2008. január 16. szerda

jan. 16
0:00
Elektronikus árverés - új lehetőség ingóságok vásárlására (Napi)
jan. 16
0:04
Dől a pénz a különadóból (Napi)
jan. 16
0:08
Megtörténtek a nevezések (NLCafé)
A „Monetary, avagy közgazdálkodj okosan!” című középiskolai vetélkedő sorozat jelentkezési határideje lejárt. A tavaly megrendezett „A pénz nyomában” című pályázathoz hasonlóan a középiskolások 2006-ban is próbára tehetik tudásukat, hiszen a Monetary vetélkedő nekik szól.
jan. 16
0:08
Adónaptár a következő két hétre (Napi)
jan. 16
0:11
Wesley Snipes a bíróságon (est.hu)
A hét elején a floridai Ocalában megkezdődött a bírósági meghallgatás a színész adócsalási és összeesküvési ügyében. Mint arról már beszámoltunk, Snipes könyvelőjével szövetkezve jogosulatlanul igényelt vissza több millió dollárnyi adót.
jan. 16
0:12
A tavalyi bevétel duplája is befolyhat idén az e-árverésből (Napi)
jan. 16
0:21
Gears of War PC nyereményjáték (Gamer365)
Új év, új nyereményjáték - a soros kérdésözönünk a Gears of War PC verziójára koncentrál. Az ügymenet a szokásos: lesz tizenöt kérdésünk három héten keresztül, a sok jó válasz az esélyeket növeli - a végén pedig sorsolunk egy nagyot.
jan. 16
0:22
Eva Longoria: "Nem vagyok terhes!" (est.hu)
A született feleség ragaszkodik hozzá: a kitartó pletykák ellenére nem vár gyermeket – az a kis extra zsírréteg, ami nemrégiben felszaladt a hasa köré, csupán a házikoszt eredménye...
jan. 16
0:22
Debrecen: a kaposvári Szakály Péter már januárban csatlakozik (NSO)
A Kaposvár és a Debrecen megállapodott egymással, így már januárban csatlakozik a Loki keretéhez Szakály Péter - adta hírül a hajdúsági klub hivatalos honlapja.
jan. 16
0:24
(Végigjátszások) Next Life (Reprobates) (PC Guru)
A játékban Adam Raichlt, egy fiatal cseh mérnököt alakítjuk, aki egy este hazafelé indulva autóbalesetet szenved. Legnagyobb meglepetésére másnap egy forró égövi szigeten ébred egy kis bádogházban. A szigeten többen is vannak rajta kívül, akik a világ négy sarka felől érkeztek. Vannak, akik a játék végéig, vannak, akik csak rövid ideig szerepelnek, majd rejtélyes körülmények között hirtelen…
jan. 16
0:27
Csúcstechnikával az alvászavar ellen (HáziPatika)
A Jahn Ferenc kórház neurológiai osztályán dolgozik Dr. Káposzta Zoltán főorvos, aki Angliából hazatérve itthon segít az alvászavarban szenvedő betegeken. Sokan nem is sejtik, hogy alvásproblémáik hátterében agyi keringési zavarok...
jan. 16
0:32
Ötéves szerződést kötött a Freesoft (terminal)
A Freesoft leányvállalata, a Humansoft Kft.
jan. 16
0:36
Európai szélessávú portál indításán dolgozik a magyar alapítvány (terminal)
A magyarországi Szélessáv Alapítvány két társával, egy spanyol tanácsadó céggel és az Európai Regionális Információs Társadalom Szövetséggel (European Regional Information Society Association - ERIS@) közösen nyerte meg az Európai Bizottság által a különböző nemzetek és régiók által gyakorolt legjobb infokommunikációs megoldások minél szélesebb körű elterjesztésének elősegítésére kiírt pályázatot.
jan. 16
0:38
Határontúl - M Stúdió Mozgásszínház (szinhaz.hu)
A sepsiszentgyörgyi M Stúdió mozgásszínház január közepén változatos programja révén mítoszokkal, derűvel és cirkuszi varázslatokkal várja nézőit a Lajtha László Stúdióterembe.
