2008. január 9. szerda

jan. 9
1:10
TISZK rendszerhez kapcsolódó infrastrukturális fejlesztések / TIOP-3.1.1/08/1 (Pályázatfigyelő)
A konstrukció célja a szakképzésre fordított állami források koncentrált felhasználásának ösztönzése a szakképző intézmények fizikai infrastruktúrájának fejlesztésén, a gyakorlati képzés korszerű technikai feltételeinek megteremtésén keresztül
jan. 9
1:14
Térségi integrált szakképző központ (TISZK) rendszerhez kapcsolódó infrastrukturális fejlesztés / KMOP-2008-4.1.1/A (Pályázatfigyelő)
A konstrukció célja a szakképzésre fordított állami források koncentrált felhasználásának ösztönzése a szakképző intézmények fizikai infrastruktúrájának fejlesztésén, a gyakorlati képzés korszerű technikai feltételeinek megteremtésén keresztül
jan. 9
1:18
Iparművészeti Szakmai Kollégium pályázata (Pályázatfigyelő)
Kortárs magyar iparművészek szakmai programjainak és eseményeinek támogatása, eredményeinek, értékeinek megőrzése, azok népszerűsítése
jan. 9
1:22
Ifjúságügy területén a 2007. évi pályázati kategóriákba bele nem férő kezdeményezések támogatása / IFJ-GY-KM-07-E (Pályázatfigyelő)
Célja: Olyan, 2008 első felében ifjúságügyi területen megvalósuló ún. nonkonform kezdeményezések támogatása, különös tekintettel a szakértői folyamatokra, amelyek a 2007. évben kiírt ifjúsági célú pályázati témákhoz nem kapcsolhatók, s így nem juthattak állami forrásokhoz. Előnyben részesülnek azok a pályázatok, melyek - saját ötletet részletes szakmai koncepcióval támasztanak alá, vagy - a…
jan. 9
1:26
Év kórháza 2007 cím (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja elismerésben részesíteni a kiemelkedő egészségügyi szolgáltató tevékenységet végző egészségügyi intézményeket
jan. 9
1:30
Élőben kapcsoljuk - kutatásmódszertan képzés, tanácsadás és folyamatkísérés civil szervezeteknek (Pályázatfigyelő)
Felhívás civil szervezeteknek, igény- és szükséglet-felmérési, kutatási folyamatok támogatására
jan. 9
1:34
A kisebbségi önkormányzatoknak a központi költségvetésből nyújtott feladatarányos támogatása (Pályázatfigyelő)
A Rendelet célja, hogy a 2006 őszén megválasztott települési, illetőleg a 2007 tavaszán megválasztott területi kisebbségi önkormányzatok állami támogatási rendszerét megújítsa és a szabályozást egy igazságosabb, feladatközpontú irányba mozdítsa el
jan. 9
1:38
A 2008. első félévében megvalósuló ifjúsági fejlesztő programok támogatása / IFJ-GY-KM-07-F (Pályázatfigyelő)
Célja: Olyan szabadidős tevékenységek, események (programok, eseménysorozatok) támogatása, amelyek egy ifjúsági csoport, egy település, kistérség vagy régió fiatalkorú lakosságának lehetőségeit bővítik. Ezen túl olyan ifjúsági csoportok, intézmények közötti együttműködések támogatása, melyek során különböző lehetőségek között élő fiatalok gyakorlatban mutathatják be ismereteiket, fejleszthetik…
jan. 9
4:55
Szívrohamot okozhat a D-vitamin hiánya (Infostart)
Az európaiak, így a magyarok szervezetében általánosan alacsony a D-vitamin szintje. Emiatt nem csak a csontok válnak gyengévé, de nő a szívinfarktus és az agyvérzés veszélye is - mondta az InfoRádió által megkérdezett intenzívterápiás szakorvos és táplálkozási tanácsadó. Gulyás Tamás hozzátette: a D-vitamin szintje könnyen befolyásolható. A vegyület a legújabb ismeretek szerint gátolja a…
jan. 9
5:18
Karsai: az egészségügy, jelenlegi állapotában, ragyogóan rendbe van téve (Népszava)
Az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvény módosítását tartja szükségesnek Karsai József szocialista képviselő, aki ellenkező esetben nem szavazza meg az államfő által a parlamentnek visszaküldött jogszabályt. Az SZDSZ viszont úgy látja, a törvényben szerepelnek a képviselő által hiányolt garanciák. Karsai bejelentette: támogatja Tóth Károly vizitdíjeltörlési javaslatát.
