2008. május 5. hétfő

máj. 5
11:52
Kubában is lehet venni számítógépet (Metropol)
Megérkeztek az első „számítógépfecskék” egy kubai boltba, immár a szigetország lakossága legálisan is vásárolhat komputereket.
máj. 5
15:19
A Microsoft elállt a Yahoo-ügylettől (Metropol)
Az amerikai határidős indexek csökkenése gyenge nyitást valószínűsít hétfőn a Wall Streeten, miután a Microsoft Corp ejtette vételi ajánlatát, melyet korábban a Yahoo Inc-re tett – elbizonytalanítva a befektetőket az egyesülési/felvásárlási kilátásokat illetően (és már nyitás előtt 21 százalékkal csökkentve a Yahoo részvényének árfolyamát.
máj. 5
15:21
Harmincéves a spam (Metropol)
Harmincadik éve keseríti az emailezők életét a spam. Az első kéretlen, marketingcélú levelet 1978. május 3-án a DEC komputergyártó küldte el 400 postaládába. A világelső spam olyan sikeres volt, hogy felkeltette az amerikai védelmi minisztérium figyelmét is.

2008. május 6. kedd

máj. 6
10:43
A virtuális autótolvajok legnagyobb bulija (Metropol)
Megérkezett végre-valahára az idei év legjobban várt játéka. A híres Grand Theft Auto sorozat 4. részét rengeteg találgatás előzte meg: vajon van-e olyan jó, mint a korábbi epizódok? A játékot Magyarországon egy hatalmas buli keretében mutatta be a Microsoft és a játékot forgalmazó Amex-Tec a Take5 nevű szórakozóhelyen.

2008. május 7. szerda

máj. 7
8:59
Érdemes hirdetni az interneten (Metropol)
A Szonda Ipsos legfrissebb online reklám hatásmérési eredményei azt mutatják, hogy hatékony hirdetési médium az internet. A legjobban menő bannereket az internetezők 70 százaléka látta.

2008. május 8. csütörtök

máj. 8
11:27
Szerb bűnöző az új e-szuperhős (Metropol)
Csak egy hete jelent meg a Grand Theft Auto IV és már most média történeti jelenség. A játékból már az első napon 4,2 millió példányt adtak el, így 170 milliós bevételt hozott a fejlesztő Rockstar­nak – ezzel megismételte a Halo 3 sikerét, amely nagyjából ugyanennyit kaszált az első napon. Rögtön meg is térült a 100 millió dolláros fejlesztési költség. A nemzetközi sajtó szinte ontotta a 10/10-es,…

2008. május 9. péntek

máj. 9
10:11
E-táblát minden iskolába (Metropol)
A minap a számítás­technika használatával kapcsolatos fejtegetést olvastam: mi­ért költünk digitális táb­lákra, miközben a kis falvak iskolái elsorvadnak, nekik kellene inkább a pénz.

2008. május 12. hétfő

máj. 12
12:04
A britek harmada másnaposan megy dolgozni (Metropol)
A britek harmada másnaposan jár dolgozni, minden tizedik pedig részeg munka közben is - derült ki egy társadalombiztosítási felmérésből.
máj. 12
12:18
A szomjas növények sms-t küldhetnek a gazdálkodónak (Metropol)
Automata szárazság-monitorozó rendszert fejlesztett ki egy texasi cég; az idei termesztési évben már használhatják is a gazdálkodók.

2008. május 13. kedd

máj. 13
18:35
Világhálós Larousse versenyben a Wikipediával (Metropol)
A lexikonairól híres francia Larousse könyvkiadó kedden bejelentette, hogy larousse.fr honlapon létrehozza az interneten „az első felhasználói közreműködéssel készített enciklopédiát”, amely - a Wikipediával versenyben - lehetővé teszi állandó anyagának megtekintését és az internetezők szócikkeinek feldolgozását.

2008. május 14. szerda

máj. 14
17:07
Az internetes adatok védelmére hoz létre központot a NATO (Metropol)
Az interneten és számítógépeken tárolt vagy cserélt adatok védelmére hoz létre központot a NATO annak a megállapodásnak az értelmében, amelyet hét tagország szerdán írt alá Brüsszelben.
máj. 14
20:59
Hálózatosítani kellene a gyökereinket (Metropol)
Pontosan tíz éve volt Magyarországon teleház-világkonferencia. Akkori mondanivalónk a civil kontroll alatt szerveződő, mőködő országos közösségi hozzáférés volt, egyfajta hungarikum.

2008. május 15. csütörtök

máj. 15
13:03
Twitteren jelentett kínai földrengés (Metropol)
Még tartott a tragikus hétfői kínai földrengés első lökéssorozata, amikor az internetezők miniüzeneteinek, mikroblogjainak továbbítására szakosodott Twitter portál használói már világszerte értesültek róla - ezt a gyorsaságot sokan az internet, közelebbről az úgynevezett "mikroblogok" győzelmének tekintik a hagyományos média felett.

2008. május 19. hétfő

máj. 19
8:20
Részegmentő számítógépes gyerekjáték (Metropol)
Részeg gyerekeket mentő számítógépes játékkal rukkoltak ki gyerekek Nagy-Britanniában – vegyes fogadtatást kapva.

2008. május 28. szerda

máj. 28
14:55
Feltörték a BKV rendszerét (Metropol)
A hackerek nemcsak a belső levelezéshez fértek hozzá, hanem akár a közúti lámpákkal is szórakozhattak volna. A BKV feljelentést tett.
máj. 28
20:49
Jön a 75 dolláros notebook (Metropol)
Új, ezúttal 75 dollárba kerülő úgynevezett százdolláros laptop ötletével állt elő Nicholas Negro­pon­te, a Massachusetts In­s­titute of Technology (MIT) Média Laboratóriumának elnöke.

2008. május 30. péntek

máj. 30
14:33
Gondolatolvasásra tanítják a számítógépet (Metropol)
Az emberek fejében, a szavakról megjelenő képek felismerésére tanítják amerikai kutatók a számítógépet - közölte csütörtökön a Science című tudományos folyóirat.

Keresés