"Az egészségügy átalakítása visszásságok sorát hozza létre" (Infostart)
Egészségügyi jogi ombudsmani tisztség létrehozását javasolta az egészségügyi miniszternek az állampolgári jogok országgyűlési biztosa, Horváth Ágnes azonban elutasította a felvetést. Szabó Máté az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: az ágazat átalakítása pillanatokon belül egyéneket érintő visszásságok sorát hozza majd létre. A biztos arról is beszélt, hogy az ügyek között társadalmi…
jan. 9
7:15
Az OTP nyerte a legtöbb közbeszerzési pályázatot (Infostart)
2007-ben körülbelül 1500 milliárd forint volt a közbeszerzések értéke - írja az index.hu. A legnagyobb összegű megrendelést a közbeszerzési pályázatokon a Strabag nyerte, 47 tenderen, 61 milliárd forintot. Őket követi a Hídépítő Zrt, amely 7 eljárásban 54 milliárdos megrendelést kapott.
jan. 9
7:32
Beszéd a pártparlamentnek (MaHu)
Várhatóan nem a Parlamentben, hanem az MSZP választmánya előtt tartja idei első, politikai évadnyitó beszédét Gyurcsány Ferenc - írta szerdán a Népszabadság.
jan. 9
7:48
Gyurcsány a sajátjai előtt értékeli az elmúlt évet (Népszava)
Várhatóan nem a Parlamentben, hanem az MSZP választmánya előtt tartja idei első, politikai évadnyitó beszédét Gyurcsány Ferenc - írta szerdán a Népszabadság.
jan. 9
8:04
Megszúrták és belehalt (MaHu)
Belehalt sérüléseibe az a 27 éves férfi, akit szerda hajnalban megszúrtak egy Váci úti autóparkolóban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.
jan. 9
8:04
Fidesz: önkormányzati seregszemle (Népszava)
Legkésőbb tavasszal megrendezik a fideszes önkormányzati képviselők országos gyűlését - a seregszemle azért is aktuális, mert vannak renitens fideszesek, akik a párt irányvonalával szembe mennek - írta szerdán a Népszabadság.
jan. 9
8:16
Bírákat és ügyvédet bántalmazott, a miniszter egyeztet (HVG)
Bírákat és egy ügyvédet bántalmazott egy polgári peres tárgyaláson az ügyfél a Pest Megyei Bíróságon kedden, a férfit a rendőrség őrizetbe vette. Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter találkozót kezdeményezett a Legfelsőbb Bíróság elnökével.
jan. 9
8:20
Kormányzati negyed: "Vaskosan megtérülő befektetés volt" (Napi)
jan. 9
8:27
Nem lesz népszavazás a tyúk–tojás problémáról és Morvai kérdéseiről (HVG)
Több tucat népszavazási kezdeményezést utasított el kedd esti ülésén az Országos Választási Bizottság (OVB), miután legtöbbjüket komolytalannak minősítette. Az érdemben elutasított kérések közt volt Morvai Krisztina öt kezdeményezése. Hitelesítették az olasz kisebbség hivatalos nemzeti kisebbséggé alakulási kezdeményezését.
jan. 9
8:32
Börtön helyett pszichiátrián kezelik (orientpress)
Lendvai Ildikó MSZP-frakcióvezető egykori kampányfőnöke, a jogerősen három év szabadságvesztésre ítélt Csonka Gábor ahelyett, hogy börtönben ülne, egy fővárosi pszichiátriai osztályon kezelteti magát- írja a Magyar Nemzet.
jan. 9
8:36
Gyurcsány mégis osztályoz (Napi)
jan. 9
8:41
Fideszes önkormányzati seregszemle rendcsinálással? (Napi)
jan. 9
8:54
Veres: Nem politikai kudarc a kormányzati negyed projekt felfüggesztése (orientpress)
A kormányzati negyed felépítésére tett ajánlat vállalási árban a megszabott feltételen belül volt, de a ajánlattevő kivitelező konzorcium csak 2009 végére vállalta, hogy megkezdődhetne a beköltözés az épületegyüttesbe - indokolta az MTV Az Este című műsorában kedden Veres János pénzügyminiszter, miért döntött a kormány a projekt megállításáról.