jan. 9
5:55
Kormányzati negyed: most időt kér a kabinet (Népszava)
Egyelőre leállítják a kormányzati negyed projektet - így döntött tegnap a kormánykabinet. Ez elvileg azt jelenti, hogy később még megvalósulhat a beruházás, ám ebben kevesen hisznek. Egy biztos: a kormányfő a földművelésügyi tárca Kossuth téri épületébe költözik. A környék sorsáról hamarosan megkezdődnek az egyeztetések, Terézváros például kulturális funkciót látna itt szívesen. Mindentől…
jan. 9
6:07
Báthory István árnyékában ténykednek (szon)
Nyírbátor - A nyírbátori Báthory István Gimnázium és Szakközépiskola diákönkormányzatának példaértékű munkáját nem csupán az évente rendezett Diáknap dicséri.
jan. 9
6:11
Sólyom László avatja fel Brusznyai Árpád ,56-os mártír emlékművét Veszprémben (Népszava)
Sólyom László köztársasági elnök avatja fel Brusznyai Árpád ,56-os mártír emlékművét ma 18 órakor Veszprémben, a megyeház előtti téren. Brusznyai Árpád tanárt, a Veszprém Megyei Forradalmi Tanács volt elnökét 50 évvel ezelőtt, 1958. január 9-én végezték ki Budapesten, a Kisfogház udvarán.
jan. 9
6:23
Postaládánkból: Szemetes, bűzös átjáró (szon)
Nyíregyháza - Amióta Nyíregyházán, a Dózsa György utcában megkezdődött az építkezés, még többen veszik igénybe a Hősök téri átjárót. Bátran állíthatjuk, ez a város egyik szényenfoltja.
jan. 9
6:23
Kovács Ágnes visszavonul? (boon)
Szinte minden napilap címlapon foglalkozik azzal, hogy az olimpiai- és világbajnok úszó, Kovács Ágnes szerdán bejelenti, visszavonul az aktív sporttól.
jan. 9
6:29
Budaházi István: Ágat a madárnak (szon)
Legújabb, ötödik verseskötete az Ágat a madárnak címet kapta. Üzenete: a kismadárhoz hasonlóan minden embernek szüksége van stabilitásra, nyugalomra és biztonságra az életben.
jan. 9
6:34
Háború a vírus ellen (szon)
Azt írja az újság – egy brit biotechnológiai cégre hivatkozva –, hogy egyetlen oltás élethosszig tartó védelmet nyújthat az influenza a vírustörzsekkel szemben abból a vakcinából, amelyet nemrég fejlesztettek ki. Sipos Béla jegyzete
jan. 9
6:36
Tetőtűzből menekült két mozgáskorlátozott (szon)
Újtelekibokor - Csodával határos módon ki tudott menekülni szerda hajnalban az égő családi házból két mozgáskorlátozott Újtelekibokorban.
jan. 9
6:38
Influenzajárvány: ki lesz biztonságban? (HVG)
Vészesen közeleg az influenzajárvány, de még mindig érdemes védőoltást kérni. Szakemberek azt tanácsolják, erősítsük az immunrendszerünket is, így nagyobb eséllyel kerülhetjük el a betegséget. Körkép a szezonális vírusról.
jan. 9
6:39
Háború a vírus ellen (boon)
Azt írja az újság – egy brit biotechnológiai cégre hivatkozva –, hogy egyetlen oltás élethosszig tartó védelmet nyújthat az influenza a vírustörzsekkel szemben abból a vakcinából, amelyet nemrég fejlesztettek ki. Sipos Béla jegyzete
jan. 9
6:45
A dohányzás öngyilkossághoz vezet? (boon)
"A dohányzás rákot okoz"- olvasható a magyar cigarettásdobozokon is. Egy friss német tanulmány szerint viszont a cigarettázás növelheti az öngyilkosság veszélyét - adta hírül szerdán az AFP.
jan. 9
6:49
Még nincs végrehajtási rendelet az egészségbiztosítási törvényhez (Infostart)
Jövő kedden tárgyal az MSZP parlamenti frakciója a köztársasági elnök által megfontolásra visszaküldött egészségbiztosítási törvényről. Battonya szocialista polgármestere azt mondta: nem szavazza meg újra a jogszabályt, ha a végrehajtási rendeletek ellentétesek lesznek a törvény szellemével. Ilyenek eddig nem készültek, jóllehet a parlament a február 11-i első ülésén foglalkozni akar a kérdéssel.
