2008. január 1. kedd

jan. 1
0:05
Trulli: Minden eddiginél motíváltabb vagyok (Formula)
Az olasz versenyző pontokért harcolna.
jan. 1
0:09
Szeretlek, nem érted?! (HáziPatika)
Szeretjük a társunkat, ő azonban folyton félreért bennünket. Megpróbáljuk neki megmagyarázni, de nem látja be az igazunkat, sőt, még jobban félreérti a helyzetet. Ezen összeveszünk, s minden csak egyre rosszabb lesz. De miért?
jan. 1
1:27
Boldog új évet kívánunk! (F1világ)
Minden kedves olvasójának eredményekben gazdag, boldog új esztendőt kíván az F1világ.hu szerkesztősége!
jan. 1
8:12
Szexuális felvilágosítás ötéves gyerekeknek? (Infostart)
A szexuális felvilágosítást, úgy tűnik, nem lehet elég korán kezdeni. Legalábbis a britek szerint, akik már az ötéves gyermekeknek is tanítanának ezt-azt.
jan. 1
8:33
Inkább egy kelet-európai, mint egy brit (Infostart)
A brit diplomák gyenge minősége miatt a brit gyárosok gyakran előnyben részesítik a kelet-európai munkavállalókat a szigetországbeliekkel szemben - mondta a Brit Gyáriparos Szövetség vezetője.
jan. 1
8:54
Jó hír a lustáknak: az is használ, ha csak felállunk a fotelból (Infostart)
A legújabb kutatások jó hírrel szolgálnak azoknak, akik nem tudják rávenni magukat arra, hogy rendszeresen felkeressenek egy edzőtermet vagy egy sportközpontot. Már az is jótékonyan hat a szervezetre, ha felállunk a fotelból, és mondjuk kertészkedésbe fogunk.
jan. 1
9:02
Aki áfaemelést mond, mondjon szja-csökkentést is (Napi)
jan. 1
9:05
Pörgesd fel magad "növénnyel"! (Életforma)
Az eddig ismert serkentők piaca egy újabb trópusi csodával, a guaranával bővült, mely az óvilágban még újdonságnak számít, holott az Amazonas partján már évszázadok óta ettől pörögnek (nem véletlenül, hiszen a guarana a legmagasabb koffeintartalmú növény).
jan. 1
9:07
Felfedjük a rúnák titkát! (NLC)
A rún, rúna szó a germán nyelvben titkot jelent, és valóban csak a beavatottak ismerhették ezeket az ősi jeleket. Használatuk a rúnamesterek kiváltsága volt, akik a tudást csak a kiválasztottak számára adták át.
jan. 1
9:15
A japán rabok nagy problémája: ronda a pizsama (Infostart)
A japán kormány felmérést készíttetett arról: milyen is a börtönlakók élete. Kiderült, hogy a rabok iszonyúan utálják a stílustalan pizsamájukat.
jan. 1
9:31
Egyre zsúfoltabbak a detoxikálók (Infostart)
Nagy-Britanniában évről évre emelkedik azok száma, akik alkohollal összefüggő problémák miatt szorulnak kórházi kezelésre.
jan. 1
9:35
Ez történt az újév napján (Habostorta)
Munkába állt az első lóvontatású tűzoltókocsi és a BBC, megkezdték a Panama-csatorna építését, börtön lett az Alkatraz-sziget, ünnepel Baumgartner Zsolt...
jan. 1
9:58
Nem történtek katasztrófák szilveszterkor (Infostart)
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság dolgozóit szilveszterkor 111-szer riasztották, balesetekhez és tüzekhez kellett kivonulniuk, de egyik sem volt súlyos - mondta el az InfoRádióban a szervezet szóvivője. Dobson Tibor elmondta: a havazás ellenére valamennyi út járható.
jan. 1
10:09
A polgárháború szélén Kenya (Infostart)
Kenyában már százhetvenre emelkedett az elnökválasztás utáni összecsapások halálos áldozatainak száma. Kórházi tájékoztatás szerint az éjjel 48 embert öltek meg a zavargásokban.
