2008. május 1. csütörtök

máj. 1
6:24
Megint veszteséges az Alcatel-Lucent (SG)
A társaság kedvezőtlen forgalmi előrejelzéseket közölt az idei évre vonatkozóan.
máj. 1
6:26
Lezajlott az 5. Simonyi Konferencia (SG)
A BME Villamosmérnöki és Informatikai Karán mőködő Simonyi Károly Szakkollégium szervezésében megrendezett eseményen az érdeklődők bepillantást nyerhettek a villamosmérnöki és informatikai szakma legújabb vívmányaiba.
máj. 1
6:28
Fele áron adják a megújuló iPhone-t (SG)
Egy évvel azután, hogy 2007. június 27-én megjelent a piacon az Apple érintőképernyős okos mobiltelefonja, az iPhone, máris megújul a ketyere, ráadásul bizonyos kötöttséggel sokkal olcsóbb lesz.
máj. 1
6:30
Földrengésjelző hálózat laptopokból (SG)
Kaliforniai szeizmológusok a notebookokba integrált mozgásérzékelőket akarják felhasználni egy földrengés-jelző hálózat kiépítésére.
máj. 1
6:32
Shrek nagyon jól keres és visszatér (SG)
A DreamWorks több mint kétszeresére növelte nyereségét, jelentős részben a Shrek 3. sikerének köszönhetően, ugyanis a film DVD-változata nagyon jól szerepelt a nemzetközi piacokon.
máj. 1
6:56
'Reggelt! (GameStar)
Sörös, virslis, retrobuliba igyekvő olvasóinknak jó szórakozást kívánok, mindenki másnak pedig szép napot. Vicc, majd hírek következnek.
máj. 1
7:29
Street Fighter IV - Együtt a csapat (GameStar)
A mindeddig hiányzó régi kedvencek is bemutatják, mennyire illik hozzájuk a cel-shaded technológiával készült köntös.
máj. 1
8:13
Grand Theft Auto IV - Rekord az első napon! (GameStar)
Az év legjobban várt játékát már hónapokkal ezelőtt hisztéria övezte, most hogy megjelent, az állapot csak fokozódott.
máj. 1
8:48
Lezárult a BEA Systems felvásárlása (prim)
Az Oracle megkapta az Európai Bizottság jóváhagyását, így lezárult a BEA Systems felvásárlása.
máj. 1
9:56
Vallási hírek nem hívőknek (prim)
Világi Figyelő néven olyan új tematikus hírportál indult útjára a közelmúltban, amely nem vallásos emberek számára szolgál világnézeti témájú hírekkel.
máj. 1
10:34
GTA IV: a brit premier (x360,ps3) (Gamer365)
A várakozásoknak megfelelően rekordokról kell beszámolnunk a Grand Theft Auto IV premiere kapcsán: az első adatok az Egyesült Királyságból érkeztek.
máj. 1
10:57
Duplájára nőtt a budaörsi dataHome szerverközpont (prim)
A GTS-Datanet több mint 200 négyzetméterrel bővítette budaörsi szervertermét, és ezzel megduplázta a dataHome Szerverközpont kapacitását. A 400 millió forintos beruházással kialakított új létesítmény 1000 szerver legmagasabb igényeknek megfelelő kiszolgálására alkalmas.
máj. 1
11:01
Team Fortress 2 hétvége a Steamen (pc) (Gamer365)
Nem próbáltad még ki a Team Fortress 2-t, amely sokak szerint a tavalyi év legjobb multiplayer fps-e volt a pc-s fronton? Most itt a lehetőség arra, hogy mindezt ingyen tehesd meg, a hétvégén.
máj. 1
11:13
Age of Conan - az árak (pc) (Gamer365)
A Funcom a rajtolni készülő nyílt bétatesztelés apropójából felfedte a játék előfizetési díjait - így végre az azt megvásárolni készülők felkészülhetnek lélekben az összegekre.
máj. 1
11:19
Az X360 elveszítheti az európai konzolháborút (Gamekapocs)
A konzolháború nem igazán akar eldőlni, az elemzők mégis serényen teszik közzé jóslataikat a csata végkimenetelét illetően - lássuk a legújabb jövőképet!
máj. 1
11:24
Júniusban érkezik az Okami (wii) (Gamer365)
Végre megkapta Európa is az őt megillető megjelenési dátumot az eredetileg PlayStation 2-re megjelent, majd Wii-n második körét futó Okami kapcsán - már csak két hónap.
máj. 1
11:24
A telefon kimondja, hogy milyen az akksi állapota (terminal)
A Nokia okostelefonok még okosabbá válnak...
máj. 1
11:30
Blizzard kézben a Diablo3.com (Gamekapocs)
Emlékeztek még a diablo3.com-on elindított visszaszámlálóra? Bár sokan a várva-várt folytatás bejelentésére számítottak, erre sajnos nem került sor...
