2008. január 1. kedd

jan. 1
9:05
Pár vonat késik a havazás miat (HVG)
Az éjszakai havazás miatt néhány vonalon késésben közlekednek a vonatok - tájékoztatta kedd reggel az MTI-t Kavalecz Imre, a MÁV sajtófőnöke.
jan. 1
9:07
Havazás: a BKV-járatok zavartalanok (HVG)
A Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) dolgozói 33 munkagéppel folyamatosan takarítják a havat főváros útjairól - tájékoztatott kedd reggel Horváth László, a társaság helyettes szóvivője.
jan. 1
9:37
Az év első babái (MaHu)
Az egri Markhot Ferenc kórházban éjfél után 1 perccel született meg egy kisfiú, akinek szülei a Péter nevet adták.
jan. 1
9:39
Nyugodt volt a szilveszter (MaHu)
Eddig nyugodt volt a szilveszteri hosszú hétvége, a riasztások, a balesetek és a halottak, illetve a sérültek száma is az átlag alatt maradt - mondta a katasztrófavédelem szóvivője az MTI-nek kedden.
jan. 1
9:58
Nem történtek katasztrófák szilveszterkor (Infostart)
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság dolgozóit szilveszterkor 111-szer riasztották, balesetekhez és tüzekhez kellett kivonulniuk, de egyik sem volt súlyos - mondta el az InfoRádióban a szervezet szóvivője. Dobson Tibor elmondta: a havazás ellenére valamennyi út járható.
jan. 1
10:09
Késelés és petárdabaleset (MaHu)
Két késeléshez és egy súlyosabb petárdabalesethez riasztották szilveszter éjjel a rendőrséget Budapesten - közölte a BRFK sajtóügyeletese az MTI-vel kedden.
jan. 1
10:09
Két késelés Budapesten, de nyugodt szilveszter éj (HVG)
Eddig nyugodt volt a szilveszteri hosszú hétvége, a riasztások, a balesetek és a halottak, illetve a sérültek száma is az átlag alatt maradt - mondta a katasztrófavédelem szóvivője kedden. A BRFK azonban arról számolt be,két késeléshez és egy súlyosabb petárdabalesethez riasztották szilveszter éjjel a rendőrséget Budapesten.
jan. 1
10:14
Havazással érkezett meg 2008 (Infostart)
Ötven munkagép és 400 hómunkás takarítja a havat a főváros útjairól - közölte a Közterület-fenntartó helyettes szóvivője. Horváth László az InfoRádióban elmondta: a BKV járatai mindenhol, még a hegyi útvonalakon is rendben elindultak, de lényeges lassabban közlekednek.
jan. 1
10:24
Egerben született meg az év első babája (Infostart)
Éjfél után 1 perccel Heves megyében született meg az idei év első kisbabája az egri Markhot Ferenc kórházban. A kisfiú 54 centiméterrel és 2750 gramm súllyal jött világra, szülei a Péter nevet adták neki.
jan. 1
11:08
Sólyom: közös célra, összetartásra és szolidaritásra van szükség (Népszava)
A közös cél, az összetartás és a szolidaritás fontosságát hangsúlyozta Sólyom László köztársasági elnök újévi beszédében, kedden. Az ország állapotát nem lehet csak gazdasági adatokkal jellemezni. Az, hogy egy országban jó-e élni, azzal mérhető leginkább, milyen az emberek egészsége, meddig élnek, jók-e az iskolák, milyen a természeti környezet, mennyire sikerült a szegénységet és a…
jan. 1
11:12
Sólyom László: "Megőriztük a reményt" (Infostart)
A közös cél, az összetartás és a szolidaritás fontosságát hangsúlyozta Sólyom László köztársasági elnök újévi beszédében. Az államfő szerint fontos megerősítenünk, hogy van "belső iránytűnk, hogy megőriztük a reményt". Sólyom László hangsúlyozta: "sok kárt okoz a mindent a mi-ők sémára leegyszerűsítő fekete-fehér gondolkodás".
