2008. január 16. szerda

jan. 16
0:21
Gears of War PC nyereményjáték (Gamer365)
Új év, új nyereményjáték - a soros kérdésözönünk a Gears of War PC verziójára koncentrál. Az ügymenet a szokásos: lesz tizenöt kérdésünk három héten keresztül, a sok jó válasz az esélyeket növeli - a végén pedig sorsolunk egy nagyot.
jan. 16
0:24
(Végigjátszások) Next Life (Reprobates) (PC Guru)
A játékban Adam Raichlt, egy fiatal cseh mérnököt alakítjuk, aki egy este hazafelé indulva autóbalesetet szenved. Legnagyobb meglepetésére másnap egy forró égövi szigeten ébred egy kis bádogházban. A szigeten többen is vannak rajta kívül, akik a világ négy sarka felől érkeztek. Vannak, akik a játék végéig, vannak, akik csak rövid ideig szerepelnek, majd rejtélyes körülmények között hirtelen…
jan. 16
0:32
Ötéves szerződést kötött a Freesoft (terminal)
A Freesoft leányvállalata, a Humansoft Kft.
jan. 16
0:36
Európai szélessávú portál indításán dolgozik a magyar alapítvány (terminal)
A magyarországi Szélessáv Alapítvány két társával, egy spanyol tanácsadó céggel és az Európai Regionális Információs Társadalom Szövetséggel (European Regional Information Society Association - ERIS@) közösen nyerte meg az Európai Bizottság által a különböző nemzetek és régiók által gyakorolt legjobb infokommunikációs megoldások minél szélesebb körű elterjesztésének elősegítésére kiírt pályázatot.
jan. 16
0:40
Jól fogyott tavaly a kellékanyag (terminal)
Az IDC nemrég közzétett adatai szerint 2007 első félévében a Magyarországon eladott kellékanyagok száma megközelítette a 4,2 millió darabot, ennek egyharmadát lézernyomtatókban, kétharmadát tintasugaras technológiájú perifériákban, illetve multifunkciós készülékben használták fel.
jan. 16
0:42
Webkettő-ezerhét - iWiW, Google, Microsoft (SG)
Az 2007-es év egyik húzófogalma volt a webkettő, ami talán az univerzum egyik legtúldefiniáltabb fogalma mind a mai napig. A számítógépet használó ember asztali alkalmazásoktól való elszakadása, online közösségekbe való rendszereződése az egyszerűsödés, a minőség, a változatosság, az új funkciók felé fordult. Rövid áttekintés a tavalyi eseményekről.
jan. 16
0:44
Hírchipegető (terminal)
Határ a csillagos ég? A Google elérhetővé tette a Google Earth *Sky* szolgáltatásának új verzióját, amely csillagok és bolygók millióit tárja a tudósok, diákok és az amatőr csillagászok szeme elé.
jan. 16
0:48
Romániába költözteti németországi mobilkészülékgyárát a Nokia (terminal)
A finn Nokia beszünteti a mobilkészülék-gyártást a németországi Bochumban és a termelést más üzemeibe viszi át, legnagyobbrészt várhatóan Romániába, ahol alacsonyabbak a költségek.
jan. 16
0:52
Házkutatás csúfítja el a Samsung profitját (terminal)
A Samsung Electronics, a világ legnagyobb memóriachip-, illetve lcd-tévé-gyártója 6,6 százalékos nyereségcsökkenésről számolt be negyedik negyedéve után.
jan. 16
0:56
Az ígértnél kisebb volt a sávszélesség (terminal)
A fogyasztókat megtévesztő tájékoztatást adott egyes internetes szolgáltatásairól a Magyar Telekom Nyrt.
jan. 16
2:52
Házkutatás csúfítja el a Samsung profitját (SG)
A Samsung Electronics, a világ legnagyobb memóriachip-, illetve LCD-tévé-gyártója 6,6 százalékos nyereségcsökkenésről számolt be negyedik negyedéve után.
jan. 16
2:56
Kontaktallergiát okozó nikkeles mobiltelefonok (SG)
Némely mobiltelefon felületén olyan magas a nikkel koncentrációja, hogy az akár kontaktallergiát is okozhat a berlini Tageszeitung napilapban megjelent kutatási eredmények szerint.
jan. 16
3:03
Duplázódhat az APEH bevétele az E-árverésen (SG)
Az elektronikus árverés bevezetésével az idén várhatóan megduplázódik az ingó vagyontárgyakból származó bevétel.
jan. 16
3:14
Az internet is segít az easyJet-nek (SG)
Az easyJet legfrissebb kelet-közép-európai felmérése szerint a lengyelek után a magyar utasok közül repültek legtöbben diszkont-légitársasággal.
jan. 16
6:38
Frissült a Linux egyik arca (MaHu)
Nemrégiben jelent meg a Linux egyik kedvenc ablakkezelőjének, a KDE-nek 4.0-ás számot viselő verziója. Ami még nem a végleges 4-es. Nem is baj, a felhasználók egyelőre sok gubancra panaszkodnak.