máj. 1
11:35
Guitar Hero: Aerosmith kedvcsináló érkezett (Gamekapocs)
Közel kétperces koncertfelvételt közölhetünk az Aerosmith Guitar Hero turnéjáról - a hangulat a tetőfokára hág, szól a zene, kell ennél több?
máj. 1
11:41
Haze: nyakig a nektárban (ps3) (Gamer365)
Alig három hetet kell csendben malmozniuk azoknak, akik a Haze segítségével akarják csillapítani az FPS éhségüket. Az új képek csinosak, és több lokációt is bemutatnak.
máj. 1
11:44
Goin' Downtown - Az első trailer (GameStar)
Megérkezett a Silver Style legújabb kalandjátékának első, s minden bizonnyal utolsó ízelítője, hisz közel a megjelenés.
máj. 1
11:52
Japán szoftvereladások (Gamer365)
Ismét eltelt egy hét, jöjjenek hát az április huszonegy és huszonhét közötti időszakra vonatkozó japán szoftvereladási adatok. Az élen tartja magát a Mario Kart Wii.
máj. 1
12:01
(Hírek) A Capcom is csatlakozik a GamersGate-hez (PC Guru)
Újabb kiadót sikerült meggyőznie a GamersGate-nek, így a jövőben a Capcom fontosabb játékait a cég online szolgáltatásának igénybevételével is megvásárolhatjuk.
máj. 1
12:07
(Hírek) Team Fortress 2: ingyenes hétvége, foltozással (PC Guru)
Amikor elindul a Steam, az ember lelke egy kicsit megtelik izgalommal - szinte izzad a tenyere arra a végtelenül izgalmas lövöldözésre, amelyet - többek között - a Team Fortress második része nyújthat...
máj. 1
12:13
(Hírek) A Deep Silver beteszi a lábát Amerikába (PC Guru)
A KOCH Media tulajdonában levő, 2002-ben alapított Deep Silver kiadó egyre nagyobb és nagyobb szeletet követel magának abból a bizonyos tortából, most már a tengeren is átúsztak.
máj. 1
12:14
Szombat reggel indul a 24 órás programozóverseny (prim)
2008. május 3-án reggel 9 órakor veszi kezdetét a már hétéves múlttal rendelkező BME Nemzetközi 24 órás Programozóverseny a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Informatikai épületében. A Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete (MAVE) és a Simonyi Károly Szakkolégium szervezésében, az Evosoft főtámogatásával az idei verseny döntőjén 18 ország 30 csapata vesz…
máj. 1
12:15
(Hírek) Crytek: vége a PC-exkluzivitásnak (PC Guru)
Roppant elkeseredett nyilatkozat látott napvilágot a Crytektől, a Crysis fejlesztőjétől. A lényeg, a cég mostantól hanyagolja majd a PC-exkluzív anyagokat - a kézenfekvő okról magában a hírben olvashattok.
máj. 1
12:20
Az Infogrames megveszi az Atari-t (Gamer365)
Úgy tűnik, hogy közelről kap majd segítséget az Atari a felmerült anyagi gondok rendezésére, az Infogrames ugyanis felvásárolja a francia kiadót.
máj. 1
12:40
Grand Theft Auto IV - Minden idők legdrágább játéka? (GameStar)
Meglehet, hogy a pillanatnyilag a csapból is folyó Grand Theft Auto IV fejlesztése került a legtöbbe minden játék közül.
máj. 1
14:04
SFIV: főnökök testközelben (Gamer365)
A legutóbbi videókban már mozgás közben, bár gyatra minőségben, de megismerhettük a visszatérő nagy neveket: M.Bison, Sagat, Balrog és Vega tér vissza - most normálisabb képek érkeztek.
máj. 1
14:43
Gyilkos Babylon A.D.-plakát (SG)
Messze van még augusztus vége, amikor is az USA-ban bemutatják Vin Diesel legújabb scifi-akciófilmjét, és ha belegondolunk, hogy a hazai premier minden bizonnyal még távolabb lesz, akkor csak egy jó plakát lehet gyógyír türelmetlenségünkre.
máj. 1
14:45
Adatelemzéssel a kiberbűnözés ellen (SG)
Lengyelországban egy nemzetközi program keretében arra készítették fel a leendő szakembereket, hogy miként tudják kielemezni az online támadások adatait és ezzel még biztonságosabbá tenni a rendszereket.
máj. 1
14:47
A chipgyártók egyesítenék az otthoni hálózatokat (SG)
Négy nagy chipgyártó részvételével alakult meg egy új szövetség, amelynek feladata az otthoni koaxiális, telefon- és az áramellátásért felelős hálózat egységesítésének elősegítése.
máj. 1
14:49
Cel-shaded Prince of Persia (SG)
Nemrégiben mi is beszámoltunk a hírről, miszerint a Ubi Soft immáron hivatalosan is megerősítette egy újabb Prince of Persia játék (trilógia?) készültét.