jan. 1
11:17
Képriport a budapesti csőtörésről, ami jelentős forgalomkorlátozást okozhat (Infostart)
Nagy mennyiségű víz került az éjjel az úttestre egy csőtörés után a XII. kerületben az Apor Vilmos tér és a Jagelló út sarkán.
jan. 1
11:18
Sólyom: tőlünk függ, mi lesz a helyünk az átalakuló világban (HVG)
A jövőről alkotott közös elképzelések, az összetartás és a szolidaritás fontosságát hangsúlyozta Sólyom László köztársasági elnök újévi beszédében, kedden.
jan. 1
11:22
A siker alapja a közös cél! (MaHu)
A közös cél, az összetartás és a szolidaritás fontosságát hangsúlyozta Sólyom László köztársasági elnök újévi beszédében, kedden.
jan. 1
11:24
A Vám- és Pénzügyőrség hatékonyabb lesz (MaHu)
Átalakul a Vám- és Pénzügyőrség ellenőrzési szervezete 2008. január elsejei hatállyal, új szervként megalakulnak a Regionális Ellenőrzési Központok (REK) - tájékoztatta a vámhatóság az MTI-t pénteken.
jan. 1
11:28
"Ez volt az év legnehezebb éjszakája" (Infostart)
Az év legnehezebb éjszakájának nevezte a szilvesztert az Országos Mentőszolgálat szóvivője az InfoRádióban. Győrfi Pál hozzátette: több mint 300 hívást kaptak az éjszaka folyamán, ami a napi átlag háromszorosa. A riasztások között volt közlekedési baleset, szurkálás, tűzijáték okozta baleset és több rosszullét is.
jan. 1
11:39
A mentők, tűzoltók nehéz éjszakát zártak (HVG)
Súlyos tűzijáték-balesethez és újraélesztéshez is vonultak a tűzoltók szilveszter éjjel a fővárosban, összesen több mint 350 riasztás volt - mondta a mentők szóvivője az MTI-nek kedden.
jan. 1
11:54
Ágyékon lőtte a tűzijáték (MaHu)
Súlyos tűzijáték-balesethez és újraélesztéshez is vonultak a tűzoltók szilveszter éjjel a fővárosban, összesen több mint 350 riasztás volt - mondta a mentők szóvivője az MTI-nek kedden.
jan. 1
12:28
Sólyom László újévi beszédének szó szerinti leirata (Népszava)
A közös cél, az összetartás és a szolidaritás fontosságát hangsúlyozta Sólyom László köztársasági elnök újévi beszédében,. Az ország állapotát nem lehet csak gazdasági adatokkal jellemezni. Az, hogy egy országban jó-e élni, azzal mérhető leginkább, milyen az emberek egészsége, meddig élnek, jók-e az iskolák, milyen a természeti környezet, mennyire sikerült a szegénységet és a kirekesztettséget…
jan. 1
13:06
Havazás minden mennyiségben - nézegessen képeket! (Infostart)
Bár órák óta országszerte havazik, az utak járhatóak. A legtöbb hó Csongrádban és Békésben esett, ahol megközelíti a 30 centimétert. Az autópályákat folyamatosan járják a munkagépek, ekézik a havat. Budapesten is havazik, a fővárosban ötven munkagép és 400 hómunkás takarítja a havat.
jan. 1
13:06
Sólyom László: összetartásra és szolidaritásra van szükség (Napi)
jan. 1
13:11
Havazás országszerte (MaHu)
Az órák óta tartó havazás ellenére országszerte mindenütt járhatóak az utak - közölte az Útinform munkatársa az MTI-vel kedden. Dél-Dunántúlon, a középső országrészben és Dél-Alföldön 15-20 centis hó esett, Csongrádban, Békésben megközelíti a 30 centit is.
jan. 1
14:22
Tragikus dulakodás (MaHu)
Belehalt sérüléseibe az az idősebb férfi Zalavégen, aki szóváltásba, majd verekedésbe keveredett egy szilveszterező társaságban - tájékoztatta kedden a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t.