jan. 1
10:14
Havazással érkezett meg 2008 (Infostart)
Ötven munkagép és 400 hómunkás takarítja a havat a főváros útjairól - közölte a Közterület-fenntartó helyettes szóvivője. Horváth László az InfoRádióban elmondta: a BKV járatai mindenhol, még a hegyi útvonalakon is rendben elindultak, de lényeges lassabban közlekednek.
jan. 1
10:14
Drasztikusan nőtt a végelszámolással bezárt vállalkozások száma 2007-ben (Infostart)
Érdemben nem változott tavaly a felszámolások száma Magyarországon; a végelszámolással bezárt vállalkozások száma viszont 61 százalékkal emelkedett - derül ki a tavalyi folyamatok összegzéséből.
jan. 1
10:19
A Plútó ural bennünket 2008-tól! Jó ez Nekünk? (Életforma)
Változatos és "felrázó" évünk lesz 2008. a Plútó jelenlétének köszönhetően. De rajtunk is múlik, milyen irányú változásokra számíthatunk...B.Ú.É.K.!
jan. 1
10:20
Országszerte havazik, késnek a vonatok (HírTV)
Országszerte havazik, és ez várható a továbbiakban is. Az előrejelzések az mutatják, hogy a középső országrészben és a Dunántúlon nagyjából 2-4 cm, a keleti-északkeleti részeken 3-7 cm friss hó lesz a nap végére, mondta Bozóki István, meteorológus. A vonattal utazók, a téli időjárás miatt, akár fél órás késésre is számíthatnak.
jan. 1
10:23
A nap képe - Szilveszter a nagyvilágban 2. (Habostorta)
Las Vegas, London, Sydney
jan. 1
10:24
Egerben született meg az év első babája (Infostart)
Éjfél után 1 perccel Heves megyében született meg az idei év első kisbabája az egri Markhot Ferenc kórházban. A kisfiú 54 centiméterrel és 2750 gramm súllyal jött világra, szülei a Péter nevet adták neki.
jan. 1
10:24
Februárra halasztották a pakisztáni választásokat (Infostart)
Pakisztánban februárra halasztják az eredetileg január 8-ra kitűzött parlamenti és helyhatósági választásokat - közölte az ázsiai ország választási bizottságának egyik magas rangú illetékese az AFP francia hírügynökséggel.
jan. 1
10:25
Azok a 80-as évek... (Habostorta)
26 évvel ezelőtt, 1982. január 1-én tartották meg Stockholmban az utolsó ABBA-koncertet
jan. 1
10:30
Látványos tűzijátékokkal köszöntötték az újévet Nagy-Britanniában (Infostart)
Európában utolsóként százezrek köszöntötték az újévet Nagy-Britanniában. Londonban mintegy 400 ezer ember nézte végig a tűzijátékot. A skót fővárosban, Edinburgh-ban mintegy 100 ezren köszöntötték az utcán az újévet.
jan. 1
10:35
2008: Cipruson euró, a kakas nem gyújhat rá (Privátbankár)
2008 január elseje több érdemi változást hoz egyes uniós országoknak. Két kis ország például bevezeti az eurót, a legnagyobb, pedig megtiltja a dohányzást. 2007 és 2008 fordulója a nemzetközi politikai életben sem telik eseménytelenül
jan. 1
10:35
Mától Szlovénia az Európai Uniós soros elnöke (Infostart)
Szlovénia éjféltől átvette Portugáliától az Európai Unió soros elnöki tisztét, ami egyben azt is jelenti, hogy a 2004-ben belépett tagállamok és a volt kommunista blokk országai közül az egykori jugoszláv tagköztársaság az elsőként láthatja el ezt a megbízatást félévre. Közben Ciprus és Málta csatlakozásával két újabb taggal bővült az eurózóna.
jan. 1
10:37
2008: Női elnök az Egyesült Államokban (Piac és Profit)
A hordónként több mint 100 dollárról szólnak a londoni olajos elemzői előrejelzések, az amerikai recesszió megítélése azonban nem egyértelmű.
