2008. január 9. szerda

jan. 9
4:55
Szívrohamot okozhat a D-vitamin hiánya (Infostart)
Az európaiak, így a magyarok szervezetében általánosan alacsony a D-vitamin szintje. Emiatt nem csak a csontok válnak gyengévé, de nő a szívinfarktus és az agyvérzés veszélye is - mondta az InfoRádió által megkérdezett intenzívterápiás szakorvos és táplálkozási tanácsadó. Gulyás Tamás hozzátette: a D-vitamin szintje könnyen befolyásolható. A vegyület a legújabb ismeretek szerint gátolja a…
jan. 9
6:49
Még nincs végrehajtási rendelet az egészségbiztosítási törvényhez (Infostart)
Jövő kedden tárgyal az MSZP parlamenti frakciója a köztársasági elnök által megfontolásra visszaküldött egészségbiztosítási törvényről. Battonya szocialista polgármestere azt mondta: nem szavazza meg újra a jogszabályt, ha a végrehajtási rendeletek ellentétesek lesznek a törvény szellemével. Ilyenek eddig nem készültek, jóllehet a parlament a február 11-i első ülésén foglalkozni akar a kérdéssel.
jan. 9
7:10
"Az egészségügy átalakítása visszásságok sorát hozza létre" (Infostart)
Egészségügyi jogi ombudsmani tisztség létrehozását javasolta az egészségügyi miniszternek az állampolgári jogok országgyűlési biztosa, Horváth Ágnes azonban elutasította a felvetést. Szabó Máté az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: az ágazat átalakítása pillanatokon belül egyéneket érintő visszásságok sorát hozza majd létre. A biztos arról is beszélt, hogy az ügyek között társadalmi…
jan. 9
7:15
Az OTP nyerte a legtöbb közbeszerzési pályázatot (Infostart)
2007-ben körülbelül 1500 milliárd forint volt a közbeszerzések értéke - írja az index.hu. A legnagyobb összegű megrendelést a közbeszerzési pályázatokon a Strabag nyerte, 47 tenderen, 61 milliárd forintot. Őket követi a Hídépítő Zrt, amely 7 eljárásban 54 milliárdos megrendelést kapott.
jan. 9
8:20
Kormányzati negyed: "Vaskosan megtérülő befektetés volt" (Napi)
jan. 9
8:36
Gyurcsány mégis osztályoz (Napi)
jan. 9
8:41
Fideszes önkormányzati seregszemle rendcsinálással? (Napi)
jan. 9
9:13
Gyurcsány Ferenc sajátjai előtt értékel (Napi)
jan. 9
10:27
Madáretetési tanácsok állatbarátoknak (Infostart)
Csak télen és a leghidegebb időben kell etetni a madarakat. A Magyar Madártani Egyesület munkatársa, Berényi Zsombor az InfoRádiónak azt mondta: fontos, hogy olajos magvakat, búzát, árpát adjunk enni a madaraknak. Lehet szalonnát is kitenni, de az ne legyen füstölt és sós.
jan. 9
11:27
Bukások kronológiája: nincs mivel büszkélkednie a kormánynak (Infostart)
A kormányzati negyed beruházásának megállításával 2002 óta az MSZP-SZDSZ koalíció sokadik elképzelése futott zátonyra. Talán csak az autópálya és gyorsforgalmi utak megépítésével büszkélkedhetnek, ezek viszont a régió más országaihoz képest jóval drágábban készülnek. Mindeközben a gazdasági mutatók mindegyike jelentősen romlott.
jan. 9
11:43
A tetőről lezúduló hó okozta balesetért az ingatlan tulajdonosa a felelős (Infostart)
A belvárosi társasházaknak nincs pénzük jég- és hómentesíteni a tetőt, ezért gyakran csak egy cetlivel ellátott, falnak támasztott deszka jelzi olvadáskor az omlásveszélyt - ha jelzi egyáltalán valami. Szentmiklósi Péter társasházakkal foglalkozó jogász szerint, ha egy járókelőre vagy egy kocsira zúdul a jeges hótömeg, akkor a kötelességét elmulasztó társasház a felelős.
jan. 9
12:15
Rendőrök segítik az utcán élő hajléktalanokat (Infostart)
Egyre többen hűlnek ki a közterületeken, ezért az Országos Rendőr-főkapitány elrendelte, hogy a járőrök gyakrabban látogassák azokat a helyeket, ahol hajléktalanok élnek.
jan. 9
12:43
Nyomozás volt határőrök ellen (Infostart)
Tíz volt határőr ellen indult nyomozás, mert a Balassagyarmati Határőr Igazgatóság decemberi bezárása előtt gépeket, ruhákat, építési anyagokat vittek el.