jan. 9
9:13
Gyurcsány Ferenc sajátjai előtt értékel (Napi)
jan. 9
9:54
Könyörögni kell a vizsgaidőpontokért? (orientpress)
Szinte mindennapos, hogy az egyetemek tanulmányi osztályain könyörögni kell vizsgaidőpontokért, ennek ellenére a hallgatói önkormányzatok képviselői és az oktatási ombudsman is úgy látja: nincs túl sok panasz. Igaz, általában a vizsgaidőszak végén kerülnek elő a sérelmek.
jan. 9
10:05
Raportra készül a Fidesz (MaHu)
Legkésőbb tavasszal megrendezik a fideszes önkormányzati képviselők országos gyűlését - a seregszemle azért is aktuális, mert vannak renitens fideszesek, akik a párt irányvonalával szembe mennek - írta szerdán a Népszabadság.
jan. 9
10:11
Késes gyilkosság egy pesti parkolóban (HVG)
Belehalt sérüléseibe az a 27 éves férfi, akit szerda hajnalban megszúrtak egy Váci úti autóparkolóban – közölte a rendőrség.
jan. 9
10:17
Karsai módosítaná a biztosítási törvényt (MaHu)
Az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvény módosítását tartja szükségesnek Karsai József szocialista képviselő, aki ellenkező esetben nem szavazza meg az államfő által a parlamentnek visszaküldött jogszabályt.
jan. 9
10:27
Madáretetési tanácsok állatbarátoknak (Infostart)
Csak télen és a leghidegebb időben kell etetni a madarakat. A Magyar Madártani Egyesület munkatársa, Berényi Zsombor az InfoRádiónak azt mondta: fontos, hogy olajos magvakat, búzát, árpát adjunk enni a madaraknak. Lehet szalonnát is kitenni, de az ne legyen füstölt és sós.
jan. 9
10:33
Most kivételesen ne az elhallgatást válasszák! (MaHu)
Egy ismert gazdasági magazin, a Haszon friss listáján, amely az ország legbefolyásosabb embereit veszi sorra, Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc igen előkelő helyen szerepel. Ezzel kapcsolatban szól Dávid Ibolya a két érintetthez.
jan. 9
10:54
Szigorú pártfinanszírozást akar az MDF, levelet is írt az ügyben (orientpress)
Dávid Ibolya levelet írt Gyurcsány Ferencnek és Orbán Viktornak, melyben arra kéri a pártelnököket, alkossák meg mihamarabb Európa legszigorúbb pártfinanszírozási törvényét. Az MDF elnöke levelében arról is írt: nem tartja „természetesnek”, hogy egy gazdasági magazin felmérésében, mely az ország legbefolyásosabb embereit veszi sorra, a két nagy párt „pénztárnoka” előkelőbb helyen van mint a…
jan. 9
11:27
Bukások kronológiája: nincs mivel büszkélkednie a kormánynak (Infostart)
A kormányzati negyed beruházásának megállításával 2002 óta az MSZP-SZDSZ koalíció sokadik elképzelése futott zátonyra. Talán csak az autópálya és gyorsforgalmi utak megépítésével büszkélkedhetnek, ezek viszont a régió más országaihoz képest jóval drágábban készülnek. Mindeközben a gazdasági mutatók mindegyike jelentősen romlott.
jan. 9
11:43
A tetőről lezúduló hó okozta balesetért az ingatlan tulajdonosa a felelős (Infostart)
A belvárosi társasházaknak nincs pénzük jég- és hómentesíteni a tetőt, ezért gyakran csak egy cetlivel ellátott, falnak támasztott deszka jelzi olvadáskor az omlásveszélyt - ha jelzi egyáltalán valami. Szentmiklósi Péter társasházakkal foglalkozó jogász szerint, ha egy járókelőre vagy egy kocsira zúdul a jeges hótömeg, akkor a kötelességét elmulasztó társasház a felelős.
