2008. január 20. vasárnap

jan. 20
0:58
(Játéktesztek) Heroes of Might & Magic V: Tribes of the East (PC Guru)
Ritkán történik meg a videojáték történelemben, hogy egy ismert cím kiadó, valamint fejlesztőváltás után régi pompájában csilloghat. A Ubisoft által felvásárolt Heroes of Might & Magic ötödik része tökéletes példa erre, ugyanis minden elemében jobb lett, mint a nagy csalódást okozó negyedik felvonás. Azért az első küldetéslemez hagyott némi kivetnivalót maga után, szóval érthető módon visszafogott…
jan. 20
2:02
Jövőbe tekintő sorozat Extra cikk (Gamekapocs)
Ismét újév van. Igen tartalmas évet tudhatunk magunk mögött. Olyan nagy nevek folytatásai jöttek ki ebben az évben, melyekre visszatekintve már mosolygunk, pedig tavaly (előtt) még mennyire vártuk megjelenésüket. Az emberi természet már csak ilyen (természetesen a cikkíróké is), így 2008-ra is már úgy tekintünk, mint ahogy azt anno tettük. Nem kell tartanunk attól, hogy a játékipar hanyatlóban…
jan. 20
7:35
Automatikusan települ az IE7 a februári Microsoft szerverfrissítéssel (prim)
A Microsoft arra figyelmezteti a vállalatok informatikai szakembereit és rendszergazdáit, hogy a Windows Server Update Service szolgáltatás február 12-én kibocsátásra kerülő frissítései automatikusan frissítik böngészőjüket az IE7-re.
jan. 20
8:39
Filmalapot hozott létre az ENSZ (SG)
Az Egyesült Nemzetek Szervezete 100 millió dollárt különített el a mozifilmekben és a televíziós műsorokban látható sztereotípiák elleni harcra.
jan. 20
8:41
Durva 4. évados Lost-előzetesek (SG)
A nemzetközi tévés oldalakat és a hazai fórumokat böngészve bizony meg lehet állapítani, hogy legtöbben a Lost - Eltűntek 3. évadát tartják a 2006/07-es tévés évad legütősebb szezonjának.
jan. 20
9:18
10 ezer weboldalt törtek fel (prim)
Egy átfogó támadás során nagyjából 10 ezer teljesen legális weboldalt törtek fel és változtattak rosszindulatú forrássá. Az ide látogató felhasználók gépei szintén egy rosszindulatú hálózat részeivé válnak.
jan. 20
9:23
1 kilós Fujitsu tábla PC (prim)
Steve Jobs a Macworld 2008 konferencia első napjának reggelén fedte fel mutatta az 1,35kg súlyú MacBook Air noteszgép részleteit. Alig néhány órával később a Fujitsu az interneten mutatta be az alig 1 kilós Tábla PC-t.
jan. 20
9:44
A cégvezetők TOP 4 "dedós" kérdései a távközlésről (prim)
Szájbarágó "nekünk semmilyen extra nem kell, csak telefonálni akarunk" - típusú cégvezetőknek. Vigyázat! Szakemberek számára egészségkárosító egyszerűséggel készült bejegyzés.
jan. 20
9:55
A Sharp bővíti szélesképernyős HDTV választékát (prim)
A Sharp bővíti 720p szélesképernyős televízióinak portfolióját az AQUOS HDTV-k D44U sorozatával. A 32 és 37 inch-es méretben kapható D44U sorozat tagjai elérhető áron nyújtanak 16:9 1366 x 768 felbontást a HD élményhez.
jan. 20
10:39
Adatbiztonság: A globális TMT vállalatok egy helyben toporognak (prim)
A Technológia, Média, Telekommunikációs (TMT) üzletágban működő vállalatok új kihívások és kockázatok tömegével kell, hogy megbirkózzanak, köztük a digitális adattárolásból és a digitális technológiából fakadó jelentős biztonsági fenyegetésekkel is.
jan. 20
10:44
Egyéni univerzumkészítő-készlet Mac platformon (prim)
A felhasználók megteremthetik, megoszthatják és kedvükre alakíthatják teremtményeiket a legkisebb amőbától kezdve egészen a a csillagközi hódítókig.
jan. 20
11:06
650 ezer vásárló adatai kerültek ki pénzintézettől (prim)
A Magyarországon a Budapest Bankról ismert GE Money amerikai részlege egy 650 ezer ügyfél személyes adatait tartalmazó adathordozót nem talál.
jan. 20
11:11
Gamer365 podcast - január (Gamer365)
Itt a hónap közepe, így itt az év első Gamer365 podcast-je is. A szokásos témákon kívül válaszolunk a beküldött olvasói kérdésekre, belemélyedünk a refurb-kavarásba, és gonoszakat mondunk a Star Wars-ról meg a Soul Calibur-ról. Töltsd, hallgasd.
jan. 20
11:27
'Napot (GameStar)
Ma is egy nyugodt vasárnapra virradtunk a játékiparban, de azért reméljük, hogy történik valami érdekes estig.
