2012. január 1. vasárnap

jan. 1
15:03
Kibertámadások elleni vírust fejlesztettek ki Japánban (Metropol)
Új számítógépes vírust fejlesztettek ki Japánban, amely képes feltárni a kibertámadások forrását és megsemmisíteni a programjukat - írta a hét végén a Jomiuri Simbun című japán napilap.

2012. január 2. hétfő

jan. 2
15:03
Indiában letiltják a vallásellenes Facebook-tartalmakat (Metropol)
Egy delhi bíróság arra kötelezett 22 közösségi weboldalt, hogy hat héten belül távolítsa el felületéről a vallásellenes és antiszociális tartalmakat.

2012. január 13. péntek

jan. 13
18:03
NASA-jelszót loptak Japánban (Metropol)
Az amerikai űrkutatási hivatal rendszeréhez való hozzáférést biztosító jelszó kerülhetett illetéktelen kezekbe - közölte a japán űrkutatási ügynökség pénteken.

2012. január 14. szombat

jan. 14
12:57
Nagyot ugrott az e-könyvek forgalma (Metropol)
Milliók csomagolták ki új e-book olvasójukat az ünnepek idején, ami ismét hatalmas lökést adott a digitális formátumú könyvek piacának Észak-Amerikában.

2012. január 17. kedd

jan. 17
15:03
Indul a Lidl mobilszolgáltatása (Metropol)
Saját márkás mobilszolgáltatást indít a Lidl áruházlánc, a február 1-jétől elérhető szolgáltatáshoz a Magyar Telekom adja a hátteret, így a hálózatot is.
jan. 17
17:27
Elsötétül szerdán az angol Wikipédia (Metropol)
A Wikipédia angol nyelvű oldala sem fog üzemelni szerdán az internetes kalózkodás megfékezését célzó amerikai törvénytervezet elleni tiltakozás jeleként.

2012. január 25. szerda

jan. 25
19:15
Még több információt gyűjt rólunk a Google (Metropol)
Új adatvédelmi szabályozást jelentett be a Google vállalat, amelynek keretében nyomon fogja követni felhasználóinak tevékenységét szinte valamennyi felületen, beleértve a YouTube videómegosztót, a Gmail levelezőprogramot és a vezető keresőoldalakat - adta hírül a The Washington Post című amerikai napilap hírportálja.

2012. január 26. csütörtök

jan. 26
12:03
Szabadlábon a Megaupload.com vezetői (Metropol)
Szabadlábon védekezhet a Megaupload.com fájlcserélő internetes oldal szerzői jog megsértésével vádolt két vezetője, akiket a múlt héten vettek őrizetbe Új-Zélandon a honlap alapítójával, Kim Dotcommal együtt.
jan. 26
16:51
Keresik a legjobb és legrosszabb weboldalt (Metropol)
A felhasználói szempontból legjobb és legrosszabb magyar weboldalakat keresi a Safer Internet Program (SIP); a benevezett honlapok közül szakmai zsűri dönti el, kit díjaz majd a 2012-es Biztonságosabb Internet Nap rendezvényen.
jan. 26
19:33
Veszélyes munkahelyen készül az iPhone (Metropol)
Veszélyes, egészségre ártalmas környezetben, embertelen munkakörülmények között dolgoztatják gyakran Kínában a világ legnagyobb és legsikeresebb vállalata, az Apple beszállítónak alkalmazottjait - írta csütörtöki számában a The New York Times.

2012. január 27. péntek

jan. 27
12:03
Országonkénti szűrőt vezet be a Twitter (Metropol)
Országonként szűrné a jövőben az illegális tartalmakat a Twitter. A San Francisco-i székhelyű internetes közösségi oldal ezt helyi idő szerint csütörtökön jelentette be blogbejegyzésben.
jan. 27
13:15
Közösségi oldalakat akar megfigyelés alá vonni az FBI (Metropol)
Internetes közösségi hálózatokról szerzett információk felhasználásával akar korai előrejelző rendszert kiépíteni az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) - írta honlapján a BBC brit közszolgálati médium csütörtökön.
jan. 27
15:21
A neten pofozhatják Sarkozyt a dühös törökök (Metropol)
A politikusok mellett a török internetes közösség sem hagyta válasz nélkül a francia parlament e héten hozott döntését az örmény népirtás tagadásának tiltásáról: a feszültségek levezetésére létrehoztak egy flashjátékot, amelyben a játékosok hatalmas pofonokat osztogathatnak a párizsi Eiffel-torony előtt pózoló Nicolas Sarkozy francia államfőnek.