jan. 9
11:48
Fenntartható-e a demokrácia? (MaHu)
Néhány gondolat az összegzésnek szánt írásból: A démosz örökletes törzsi rendszer volt és a demokrácia sosem volt népuralom, hanem kezdettől a démosz-elit nép feletti uralmát jelentette.
jan. 9
11:53
Elhunyt Körmendi János (HVG)
Életének 81. esztendejében elhunyt Körmendi János színművész, író – tudatta a család közlése alapján az Oktatási és Kulturális Minisztérium.
jan. 9
12:09
Félszázzal kevesebb magyar a pekingi olimpián, mint Athénban (HVG)
Eddig 14 sportágban 41 magyar sportoló, valamint a férfi vízilabda-válogatott szerzett indulási jogot a pekingi olimpiára. Emellett atlétikában és úszásban 19-en az úgynevezett A-, 13-an a B-szintet teljesítették.
jan. 9
12:15
Rendőrök segítik az utcán élő hajléktalanokat (Infostart)
Egyre többen hűlnek ki a közterületeken, ezért az Országos Rendőr-főkapitány elrendelte, hogy a járőrök gyakrabban látogassák azokat a helyeket, ahol hajléktalanok élnek.
jan. 9
12:26
A Fidesz újabb népszavazásba szállna be (HVG)
A Fidesz támogatja a több-biztosítós rendszert elutasító népszavazási kezdeményezést, amelyet több civil és érdekvédelmi szervezet is felkarolt – mondta Pesti Imre, az ellenzéki párt szakpolitikusa.
jan. 9
12:32
Aláírásgyűjtés a több-biztosítós modell ellen (MaHu)
A Fidesz támogatja a több-biztosítós rendszert elutasító népszavazási kezdeményezést, amelyet több civil és érdekvédelmi szervezet, így a Liga szakszervezet is támogat - mondta Pesti Imre, az ellenzéki párt szakpolitikusa szerdai sajtótájékoztatóján.
jan. 9
12:43
Nyomozás volt határőrök ellen (Infostart)
Tíz volt határőr ellen indult nyomozás, mert a Balassagyarmati Határőr Igazgatóság decemberi bezárása előtt gépeket, ruhákat, építési anyagokat vittek el.
jan. 9
12:48
Jégről mentést gyakorolják a tűzoltók - képgaléria (Infostart)
A nyíregyházi tűzoltóság szervezésében a megye hivatásos és köztestületi tűzoltói gyakorolják a jégről mentést Nyíregyházán a Bujtosi-tó jegén.
jan. 9
12:48
Gyurcsány a cigányok integrációja mellett (HVG)
A romák integrációja melletti mély elkötelezettségét hangsúlyozta a kormányfő egy, a témában rendezett konferencián.
jan. 9
12:59
Megvan a késelős gyilkosság gyanúsítottja (HVG)
Belehalt sérüléseibe az a 27 éves férfi, akit ma hajnalban megszúrtak egy Váci úti autóparkolóban; a feltételezett elkövetőt még a délelőtt folyamán elfogták – közölte a rendőrség.
jan. 9
13:05
Képriport - Audi quattro a szakadékban (MaHu)
Hiába a négy-kerékhajtás, ha mellékúton megyünk, főleg hegyvidéken, nem árt az óvatosság.
jan. 9
13:05
Nézők „adtak műsort” az OVB ülésén (HVG)
Olyan mértékig nyilvános az Országos Választási Bizottság (OVB) ülése, amilyen mértékig az nem zavarja a normális munkát – mondta Szigeti Péter, a testület elnöke. Kedden zárt ülést rendelt el, miután az érdeklődők egy része szóváltásba keveredett a testület több tagjával.

Keresés