jan. 1
14:43
Fábryék: "Vegyük fel a harcot!" (Infostart)
Levélben fordult hatvankét közéleti szereplő a magyar választópolgárokhoz, arra kérve őket, hogy keressék fel képviselőiket és hozzák tudomásukra, hogy a magyar társadalom elutasítja az egészségbiztosítás üzleti alapokra helyezését. A levelet a többi között aláírta Mádl Ferenc volt köztársasági elnök, több polgármester, egyetemi oktatók, Makovecz Imre építész és Fábry Sándor humorista.
jan. 1
16:05
"A havazás erősebb a vártnál" - képgaléria (Infostart)
Hatvan munkagép és 300 hómunkás takarítja a havat a főváros útjairól - közölte az InfoRádióban a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. helyettes szóvivője. Horváth László szerint a tömegközlekedést és a biztonságos autózást tudják biztosítani, annak ellenére, hogy a havazás erősebb az előzetesen jelzettnél.
jan. 1
16:37
Egy kézben az állami vagyon kezelése (MaHu)
Egységes szervezet végzi január elsejétől az állami vagyon kezelését, a korábbi Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt, a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet és a Kincstári Vagyoni Igazgatóság helyére a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., illetve az ezt irányító Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács lép 2008-ban.
jan. 1
17:04
Havazás: nincs elzárt település az országban (Infostart)
Nincs elzárt település az országban, az utak az elmúlt fél napban az ország déli és középső részén leesett 20-30 centis hó ellenére mindenütt járhatóak.
jan. 1
17:10
Nehéz év vár a koalícióra (MaHu)
Nehéz év vár a koalícióra, 2008-ban több olyan kérdés is felmerül majd, ami szakítópróba lehet az MSZP-SZDSZ együttműködésében - vélekedtek politológusok az MTI-nek nyilatkozva.
jan. 1
17:31
"Olyan nagy fennakadást a hó egyelőre nem jelentett" (Infostart)
Sem a vasúton, sem a helyközi buszközlekedésben nem okozott komolyabb fennakadást a havazás. A MÁV sajtófőnöke szerint kedd délutánra a reggeli késéseket is behozták, míg a Volán fődiszpécsere szerint az ünnepek miatt kicsi a forgalom, ezért nincsenek jelentős késések.
jan. 1
17:52
Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor pozíciója is megrendülhet (Népszava)
Nehéz év vár a koalícióra, 2008-ban több olyan kérdés is felmerül majd, ami szakítópróba lehet az MSZP-SZDSZ együttműködésében - vélekedtek politológusok. Szomszéd Orsolya, a Vision Consulting elemzője, Juhász Attila, a Political Capital szakértője és Kiszelly Zoltán politológus abban is egyetértett, hogy az év első felének legfontosabb belpolitikai eseménye a Fidesz kezdeményezte népszavazás…
jan. 1
18:36
2008 a népszavazás és koalíciós szakítópróba éve lesz? (Infostart)
Politológusok szerint 2008-ban nehéz év vár a koalícióra, hiszen idén több olyan kérdés is felmerül majd, ami szakítópróba lehet az MSZP-SZDSZ együttműködésében. A szakemberek szerint ugyanakkor a népszavazás kimenetele meggyengítheti Gyurcsány Ferenc vagy Orbán Viktor pozícióját is.
jan. 1
19:36
Az államfő szerint fontos az emberek hozzáállása - a nap hírei (Infostart)
Az összetartás fontosságáról beszélt újévi beszédében a köztársasági elnök. Az átlagosnál háromszor többször riasztották a mentőket szilveszter éjjelén. Pakisztánban februárra halasztják a választásokat. A nap hírei 2008. január 1-jén, hétfőn.
jan. 1
20:03
A héten újabb havazás és kemény fagy érkezik (Infostart)
A meteorológus szerint a kedden lehullott hó nem volt váratlan és különösebben heves sem. A hét végén visszatér a havazás. Kifejezetten hideg lesz, péntek éjszaka akár mínusz 10 fok is lehet.
jan. 1
22:23
Szombati MÁV-menetrend szerdán (Infostart)
A havazás miatt kedden este is még néhány vasúti járat 10-15 perces késéssel közlekedett - közölte Kavalecz Imre, a MÁV sajtófőnöke.

Keresés