2012. február 2. csütörtök

febr. 2
8:30
Picasso a Szilícium-völgyből (Metropol)
A Google keresőjének egyedi rajzocskáit mindenki szereti. A doodle-ök mindig valamilyen aktuális eseményhez köthetőek. A rajzokért felelős művészeti vezetővel beszélgettünk.
febr. 2
8:48
Pandavilág élőben, Kínából (Metropol)
Jó minőségű, nagy felbontású, élő mozgóképeket továbbít Kína szerdától webkamerák segítségével óriás pandáiról.
febr. 2
14:12
Facebook: 5 milliárd dollár tőzsdézésből (Metropol)
Mintegy ötmilliárd dollárt vár a Facebook abból az elsődleges részvénykibocsátásból, amihez szerdán nyújtotta be a szükséges dokumentumokat a közösségi portált működtető cég.

2012. február 7. kedd

febr. 7
15:24
Magyar diákok a YouTube Űrlaboratóriumban (Metropol)
.

2012. február 8. szerda

febr. 8
12:24
Felháborodás fogadja a twitteres cenzúrát (Metropol)
A dolog alig öt éve kezdődött: egy fiatal San Franciscó-i mérnök felvázolt egy parányi mókás webes eszközt, amelynek révén bárki elmondhatja a barátainak, hogy éppen mi nyomja a lelkét.

2012. február 14. kedd

febr. 14
19:54
Az Anonymous meghekkelt egy amerikai portált (Metropol)
Az Anonymous internetes kalózcsoport kedden azt állította, hogy megbénította egy olyan amerikai biztonságtechnikai cégnek a portálját, amely által forgalmazott könnygázgránátokat Egyiptomban tüntetők ellen vetettek be.

2012. február 15. szerda

febr. 15
15:06
Farmer beépített billentyűzettel (Metropol)
Valódi „csemegét” fejlesztett ki két holland fiatalember a született „kockáknak”.
febr. 15
19:36
A Cisco megfellebbezte a Microsoft Skype akvizícióját (Metropol)
A Cisco Systems Inc. hálózati berendezés gyártó vállalat korlátozó feltételek hiányára hivatkozva megfellebbezte a Microsoftnak a Skype megvásárlását engedélyező EU-bizottsági döntést.

2012. február 16. csütörtök

febr. 16
15:42
Új operációs rendszert mutatott be az Apple (Metropol)
Új operációs rendszert mutatott be váratlanul az Apple, alig nyolc hónappal a Lion operációs rendszer bemutatása után.

2012. február 17. péntek

febr. 17
10:00
Apple-felhasználók adataival élt vissza a Google (Metropol)
Illegálisan gyűjtött adatokat Apple termékek felhasználóiról a Google; az internetes óriáscég később reklámcélokra használta fel az adatokat - írta a The Wall Street Journal (WSJ), hozzátéve, hogy megkeresésük után a Google leállította a kémkedést végző programot.

2012. február 20. hétfő

febr. 20
14:12
Magyar jelölt az Európai Év Fája versenyen (Metropol)
Február 29-ig még szavazhatnak az érdeklődők az Európai Év Fája 2012 elnevezésű verseny jelöltjeire, Magyarországot a felsőmocsoládi öreg hárs képviseli.

