2008. január 17. csütörtök

jan. 17
0:13
Albérlők a bélrendszerben (HáziPatika)
A bélrendszer élettere számtalan apróbb-nagyobb élőlénynek. Nemcsak mikrobák, hanem rendszertanilag magasabb rendű paraziták, például férgek is gyakran találhatók itt, nem egyszer súlyos veszélyt okozva.
jan. 17
0:27
Csalódást okozott az Intel előrejelzése (terminal)
A negyedik negyedévben 51 százalékkal nőtt a világ legnagyobb mikroprocesszor-gyártója, az Intel Corp.
jan. 17
0:27
Elbírnak még egy disznót? (Totalcar)
A Vörös Disznó és a Zöld Disznó mellől legutóbb csak a Rózsaszín Disznó hiányzott - ez a csodás Porsche 917 versenyautó egyik változata volt, ami annyira disznószerűre sikerült, hogy készítői ráfestették a disznóhúsok henteseknél kifüggesztve látható osztályozó tábláját.
jan. 17
0:31
Tervezett nyereségcsökkenés a Sony Ericssonnál (terminal)
A Sony Ericsson Mobilie Communications Ltd.
jan. 17
0:36
(Letöltések) Mythos tralier #3 (PC Guru)
Egy újabb trailer érkezett a Flagship Seattle Diabló klónjából. Tessék, lássék! (...)
jan. 17
0:43
Innovációs csúcs a világ legolcsóbb autója (SG)
A Tata Nano, a világ legolcsóbb - a gyárkapuban 2500 dollárba kerülő - autójának megalkotása egy üres papírlappal kezdődött.
jan. 17
1:14
Zsiráf regényíró pályázat (Pályázatfigyelő)
A vezető ifjúsági újságja és portálja virtuális regényíró pályázatot indít
jan. 17
1:18
Vállalkozásfejlesztési Központ (VFK) működtetése (Pályázatfigyelő)
A kiíró által kiírt támogatási formák befogadására, előminősítésére, bonyolítására, kezelésére, nyomon követésére szakmai és infrastrukturális hátteret biztosít Románia, Szlovákia, Ukrajna, Szerbia, Horvátország, Szlovénia magyar lakta területein Vállalkozásfejlesztési Központok működtetésére.
jan. 17
1:22
Preyer Hugo emlékére - sci-fi novellaíró pályázat (Pályázatfigyelő)
Sci-fi novellaíró pályázat
jan. 17
1:26
Kis- és középvállalkozások éven túli hiteleihez kapcsolódó kamattámogatás(KAT) elnyerése (Pályázatfigyelő)
A kiíró mind a jelenleg még nem EU tagországok (Horvátország, Szerbia, Ukrajna), mind pedig az EU tagországok (Románia, Szlovákia, Szlovénia) magyar nemzetiségűek által lakott területeinek gazdasági fejlődése támogatására, kamattámogatást biztosít, a területeken működő kis- és középvállalkozások éven túli hitelfelvételéhez.
jan. 17
1:30
Felhívás az épített környezetünk óvása érdekében (Pályázatfigyelő)
Felhívás az épített környezetünk óvása érdekében
jan. 17
1:34
EU és nemzeti gazdaságfejlesztési támogatás (EUT) (Pályázatfigyelő)
A kiíró a magyar nemzetiségek által lakott területek gazdasági fejlődésének támogatására egyszeri, vissza nem térítendő támogatást nyújt.
jan. 17
1:46
Kriksz-kraksz dolgozatokat osztályoz a program (Agent Portal)
A Buffalói Egyetemen kidolgozott szoftver automatikusan leosztályozza az általános iskolások kézzel írott esszéit. Az jegy eldöntésénél a rendszer a szóhasználatot, a szórendet is figyelembe veszi, de a dolgozat eredetiségét és szerkezeti felépítését is értékeli.