jan. 9
7:05
BKV: nagy a sor? Akkor nem kell ennyi pénztáros! (Népszava)
Miközben negyven perceket állnak sorban az emberek egy bérletpénztár előtt, a BKV hatvanhárom pénztáros elbocsátását tervezi – írta szerdán a Magyar Hírlap. Ez körülbelül húsz pénztár bezárását jelentené.
jan. 9
7:07
Itt a pénzügyi megateszt (boon)
Több százezer értékpapírszámla-tulajdonos hazai befektetőnek kell kitöltenie a hónap végéig egy két részből álló tesztet azért, hogy szolgáltatója besorolhassa őt pénzügyi jártassága, felkészültsége alapján - írja a Világgazdaság.
jan. 9
7:10
"Az egészségügy átalakítása visszásságok sorát hozza létre" (Infostart)
Egészségügyi jogi ombudsmani tisztség létrehozását javasolta az egészségügyi miniszternek az állampolgári jogok országgyűlési biztosa, Horváth Ágnes azonban elutasította a felvetést. Szabó Máté az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: az ágazat átalakítása pillanatokon belül egyéneket érintő visszásságok sorát hozza majd létre. A biztos arról is beszélt, hogy az ügyek között társadalmi…
jan. 9
7:15
Az OTP nyerte a legtöbb közbeszerzési pályázatot (Infostart)
2007-ben körülbelül 1500 milliárd forint volt a közbeszerzések értéke - írja az index.hu. A legnagyobb összegű megrendelést a közbeszerzési pályázatokon a Strabag nyerte, 47 tenderen, 61 milliárd forintot. Őket követi a Hídépítő Zrt, amely 7 eljárásban 54 milliárdos megrendelést kapott.
jan. 9
7:32
Beszéd a pártparlamentnek (ma.hu)
Várhatóan nem a Parlamentben, hanem az MSZP választmánya előtt tartja idei első, politikai évadnyitó beszédét Gyurcsány Ferenc - írta szerdán a Népszabadság.
jan. 9
7:48
Gyurcsány a sajátjai előtt értékeli az elmúlt évet (Népszava)
Várhatóan nem a Parlamentben, hanem az MSZP választmánya előtt tartja idei első, politikai évadnyitó beszédét Gyurcsány Ferenc - írta szerdán a Népszabadság.
jan. 9
8:04
Megszúrták és belehalt (ma.hu)
Belehalt sérüléseibe az a 27 éves férfi, akit szerda hajnalban megszúrtak egy Váci úti autóparkolóban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.
jan. 9
8:04
Fidesz: önkormányzati seregszemle (Népszava)
Legkésőbb tavasszal megrendezik a fideszes önkormányzati képviselők országos gyűlését - a seregszemle azért is aktuális, mert vannak renitens fideszesek, akik a párt irányvonalával szembe mennek - írta szerdán a Népszabadság.
jan. 9
8:16
Bírákat és ügyvédet bántalmazott, a miniszter egyeztet (HVG)
Bírákat és egy ügyvédet bántalmazott egy polgári peres tárgyaláson az ügyfél a Pest Megyei Bíróságon kedden, a férfit a rendőrség őrizetbe vette. Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter találkozót kezdeményezett a Legfelsőbb Bíróság elnökével.
jan. 9
8:20
Kormányzati negyed: "Vaskosan megtérülő befektetés volt" (Napi)
jan. 9
8:23
Nyugtalan éjszaka az ügyeleteknél (szon)
Nyugodtnak éppen nem mondható éjszakát tudhatnak maguk mögött az ügyeletek. A tűzoltókat több esetben is riasztották tűzhöz és műszaki mentéshez. Ahogy arról beszámoltunk, Újtelekibokorban egy lakóház tetőszerkezete égett.
jan. 9
8:27
Nem lesz népszavazás a tyúk–tojás problémáról és Morvai kérdéseiről (HVG)
Több tucat népszavazási kezdeményezést utasított el kedd esti ülésén az Országos Választási Bizottság (OVB), miután legtöbbjüket komolytalannak minősítette. Az érdemben elutasított kérések közt volt Morvai Krisztina öt kezdeményezése. Hitelesítették az olasz kisebbség hivatalos nemzeti kisebbséggé alakulási kezdeményezését.
jan. 9
8:28
Mindkét oldalról behajtani tilos! (boon)
Egyre több autós hajt át tiltakozásul azon a magyar-osztrák határszakaszon, melyet a schengeni nyitás után is lezárva tart a burgenlandi tartomány.