jan. 1
10:41
Infláció feletti drágulást hoz 2008 (HírTV)
Az inflációnál magasabb gáz- és villanyáremelés, drasztikusan dráguló közszolgáltatások, megugró élelmiszerárak - ez vár a magyar háztartásokra 2008-ban, miközben a nyugdíjak és a bérek emelése legfeljebb a szinten tartásra lesz elég.
jan. 1
10:46
Már az ENSZ és az Afrikai Unió tartja fenn a rendet Dárfúrban (Infostart)
Dárfúrban ünnepélyesen átvette a békefenntartó feladatokat az Afrikai Uniótól az ENSZ és az Afrikai Unió közös missziója. Szakértők arra figyelmeztetnek, hogy az átadás egyelőre csupán jelképes jelentőségű.
jan. 1
10:50
Időjárás előrejelzés (Habostorta)
2008. január 1., újév délután
jan. 1
10:57
Az APEH behajtja az elmaradt tb-járulékokat (HírTV)
Január elsejétől behajtja az APEH az elmaradt tb-járulékokat. A kórházak, rendelők, orvosok még a vizsgálat előtt kötelesek ellenőrizni a TAJ-számok érvényességét. Amennyiben a beteg nem rendezte jogviszonyát, adatait az adóhatósághoz továbbítják.
jan. 1
11:04
Bálint Ádám: Színpad, sütik és család! (NLC)
Több mint egy esztendeje kávéztunk Bálint Ádámmal, aki megjelentette bemutatkozó albumát, már Rómeóként törte a szíveket a Budapesti Operettszínházban, és éppen akkor debütált A Szépség és a Szörnyeteg című musicalben.
jan. 1
11:12
Sólyom László: "Megőriztük a reményt" (Infostart)
A közös cél, az összetartás és a szolidaritás fontosságát hangsúlyozta Sólyom László köztársasági elnök újévi beszédében. Az államfő szerint fontos megerősítenünk, hogy van "belső iránytűnk, hogy megőriztük a reményt". Sólyom László hangsúlyozta: "sok kárt okoz a mindent a mi-ők sémára leegyszerűsítő fekete-fehér gondolkodás".
jan. 1
11:13
Éfél után egy perccel született meg az első kisbaba (Metropol)
Az egri Markhot Ferenc kórházban éjfél után 1 perccel született meg egy kisfiú, akinek szülei a Péter nevet adták.
jan. 1
11:17
Két késelés és egy súlyos petárdabaleset történt szilveszterkor Budapesten (Infostart)
Két késeléshez és egy súlyosabb petárdabalesethez riasztották szilveszter éjjel a rendőrséget a fővárosban. A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese, Kormos Endre elmondta: az egyik késelés hajnalban a Nyugati pályaudvarnál, a másik pedig egy II. kerületi szórakozóhelyen történt.
jan. 1
11:17
Képriport a budapesti csőtörésről, ami jelentős forgalomkorlátozást okozhat (Infostart)
Nagy mennyiségű víz került az éjjel az úttestre egy csőtörés után a XII. kerületben az Apor Vilmos tér és a Jagelló út sarkán.
jan. 1
11:22
Kíváncsi vagy, melyik sztár hol töltötte a Szilvesztert? (Habostorta)
Csillogó partik helyett inkább barátaik társaságát részesítik előnyben a sztárok az év utolsó napján
jan. 1
11:22
Ne kíméld! Ha kövér, mondd meg neki! (Életforma)
Egy friss tanulmány adatai szerint sok orvos nem meri megmondani a kövér gyermeknek, hogy kövérek, hanem helyette kevésbé súlyos kifejezéseket használ, pl. túlsúly, molettség. Az ok? Az orvosok nem akarják megsérteni a gyermekek önbecsülését: kövérnek hívni őket ugyanis bántó.
jan. 1
11:24
Százezrek az esős londoni újévköszöntőn (Metropol)
Százezrek köszöntötték esőben, de a tavalyinál jóval szelídebb időjárási körülmények közepette Nagy-Britanniában az újévet, és ezúttal Skóciában sem fújta el a szél az ünneplést.