jan. 16
0:40
Jól fogyott tavaly a kellékanyag (terminal)
Az IDC nemrég közzétett adatai szerint 2007 első félévében a Magyarországon eladott kellékanyagok száma megközelítette a 4,2 millió darabot, ennek egyharmadát lézernyomtatókban, kétharmadát tintasugaras technológiájú perifériákban, illetve multifunkciós készülékben használták fel.
jan. 16
0:40
Vermeulen megkapta a híres hetes rajtszámot (F1világ)
A Rizla Suzuki istálló ausztrál versenyzője, Chris Vermeulen a 7-es rajtszámmal a motorján áll majd rajthoz az idei évben a MotoGP-ben, melyet a legendás Barry Sheene tett híressé a motorsportban.
jan. 16
0:42
Webkettő-ezerhét - iWiW, Google, Microsoft (SG)
Az 2007-es év egyik húzófogalma volt a webkettő, ami talán az univerzum egyik legtúldefiniáltabb fogalma mind a mai napig. A számítógépet használó ember asztali alkalmazásoktól való elszakadása, online közösségekbe való rendszereződése az egyszerűsödés, a minőség, a változatosság, az új funkciók felé fordult. Rövid áttekintés a tavalyi eseményekről.
jan. 16
0:44
Hírchipegető (terminal)
Határ a csillagos ég? A Google elérhetővé tette a Google Earth *Sky* szolgáltatásának új verzióját, amely csillagok és bolygók millióit tárja a tudósok, diákok és az amatőr csillagászok szeme elé.
jan. 16
0:46
D. Tóth Kriszta: Egy nap sopánkodás (NLCafé)
„Jó az újévi sajtód” – velős sms köszöntött január elején, egy barátom küldte. Kiderült, hogy egy ízléstelen cikkről van szó, benne egy képpel egy bizonyos ruháról, amelyben kicsivel több látszott belőlem, mint amennyi szokott.
jan. 16
0:48
Romániába költözteti németországi mobilkészülékgyárát a Nokia (terminal)
A finn Nokia beszünteti a mobilkészülék-gyártást a németországi Bochumban és a termelést más üzemeibe viszi át, legnagyobbrészt várhatóan Romániába, ahol alacsonyabbak a költségek.
jan. 16
0:52
Házkutatás csúfítja el a Samsung profitját (terminal)
A Samsung Electronics, a világ legnagyobb memóriachip-, illetve lcd-tévé-gyártója 6,6 százalékos nyereségcsökkenésről számolt be negyedik negyedéve után.
jan. 16
0:54
Kamera kell? Vegyetek! (Totalcar)
Nincs pénz rendőrségi kamerákra? Hát nyúljatok a zsebünkbe, most komolyan: ez az egy, ami mindig megy.
jan. 16
0:56
Az ígértnél kisebb volt a sávszélesség (terminal)
A fogyasztókat megtévesztő tájékoztatást adott egyes internetes szolgáltatásairól a Magyar Telekom Nyrt.
jan. 16
0:58
Kívánatos kaloda (Totalcar)
Premier előtt járt nálunk a Laguna kombi. Annyira új, hogy próbarendszámmal kellett érte mennünk.
jan. 16
1:18
Súlyosan, halmozottan fogyatékos és/vagy autista gyermekek és fiatalok fejlesztésének, rehabilitációjának támogatása (Pályázatfigyelő)
Olyan, az állami ellátás által nem vagy csak részben biztosított fejlesztő és rehabilitációs foglalkozások támogatása, melyek célja a súlyosan, halmozottan sérült és/vagy autista gyermekek és fiatalok állapotának fejlesztése
jan. 16
1:19
Télen is salátát! - Tamással, sülve-főve (NLCafé)
Jóllehet még csak január van, mégis sokakat foglalkoztat a közelgő tavasz és az a súlyfelesleg, amelytől jó volna már mostanában megszabadulni. Kiváló lehetőség erre a saláta! Íme néhány téli változat.
