2012. január 1. vasárnap

jan. 1
7:12
Itt az év első másnapja (Vezess)
Mivel felelős autóvezetők vagyunk, ma úgysem ülünk autóba, inkább nézzük, milyen trükkökkel küzdhetjük vissza magunkat egy háton fekvő, jajveszékelő puhatestűből az emberszabásúak közé. Ha Ön sosem iszik, akkor pedig derüljön a sok iszákos baján.
jan. 1
10:12
Mától drágul az üzemanyag és az autópálya (Vezess)
Vasárnaptól emelkednek az autópályák úthasználati díjai, és megszűnik a (D1-díjkategóriájú) személyautókra érvényes négynapos e-matrica. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) tájékoztatása szerint ugyanakkor a pótdíjfizetés határideje 30 napra nő.
jan. 1
11:06
Szalayék elrajtoltak a Dakaron (Vezess)
A hivatalos rajtceremóniával tegnap megkezdődött a 2012-es Dakar-rali. Ennek megfelelően a magyarok, így Szalay Balázsék is elrajtoltak.
jan. 1
11:08
Fokozott rendőri ellenőrzés az utakon (Vezess)
Újév alkalmából, a balesetek megelőzése végett ismét lehet számítani ittasság-ellenőrző akciókra az ország egész területén.
jan. 1
11:42
Elkezdődött a 2012-es Dakar (Vezess)
Az ünnepélyes rajtceremóniával kezdetét vette a 2012-es Dakar-rali Mar del Platán. Élő emberfalban vonultak fel a versenyzők.
jan. 1
16:27
Fel is út, le is út, nem is út (autozz.blog.hu)
Antal levelével kívánunk nektek boldog újévet, talán már mindenki felébredt és magához tért a tegnap éjjeli fékevesztett autóvezetéstől mentes bulizás után. Igen szórakoztató történet, bár beküldője valószínűleg nem minden pillanatát élte meg móka és kacagás fázisban. Év végéhez közeledvén van egy kis szabadidőm, mivel rendszeres olvasója vagyok az autozz.blog.hu-nak, gondoltam billentyűzetbe…
jan. 1
18:54
Motoroshalál a Dakaron, Szalay 22. (Vezess)
Szalay Balázs a 22. helyen ért célba az autósok versenyében a Dakar-rali vasárnapi első mért szakaszán, melyen az orosz Leonyid Novickij volt a leggyorsabb. Máris megvan az idei első halálos áldozat.
jan. 1
21:36
Melyik lett az év tesztautója? (HVG)
Az Év tesztautója 2011 szavazás döntőjében olvasóink az Opel Ampera mellett tették le voksukat. A játékban második lett a sokáig vezető Dacia Duster, a harmadik helyen pedig az Opel Astra végzett.
jan. 1
23:39
Ellopta a rendőrautót a letartóztatott (Autó-Motor)
A rendőrség letartóztatott egy drogost, aki ellopta a rendőrautót, és hatalmas balesetet okozott.

2012. január 2. hétfő

jan. 2
5:57
Alkotmányellenes a kaliforniai levegőtisztasági törvény (Autó-Motor)
Kalifornia határán túli cégekre nem vonatkozhatnak kaliforniai előírások, ezért módosítani kell a levegőtisztasági-jogszabályt.
jan. 2
6:00
Még mindig csak tanulmányozzák a dugódíj lehetőségét (HVG)
Még mindig nagyon sok a megválaszoltalan kérdés a dugódíjat illetően, a BKK azt mondja, most is az előkészítő munkát végzik - írja a Napi Gazdaság.
jan. 2
6:18
Földkerülés után otthon tört össze az autó (Vezess)
Ötvenkétezer kilométert autózott a Föld körül gond nélkül egy brit házaspár, ám amint hazaértek, kocsijukba hajtott valaki egy parkolóban.
jan. 2
7:00
Versenypálya a versenyautóban (Autó-Motor)
A Slot Mods USA nevű vállalkozás különleges fémsínes kisautó-versenypályákra szakosodott.
