2008. január 8. kedd

jan. 8
0:09
Németország: kémprogram rendőrségi célokra (SG)
A német rendőrség szakemberei két évvel ezelőtt egy e-mailt küldtek Reda Seyam berlini iszlám aktivistának, aki megnyitotta a levelet és a csatolmányként rejtőző kémprogram feltelepült a számítógépére.
jan. 8
0:25
A mobil internet és az lcd-tévé mindent visz Las Vegasban (terminal)
A Las Vegasban vasárnap megnyílt fogyasztói elektronikai kiállításon (CES) termékeivel megjelenő 2700 cég mindent felvonultat a várhatóan 140 ezer látogató megnyerésére, amit idén, illetve a következő években a boltok polcaira szán.
jan. 8
0:29
Egységesítette kommunikációját a Pannon (terminal)
A hatékonyság növelése érdekében összevonta a Pannon marketingkommunikációs, sajtó- és információs igazgatóságának működését.
jan. 8
0:33
A Toshiba vesztette el a dvd-csatát (terminal)
Eldőlni látszik a Sony és a Toshiba küzdelme, legalábbis ami a nagy felbontású dvd-formátumokat illeti: a Warner Brothers stúdió bejelentette, hogy a jövőben csak a Sony technológiáját jelentő Blu-ray formátumban adja ki ilyen dvd-it.
jan. 8
0:37
A Nokia Siemens vitte el az arab üzletet (terminal)
Eddigi legnagyobb megrendelését nyerte el a kilenc hónapja fennálló Nokia Siemens Networks (NSN): a világelső mobilgyártó finn Nokia és a német Siemens-csoport 50-50 százalékos vegyesvállalata 935 millió dolláros megrendelést kapott a kuvaiti Zain távközlési cégtől, második és harmadik generációs szaúd-arábiai mobilhálózatok kiépítésére.
jan. 8
5:16
Galactic Civilizations 2: Twilight of the Arnor csak március végén (GameStar)
Enyhe késést szenved a Stardock körökre osztott űrstratégiájának második kiegészítője. Az ok azonban merőben szokatlan.
jan. 8
7:26
A mobil internet és az lcd-tévé mindent visz (terminal)
A Las Vegasban vasárnap megnyílt fogyasztói elektronikai kiállításon (CES) termékeivel megjelenő 2700 cég mindent felvonultat a várhatóan 140 ezer látogató megnyerésére, amit idén, illetve a következő években a boltok polcaira szán.
jan. 8
7:37
Katonai minősítésű gumi-mobil (SG)
A Samsung a vékonyabbnál - vékonyabb készülékek után egy többnyire elfeledett területen is bizonyít: itt a sokat tűrő túlélő-mobil.
jan. 8
7:39
Megjelent az első közösségi féreg (SG)
Miután a FaceBook fejlesztői megnyitották az utat külső fejlesztők előtt az alkalmazások fejlesztésére, csak idő kérdése volt, hogy mikor köszön be az első rosszindulatú programocska. Jelentjük, megtörtént.
jan. 8
8:03
100 milliónál is több Vista-t adott el a Microsoft (PC Fórum)
jan. 8
8:09
Terjednek a motoros gyorshajtásos videók (SG)
A száguldozást még maga a motoros társadalom nagyja is elítéli, útját állni azonban szinte lehetetlen. A viadalokra gyakran csak akkor derül fény, amikor baleset vagy halálos tragédia történik.
jan. 8
8:15
128 GB Samsung flash SSD (prim)
A Samsung bemutatta legújabb, immár 128 GB kapacitású flash SSD meghajtóját a Las Vegas-i CES szórakoztató elektronikai kiállításon.
jan. 8
8:15
Meghalt az iraki katonablogger (SG)
Andrew Olmsted őrnagy utolsó blogbejegyzése (postja) már posztumusz jelent meg. A Rocky Mountain News Irakban szolgáló internetes naplóírója elesett.
jan. 8
8:19
Requiem: Bloodymare - Új gótikus horror MMO (GameStar)
Kőkemény, kizárólag felnőtteknek ajánlott MMO-n dolgozik a koreai Gravity csapata. Önkéntes véradó kerestetik!
jan. 8
8:26
Biometrius adatkezelés egy grazi kórházban (SG)
A grazi Irgalmasfívéreknél a kórház személyzete a jövőben jelszó beadása helyett a mutatóujj szenzorra helyezésével fog bejelentkezni PC-jéről a kórházi információs rendszerbe.
jan. 8
8:26
Ilyen még nem volt! (terminal)
A Samsung G800-as mobilja kulcsszerepet játszik a bécsi opera Wagner-darabjában.
jan. 8
8:28
CES 2008: Motorola Z10 - az új csúcsmodell (terminal)
Végre hivatalos formában is bemutatkozott a Z10-es.
jan. 8
9:06
Új Sony szórakoztató PC-k a CES 2008 rendezvényen (prim)
A Sony két új otthoni szórakoztató PC-t jelentett be a CES 2008 szórakoztatóelektronikai kiállításon (Las Vegas).