jan. 17
1:49
Útválasztó (hungary.indymedia.org)
a VÁLASZÚTON decemberben megjelent nyílt levélre válaszom. (a belső kép a szerzőt ábrázolja)
jan. 17
3:09
Bognár Szilvia, Herczku Ágnes, Szalóki Ági: Szájról szájra (est.hu)
(FolkEurópa / Hangvető)Három fiatal énekesnő. Fiatalok, de azért mind autentikus népzenében, mind az abból elhajló/táplálkozó modernebb zenékben hallhattuk már őket, különféle neves produkciókban (Makám, Balkán Syndicate, Anima Sound System, Magyar Állami Népi Együttes, Korom, Besh o droM, Budapest Bár). Bognár Szilvia, Herczku Ágnes, Szalóki Ági. Ez a lemez most hármukról szól, és ez jó. Ettől…
jan. 17
4:06
Egyelőre intézetbe kerül a késelő fiú (Népszava)
Tegnap délben átadták a román hatóságoknak azt a gyereket, aki a múlt héten a Blaha Lujza téren megkéselt egy 15 éves fiút egy mp3 lejátszójáért. A kormány tegnapi ülésén is szóba került a gyerek ügye, s az érintett minisztériumok a jövőben gyorsabb megoldást kértek a megfelelő szervezetektől.
jan. 17
4:20
Búcsú a sugárhajtástól (Totalcar)
Mikor gondoltak utojára arra, hogy az internet csodálatos dolog? Én akkor, amikor megláttam, hogy Meg Lyman amerikai festő egyetlen olajfestményen egyesítette azt a két dolgot, ami érdekel a világon: a tintahalakat és az autókat.
jan. 17
4:33
Gumigyártó nagyhatalom lesz az ország? (Népszava)
Üzemet létesít Magyarországon az Apollo Tyres indiai gumiabroncsgyár – jelentette be Gyurcsány Ferenc szerdán Újdelhiben indiai cégvezetőkkel folytatott tárgyalásai után. A magyar kormányfő kedden érkezett Indiába, háromnapos látogatásának célja a magyar-indiai kereskedelmi kapcsolatok elmélyítése, és további indiai befektetők Magyarországra csábítása. Gyurcsány Ferenc pénteken tárgyal Manmohan…
jan. 17
4:45
A száz esztendeje alapított Nyugatra emlékeztek (Népszava)
Mi a Nyugat ma? Kötelező érettségi tétel vagy nemzedékek gondolkozását, szellemiségét meghatározó szellemi műhely? Mérhető e mai irodalmunk a régi nagyságokhoz? A legendás folyóiratra emlékeztek irodalmunk kiválóságai megjelenésének századik évfordulóján.
jan. 17
4:55
Második nekifutásra lesz ombudsmanválasztás? (Népszava)
Az államfő Fülöp Sándor ügyvédet jelölte adatvédelmi ombudsmannak, Zombor Ferenc ügyvédet pedig a jövő nemzedékek országgyűlési biztosának. Sólyom Lászlónak azután kellett új személyeket megneveznie a két posztra, hogy a parlament decemberben az elsőként javasolt aspiránsokat elutasította. Zombor és Fülöp - akik jobbára ismeretlenek a nyilvánosság előtt - megtiszteltetésnek tartja a jelölést. A…
jan. 17
5:01
A tábornok esete az etikai kódexszel (Népszava)
Fölszisszent Szima Judit a Tettrekész rendőrségi szakszervezet főtitkára, amiért Bencze József országos főkapitány „azt üzente” a rendőri állománynak, a tagjai lehetőleg tartsák magukat távol a Magyar Gárdától. Ezzel - így a főtitkár asszony - a rendészeti miniszterhez küldött nyílt levele, valójában följelentése szerint, a generális megsértette a testület etikai kódexét, amely kívánatos rendőri…
jan. 17
5:06
Freedom House: stabil a demokrácia (Népszava)
Magyarország 2007-ben is a világ stabil demokráciái közé tartozott, bár nem volt mentes a politikai megrázkódtatásoktól - derült ki abból a jelentésből, amelyben az amerikai Freedom House a szabadság és a demokrácia világbeli helyzetéről adott számot. A független szervezet Magyarország demokrácia-teljesítményét továbbra is a legmagasabb pontszámmal értékelte mind a politikai, mind a polgári jogok…
jan. 17
5:08
Hűtéssel segítenek az agykárosodott újszülötteken (Infostart)
Magyarországon évente mintegy 200 gyermek születik oxigénhiánnyal, ami súlyos esetekben agykárosodáshoz, vagyis későbbi fogyatékossághoz, akár halálhoz is vezethet - mondta az InfoRádiónak a Semmelweis Egyetem újszülött centrumának vezetője. Szabó Miklós főorvos közölte: mostantól kísérleti helyett rendszeres terápiaként alkalmazzák az újszülöttek testhőmérsékletének csökkentését. A tapasztalatok…
jan. 17
5:17
Több mint 800 millió forint népegészségügyi programokra (Népszava)
Összesen 810 millió forintot költ az Egészségügyi Minisztérium az idén népegészségügyi programokra, s az egyik fő cél, hogy növeljék a szűrővizsgálatra jelentkező nők arányát - közölte a szaktárca vezetője. Horváth Ágnes a munkába bevonná a háziorvosokat is. A kormány már többször próbálta népszerűsíteni a prevenciót - eddig mérsékelt sikerrel.