jan. 16
6:40
Vonalkódolvasó mobil a Motorolától (MaHu)
A Motorola vállalati mobilitási üzletága bemutatta a CA50 típusú, VoIP-támogatással is rendelkező vezeték nélküli leolvasóberendezést, melynek fő célja az ügyfélszolgálati tevékenység minőségének javítása, az üzemi költségek csökkentése és az élőmunka hatékonyságának növelése.
jan. 16
6:42
Győztek a szülők, a MySpace védi a gyerekeket (MaHu)
Jogi és szülői nyomásra a MySpace közösségi portál ígéreteket tett arra vonatkozóan, hogy megvédi a fiatalokat az internetes szexuális ragadozóktól illetve az átverésektől, valamint megoldásokat keres a felhasználók valódi életkorának ellenőrzésére.
jan. 16
6:44
Új Apple mobil PC: MacBook Air (MaHu)
Az Apple ma bemutatta a világ legvékonyabb mobil számítógépét MacBook Air néven, mely legvékonyabb részein kevesebb mint 1/2 centiméter csupán, de összecsukva a legvastagabb pontján is alig 2 centiméter - még itt is vékonyabb, mint a versenytárs modellek a legvékonyabb pontjaikon.
jan. 16
7:17
Félmilliárd embernek lesz GPS-e 2012-ben (cellanaplo.blog.hu)
A következő három évben a háromszorosára nő a műholdas navigációs rendszerrel felszerelt mobiltelefonok száma, írja a svéd Berg Insight elemzőcég előrejelzése. A kedden kiadott jelentés szerint 2012-ben már 560 millió eszközben lesz GPS, míg most csak 175 millióan rohangálnak az utakon lcd-kijelzőre gúvadó szemekkel.Jelenleg főleg az Egyesült Államokban elterjedt a GPS, ami érthető is, az ő…
jan. 16
7:17
Megkezdődött a Macworld (prim)
Idén január 15 és 18 között tartják a Macworld konferencia-vásárt, Steve Jobs megnyitó beszédében az Apple közelmúltbeli teljesítményét értékelte és felvázolta a cég termékbemutatóit is, és néhány jelentős újdonsággal is előállt.
jan. 16
7:23
Tízszeres üzemidőt kínálnak a szilícium nanoszálak (prim)
A mobiltelefonoknál és noteszgépeknél elterjedt lítium akkumulátorok üzemidejét tízszerezhetik meg a miniatűr szilícium vezetőfelületek.
jan. 16
7:25
MacBook Air: a világ legvékonyabb noteszgépe (prim)
Steve Jobs a Macworld expón mutatta be a cég évnyitó újdonságát, a mindössze 1,93 cm vastag noteszgépet.
jan. 16
7:50
Mozgalom indult a Windows XP megmentésére (prohardver)
Az InfoWorld kezdeményezése az első két napban sikeresnek bizonyult, kérdés, hogy mi lesz a folytatással.
jan. 16
8:10
'Reggelt! (GameStar)
Csúszások, törlések, új projektek, cégfúziók és felvásárlások, s a filmipar válsága... Egy eseménydús nap lezárta után előkapjuk kristálygömbünket, s megpróbáljuk kifürkészni a jövő titkait.
jan. 16
8:26
Level Up 129 - Meetup: új technológiák új műsorvezetővel (GameStar)
A level up stábja a New Technology Meetup rendezvénysorozat első idei estéjén járt, ahol több kockával találkoztunk,...
jan. 16
8:27
Új változatokban a 3 megapixeles Sony Ericsson K770i (terminal)
A Sony Ericsson újabb verziókban is piacra dobta a K770i Cyber-shot mobilt.
jan. 16
8:29
8 megapixeles új mobil szörnyeteg (terminal)
A kínai mobiltelefon gyártók a jelek szerint alaposan belehúztak a fejlesztésekbe.
jan. 16
8:38
Az FBI négy kormánnyal is tárgyal a biometrikus adatbázis kiépítéséről (prohardver)
Az angolszász országok egyesítik erőiket a nemzetközi bűnözéssel és a terrorizmussal szemben.
jan. 16
8:48
Az Intelnek a rekordnegyedév sem volt elég (HWSW)
Rekorderedményt ért el a negyedik negyedévben az Intel, de így sem tudta elérni az elemzői várakozásokat, és az idei évre meglehetősen óvatos kilátásokat fogalmazott meg, így a befektetők szabadulni kezdtek a cég papírjaitól: a tőzsdei kereskedést követően az Intel-részvények 14 százalékot vesztettek értékükből.
jan. 16
9:00
HTC Wings - Vox a négyzeten (prohardver)
Megérkezett a HTC egyik legnépszerűbb okostelefonjának, a Voxnak az utódja. Mit mondhatnánk: nagyot üt.
jan. 16
9:27
Exkluzív teszt: Nokia 8800 Arte - meglepően jó kamera! (terminal)
Néhány napja van szerencsém a Nokia legfrissebb elitmobilját, a 8800 Arte-t nyúznom, melynek most a kamerás részét boncolgatom egy kicsit - a részletes nagy teszt előtt.