jan. 8
9:17
Games for Windows 2008 (GameStar)
A CES keretében még tegnap tette közzé a Microsoft, hogy mely címek jelennek meg idén a GfW program védernyője alatt.
jan. 8
9:33
Tomb Raider Underworld képtrió (GameStar)
Friss, formás idomokat, s egy rakás bump mapping-et bemutató képek érkeztek a Tomb Raider széria legújabb epizódjából.
jan. 8
9:54
CompactFlash méretű merevlemezek 30-40 gigabájt tárolókapacitással (HWSW)
A Samsung Electronics a mai nap jelentette be a Las Vegasban megrendezésre került CES-en legújabb, hordozható fogyasztói termékekbe szánt CompactFlash kártyaformátumú merevlemezeit, melyek 30, illetve 40 gigabájt adat tárolására alkalmasak.
jan. 8
10:00
Együtt kutat a mobilcég és az Akadémia (MaHu)
Több mint 7 évre tekint vissza, számos nemzetközi eredménnyel és elismeréssel büszkélkedhet, és jövőre is folytatódik a Magyar Tudományos Akadémia és a T-Mobile közös társadalomtudományi kutatása, amelynek legfőbb célja, hogy feltérképezze, miként formálja életünket a mobilkommunikáció.
jan. 8
10:05
A második negyedévben jön az AMD mobil platformja (HWSW)
A Consumer Electronics Shown az AMD bejelentette, hogy a második negyedév során dobja piacra kimondottan notebookokba tervezett Puma platformját, amely a Griffin kódnevű processzorból és egy integrált videovezérlőt tartalmazó ATI chipkészletből áll.
jan. 8
10:15
A tévékről szól az idei CES (MaHu)
Az idei CESen sok új kütyüt (és vélhetően kevés érdemi újítást, az AMD már előjött a Barcelonával, és a DX 10.1 is létező szabvány) mutatnak be, a trend úgy tűnik, a tévé. Nem cég, aki nem foglalkozik a témával.
jan. 8
10:17
Márciusban jön az új Csillagkapu-film (SG)
Miközben egyesek a netről már leszippanthatták a 10 évadot megért Stargate-sorozat folytatásául/lezárásásul készített film félkész változatát, addig a hithű rajongók centijén belátható távolságba került a hivatalos megjelenés.
jan. 8
10:17
Még várni kell az olcsó laptopra (MaHu)
Talán a hatalmas érdeklődés miatt, de a vártnál lassabban érkezik meg Európába az Asus kis nagy dobása, az EEE PC. A minilaptop két hét késéssel érkezik Németországba, ára 300 euró körül lesz. Időmilliomosok kombinálhatnak a hazai adatokról.
jan. 8
10:27
Friss mobil árlisták: újra kapható a népszerű Nokia (terminal)
Az alábbiakban a szolgáltatók legfrissebb előfizetéses és pre-paid akciós árlistái olvashatók.
jan. 8
10:29
CES 2008: strapabíró és mini SD-kamerák a Panasonic-tól (terminal)
Az új vízálló SW20 és az ultramobil SDR-S7 a CES 2008 során mutatkozott be.
jan. 8
10:31
Kegyetlen árharc: tovább csökken a mobilok ára (terminal)
A dél-koreai gyártók minden korábbinál lejjebb nyomják népszerű telefonjaik árát.
jan. 8
11:09
Két új játék Xbox Live Arcade-on szerdán (GameStar)
Két új letölthető játékkal (Tron és Omega Five) bővül az Xbox Live Arcade széles választéka ehét szerdától.
jan. 8
11:14
Két új játék Xbox Live Arcade-on szerdától (GameStar)
Két új letölthető játékkal (Tron és Omega Five) bővül az Xbox Live Arcade széles választéka ehét szerdától.
jan. 8
11:16
CES: 45 nm a notebookokban is (SG)
Továbbfejlesztett laptop platformot jelentett be az Intel a CES-en, mely elsőként támogatja a hordozható rendszerek esetében is a 45nm-es processzorokat, illetve az Active Management Technology (AMT) legújabb verzióját.
jan. 8
11:18
Sony: itt az olcsó Blu-ray (SG)
Egyelőre még csak egy belső PC-s olvasó képében, ám végre a Sony részéről is megérkezett az olcsó Blu-ray, amely 200 dollár alatti áron kerül forgalomba. Hivatalosan is bajban a Toshiba?
jan. 8
11:26
Vékony, könnyű, nagyfelbontású, hosszú élettartamú LCD TV-k (terminal)
Alacsony fogyasztású modellek a Sharp és a Toshiba együttműködésének köszönhetően.
jan. 8
11:37
Telekommunkációs optimalizálás az RTL Klubnál (prim)
A Magyar RTL Televízió Zrt. megbízta a SciamuS Kft. mind vezetékes és mobiltelefon, mind pedig az adatkommunikációs költségeik és a használati szokások felmérésével és elemzésével.
jan. 8
11:42
Olvasható az interneten a nemzeti audiovizuális médiastratégia (prim)
A Miniszterelnöki Hivatal (MeH) honlapján olvasható a nemzeti audiovizuális médiastratégia végleges változata, amit a MeH audiovizuális média kormánybiztossága készített el - közölte a kormányszóvivői iroda hétfőn az MTI-vel.