jan. 16
1:22
Pestalozzi program tanár-továbbképzési szemináriumai (Pályázatfigyelő)
A program hálózati rendszerként működik, a tagországok az Európa Tanács projektjeihez kapcsoló témákban maximum 7 napos szemináriumokat szerveznek, amelyeken a pedagógusok valamennyi tagországból pályázat útján vesznek részt. Ezek a szemináriumok a szakmai tapasztalatszerzés mellett lehetőséget nyújtanak idegen nyelven folyó szakmai munkavégzésre, kapcsolatok kiépítésére, valamint további…
jan. 16
1:26
Lencsevégen Szentendre - fotópályázat (Pályázatfigyelő)
A cél szűkebb környezetünk megörökítése és a fotózás népszerűsítése
jan. 16
1:30
Kereskedelmi szálláshelyek minőségi és mennyiségi fejlesztése támogatása / DA-OP/2007/2.1.2.A (Pályázatfigyelő)
A támogatás fő célja, hogy a régió turisztikai vonzerői közelében olyan magas színvonalú és megfelelő mennyiségű kereskedelmi szálláshely álljon rendelkezésre, amelyek szolgáltatásaikat szezontól függetlenül képesek nyújtani
jan. 16
1:34
Kereskedelmi szálláshelyek és szolgáltatások minőségi fejlesztésének támogatása / EAOP-2007-2.1.2 (Pályázatfigyelő)
A turisztikai attrakciókhoz kapcsolódó kereskedelmi szállásférőhelyek és szolgáltatások számának és minőségének, valamint az ebből származó bevételek növekedése
jan. 16
1:38
Felhívás tanulmányok elkészítésére a termelői, valamint a fogyasztói logisztika szakterületein (Pályázatfigyelő)
Felhívás tanulmány elkészítésére
jan. 16
1:39
Vidék - Történelmi játék Egerben (szinhaz.hu)
1594-ben vagyunk, a tizenöt éves háború elején. A két hatalmas birodalom, a Német-Római Császárság és az Oszmán Birodalom szokásos háborúskodása sok országra kiterjedő élethalálharccá változik. Az Erdélyi Fejedelemség, mely eddig távol tartotta magát a háborútól, most parancsot kap a nagyvezírtől: az erdélyi hadak csatlakozzanak a török sereghez.
jan. 16
1:42
Európa a polgárokért program / Aktív európai emlékezet (Pályázatfigyelő)
A támogatandó projektek fő célja, hogy életben tartsák a nácizmus és a sztálinizmus áldozatainak emlékét, hogy a mostani és jövőbeni generációk is tudják és megértsék, mi és miért történt a koncentrációs táborokban és más tömeges kivégzések helyszínein.
jan. 16
1:46
Éljünk együtt barátságban! - levélíró pályázat gyermekeknek (Pályázatfigyelő)
Levélíró pályázat gyermekeknek
jan. 16
1:50
Egész életen át tartó tanulás program / Előkészítő látogatások Grundtvig, Comenius és Leonardo projektekhez (Pályázatfigyelő)
A pályázat benyújtásával és a projekt megszervezésével összefüggő közös teendők összehangolása céljából pályázni lehet előkészítő látogatásra, amely anyagi támogatást biztosít a beadandó pályázatot koordináló személy(ek) számára a partner intézménybe tett látogatáshoz
jan. 16
1:54
Diákok a tudományért szakalapítvány pályázata (Pályázatfigyelő)
A felsőoktatásban kiemelkedő tudományos teljesítményt elért fiatalok alkotó, tudományos tevékenységének segítése
jan. 16
1:56
Másnaposság, megfázás és egyebek ellen: céklaleves (Chili & Vanilia)
Az ünnepek alatti lakmározás (és mulatozás) megviseli a szervezetet. Nemigen ismerek olyanokat, akik a töltött káposzták, bejglik és kocsonyák lassan távolodó emlékét hasonló kaliberű, gazdag, tartalmas ételekkel próbálnák feledtetni. Az újévi fogadalmak után néhány napig tartó életmódváltás időszakában talán a legmegrögzöttebb húsevők is a könnyedebb fogások felé kacsintgatnak, még ha csak…
jan. 16
1:57
Különleges terápia segít a sokszor vetélő nőkön - Immunológiai összeférhetetlenség a szülők között (NLCafé)
Az új magyar terápia több mint 90 százalékban sikeres azoknál a nőknél, akiknél immunológiai eredetű okok miatt vetéltek el újra meg újra.
