2008. január 5. szombat

jan. 5
1:17
Színházi nevelési program ingyenes, nyilvános bemutatása a pályázó intézményben vagy az általuk kijelölt helyszínen (Pályázatfigyelő)
Színházi nevelési program ingyenes, nyilvános bemutatása
jan. 5
1:21
Szépirodalmi alkotás (műfaji megkötés nélkül) megjelentetése (Pályázatfigyelő)
Szépirodalmi alkotás megjelentetése
jan. 5
1:25
Kutatás-fejlesztést és innovációt segítő feladatainak támogatása / RIU_07 (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja a Nemzeti Innovációs Rendszer megerősítése, a RIÜ-k felkészítése és felfejlesztése a regionális innováció hatékony menedzselésére
jan. 5
1:29
Ipari területek, ipari parkok és vállalkozói inkubátorházak infrastrukturális fejlesztése / DAOP - 2007- 1.1.1./A (Pályázatfigyelő)
A pályázati kiírás alapvető célja a régióban működő ipari parkok, iparterületek nyújtotta szolgáltatások skálájának bővítése, minőségének fejlesztése, illetve ezen minőségi szolgáltatásokat lehetővé tevő infrastrukturális beruházások támogatása.
jan. 5
1:33
Fák, madarak napja - országos rajzpályázat általános iskolások részére (Pályázatfigyelő)
Rajzpályázat általános iskolások részére
jan. 5
1:37
Európai Fiatal Újságíró Díj (Pályázatfigyelő)
Pályázat fiatal európai újságíróknak
jan. 5
1:41
A nemzeti és etnikai kisebbségi szervezetek 2008. évi költségvetési támogatása (Pályázatfigyelő)
Pályázat nemzeti és etnikai kisebbségek jogairól szóló törvény hatálya alá tartozó, 2005. december 31-ig nyilvántartásba vett kulturális tevékenységet folytató és/vagy érdekképviseletet ellátó - nemzeti és etnikai kisebbségi szervezetek (egyesületek) számára
jan. 5
1:45
A kezdő vállalkozói aktivitás ösztönzésének támogatása / KKC-2007-K (Pályázatfigyelő)
A pályázati konstrukció alapvető célja a vállalkozóvá válás, a kezdő vállalkozói aktivitás ösztönzése gazdasági, vállalkozói ismeretek, tananyag kifejlesztése, oktatása, tanácsadása révén; ezáltal a vállalkozói kultúra, a vállalkozói lét, imázs erősítése, s a versenyképes vállalkozói tudás, a legjobb gyakorlatok, PR és kommunikációs ismeretek fejlesztése
jan. 5
5:20
Hangsúlyozottan a magyar népnek adta vissza az amerikai kormány a nemzeti ereklyéket (Népszava)
Harminc éve, 1978. január 6-án érkezett vissza Magyarországra a Szent Korona. A II. világháború végén amerikai kézre került nemzeti ereklyéket - a koronát, a jogart, az országalmát, a kardot és a koronázási palástot - Cyrus Vance akkori amerikai külügyminiszter adta át az Országházban "az amerikai nép képviseletében a magyar népnek". Átadása után a korona csak tudományos viták középpontjába…
jan. 5
5:31
Ketten már országgyűlési képviselőként várják majd a választók szavazatait (Népszava)
Az MDF-es Csapody Miklós, a liberális Lakos Imre és a Fidesz-KDNP színeiben induló Rétvári Bence lehet esélyes a Budapest XI. kerületében január végén megtartandó időközi parlamenti képviselő választáson. A jelöltek nyilvántartásba vételének határideje tegnap járt le, s rajtuk kívül várhatóan csak a MIÉP-es Fenyvessy Zoltán indul. A voksoltást azt követően kellett kiírni, hogy az egyik újbudai…
jan. 5
5:41
Átláthatatlan és jogszerűtlen a MÁV és leánycége tevékenysége (Népszava)
Három vizsgálat is zajlik a magyar vasút szerdai blamázsa miatt, a valódi felelősök megtalálására mégis kevés az esély. A közlekedési miniszter a Fidesz felszólítására sem mond le. A személyszállító MÁV-leánycég, a MÁV Start vezetőit sem munkaviszonyuktól fosztották meg "büntetésül", hanem olyan tisztségeiktől, amelyekben mandátumuk amúgy is hamarosan lejárt volna. A MÁV Zrt.-nél egyelőre felelőst…
jan. 5
5:52
Tóth Károly megint eltörölné a vizitdíjat (Népszava)
Ismét megpróbálkozik a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlésével Tóth Károly. A szocialista képviselő kezdeményezése ettől függetlenül várhatóan elbukik: az MSZP-frakció egyszer már elvetette a javaslatot, s a képviselőcsoport vezetője nem lát olyan új körülményt, amely alapján ezúttal másként döntenének. Az is kétséges, hogy Tóth javaslata egyáltalán benyújtható-e, hiszen nem kapcsolódik…
jan. 5
7:19
A rendőrök megirigyelték a kifutók modelljeit (Infostart)
Európai színvonalú arculatváltásra készül a rendőrség. Az új, divatos egyenruhák 2009-re vagy 2010-re készülhetnek el, és elképzelhető, hogy ekkortól a rendőrség egy új szlogent használ majd, a "Szolgálunk és védünk" helyett.