2012. február 22. szerda

febr. 22
9:57
Elérhetetlen volt a CIA honlapja (Metropol)
Elérhetetlen volt pénteken az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség honlapja (CIA.gov), és az Anonymous nemzetközi hackercsoport jelentkezett azzal, hogy ez az ő művük volt.
febr. 22
9:59
Páholyból figyelnek a hackerek (Metropol)
Nemrégiben egy hacker világ körüli útnak indult: egy tucat videokonferencia-termet látogatott sorra, kihasználva az oda rendszeresített készülékek gyenge pontjait.
febr. 22
10:01
Szabadlábon a Megaupload alapítója is (Metropol)
Óvadék ellenében szabadlábra helyezték a Megaupload csalásért és szerzői jog megsértéséért vád alá helyezett alapítóját szerdán Új-Zélandon.
febr. 22
18:57
Már 500 millióan twittereznek (Metropol)
A naponta átlagosan több mint 140 millió bejegyzést számláló Twitter vezetőinek tavaly szeptemberi hivatalos közlése szerint jelenleg 100 millió aktív felhasználója van a mikroblognak, amely tavaly ünnepelte ötödik születésnapját.

2012. február 23. csütörtök

febr. 23
12:21
Az adatainkat lopják a neten (Metropol)
Tavaly 20, az azt megelőző évben 60 százalékos emelkedést tapasztaltak a bejelentett online visszaélések számában. A legnagyobb visszaélések bankkártyákkal történtek. Egyre gyakoribb a személyiséglopás és a közösségi oldalakon történő adatlopás.

2012. február 24. péntek

febr. 24
9:39
Nem tiltják be az iPadet Kínában (Metropol)
Az Apple javára dőlt el az iPad márkanévről szóló per Sanghajban. A vita ugyanakkor még nem zárult le végleg, a pereskedés jövő héten Kanton tartományban folytatódik.
febr. 24
14:45
iPad alakú Jobs-emlékkönyv (Metropol)
Ezúttal egy hatalmas, iPadre – mi másra – hasonlító külalakú emlékkönyvvel emlékezünk Steve Jobsra.

2012. február 27. hétfő

febr. 27
10:15
A Wikileaks 5 millió emailt tesz közzé (Metropol)
A Wikileaks kiszivárogtató portál közzéteszi a Stratfor amerikai biztonságpolitikai elemzőintézet elektronikus leveleit - több mint ötmillió küldeményt -, amelyeket számítógépes kalózok tulajdonítottak el.

2012. február 29. szerda

febr. 29
8:51
Az Anonymous 25 hackerét tartóztatták le (Metropol)
Az Anonymous internetes kalózhálózat 25 hackerét vették őrizetbe Európában és Dél-Amerikába végrehajtott rendőrségi razziák során - közölte szerdára virradóra az Interpol.
febr. 29
18:09
Indul a magyar YouTube (Metropol)
A YouTube magyar változata a youtube.hu csütörtöktől indul - jelentették be a Google Magyarország sajtótájékoztatóján szerdán Budapesten.
febr. 29
18:27
Letölthető teszteléshez a Windows 8 béta verziója (Metropol)
A Microsoft elérhetővé tette letöltésre a Windows 8 operációs rendszer próbaverzióját - jelentette be a Windows fejlesztési igazgatója, Steven Sinofsky a barcelonai Mobile World Congress számítástechnikai és távközlési szakmai seregszemlén.

2012. március 1. csütörtök

márc. 1
15:09
Google: új adatvédelmi szabályozás lesz (Metropol)
A változtatás értelmében a Google nyomon tudja követni felhasználóinak tevékenységét és adatait szinte valamennyi felületén, beleértve a Youtube videómegosztót, a Gmail levelezőprogramot és a vezető keresőoldalakat.

2012. március 2. péntek

márc. 2
16:39
Az első villamos már elindult... (Metropol)
Elindult a forgalom péntek délután Szeged új, 2-es számú villamosvonalán, az első utasokat az Indóház tér és az Európa liget között az alacsonypadlós Pesa Swing Szeged típusú villamosok szállították.

2012. március 6. kedd

márc. 6
22:18
Tortát dobtak a volt elnökasszony arcába (Metropol)
Micheline Calmy-Rey volt svájci elnökhöz hétfőn este Genfben egy tortát vágtak, a politikusasszony úgy megrémült, hogy majdnem hátraesett.