jan. 9
8:32
Börtön helyett pszichiátrián kezelik (orientpress)
Lendvai Ildikó MSZP-frakcióvezető egykori kampányfőnöke, a jogerősen három év szabadságvesztésre ítélt Csonka Gábor ahelyett, hogy börtönben ülne, egy fővárosi pszichiátriai osztályon kezelteti magát- írja a Magyar Nemzet.
jan. 9
8:36
Gyurcsány mégis osztályoz (Napi)
jan. 9
8:39
Gyilkosság Budapesten (boon)
Meghalt a kórházban az a férfi, akit egy ismeretlen szúrt meg egy késsel kedden éjjel a fővárosban - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztálya.
jan. 9
8:41
Fideszes önkormányzati seregszemle rendcsinálással? (Napi)
jan. 9
8:54
Veres: Nem politikai kudarc a kormányzati negyed projekt felfüggesztése (orientpress)
A kormányzati negyed felépítésére tett ajánlat vállalási árban a megszabott feltételen belül volt, de a ajánlattevő kivitelező konzorcium csak 2009 végére vállalta, hogy megkezdődhetne a beköltözés az épületegyüttesbe - indokolta az MTV Az Este című műsorában kedden Veres János pénzügyminiszter, miért döntött a kormány a projekt megállításáról.
jan. 9
9:13
Gyurcsány Ferenc sajátjai előtt értékel (Napi)
jan. 9
9:45
Hat határsértőt fogtak el Barabásnál (szon)
Barabás - A Barabás Határrendészeti Kirendeltség járőrei hétfőn késő este a község belterületén elfogtak öt szomáliai és egy iraki határsértőt.
jan. 9
9:54
Könyörögni kell a vizsgaidőpontokért? (orientpress)
Szinte mindennapos, hogy az egyetemek tanulmányi osztályain könyörögni kell vizsgaidőpontokért, ennek ellenére a hallgatói önkormányzatok képviselői és az oktatási ombudsman is úgy látja: nincs túl sok panasz. Igaz, általában a vizsgaidőszak végén kerülnek elő a sérelmek.
jan. 9
10:05
Raportra készül a Fidesz (ma.hu)
Legkésőbb tavasszal megrendezik a fideszes önkormányzati képviselők országos gyűlését - a seregszemle azért is aktuális, mert vannak renitens fideszesek, akik a párt irányvonalával szembe mennek - írta szerdán a Népszabadság.
jan. 9
10:11
Késes gyilkosság egy pesti parkolóban (HVG)
Belehalt sérüléseibe az a 27 éves férfi, akit szerda hajnalban megszúrtak egy Váci úti autóparkolóban – közölte a rendőrség.
jan. 9
10:17
Karsai módosítaná a biztosítási törvényt (ma.hu)
Az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvény módosítását tartja szükségesnek Karsai József szocialista képviselő, aki ellenkező esetben nem szavazza meg az államfő által a parlamentnek visszaküldött jogszabályt.
jan. 9
10:27
Madáretetési tanácsok állatbarátoknak (Infostart)
Csak télen és a leghidegebb időben kell etetni a madarakat. A Magyar Madártani Egyesület munkatársa, Berényi Zsombor az InfoRádiónak azt mondta: fontos, hogy olajos magvakat, búzát, árpát adjunk enni a madaraknak. Lehet szalonnát is kitenni, de az ne legyen füstölt és sós.
jan. 9
10:33
Most kivételesen ne az elhallgatást válasszák! (ma.hu)
Egy ismert gazdasági magazin, a Haszon friss listáján, amely az ország legbefolyásosabb embereit veszi sorra, Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc igen előkelő helyen szerepel. Ezzel kapcsolatban szól Dávid Ibolya a két érintetthez.
jan. 9
10:35
Minimálisra csökkent a külkereskedelmi mérleg hiánya (boon)
A múlt év első 11 hónapjában a külkereskedelmi mérleg hiánya 71 milliárd forint (286 millió euró) volt, 530 milliárd forinttal kevesebb, mint 2006 azonos időszakában, vagyis az egyenleg lényegében kiegyensúlyozottá vált - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal gyorsjelentéséből.
jan. 9
10:41
Vasalózsinórral verte a nevelt gyerekét (boon)
Vasalózsinórral verte meg nevelt fiát egy pécsi férfi. Az eset még december elején történt.

Keresés