jan. 5
7:43
Érdekesebb "szétszavazások" az Országgyűlésben 2007-ben (Népszava)
Több alkalommal is előfordult tavaly az Országgyűlésben, hogy a koalíciós pártok valamelyike szavazott le kormányjavaslatot, de arra is volt példa, hogy a Ház az interpellációs időszakban nem fogadott el államtitkári választ.
jan. 5
10:08
Kormányzati negyed - ennyi volt? (Infostart)
A Népszabadság értesülése szerint eredménytelenné nyilvánítják a kormánynegyed felépítésére kiírt közbeszerzési pályázatot, a kabinet csak 2010-ben folytatná a programot. Lapszemle.
jan. 5
10:10
Harminc éve itthon a Szent Korona (Infostart)
Ünnepi nagymisén emlékeznek meg vasárnap a Szent Korona hazatérésének harmincadik évfordulójáról a Mátyás-templomban.
jan. 5
10:14
Amikor a kormányoldal nem szavaz egységesen (HVG)
Több alkalommal is előfordult tavaly az Országgyűlésben, hogy a koalíciós pártok valamelyike szavazott le kormányjavaslatot, de arra is volt példa, hogy a Ház az interpellációs időszakban nem fogadott el államtitkári választ.
jan. 5
10:15
Harminc éve került vissza a Szent Korona Magyarországra (Népszava)
A Szent Korona hazatérésének 30. évfordulójáról emlékeznek meg vízkereszt ünnepén a Mátyás-templomban, ahol vasárnap 10 órakor ünnepi nagymisét tartanak. A latin nyelvű hálaadáson a templom ének- és zenekara Liszt Ferenc Koronázási miséjét adja elő.
jan. 5
10:19
Lőfegyvert és SS-relikviákat találtak egy osztrák férfinál (HVG)
Egy lő- és egy riasztófegyvert, valamint tiltott önkényuralmi jelképeket találtak a pénzügyőrök egy osztrák férfi autójában a hegyeshalmi határtól nem messze, egy közúti ellenőrzés során, még péntek este - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP).
jan. 5
10:40
Szigor, vér és verejték az M0-áson (Infostart)
Várhatóan csak 2009-től vezetik be a használatarányos útdíjat a magyarországi autópályákon - közölte az Állami Autópálya kezelő Zrt. vezérigazgatója. Az M0-ás új szakaszának átadása után megkezdődik a már meglévő részek felújítása.
jan. 5
12:34
Havazás, ónos eső várható (HVG)
Erősen felhős, illetve borult lesz az ég, és egyre többfelé kell csapadékra számítani. Nyugaton és délen ónos eső, fagyott eső várható, másutt estig még többnyire havazás, majd fagyott eső, ónos eső is valószínű.
jan. 5
12:45
Fidesz: újra kell tárgyalni a mentés és a betegszállítás rendjét (Népszava)
A Fidesz szerint újra kell tárgyalni a mentés és a betegszállítás rendjét, mert jelenleg káosz van e területen. Erről Horváth Zsolt, az ellenzéki párt egészségügyi kabinetjének helyettes vezetője beszélt szombati budapesti sajtótájékoztatóján.
jan. 5
12:50
A Fidesz szerint még mindig káosz van a betegszállításban (Infostart)
A mentés és a betegszállítás január elsejétől érvényes rendjének újragondolását javasolja a Fidesz, mert az ellenzéki párt szerint továbbra is káosz van ezen a területen.