jan. 20
11:32
Végleg repül a Jóban rosszban főszereplője (SG)
Halogatta a TV2, olyan sajtóhírek is megjelentek, miszerint az egy nőt egy bulin megpofozó Damu Rolandot mégsem engedi el a csatorna, de most már hivatalosan is megerősítették a hírt, miszerint a fenegyerek repül a sorozatból.
jan. 20
11:38
Demjén Rózsi Hollywoodban vásárolhat domaint (domainabc.hu)
Eladó a művész top slágerének nevével azonos webcím, a lovetrain.com
jan. 20
11:48
Hellgate: London - kirándulás Stonehenge-hez (GameStar)
A Flagship bejelentette Hellgate: Chronicles névre keresztelt Hellgate: London add-on csomagjuk első adagját.
jan. 20
11:50
Lost Planet - Februárban jön PS3-ra (GameStar)
Eredetileg X360 exkluzívnak indult a Lost Planet, aztán a nagy sikerre való tekintettel elkészült PC-re, most pedig PS3-ra.
jan. 20
11:53
Az SAP dinamikusan növelte jelenlétét a kiskereskedelmi iparágban (prim)
A világ legnagyobb kiskereskedelmi rendezvényét, a National Retail Federation (Nemzeti Kisereskedelmi Szövetség, NRF) 97. éves összejövetelét és kiállítását január 13-16 között rendezték meg New Yorkban.
jan. 20
11:58
The Sims - a "WC-s játék" (GameStar)
Hittétek volna, hogy napjaink egyik (ha nem "A") legsikeresebb játéksorozata eredetileg nem kellett a stúdiónak?
jan. 20
12:15
Age of Conan - új honlap indult (GameStar)
Lassan végéhez közeledhet az Age of Conan hosszú fejlesztése, mivel beindult a játék hivatalos honlapja.
jan. 20
12:33
Fotóbemutató: dupla billentyűzetes új okostelefon (terminal)
Sikerült lencsevégre kapnunk a HTC egyik legfrissebb okosságát.
jan. 20
12:42
Kontaktlencse, áramkörök, bionikus szem (SG)
Első alkalommal kombináltak egy hajlékony kontaktlencsét egy biológiailag biztonságos nyomtatott áramkörrel és egy fényforrással.
jan. 20
12:44
Virtuális világot tervez a NASA (SG)
Elsősorban oktató jelleget szánnak a NASA által tervezett virtuális világnak, amely egy új MMO-játék alapjaként tudósok, mérnökök és felfedezők új generációjának kialakulását segítheti elő.
jan. 20
12:46
Érintőképernyőt kap az új Eee PC (SG)
Az érintőképernyőt gyártó cégek köréből szivárgott ki a hír, miszerint az Asus olcsó fejlesztésekre számít, hogy a következő generációs Eee PC részeként értékesítse azokat. Egyszerre több változat is készül.
jan. 20
14:15
Új "háromtényezős" vállalati fenntarthatósági stratégia (prim)
A nyereséges növekedésre törekvő szervezeteknek a jövőben a részvényesekre, a társadalomra és a környezetvédelemre párhuzamosan kell összpontosítaniuk. Ha a három közül bármelyiket is a többi elé helyezik, veszélybe sodorják hosszú távú sikerüket. Ez a háromtényezős stratégia a fenntarthatóság középpontba állításával valósítható meg a legjobban, ez vezet az innováció, az egyediség és a siker felé.
jan. 20
14:44
Hol van a főnököm? (Agent Portal)
Egy india állásportál keresőmotorja értelmezi a jelentkezők önéletrajzát és azonosítja korábbi munkatapasztalatait. Automatikus párosítja a jelölteket az állásajánlatokhoz, majd megszervezi az online videointerjúkat is.
jan. 20
15:41
Új rendező szállítja a harmadik részt? (SG)
A Hitman - A bérgyilkos látványos metrószerelvényes harcának rendezője, Olivier Megaton a legesélyesebb A szállító 3 direktori posztjára. Jason Statham azonban nem biztos, hogy leszerződik a harmadik részhez.
jan. 20
16:20
4U magas rack szerver Intel Xeon 7000 lapkákkal (prim)
A Rackable Systems új, négy CPU csatlakozó aljzatot tartalmazó, két- és négymagos Intel Xeon 7200 és 7300 processzorokkal szerelt szervert vezetett be.
jan. 20
18:27
Az Intel 2011-ig megkétszerezi a noteszgép CPU-k szállítását (prim)
Az Intel a noteszgép CPU-k szállításának gyors bővítését tervezi és 2011-ben a 2007. évi mennyiség kétszeresét kívánja a piacra szállítani.
jan. 20
18:27
(Letöltések) Call of Duty 4: Modern Warfare - Mod Tools (PC Guru)
A Call of Duty negyedik része sokak szerint az év legjobb játéka lett, köszönhetően rendkívül izgalmas játékmenetének. A fejlesztők a program kiadása után sem felejtkeznek meg a játékosközösségről, most éppen egy olyan programcsomagot adtak ki, amivel különféle modokat készíthetünk a (...)
