2008. július 1. kedd

júl. 1
7:57
Mától drágább a gáz és olcsóbb a depresszió gyógyszer (Metropol)
Több, a lakosságot és a vállalkozásokat érintő változás is életbe lép július elsejétől, ugyanis emelkedik a gáz ára, változnak a szocpol szabályok, csak elektronikus úton lehet a cégbejegyzést intézni, és a zárjegyeket elektronikusan is lehet igényelni. Július 1-től 406 gyógyszer lesz olcsóbb, 269 pedig drágább.
júl. 1
16:39
Az online zsebtolvajlás a nyerő (Metropol)
Az „online zsebtolvajlásra” szakosodott trójai programok felelnek a legtöbb számítógépes fertőzésért. Egyre több a banki tranzakciók után leselkedő programocska is. A Panda Security jelentése szerint a 2008 második negyedévében felbukkanó rosszindulatú kódok 63%-át tették ki a trójai programok.

2008. július 2. szerda

júl. 2
20:51
Online kapun át elérhető a közigazgatás (Metropol)
Magyarország is csatlakozott az eEurope 2005 programhoz: ennek keretében jött létre a Központi Elektronikus Szolgáltató Rendszer – lényegében az eKormányzat alapja –, amely az ál lam polgároknak és a vállalkozásoknak nyújt elektronikus szolgáltatásokat. Ez a szolgáltató állam felé vezető út.
júl. 2
21:09
Innováció a hálózati térben (Metropol)
A világháló megjelenésének már korai szakaszában is egyik nagy ígérete volt az információszerzés demokratizálódása: hogy a hivatal „átlátszóvá” válik, nem bújhat el az iratok hatalmas polcai mögé. Ráadásul megszűnik a várakozás a hivatali ablakoknál, bárki bármikor intézheti ügyeit a világhálón.

2008. július 4. péntek

júl. 4
15:24
Hozzáférhet a Viacom a YouTube-felhasználók adataihoz (Metropol)
Bizonyítási eljárás céljából a Google köteles átadni a Viacom médiakonszernnek a YouTube videomegosztó portál felhasználóival kapcsolatos adatokat - döntött a két amerikai óriáscég perében eljáró New York-i bíróság.

2008. július 14. hétfő

júl. 14
20:06
Egymillió iPhone 3G kelt el három nap alatt (Metropol)
Egymillió darab kelt el a pénteki premier óta az iPhone okostelefon új változatából - közölte a gyártó Apple hétfőn.

2008. július 20. vasárnap

júl. 20
18:45
Gólszegény a robotfoci-vb Kínában (Metropol)
Mindössze két gól a kínai robotfutball-világbajnokság összesített mérlege két nappal a torna vége előtt. A hatvan centiméter magas, kétlábú robotokból álló csapatok nem is annyira egymással, hanem inkább az állandó technikai problémákkal küzdenek.

2008. július 28. hétfő

júl. 28
15:45
Perelhető a levélszemét küldője (Metropol)
Elektronikus hirdetés kizárólag a címzett egyértelmű, előzetes hozzájárulásával küldhető. A kéretlen elektronikus hirdetés, a spam feladójával szemben az érintett eljárást kezdeményezhet.
júl. 28
17:33
Lengyel rendőr ne cseteljen munkaidőben! (Metropol)
Túl sok időt töltenek a lengyel rendőrök egy, a Facebookhoz hasonló lengyel közösségi portál látogatásával, ezért az országos parancsnokság úgy döntött, hogy mostantól tilos felmenni erre a szájtra a munkaidő végéig.
júl. 28
19:21
Újabb kihívója akadt a Google-nak (Metropol)
Újabb cég kívánja megtörni a Google internetkereső egyeduralmát: ezúttal a Google korábbi munkatársaiból összeállt csapat indított útjára egy vállalkozást.

Keresés