2008. november 2. vasárnap

nov. 2
8:09
Sacred 2: a halálosztó lányok (Metropol)
Hatféle kalandorral indulhatunk neki a nem kevesebb, mint 22 mérföldnyi bejárható területet felölelő Ancaria világának.

2008. november 5. szerda

nov. 5
9:27
Nem mindenkinél okoz agressziót a sok videojáték (Metropol)
A videójátékokat leginkább használó két ország, az USA és Japán kutatók közös munkája szerint e játékok felerősítik a gyerekekben vagy környezetükben meglévő agressziót vagy erőszakot fokozó kockázatokat.
nov. 5
12:27
Videojáték és film Dante poklából (Metropol)
Az Universal nyerte meg azt a háborút, amely Dante Isteni színjáték című művének (pontosabban az első könyv, a Pokol) megfilmesítésének és „videojátékosításának” joga körül keletkezett - számolt be a Variety című amerikai magazin.
nov. 5
12:45
Várhatóan 300 millió eurós piaca lesz az intelligens textileknek (Metropol)
Akár évi 300 millió eurós bevétel származhat az intelligens textilekből, a nyereség pedig minden további esztendőben 20 százalékkal bővülhet - állítják az új technológia szakértői.

2008. november 6. csütörtök

nov. 6
8:36
Lenyomják a videojátékok a zenét és a filmeket (Metropol)
Piaci várakozások szerint idén először több videojátékot adnak el Nagy-Britanniában, mint filmeket vagy zenét. A videojáték 2008-ban már az elsőszámú otthoni szórakozási forma.
nov. 6
9:48
Még nem mobil a mobil (Metropol)
Na, most van itt egy nagy félreértés! A hardvergyártók azt hirdetik, egyes vevők meg elhiszik, hogy a laptopok a mai formájukban alkalmasak a használatra.
nov. 6
9:50
Győztek a netnagyik (Metropol)
Csoportjában első lett az Inforum az Európai Bizott ság pályázatán. A brüsszeli testület a legjobb módszereket, gyakorlatokat kereste az informatika és társadalomfejlesztés határterületein. A pályázaton közel 500 szervezet indult, ezek közül az EU 35-öt ítélt követésre méltónak.
nov. 6
10:06
WoW: már jön az új kiegészítő (Metropol)
Már csak párat kell aludni, és végre megérkezik a boltokba a híres közösségi szerepjáték, a World of War craft második kiegészítője, a Wrath of the Lich King.

2008. november 10. hétfő

nov. 10
10:57
Mentális betegségnek számít az internetfüggőség Kínában (Metropol)
A világháló-függőséget (Internet Addiction Disorder, IAD) öt kategóriába soroló és a tüneteket részletesen leíró kézikönyv - a kínai egészségügyi minisztérium jövőre várható döntése után - az első lehet a világon, amely az online játékok, az internetes erotika, a közösségi, illetve információs portálok, valamint az online üzletek rabjait pszichiátriai esetnek tekintik.

2008. november 11. kedd

nov. 11
8:51
Ötleteket várnak mobilnetezésre (Metropol)
A tavalyi, valamint a nemrég kiírt egyetemi mobil internetes pályázat után most három középiskola diákjai számára hirdet pályázatot a T-Mobile.

2008. november 13. csütörtök

nov. 13
8:36
Melltartó, instant vércukorral (Metropol)
Kezdek hipochonderré válni. Arról olvastam ugyanis, hogy a jövőben „okos-textilek ből” készülnek majd a ruháink: a szövetben nyomtatott áramkörök lesznek: valójában viselhető szá mí tógépeket hordunk majd.
nov. 13
8:54
Új, jobb Windows jön (Metropol)
Lássuk be, a Vista úgy bukás, ahogy van. Két évvel a megjelenése után még mindig nem volt képes meghatározó operációs rendszerré válni, a nagy számítógépgyártók lobbistái egymásnak adják a kilincset a Microsoftnál, hogy azt kérjék: a hét éves XP-t továbbra is rá lehessen rakni az új számítógépekre.
nov. 13
8:56
Fable II: hősök és antihősök (Metropol)
Milyen hős leszel? Ez a kérdés az Xbox 360-ra megjelent Fable II centrális témája. Vajon nemes hérosszá leszel-e, aki az ártatlanokat megvédelmezi és minden pénzét arra költi, hogy a szegényeken segítsen? Vagy egy önző fráter, aki csak a saját érvényesüléséért és a rengeteg aranyért harcol, nem törődve azzal sem, ha ezzel másoknak nyomorúságot okoz?
nov. 13
20:36
Észreveszi az influenzajárványt a Google.org (Metropol)
A webkeresési statisztikák alapján hamarabb felismeri az influenza terjedését a Google.org, mint az egészségügyi hatóságok - állítja a Google Inc. karitatív szervezete.