2012. március 7. szerda

márc. 7
11:30
Nincs hivatalos információ a Facebook reggeli leállásáról (Metropol)
A Facebook közösségi oldal nem hozott nyilvánosságra hivatalos közleményt a szerda reggeli helyenként csaknem két órás szolgáltatás kimaradás okáról.
márc. 7
15:06
Világhálót ellenőrző tanács Iránban (Metropol)
A világhálót ellenőrző tanács felállítását rendelte el szerdán Ali Hamenei ajatolláh, Irán vallási és politikai vezetője.
márc. 7
15:24
Facebook: a DNS-szerverekkel volt probléma (Metropol)
Technikai nehézségek, úgynevezett DNS-probléma miatt nem volt elérhető a szakvélemények szerint szerda délelőtt több európai országban - közte Magyarországon - a Facebook közösségi portál.
márc. 7
19:00
Hackertámadás a Vatikán honlapja ellen (Metropol)
Az Anonymous nemzetközi hackercsoport szerdán bejelentette, hogy sikerült betörnie a pápai állam hivatalos honlapjára. A Vatikán nem cáfolta és nem is erősítette meg a hírt, de a honlapra egész délután nem lehetett belépni.
márc. 7
20:48
Bemutatták az újgenerációs iPadet (Metropol)
Jelentősen jobb képernyővel, gyorsabb, A5X processzorral, HD-minőségű felvételekre alkalmas technológiával, öt megapixeles kamerával és hangfelismerő alkalmazással felszerelt újgenerációs iPad-készüléket mutatott be szerdán az Apple számítástechnikai konszern.

2012. március 8. csütörtök

márc. 8
10:18
Azeri hackertámadás örmény weboldalak ellen (Metropol)
Azeri hackerek feltörtek 121 örmény weboldalt, köztük a Jereváni Egyetem és más tudományos, valamint állami intézet számítógépes rendszerét.

2012. március 10. szombat

márc. 10
9:42
A SimCity új verziója 2013-ban jelenik meg (Metropol)
Jövőre jelenik meg a SimCity népszerű városépítő stratégiai játék legújabb változata, amelybe a Maxis kiadó ígérete szerint beépítik a klímaváltozás jelenségét is.

2012. március 11. vasárnap

márc. 11
10:00
Az e-mailek 70 százaléka spam (Metropol)
Magyarországon minden tíz e-mailből hét spam, azaz levélszemét, miközben Szaúd-Arábia maradt továbbra is világ legtöbb spammel fertőzött országa, itt a kéretlen levelek aránya 76,2 százalék volt februárban.

2012. március 12. hétfő

márc. 12
11:12
Csődvédelmet kért az Albacomp (Metropol)
Csődvédelmet kért az Albacomp IT Informatikai Zrt. a Cégközlöny hivatalos honlapja szerint. A cegkozlony.hu szerint az zrt.-t a március 9-én benyújtott kérelem alapján a bíróság további döntéséig ideiglenes fizetési haladék illeti meg.
márc. 12
17:12
Újabb támadás a Vatikán honlapja ewllen (Metropol)
Öt napon belül másodszor intéztek hackerek támadást a Vatikán honlapjának szervere ellen, így az egyházi állam hivatalos weblapja (www.vatican.va) hétfőn délután több órán át nem volt elérhető. A támadás kihatással volt a Vatikáni Rádió honlapjára is.

2012. március 16. péntek

márc. 16
14:48
Külföldi sajtó a március 15-i budapesti rendezvényekről (Metropol)
A kormánypárt és az ellenzék március 15-i rendezvényei kapcsán jelentettek meg írásokat pénteken amerikai, francia, belga és lengyel lapok.

2012. március 23. péntek

márc. 23
13:00
Chippel ellenőrzik a diákok lógásait Brazíliában (Metropol)
Chippel ellátott egyenruhával "védik" a diákokat a lógástól Brazília észak-keleti részén, az eszköz jelzi, ha a gyerekek távol maradnak az óráktól.

Keresés