jan. 16
1:58
A turisztikai fogadóképesség javítása / KMOP-2007-3.1.2/A/B/D (Pályázatfigyelő)
A támogatás célja a régió vonzerejének fejlesztéséhez való hozzájárulás és ezáltal a régió nemzetközi versenyképességének, illetve a régió belső kohéziójának és harmonikus térszerkezetének fejlesztése, valamint a turizmus gazdasági, társadalmi és környezeti hatásainak optimalizálása, fenntarthatóvá tétele
jan. 16
2:09
Budapest - Krétakör: Bánk-bán (szinhaz.hu)
Különleges helyszínen, a dübörgő Hungária körútra néző Vakok Intézetében látható újra Katona József klasszikusa, a Bánk-bán január 17. és 19. között Zsótér Sándor rendezésében.
jan. 16
2:23
Az időt megállítani… - Ráncfeltöltéssel vagy botoxszal? (NLCafé)
Állítólag az európai nagyvárosokban a nők már csak „leugranak” ebédidőben egy kis botoxkezelésre vagy ráncfeltöltésre. Vajon tényleg veszéltelenek ezek a kezelések? És vajon tényleg hatásosak?
jan. 16
2:52
Házkutatás csúfítja el a Samsung profitját (SG)
A Samsung Electronics, a világ legnagyobb memóriachip-, illetve LCD-tévé-gyártója 6,6 százalékos nyereségcsökkenésről számolt be negyedik negyedéve után.
jan. 16
2:56
Kontaktallergiát okozó nikkeles mobiltelefonok (SG)
Némely mobiltelefon felületén olyan magas a nikkel koncentrációja, hogy az akár kontaktallergiát is okozhat a berlini Tageszeitung napilapban megjelent kutatási eredmények szerint.
jan. 16
3:01
Két kultúra egy paplan alatt (NLCafé)
Áthidalhatóak-e a kulturális különbségek, működik-e hosszú távon egy olyan kapcsolat, ahol más a nyelv, mások a hagyományok, a társadalmi normák? Magyarországon élő "vegyes-párokat" kérdeztünk.
jan. 16
3:03
Duplázódhat az APEH bevétele az E-árverésen (SG)
Az elektronikus árverés bevezetésével az idén várhatóan megduplázódik az ingó vagyontárgyakból származó bevétel.
jan. 16
3:14
Az internet is segít az easyJet-nek (SG)
Az easyJet legfrissebb kelet-közép-európai felmérése szerint a lengyelek után a magyar utasok közül repültek legtöbben diszkont-légitársasággal.
jan. 16
3:35
Varga Izabella: Megküzdöttem a boldogságért - Az e heti Nők Lapja címlapján (NLCafé)
Azt tanácsolom az embereknek, hogy pillantsanak vissza az életükre, és keressék az olyan eseményeket, amelyek előre vitték őket. Akkor értékelik igazán, amit elértek.
jan. 16
4:08
Örömzene az iskolában - Rendhagyó énekórák a Muzsikás együttessel (NLCafé)
„Matyi! Leesett a pulóvered…” – A tanárnő hiába súg, mutogat, a szemüveges kisfiú rá se hederít. Szinte rátapad a zenészekre, akik az iskola ebédlőjében, a sorba állított székek és padok előtt játszanak.
jan. 16
4:40
Párhuzamos történetek (szinhaz.hu)
A vidéki színházakban megint zajlik az élet. Illetve meg se állt: naivitás volt azt feltételezni, hogy az előző évadot megbélyegző, igazgatóválasztások körüli látványos hercehurca egy csapásra véget ér, hiszen hamarosan újabb mandátumok járnak le. Az ország bármely pontján, ahol még nem lefutott a meccs, a színházszeretők városszerte azt latolgatják, melyik jelöltet melyik párt támogatja, és ez a…
jan. 16
4:40
A természetességről - A dúla válaszol (NLCafé)
Egyre többen tervezünk a várandósság alatt. Informálódunk a lehetőségeinkről, a kórházakról, az orvosokról, kérdezgetjük egymást a fodrásznál és az interneten. De készüljünk-e a természetes szülésre?

Keresés