jan. 5
12:55
Visszajelzésre kéri az APEH-et a KDNP (Infostart)
A KDNP azt szeretné, ha a jövőben az APEH visszajelzést küldene az adózóknak egyszázalékos felajánlásukról.
jan. 5
13:08
KDNP: legyen visszajelzés az egyszázalékos felajánlásokról (Népszava)
A KDNP kezdeményezi, hogy az APEH küldjön visszajelzést az adózóknak egyszázalékos felajánlásukról, s ha kell, ennek érdekében törvényt is módosítanának. Erről Soltész Miklós, a párt országgyűlési képviselője beszélt szombaton Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.
jan. 5
13:27
Bukik a kormányzati negyed? (orientpress)
Várhatóan eredménytelenné nyilvánítják a kormánynegyed felépítésére kiírt közbeszerzési pályázatot. A Népszabadság úgy tudja, a kabinet 2010-ben folytatná a programot.
jan. 5
13:40
Esztergomi segédpüspököt szentelt Erdő Péter (Népszava)
Erdő Péter az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspökévé szentelte szombaton Székely Jánost, az Esztergomi Hittudományi Főiskola rektorát, akinek XVI. Benedek pápa a febianai címzetes püspöki címet adományozta.
jan. 5
14:10
Fuccs a kormányzati negyednek? (MaHu)
A Népszabadság értesülése szerint eredménytelenné nyilvánítják a kormánynegyed felépítésére kiírt közbeszerzési pályázatot, a kabinet csak 2010-ben folytatná a programot.
jan. 5
14:12
Újabb belső támadás (MaHu)
Tóth Károly, az MSZP képviselője ismét elővette korábbi javaslatát: eltöröltetné a vizitdíjat és a kórházi napidíjat. A köztársasági elnök aggályaira reagálva megváltoztatná továbbá a pénztárak vezetőtestületeinek összetételét. A képviselő javaslatáról január végén dönt a frakció.
jan. 5
14:37
Fidesz: törvénytelen adatgyűjtés folyik Csepelen (HVG)
Az adatvédelmi biztos hivatalához fordul a csepeli önkormányzat Fidesz-KDNP-frakciója, mert a kerület szocialista polgármestere törvénysértő adatbázis-építést folytat - jelentette be Németh Szilárd, a képviselőcsoport tagja szombaton Budapesten.
jan. 5
15:04
Elszámolást követel a Fidesz a kormánytól (Infostart)
A Fidesz szóvivője felszólította a kormányt, hogy számoljon el a kormányzati negyed előkészítésére fordított összegekkel.
jan. 5
15:04
Előzetesbe került Mortimer áldozata (HVG)
Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság szombaton P. Józsefet, akit még 2005 májusában egy karddal leszúrtak egy fővárosi buszon.
jan. 5
15:06
Fidesz: törvénysértő adatgyűjtés a csepeli önkormányzatnál (Népszava)
Az adatvédelmi biztos hivatalához fordul a csepeli önkormányzat Fidesz-KDNP-frakciója, mert a kerület szocialista polgármestere törvénysértő adatbázis-építést folytat - jelentette be Németh Szilárd, a képviselőcsoport tagja szombaton Budapesten.
jan. 5
15:09
Fegyvert és náci ereklyéket találtak Hegyeshalomnál (orientpress)
Osztrák rendszámú autóban fegyvereket és náci jelképeket találtak. A csomagtartó pisztolyt, valamint német birodalmi címerrel ellátott munkakönyveket, ugyanilyen étkezési jegyeket, SS gyűrűket és Adolf Hitler születésnapjára 1945-ben kiadott emlékérmet is találtak.
jan. 5
15:17
Új eljárás a tokaji kistérség kórházi ellátási körzetének megváltoztatása ügyében (Népszava)
Új eljárásra kötelezte az ÁNTSZ Észak-magyarországi Igazgatóságát az Országos Tisztifőorvosi Hivatal a tokaji kistérség kórházi ellátási körzetének megváltoztatása ügyében - mondta az MTI-nek Antal Gabriella, a sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház igazgatója.
jan. 5
15:37
Már nem nyomoz a rendőrség a sajóládi erdőirtás ügyében (HVG)
Bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást a rendőrség a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei sajóládi - az Európai Unió Natura 2000 hálózatába tartozó - erdő kiirtása ügyében - közölte a debreceni székhelyű Tiszántúli Természetvédők Társulata szombaton.