jan. 8
11:47
Lejár a jogosítvány - értesítés e-mailben (prim)
A rövidesen lejáró személyi igazolványról, útlevélről vagy a jogosítványról küld figyelmeztető értesítést január végétől a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatal azok számára, akik már "beléptek" az úgynevezett ügyfélkapun.
jan. 8
11:49
E-kiskereskedelem - az idén 50 százalékos növekedést vár a GKM (prim)
A várakozások szerint 2008-ban a fogyasztói elektronikus kiskereskedelem forgalma megőrzi eddigi, évi csaknem 50 százalékos növekedési ütemét - közölte a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium az MTI-vel.
jan. 8
11:57
Két kiemelt biztonsági frissítés érkezik Windowsokhoz az idei első patch kedden (HWSW)
Ma esedékes a Microsoft idei első "patch keddje". A szoftveróriás várhatóan két magas besorolású biztonsági javítást fog kiadni a szokásos, rosszindulatú szoftvereket kereső eszköz frissítése mellett. A vállalat biztonsági csapata emellett nemrég egy új blogot is indított, ahol a keddi frissítéseket tervezik tárgyalni mélységeiben.
jan. 8
11:58
Square Enix: európai tervek (Gamer365)
Komolyabb tervek vannak készülőben a Square Enix háza táján, már ami az európai piac meghódítását jelenti. A cég elnöke, Yoichi Wada a GamesIndustry-nek adott interjúban részletesebben beszámolt a japán játékóriás szándékairól.
jan. 8
12:02
Multimédiára kihegyezett Motorola mobilok a CES-en (HWSW)
Különleges mobilokat mutatott be a Consumer Electronics Shown a Motorola. A vállalatnak össze kell szednie magát, mivel pocsék évet zárt és elvesztette a gyártói rangsor második helyét a Samsunggal szemben, piaci szakértők szerint a vállalatnak széles portfolióra, mindenféle igény lefedésére van szüksége, hogy a cég teljesítménye ne függjön egyetlen sikermodelltől, mint a RAZR V3.
jan. 8
12:03
A főiskolások leginkább böngésznek és leveleznek a neten (prim)
A főiskolai hallgatók körében 2007 decemberében végzett felmérés szerint a legtöbben levelezésre és böngészésre használják az internetet és ezeket tartják a leginkább fontosnak, illetve hasznosnak is az internet funkciói közül. Az is kiderült, hogy a hallgatók elsősorban az ár és a hálózati lefedettség mértéke alapján választanak internetszolgáltatót.
jan. 8
12:08
Hard to be a God demo (GameStar)
Végre angol nyelven is napvilágot látott a két eltérő kort felvonultató Hard to be a God szerepjáték demoja.
jan. 8
12:09
Nyúl Sándor is az EnterNet-tulajdonosok között (prim)
Nyúl Sándor, a TriGránit csoport operatív vezérigazgatója magánemberként, illetve egy általa kontrollált cég, a Mogul Consulting LTD. révén 20 százalékos tulajdont szerzett az EnterNet Invest Zrt-ben. Az EnterNet Invest Zrt. többek között az EnterNet internet szolgáltató és a 2007-ben megnyílt Proserver szerverterem tulajdonosa.
jan. 8
12:23
Bezárták az ellentmondásos Firefox reklámoldalt (HWSW)
Órákkal indulása után be is zárták azt a weboldalt, amely vicces statisztikákkal próbálta népszerűsíteni a Mozilla Firefox böngészőt. A www.fightagainstboredom.com weboldalon egy ideig olvasható információk szerint a Firefox felhasználói sokkal izgalmasabb, érdekesebb emberek mint az IE-felhasználók, például több rajzfilmet néznek és kevesebbet horgásznak.
jan. 8
12:28
NVIDIA GeForce 9600 GT részletek! (GameStar)
Az NVIDIA nyilvánosságra hozta az új középkategóriás grafikuskártya, a GeForce 9600 GT technikai adatait.
jan. 8
12:29
Mi a legfontosabb az internetezés során? (terminal)
Kiderült az is, hogy mi alapján választanak Internet-szolgáltatót a magyar fiatalok.
jan. 8
12:31
Tovább gyorsulnak a noteszgépek (terminal)
Az Intel még gyorsabb, alacsony fogyasztású processzorokat jelentett be.
jan. 8
12:40
LittleBigPlanet CES prezentáció (ps3) (Gamer365)
Az idei Consumer Electronics Show eddig viszonylag kevés játéktémájú újdonságot tudott felmutatni, így kifejezetten örülünk az új LittleBigPlanet prezentációnak. Videó.
jan. 8
12:42
Már január végén mozikban a 300-paródia (SG)
2007. egyik legnagyobb tömeghisztijét a 300 váltotta ki, mely hatására tinédzserek ezrei viharzottak le a testépítő szalonokba. Akinek ez nem sikerült, az most a paródiával vigasztalódhat.

Keresés