jan. 16
9:33
A Nokia 2300 alkalmazottjától válik meg Németországban (prohardver)
A világ legnagyobb telefongyártója a magas költségek miatt döntött az mobiltelefongyár bezárása mellett.
jan. 16
9:37
A világ legvékonyabb notebookját mutatta be az Apple (HWSW)
A világ legvékonyabb notebookját mutatta be a MacWorld Expo nyitónapján az Apple, a vállalat emellett egy vezeték nélküli kapcsolatra képes külső merevlemezzel és az Apple TV frissített változatával is előrukkolt, valamint kisebb frissítéseket jelentett be az iPhone-hoz és az iPod touchhoz.
jan. 16
9:44
Csak a lényeget, Steve! (prohardver)
Steve Jobs szokás szerint bő lére eresztette mondandóját az idei MacWorld Expón. Itt a rövidített, egyperces beszéd.
jan. 16
10:00
Légies noteszgéppel jelentkezett az Apple (prohardver)
A MacBook Air neve nem csupán a kis méretre és tömegre utal; a vezeték nélküli kommunikáció is hangsúlyos szerepet kap.
jan. 16
10:00
Két részben jön az utolsó Potter film? (SG)
J.K. Rowling blogjában kijelentette, hogy a Harry Potter and the Deathly Hallows című utolsó könyvet egy minimum négy órás filmben lehetne leforgatni, melyet egyetlen stúdió sem vállalna be.
jan. 16
10:05
Intel: 38 százalékkal nőtt a profit (prim)
A világ legnagyobb lapkagyártója, az amerikai Intel Corp. az utolsó negyedévben 2,3 milliárd dolláros adózott eredményt ért el, 27 százalékkal többet, mint az előző negyedben, és 51 százalékkal többet a 2006-os negyedik negyedévi 1,5 milliárdnál.
jan. 16
10:10
A Himaláján is esik az eső (Agent Portal)
A Himalája vízválasztóit felettébb bonyolult modellezni: a folyamat túl összetett, a topográfia változatos, a termőföld mezőgazdasági célú átalakítása gyakorlatilag komolyabb terv nélkül megy végbe. Egy új technika viszont meglepően sikeresnek ígérkezik.
jan. 16
10:10
Google Maps az iPhone új szoftverében (prohardver)
Megérkezett az Apple iPhone firmware 1.13, mely a pletykáknak megfelelően új funkciókkal bővítette a készülék tudását.
jan. 16
10:16
Négymillió fogyott eddig az Apple telefonjából (prim)
Több mint négymillió iPhone kelt el világszerte jelentette be Steve Jobs Apple vezérigazgató a San Francisco-i MacWorld expo megnyitóján.
jan. 16
10:21
Árguru.hu: Új árösszehasonlító oldal indult (prim)
Online termék- és ár-összehasonlító oldalt indított a hazai e-kereskedelmi piac egyik legjelentősebb szereplője, a Fotexnet Kft.
jan. 16
10:32
A Nokia Bochumból Magyarországra is telepíti a mobiltelefon-gyártást (prim)
Azzal indokolta a cég a döntést, hogy a bochumi gyár már nem versenyképes még egy jelentősebb beruházás révén sem, a gyártást alacsonyabb költségű országokba viszik.
jan. 16
10:32
Különleges adattárolók (terminal)
Kilencpontos dominók Marcos Bredertől.
jan. 16
10:34
Kellemes meglepetés a Sony Ericssontól (terminal)
A vártnál jobb eredményről és növekvő piacrészesedésről jelentett a mobiltelefongyártó.
jan. 16
10:36
Vadonatúj funkció a Nokia N82-ben (terminal)
A nemrégiben debütált N82 egy olyan megoldással bír, mellyel jelenleg még egyetlen más Nokia telefon sem.
jan. 16
10:47
Overclocked DEMO (német) (GameStar)
A The Moment of Silence alkotóinak legújabb kalandja során az emberi elme legmélyére tehetünk látogatást.
jan. 16
10:53
A Brando külső merevlemez-kerete RFID technológiát használ az adatok védelmére (HWSW)
A Brando -- aki hazánkban leginkább tenyérgép, illetve mobiltelefon-tartozékairól ismert, mint például az érintésérzékeny kijelzők védőfóliája -- olyan külső merevlemezes egységet mutatott be, amely az adatok védelmére RFID lapkát alkalmaz
jan. 16
11:04
Motorola Bluetooth fülhallgató beépített rádióval (prohardver)
A Motorola S605 sztereó Bluetooth fülhallgató 3,5 milliméteres adapterrel és FM rádióval a fedélzetén érkezik.
jan. 16
11:15
Az Apple megcsinálta a pengenoteszt (prohardver)
Tegnap San Franciscóban bemutatkozott a MacBook Air, mely vékony, mégis nagyobb, mint várták. Jön az új Apple TV is, ami csak félig új, és itt a Time Capsule.
jan. 16
11:20
Megjelent az első adatlopó szoftver Mac-re (prim)
A Macworld idén nem csak jó híreket hoz az Apple felhasználóinak, az F-Secure felfedezte az első Macintosh környezetre készített adatlopó szoftvert.

Keresés