jan. 17
5:21
A Madeleine-ügyhöz hasonló eltűnés Spanyolországban (Infostart)
Egy ötéves kislány tűnt el Spanyolországban a hétvégén, nem messze attól az üdülővárostól, ahol tavaly májusban Madeleine McCann-nek nyoma veszett. Nyomozók szerint nem kizárt, hogy a két ügynek köze van egymáshoz.
jan. 17
5:22
(Letöltések) A Vampyre Story trailer (PC Guru)
Egy egész hosszú, több mint 2 perces kedvcsináló videót láthatunk a kalandjátékból, mely könnyen lehet, hogy a Monkey Island sorozat nyomdokaiba léphet mind bűbájával, mind abszurd humorával, csak ezúttal egy szexi vámpír hölgyeménnyel kell kalandoznunk. A videót érdemes megnézni, sokat elárul (...)
jan. 17
5:23
A pártok most törhetik fejüket Sólyom kétismeretlenes egyenletén (Népszava)
Kisérletező kedvű elnökünknek megint sikerült jókora követ dobnia a politika állóvizébe. Hogy az emiatt támadt hullámok meddig görögnek a felszínen, ma még kiszámíthatatlan. Talán csak néhány hétig, a parlamenti ülésszak kezdetéig, talán hónapokig. Sólyom László tegnap ugyanis bemutatta ombudsman-jelöltjeit, akikről - nem tagadva meg önmagát - ezúttal sem egyeztetett a pártokkal. Emiatt az…
jan. 17
5:32
A labdarúgás titkolt, sötét oldala (Infostart)
Bár sok afrikai futballista fut be nagy karriert, egy felmérés szerint a légiósok egyharmada egyszerűen eltűnik az európai futball süllyesztőjében.
jan. 17
5:33
Félreértették a fordított áfát (Népszava)
Alig vezették be január 1-jétől a fordított áfát az építési, szerelési, valamint az ingatlanhoz kapcsolódó egyes szolgáltatásoknál, máris számos jogértelmezési gond adódik. Egyes szakértők véleménye szerint a törvény egyenesen alkotmányellenes, mert nem tesz eleget az Alkotmánybíróságnak a jogszabályok egyértelműségéről és közérthetőségéről szóló állásfoglalásának.
jan. 17
5:37
A sportszergyártó cégeken múlik Ronaldinho sorsa? (Infostart)
Újabb jelentkező van a Ronaldinho megszerzéséért folyó versenyben: a Chelsea és a Milan utén az Inter is szívesen látná a brazil játékmestert.
jan. 17
5:50
A hibridautóké a jövő, a bioüzemanyagoknak leáldozott (Infostart)
A KPMG nemzetközi felmérése szerint a hibridautóé a jövő, legalábbis a vállalati vezetők többsége ezt gondolja. A cég energiaügyekért felelős partnere azt mondta: az már bebizonyosodott, hogy a bioüzemanyagokhoz szükséges alapanyagok előállítása veszélyezteti az élelmiszerellátást. Kiss Péter szerint inkább a hibridautó gyártása terjed el.
jan. 17
5:51
Ellenségek az iwiw-en (Népszava)
Madarat tolláról, embert barátjáról... Hogy a közmondás mennyire igaz, a következő eset is jól példázza: a minap érdekes levelet kapott egy érettségire készülő fiatalember az iwiw közösségi portálon. A rövid, de annál "tartalmasabb" üzenetben Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom vezetője finoman szólva is melegebb éghajlatra küldi a fiatalembert, amiért a fiú ismerősei között…
jan. 17
5:57
Hoppá: Isten is a Fideszre szavazna? (Népszava)
A legmérsékeltebb, legvisszafogottabb Orbán-kedvenc, a Heti Válasz (lásd még: Magyar Nemzet és Demokrata) legutóbbi számának címoldalát annak a jezsuita szerzetesnek a portréja fedi, aki az egészségbiztosításról szóló törvény megszavazása óta éhségsztrájkol. A Jézus Szíve templom igazgatójával készített exkluzív interjú címe: "Koplalás a nemzetért". Az alcím tudtunkra adja, hogy az illető pap "a…
jan. 17
5:59
Nagy veszélyben madaraink (Infostart)
Jelentősen módosítja a fészkelő madarak élőhelyeit a klímaváltozás. A legnagyobb gond nem is a felmelegedéssel, hanem annak sebességével van. Félő ugyanis, hogy a kevés példányból álló populációk nem találnak rá időben azokra a területekre, ahol tovább élhetnének.