jan. 1
11:24
Éfél után egy perccel született meg az első kisbaba (Metropol)
Az egri Markhot Ferenc kórházban éjfél után 1 perccel született meg egy kisfiú, akinek szülei a Péter nevet adták.
jan. 1
11:28
"Ez volt az év legnehezebb éjszakája" (Infostart)
Az év legnehezebb éjszakájának nevezte a szilvesztert az Országos Mentőszolgálat szóvivője az InfoRádióban. Győrfi Pál hozzátette: több mint 300 hívást kaptak az éjszaka folyamán, ami a napi átlag háromszorosa. A riasztások között volt közlekedési baleset, szurkálás, tűzijáték okozta baleset és több rosszullét is.
jan. 1
11:29
Sólyom: Aki reménykedik, annak van miből merítenie (+videó) (HírTV)
A reményről, az ország megosztottságáról és a kisebb közösségek munkájának fontosságáról szólt újévi beszédében Sólyom László. A köztársasági elnök az újévi reményről úgy fogalmazott: az nem remény, ha arra hagyatkozunk, majd csak lesz valahogy. A remény ennek ellentéte: azt jelenti, hogy nem adtuk fel."Aki reménykedik, annak van belső iránytűje, van miből merítenie" - mondta az államfő.
jan. 1
11:34
Ralf Schumacher Újévi üdvözlete (Formula)
Boldogságot kíván a gyermekeknek
jan. 1
11:34
Halálos balesetek a csúszos utakon (HírTV)
Egy ember meghalt kedden reggel, mikor kocsija frontálisan karambolozott egy másik autóval Dunaharaszti közelében. Egy másik balesetben Szigetszentmiklóson halt meg egy férfi hétfőn este.
jan. 1
11:45
Véres zavargások a kenyai választás után (Kitekintő)
Az eddigi elnök, Mwai Kibaki nyerte a december 27-én megtartott kenyai elnökválasztásokat. Az ellenzék csalást emleget, az országban több helyen zavargások törtek ki.
jan. 1
11:56
Biztonságban vannak a Kenyában tartózkodó magyarok (HírTV)
Teljes a nyugalom a kenyai turista szálláshelyek és a strandok környékén - mondta a nairobi magyar konzul. A diplomata hozzátette: tudomása szerint minden, Kenyában tartózkodó magyar állampolgár jól van. Kenyában az elnökválasztást követően, múlt csütörtökön robbantak ki zavarások, amelyeknek már több száz halálos áldozata van.
jan. 1
12:05
Kisteherautó és villamos karambolozott a Bécsi úton - képek (Infostart)
Egy kisteherautó karambolozott a BKV egyik 17-es villamosával hétfő este a Bécsi úton. A távirati iroda szerint a balesetben négy ember sérült meg.
jan. 1
12:06
A Kékestetőn már felcsatolhatjuk a sítalpakat (HírTV)
Az ország legmagasabb pontján fekvő Kékestetőn már lehet síelni, Bánkúton viszont még nem. Utóbbi helyen - a szakemberek szerint - az eddig lehullott hó még kevés.
jan. 1
12:08
A gazdagság záloga: lencse - Vidító lencseleves (NLC)
Nincs mese, az év első napján lencsét kell enni, hogy megalapozzuk anyagi biztonságunkat. Ahány kerek kis szemecske a tányérunkon, 2008-ban annyi aranypeták a kancelláriában. Ki ne hagyd!
jan. 1
12:10
Útlezárás és elterelés a Ferihegyi gyorsforgalmi úton - képgaléria (Infostart)
Budapesten lezárták a Ferihegyi gyorsforgalmi út város felé vezető oldalát, miután két személyautó összeütközött - értesült az InfoRádió. A kifelé vezető oldalon a rendőrök az első lehajtónál leterelik a forgalmat az útról.
jan. 1
12:12
Sólyom László: közös célra, összetartásra és szolidaritásra van szükség (Metropol)
A közös cél, az összetartás és a szolidaritás fontosságát hangsúlyozta Sólyom László köztársasági elnök újévi beszédében, kedden.

Keresés