2008. november 14. péntek

nov. 14
13:06
Stephen King, a videósztár (Metropol)
Alig fél éve hozzáférhető, s már több mint egymillióan nézték meg az interneten vagy mobiltelefonon a Stephen King amerikai horrorszerző N című novellájából készült animációs videót.
nov. 14
21:48
Most érdemes PC-t venni! (Metropol)
Az amerikai PC-gyártók jelentős árcsökkentésekkel reagálnak a kereslet zsugorodására - írta a The Wall Street Journal.

2008. november 16. vasárnap

nov. 16
23:18
Gyerekektől is lopnak adatokat az interneten (Metropol)
Míg az ellopott hitelkártyaszám fél dollárt ér a feketepiacon, addig egy gyerekeket is vonzó internetes játék, a 11 millió felhasználóval rendelkező World of Warcraft (WoW) személyi azonosítójáért minimum tíz dollárt adnak.

2008. november 17. hétfő

nov. 17
17:00
Megérkezett a százdolláros laptop (Metropol)
Az Európai Unió 27 tagországában, illetve Oroszországban, Svájcban és Törökországban is kapható hétfőtől a százdolláros laptop néven elhíresült XO, amelynek megvásárlásával a vevő egy harmadik világbeli iskolás gyereknek is szerez számítógépet.

2008. november 18. kedd

nov. 18
13:24
Ájulásig számítógépezett (Metropol)
Összeesett és epilepsziaszerű rohamot kapott egy 15 éves svéd fiú azután, hogy 24 órán keresztül játszott egyfolytában az egyik legnépszerűbb számítógépes játék, a World of Warcraft legújabb kiadásával.

2008. november 19. szerda

nov. 19
17:00
Fekete hétfő jöhet az internetezőkre (Metropol)
November 24. lehet az év legsötétebb napja internetbiztonsági szempontból egy amerikai előrejelzés szerint.
nov. 19
22:42
Forró drót az orvoshoz (Metropol)
Kevesebb utánajárást, sorban állást, egyszerűbb és gyorsabb kommunikációt tesz lehetővé a rendszer, amely beteget, orvost és kórházat köt hálózatba.
nov. 19
22:44
WoW: bulin várták az új folytatást (Metropol)
Óriási bulit rendezett minden idők leggyorsabban, legtöbb példányban eladott közösségi szerepjátékának, a World of Warcraft új kiegészítőjének megjelenése előtti este a West End City Centerben a játék forgalmazója.
nov. 19
23:00
Küzdelem a végső háború után (Metropol)
Végre-valahára megérkezett a Fallout 3 című szerepjáték, amit már évek óta türelmetlenül vártak a sorozat rajongói. A világméretű atomkatasztrófa utáni környezetben játszódó depressziós program éppolyan kegyetlen, cinikus, de rendkívül szellemes, és nagyszerűen kidolgozott, mint nagynevű elődei.

2008. november 20. csütörtök

nov. 20
15:54
Ingyen vírusirtó a Microsofttól (Metropol)
Ingyenes vírusirtó szoftvert jelentet meg a Microsoft és beszünteti az előfizetéses OneCare program forgalmazását 2009 második felében.

2008. november 24. hétfő

nov. 24
6:24
Virtuális Kína (Metropol)
A Kínába készülő diplomaták, üzletemberek, vagy katonai kiküldöttek tanulhatnának taxizni, teázni, udvariasnak lenni a Second Life-szerű programmal.

2008. november 25. kedd

nov. 25
12:00
Tíz centért is lehet lopott hitelkártyaszámot venni a neten (Metropol)
Csupán hitelkártya-csalással több mint ötmilliárd dolláros kárt okozhatnak a csalók évente, amiből az adathalász támadások értéke eléri az Egyesült Államokban az 1,2 milliárd dollárt - derül ki a Symantec informatikai feketegazdaságról szóló éves jelentéséből.

2008. november 27. csütörtök

nov. 27
10:12
Egyesek vágynak egyesülni (Metropol)
A hazai informatikai piac szereplői összeolvadnának a távközlésiekkel, erről írtak levelet a miniszterelnöknek. Ilyet is ritkán hallani Magyarországon.
nov. 27
10:14
Hűség nélküli iPhone (Metropol)
Nincs hivatalos adat arról, hogy mennyi készüléket sikerült eddig értékesíteni Magyarországon az augusztus végi premier óta.
nov. 27
10:30
A háború gépét olajozzák (Metropol)
Az előző Gears of War Xbox 360-ra és később PC-re igazi klasszikussá vált. Ezt főként fantasztikus grafikájának, sci-fi akció-horror filmeket idéző, moziszerű képi világának és kamerabeállításainak, és nem utolsósorban a remek játékmenetének köszönhette.

2008. november 30. vasárnap

nov. 30
18:45
A Microsoft most 20 milliárd dollárt ajánlana a Yahooért (Metropol)
Brit lapjelentés szerint a Microsoft most 20 milliárd dollárért a Yahoo internetes keresőrendszerét akarja felvásárolni, és erről már tárgyalások is folynak.

Keresés