jan. 5
15:55
A Fidesz a kormányzati negyed előkészületi költségeinek nyilvánosságra hozatalát követeli (Népszava)
A kormány számoljon el: hány száz millió forintot költött el a kormányzati negyednek, "ennek a teljesen értelmetlen és elfogadhatatlan luxusberuházásnak az előkészítésére" - írta szombaton az MTI-hez eljuttatott közleményében Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője.
jan. 5
16:09
Harmadfokú meteorológiai riasztás a Dél-Dunántúlon (HVG)
Harmadfokú, piros riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) Dél-Dunántúlra a szombaton várható erős jegesedés, illetve a többfelé valószínű tartós, intenzív ónos eső miatt; a riasztás szombaton éjfélig van érvényben.
jan. 5
16:26
Jövő héten is kerülje el a Váci utat! (Infostart)
Várhatóan kedd este 6 óráig lesz lezárva a Váci út a Zsilip,- és a Garam utca közötti szakaszon - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletese.
jan. 5
16:42
Északkeleten havazás várható (MaHu)
Harmadfokú, piros riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) Dél-Dunántúlra a szombaton várható erős jegesedés, illetve a többfelé valószínű tartós, intenzív ónos eső miatt; a riasztás szombaton éjfélig van érvényben.
jan. 5
16:42
Sikeresen átúszta a jeges Dunát Schirilla György (HVG)
Schirilla György szombaton sikeresen úszta át a jeges Dunát Vácnál, hagyományos téli sorozatának első állomásán.
jan. 5
17:16
Gyurcsány Ferenc hétfőn munkába áll (Népszava)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök már Magyarországon van, hétfőn hivatalosan is munkába áll és részt vesz a szerdai kormányülésen - közölte Daróczi Dávid kormányszóvivő szombaton az MTI-vel.
jan. 5
18:09
Gyurcsány hétfőn már dolgozni megy (HVG)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök már Magyarországon van, hétfőn hivatalosan is munkába áll és részt vesz a szerdai kormányülésen - közölte Daróczi Dávid kormányszóvivő szombaton.
jan. 5
18:15
Vége a szabadságnak (MaHu)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök már Magyarországon van, hétfőn hivatalosan is munkába áll és részt vesz a szerdai kormányülésen - közölte Daróczi Dávid kormányszóvivő szombaton az MTI-vel.
jan. 5
19:40
Csökkent Hillary Clinton előnye (Napi)
jan. 5
19:40
A kormányszóvivő szerint 2009-re elkészül a kormányzati negyed - a nap hírei (Infostart)
A kormányszóvivő szerint nem jelent többletterhet az adófizetőknek a kormányzati negyed előkészületeire fordított összeg. Változást sürget a mentés és a betegszállítás januártól érvényes rendjében a Fidesz. A tervek szerint jövő hét elején hazatér a Kenyában tartózkodó mintegy 200 magyar turista. A nap hírei 2008. január 5-én, szombaton.
jan. 5
20:24
Gyanús port tartalmazó levelet kapott három országgyűlési képviselő (Népszava)
Gyanús port tartalmazó levelet kapott három országgyűlési képviselő a napokban, a küldemény egészségre káros anyagot nem tartalmazott - erősítette meg a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szóvivője az MTI értesülését szombaton.
jan. 5
20:29
A lefagyott út miatt karamboloztak (MaHu)
Az úttestre lefagyott ónos eső miatt több baleset is történt szombaton este a 6-os úton; Budapest határában, Érdnél két személyautó frontálisan ütközött össze, itt két súlyos sérült van.
jan. 5
20:31
Az NNI vizsgálja az esetet (MaHu)
Gyanús port tartalmazó levelet kapott három országgyűlési képviselő a napokban, a küldemény egészségre káros anyagot nem tartalmazott - erősítette meg a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szóvivője az MTI értesülését szombaton.
jan. 5
22:02
Ismeretlenek ellopták a képviselők vagyonnyilatkozatát Edve községben (Népszava)
Betöréses lopás miatt indított nyomozást a rendőrség ismeretlen tettesek ellen, akik a Győr-Moson-Sopron megyei Edve községben feltörték a polgármesteri hivatal irodájának ajtaját és elvitték magukkal az önkormányzati képviselők vagyonnyilatkozatát - közölte a rendőrség az MTI-vel szombaton.

Keresés