jan. 2
7:02
Hiányos a Chevrolet kisautó fékrendszere (Autó-Motor)
Igen komoly biztonsági hiányosságra derült fény: pár ezer Chevrolet Sonic-ból (Aveo) kihagyhatták a fékbetétet.
jan. 2
7:04
Kamionszámra viszik az álcázott prototípusokat (Autó-Motor)
Csapatos kémfotó a Hyundai Santa Fe szabadidő-autó utódjáról, ami valószínűleg ix45-ként érkezik majd.
jan. 2
7:06
Túlképezte magát (Autó-Motor)
A Toyota Land Cruiserről leginkább egyik ismerősöm jut eszembe, akit az állásinterjúkon rendszerint azzal utasítanak el, hogy túlképzett az adott pozíció betöltéséhez.
jan. 2
7:08
Halálos balesettel indult a Dakar (Autó-Motor)
Az első szakaszon bukott egy argentin motoros, életét már nem tudták megmenteni.
jan. 2
7:10
Sportosabb lesz a Cruze (Autó-Motor)
Várhatóan Genfben ismerhetjük majd meg a Chevrolet Cruze felfrissített változatát.
jan. 2
7:12
Használt autó: van olcsó, de szép? (Vezess)
Nem mindenkinek fűlik a foga az ésszerű és unalmas kocsikhoz. Nagy szerencse, hogy léteznek érdekes, mégis megbízható, jutányos autók városi utakra és családi használatra is. Három példa kevés pénzből, különböző célokra.
jan. 2
8:03
Pótkocsi-drift: csak ne jöjjön szembe (Autó-Motor)
Üres pótkocsit csóvál a kamion, egészen addig, amíg nincs szembeforgalom.
jan. 2
8:06
Kötelező biztosítás nélkül a honvédségi járművek (Vezess)
A honvédségi járművekre már nincs kötelező biztosítás 2012-ben. A Honvédelmi Minisztérium állományába tartozó gépjárművek által okozott balesetek után a honvédség fizet, maga dönti el, hogy mennyit.
jan. 2
9:18
Részegen ment ittasságért bevont jogsiáért (Vezess)
Részegen vezetve ment autóval a rendőrségre ittas vezetés miatt bevont jogosítványát átvenni egy férfi Németországban.
jan. 2
10:12
F1: Uralkodói elismerés a Red Bull-tervezőnek (Vezess)
A 2012-es újévi kitüntetések alkalmával II. Erzsébet rangos elismerésben részesítette a Red Bull főtervezőjét, Adrian Neweyt. A mérnök mellett az 1992-es világbajnok, Nigel Mansell is a kitüntetettek listájára került.
jan. 2
10:14
Vacsorázzon a Ferrari főhadiszállásán (Vezess)
Munkaértekezletre és vacsorára is bérbe vehető a Ferrari egykori központja - az olasz sajtó szerint nem is kerül sokba azon a széken ülni, mely egykor Enzo Ferrarié volt.
jan. 2
10:36
Az Autó Pult tavaly és 2012-ben (Auto Pult)
Lassan-lassan, ahogy kezdünk magunkhoz térni a mulatozás után, arra is ráébredünk, hogy feltöltődés, vagy komoly elhatározás, és célkitűzés nélkül az Új Esztendő nem jelent többet annál, minthogy a levélpapír megfelelő sarkába más számot firkantunk.
jan. 2
11:06
A legtöbb magyar Opelt vesz (Vezess)
Decemberben közel tizenöt százalékkal kevesebb új autót helyeztek forgalomba, mint egy évvel korábban, azonban az éves mérleg így is növekedést mutat. Škoda Octaviából fogyott a legtöbb 2011-ben.
jan. 2
11:39
A Ferrarinál minden adott a bajnoki címhez (F1világ)
Az olaszok abban bíznak, a kiábrándító 2011-es bajnoki évadot követő strukturális átszervezéseknek köszönhetően idén képesek lesznek harcba szállni legfőbb riválisaikkal. Tovább »
jan. 2
11:42
F1: Tovább oroszosodik a kiscsapat (Vezess)
Az eredetileg Virgin Racing néven indult sereghajtó 2012-re teljes egészében orosz identitásra vált, az új évet az új, marussiás logóval köszöntötte az alakulat.