jan. 9
12:48
Jégről mentést gyakorolják a tűzoltók - képgaléria (Infostart)
A nyíregyházi tűzoltóság szervezésében a megye hivatásos és köztestületi tűzoltói gyakorolják a jégről mentést Nyíregyházán a Bujtosi-tó jegén.
jan. 9
13:37
Tovább nő a kormányzati negyed költsége (Infostart)
A 8,5 milliárd forintért megvásárolt Nyugati pályaudvar melletti MÁV telek mellett eddig 632 millió forintot emésztett fel a megállított kormányzati negyed ötlete, azonban ez az összeg vélhetően még tovább emelkedik. Ugyanis az elvetélt beruházásért felelős programirodát még majdnem egy évig működtetik.
jan. 9
14:10
Kidurrant az ingatlanlufi (Infostart)
A kormányzati negyed építésének hírére a Nyugati tér környékén az eladók egy része magasabb áron próbálta eladni ingatlanát. A befektetői roham azonban elmaradt, és most, hogy bejelentették a beruházás elmaradását, az árak is visszatértek a szokásos szintre. Ennek ellenére a környék még fontos lehet az ingatlanbefektetőknek.
jan. 9
14:26
Gyurcsány: romák és szegénység, kéz a kézben (Infostart)
Az integráció iránti elkötelezettségét hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a romák oktatási és képzési helyzetéről szóló konferencián. A kormányfő azt ígérte, hogy az integráció segítésére több programot is elindít a jövőben.
jan. 9
15:41
Luxusbuszokból álló flotta belső használatra a BKV-nál - képpel (Infostart)
50-60 millió forintos légkondicionált luxusbuszokból álló flottát működtet a BKV belső használatra - tudta meg az InfoRádió. Regőczi Miklós, a társaság kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a buszokat örökölték, és egy ideje megpróbálják azokat bérbe adni.
jan. 9
16:25
Kóka: A reformok folytatásáról kell szólnia az idei évnek (Infostart)
A reformok folytatásáról kell szólnia az idei évnek - mondta Kóka János, az SZDSZ elnöke. A kisebbik kormányzó párt vezetője évadnyitó tájékoztatóján kiemelte: az SZDSZ a növekedést megalapozó politika képviseltét tekinti a legfontosabb feladatának 2008-ban.
jan. 9
16:31
Névtelen levél alapján indul gyámhivatali eljárás a Toller-ügyben (Infostart)
Kezdeményezték a két évvel ezelőtti autóbalesete óta kómában fekvő Toller László szocialista parlamenti képviselő cselekvőképtelenné nyilvánítását a közelmúltban - közölte Pécs főjegyzője.
jan. 9
17:19
Egyelőre nincs megoldás a bírók fokozott védelmére (Infostart)
Egyelőre nem lesz semmilyen biztonsági intézkedés a bíróságokon annak ellenére, hogy kedden bírákat és ügyvédet bántalmazott egy polgári per tárgyalásán egy ügyfél. Ez azt követőn derült ki, hogy a Legfelsőbb Bíróság elnöke és az igazságügyi és rendészeti miniszter megbeszélést folytatott.
jan. 9
17:31
Megújult a Heti Válasz, új tulajdonos a lapnál (Infostart)
Lantos Csaba, az OTP volt vezérigazgató-helyettese, a Bolyai-díj egyik alapítója - családi vállalkozásán keresztül - 25 százalékos tulajdonrészt vásárolt a Heti Választ fenntartó cégben.
jan. 9
18:08
Pofon a parkolótársaságnak: még képpel sem tudott bizonyítani a bíróságon (Infostart)
Nem bizonyító erejű az a dokumentum, amelyet a Fővárosi Közterületi Parkolási Társulás küld azon autósoknak, akiket a parkolási díj megfizetésének elmulasztása miatt beperelnek - ezt állapította meg jogerős ítéletében a bíróság. Bíró Ádám ügyvéd az InfoRádiónak azt mondta: ezek az adatlapok nem bizonyítják, hogy az autóval a társaság által megjelölt helyen és időben parkoltak.
jan. 9
19:02
Oldalanként 75 ezer forintot kapott tanulmányáért a fideszes politikus (Infostart)
Vitát váltott ki a nagykanizsai önkormányzat képviselő-testületének ülésén, hogy a város gazdálkodásának átvilágítását a budapesti XII. kerület korábbi fideszes polgármester cége végezte el, és további milliókat szánnak hasonló munkákra.
jan. 9
19:41
A Fidesz egy újabb népszavazás mellett - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
Az MSZP továbbra sem akarja alapvetően megváltoztatni az egészségbiztosítási pénztárakról szóló, az államfő által az Országgyűlésnek megfontolásra visszaküldött törvényt. A szocialista Kökény Mihály az Info Rádióban hangsúlyozta: ehelyett a garanciákat akarják erősíteni.

Keresés