jan. 20
18:32
Márciusban jön a Bully (x360,wii) (Gamer365)
A nálunk Canis Canem Edit néven megjelent Bully Xbox 360 és Wii verzióinak valamikor az ősszel kellett volna megjelenniük, ám nem így történt - most azonban megvan a végleges dátum.
jan. 20
18:43
Final Fantasy XIII szkenek (ps3) (Gamer365)
A héten sem maradunk Final Fantasy nélkül: a japán Famitsu friss száma a tizenharmadik részből közöl tisztességes, eddig javarészt még nem látott képanyagot.
jan. 20
18:48
Tavaszig Cinetrip Sparty Journeys by djuice (prim)
A nagy sikerű januári partik után február 9-én folytatódik a Cinetrip Sparty Journeys by djuice. Ez a hely, ahol az egész világ beúszik a képbe: zenék, mozgóképek és arcok a világ minden pontjáról. Ha bekapcsolt bluetooth-szal érkezel, még haza is tudsz vinni belőle egy darabot.
jan. 20
18:55
(Letöltések) Painkiller: Overdose javítás #1 (PC Guru)
A Painkiller: Overdose első javításában a fejlesztők számos egy- és többjátékos pályán kijavították a bennük található apró bugokat, illetve pár új tárgy is bekerült a játékba. Továbbá: Egyjátékos mód: javították a statisztikák számítását, javították a tarott kártyák hibáit (A (...)
jan. 20
19:10
Nő a Vista elfogadottsága vállalati környezetben (prim)
Az egyéni felhasználóknál sokszor óvatosabb amerikai vállalatok majd fele használja a szoftvert, vagy fontolgatja a Microsoft Vista telepítését.
jan. 20
19:37
Csak 15 dollárral lesz drágább az érintőképernyős Eee (prim)
Az Asus rendkívül sikeres noteszgépe még idén megjelenik érintőképernyős változatban, és jó hír a felhasználóknak, hogy a cég nem kíván horribilis felárat felszámolni az újdonságért.
jan. 20
20:04
Eurosport: megvan a nyári foci-EB (SG)
Ritka esemény volt a magyar televíziózás történetében, hogy a 2006-os focivébé közvetítési jogait egy kereskedelmi tévé el tudta happolni az MTV elől. Idén a trükk nem sikerült, ráadásul az m1 mellé még a Eurosport is beszállt.
jan. 20
20:09
Heti Fókusz - ez történt a héten (Gamer365)
A tartalmas előző hét után most nyugalmasabb időszakot tudhatunk magunk mögött. A fontosabb hírek: megérkeztek a friss eladási adatok Amerikából, lelepleződött az ingyenes XBLA játék, kiderült, hogy hónap végén jön a DMC4 demója, illetve ismét felmerült a Crysis konzolos verziója.
jan. 20
20:30
Fellélegezhetnek a Deutsche Telekom alkalmazottai (terminal)
Egyelőre nem lesznek további nagy leépítések a DT-nél, pedig elemzők szerint szükség volna rá.
jan. 20
21:14
A legjobban pörgő termékek az Arukereso.hu-n, 2. hét (onlinemedia.blog.hu)
Az Arukereso.hu-n az 2. héten az alábbi termékeket keresték a legtöbben. A lista 50 terméket tartalmaz: az 5 legjobb kategória 10-10 legtöbb átkattintást hozó termékét. Az átkattintás itt azt jelenti, hogy a felhasználó a keresett termékre kattintva kilép az Arukereso.hu-ról és belép valamelyik partner-áruházba, amelynek az adatai itt elérhetőek. [...] Bővebben!
jan. 20
22:19
Friss Lost képek a galériában (Gamekapocs)
Mostanában elég nagy csend honolt a Lost videójáték háza táján - most azonban befutott négy darab friss screenshot a galériába!
jan. 20
22:41
Már hegesztik a Metal Gear Solid 4 demóját (Gamekapocs)
A brit PSW magazin legújabb számában olvasható, hogy Hideo Kojima és csapata hamarosan egy Metal Gear Solid 4 demóval lepi meg a PS3 tulajokat.
jan. 20
22:52
Turok - ennyire pocsék lenne PS3 konzolon? (Gamekapocs)
A héten megjelent az új Turok játék demója, egy lelkes GT fórumozó pedig vette a bátorságot, és összehasonlította az Xbox 360-as és PS3-as verziót.
jan. 20
23:08
Játék készül a Hősökből? Állítólag igen! (Gamekapocs)
Játék készül az egyik magyar kereskedelmi csatornán is vetített Hősökből, legalábbis most hétvégén ez a pletyka kezdett terjedni a neten.
jan. 20
23:19
Idén egyáltalán nem lesz 24? (SG)
A hollywoodi írók sztrájkja miatt a mozifilmesek sem repesnek különösebben, hiszen nem egy film 2008 végére, 2009-re tervezett premierjét kell elhalasztani amiatt, hogy az írók nem vethetnek egy betűt sem papírra.

Keresés