máj. 1
14:51
Optikai kábelek kerülhetnek az új francia lakóépületekbe (SG)
A francia kormány egy olyan rendeleten dolgozik, amely a DSL helyett az üvegszálas hálózatokat részesítené előnyben.
máj. 1
14:53
Terebélyesedik a Fűrész 5 szereplőgárdája (SG)
A jól sikerült Fűrész 4 sikere természetes módon hozta magával a Fűrész 5-öt is, amely a szokásos időpontban kerül az amerikai mozikba, s a forgatás közeledtével egyre több színész nevét fixálják le a készítők.
máj. 1
14:54
A Blizzard május elsejei bejelentése (pc) (Gamer365)
Lejárt a Blizzplanet.com és a Diablo3.com által április közepén indított visszaszámlálás, s fény derült arra, hogy mi az a bejelentés, ami a Diablo híveket lázba hozhatja.
máj. 1
15:55
THQ - Kisebb(?) leépítés (GameStar)
A sok pozitív kicsengésű hír után illek egy kevésbé vidámat is közölnöm. Íme, a THQ nem terjeszkedik, hanem leépít.
máj. 1
16:03
Kirakós ébresztő - Esélytelen visszaalvás (Pazar Cuccok)
Újabb kíméletlen, gondolkodtatós vekker , melyen nem lehet csak úgy a takaró alól kinyúlva csukott szemmel félálomban lecsapni a szundi gombot újabb 10 perc felhőtlen nyugalom reményében. ...
máj. 1
16:54
(Letöltések) Company of Heroes: Opposing Fronts - v2.301 javítás [angol] (PC Guru)
Tartalom: többjátékos módban játszva előfordult, hogy két játékos között szinkronizációs hiba lépett fel - javítva, javított pályaszerkesztő (már rendesen el lehet menteni a térképeket), javított mentési rendszer (emiatt a 2.300 verzió előtti mentett játékok nem használhatók ezzel a pat (...)
máj. 1
16:56
Bambuszházas Dell PC (prim)
A Dell első embere a Brainstorm:GREEN konferencián bemutatta vállalata első bambuszházas asztali számítógépét, amelyben rendkívül energiatakarékos hardver lapul.
máj. 1
17:16
(Letöltések) War Leaders: Clash of Nations - v1.2 javítás [német nyelvű] (PC Guru)
A legújabb folt többek közt a következőket tartalmazza: Stabilitás: javítva lettek a menedzser módban történő fagyások, javított memória kezelés, változtattak a mentési rendszeren (emiatt nem működnek a régi mentett állások ezzel a javítással), javított diplomácia ablak, gyorsa (...)
máj. 1
17:33
(Letöltések) Two Worlds - v1.7 javítás/Tainted Blood kiegészítő (PC Guru)
A letölthető 1.7-es javítás tulajdonképpen egy ingyenes kiegészítő csomag, mely a következőket tartalmazza: 4 új kooperatív pálya, 45 új küldetés, nehezebb ellenfelek, egy új város, melyben egy kereskedő és egy gladiátor kerületben is tiszteletünket tekinthetjük. Az itt található tan (...)
máj. 1
17:51
Metal Gear Online - Gameplay páros (GameStar)
Napok múlva véget ér a Metal Gear Online nehézkesen indult bétatesztje, amiről most két gameplay videó futott be.
máj. 1
17:55
(Hírek) Role Play Convention 2008 (PC Guru)
A múlt hét végén rendezték meg a németországi Münsterben a szerepjátékosok fesztiválját, melyen két nap alatt 23 500 látogató fordult meg, köztük egyszemélyes stábunk is.
máj. 1
18:02
Retró porszívó dohányosoknak és a monitor előtt étkezőknek (prim)
Az USB-kütyük tárháza ismét egy elmés termékkel, a számítógépre csatlakoztatható miniporszívóval gazdagodott.
máj. 1
18:13
GTA IV - Liberty City és a Google Map (GameStar)
Ha valaki a GTA IV-hez mellékelt térkép ellenére rendszeresen eltéved, akkor itt a legújabb megoldás: Liberty City Google Map formában!
máj. 1
18:17
(Végigjátszások) Grand Theft Auto IV (PC Guru)
A GTA IV legenda, egy olyan játék, melyre mindig emlékezni fogunk. Természetesen foglalkozni fogunk a játékkal, kezdésnek lássuk az achievementek listáját, illetve pontozásukat és megszerzésük zálogait!
máj. 1
18:24
Ninja Gaiden 2 - 18-as karikával! (GameStar)
A brit BBFC korosztály besorolásért felelős testület tagjai 18-as plecsnivel látták el Ryu legújabb kalandját.
máj. 1
18:29
Infogrames/Atari - Teljes összeolvadás (GameStar)
A több, mint egy évtizede kéz a kézben járó két vállalat a piaci körülmények miatt döntött a végleges cégfúzió mellett.

Keresés