jan. 17
6:12
Milutinovics lesz a kapitány? (Blikk)
A szerb tréner lehet Kisteleki István titkos jelöltje
jan. 17
6:12
Virágfüzérrel várták a Gyurcsány házaspárt (Blikk)
Delhiben kezdte tegnap hivatalos látogatását a magyar kormányfő
jan. 17
6:12
Ski amadé - Ausztria legnagyobb síparadicsoma (Népszava)
Mindössze egy órányi autóútra található Salzburgtól Ausztria legnagyobb síparadicsoma a Ski amadé, amelyhez öt kiemelkedő síterület : Salzburger Sportwelt, Schladming-Dachstein, Gastein, Hochkönig és Großarltal, ahol az Alpok gyönyörű hegyi tájai csábítanak téli üdülésre és aktív kikapcsolódásra, összesen 860 kilométernyi sípályával, amelyek egyetlen síbérlettel felfedezhetőek.
jan. 17
6:13
Kinyílt Pandora szelencéje? (Infostart)
Az amerikai kormány jóváhagyta, hogy az élelmiszerboltok klónozott állatok húsát és a tőlük származó tejtermékeket is árulják. A termékeken nem kell feltüntetni, hogy azok a szokásos módon tenyésztett, vagy klónozott jószágból készültek.
jan. 17
6:13
Csifó Dorina utódját keresi (Blikk)
A Barátok közt Noémije pár hét múlva otthagyja a sorozatot
jan. 17
6:14
Renault és Alonso nyerő páros (Blikk)
A versenyző és az istálló kapcsolata korábban is gyümölcsöző volt
jan. 17
6:14
Hazavitték a kis gengsztert (Blikk)
Sem otthon, sem család, sem fényes jövő nem vár a Blaha Lujza tér ifjú bandavezérére
jan. 17
6:15
Viva Kristóf: Végignéztem a szívműtétemet (Blikk)
A combján keresztül hajtották végre Steiner Kristóf szívműtétjét
jan. 17
6:15
Ezek a legújabb kamerák (Blikk)
Már ötvenezer forint környékén is kapni jó készüléket
jan. 17
6:16
Sarapova nyerte a csatát (Blikk)
Elbúcsúzott az első igazán nagy név az ausztrál nyílt nemzetközi teniszbajnokságon
jan. 17
6:16
Vége a Zsanett-ügynek? (Blikk)
Zsanett ügyvédjének összes próbálkozását elutasították
jan. 17
6:17
Britney Spears búcsúlevele (Blikk)
Félő, hogy végképp Anna Nicole Smith sorsára jut a popsztár
jan. 17
6:18
Állat műtöttek a lábból (Blikk)
Szenzációs műtétet hajtottak végre Kecskeméten
jan. 17
6:18
Dési János: Tessék disztingválni! (Népszava)
2006-ban három, 2007-ben ugyancsak három gyermekkorú követett el rablásos bűncselekményt, idén - igaz, még csak januárt írunk -egy, de ettől hangos napok óta a magyar sajtó. Az előző hat esetről jóval kevesebbet hallhattunk. Hogy miért nagyobb most a visszhang, annak nyilván számtalan az oka, ezek között felsorolhatjuk tán a politikailag eseménytelenebb időszakot is, amikor a máskor kevésbé pörgő…
jan. 17
6:19
Nem akarta megmutatni Annácska Zeuszt (Blikk)
Két állatszakértőn már kifogott Kelemen Anna kutyája
jan. 17
6:22
Újabb óriáscég hozza termelésének egy részét Magyarországra (Infostart)
Berlinben óriási felháborodást váltott ki a finn Nokia döntése, hogy Bochumból Romániába és Magyarországra telepíti a mobiltelefon-gyártást.

Keresés