jan. 2
12:24
Jobbkezes vagy nem? (autozz.blog.hu)
Többször szerepeltek itt a blogon is olyan helyszínek, ahol nincs elsőbbséget szabályozó tábla, mégis valami miatt sokak számára nem egyértelmű, hogy jobbkéz-szabály érvényes-e. Ez leginkább a bevásárlóközpontok parkolóiban jellemző, de akadhatnak lakótelepi kis utcák, mint amilyenről most Tibi is beszámol nekünk. Csatlakozom hozzá, én is boldog új évet kívánok Nektek! Egy engem (meg jó pár…
jan. 2
12:24
Topmodell munkaruhában – porondon a MINI Cargo (Auto Pult)
Az újkori MINI divatcikk, stíluselem, retró köntösbe öltöztetett prémium közlekedési eszköz. Sokak számára igazi ékszer, esetleg bizonyos változatait tekitve élménydús sportoló, de ezúttal már a tehetősebb pizzafutároknak sem kell nélkülözniük ezt a kis hétköznapi luxust, ugyanis a MINI hamarosan áruszállító kiadást bocsát áruba.
jan. 2
12:36
Ez nem hó (Vezess)
Bár úgy tűnhet, hogy hatalmas hóvihar söpört végig a videón látható úton, de amit látunk ez nem hó.
jan. 2
12:38
Ez nem hó (Vezess)
Bár úgy tűnhet, hogy hatalmas hóvihar söpört végig a videón látható úton, de amit, látunk ez nem hó.
jan. 2
12:42
Head végleg elbúcsúzott a Forma-1-től (F1világ)
December 31-ével végleg elköszönt a Forma-1-től a Williams istálló korábbi vezető mérnöke, egyben társtulajdonosa, Patrick Head. Tovább »
jan. 2
13:12
F1: A főtámogató elhagyta a Willamst (Vezess)
Rossz hír a feltámadásra készülő grove-i csapat háza tájáról: a névadó szponzor, az AT&T nem kötött újabb szerződést az alakulattal.
jan. 2
13:18
Belül marad a régi a Peugeot 4008 SUV (Autó-Motor)
Hivatalosan csak külső képek vannak a Peugeot 4008-asról, amelynek most sikerült lefényképezni a belsejét.
jan. 2
13:20
Három keréken búcsúzott a Turán-Zsiros páros az óévtől (Autó-Motor)
A páros a Hungaroring aszfaltján nem mindennapi körülmények között tehette meg az év utolsó versenyköreit
jan. 2
13:22
25 millió gumiabroncs a Hankook rácalmási gyárából (Autó-Motor)
Elkészült a 25 milliomodik gumiabroncs a Hankook Tire Magyarország gyárában.
jan. 2
13:27
Jobbkezes vagy nem? (autozz.blog.hu)
Többször szerepeltek itt a blogon is olyan helyszínek, ahol nincs elsőbbséget szabályozó tábla, mégis valami miatt sokak számára nem egyértelmű, hogy jobbkéz-szabály érvényes-e. Ez leginkább a bevásárlóközpontok parkolóiban jellemző, de akadhatnak lakótelepi kis utcák, mint amilyenről most Tibi is beszámol nekünk. Csatlakozom hozzá, én is boldog új évet kívánok Nektek! Egy engem (meg jó pár…
jan. 2
13:30
Emelkedik az üzemanyagok ára (Vezess)
Soha ilyen drága nem volt még hazánkban a benzin, mint szerdától lesz, miután ismét emelkedik az üzemanyag ára. A gázolaj a korábbi rekordot állítja be.
jan. 2
14:21
Buemi a Red Bull tartalékosa lehet (F1világ)
Svájci sajtóértesülések szerint a Toro Rosso istálló korábbi versenyzője, Sebastien Buemi 2012-ben a Red Bull Racing, illetve testvércsapatának tartalékosa lehet majd. Tovább »
jan. 2
14:24
Útfelújítás az M0-son (Vezess)
Megújul az aszfalt az üzemelő M0 útgyűrű egy szakaszán. A forgalom továbbra is két sávon közlekedhet.
jan. 2
14:30
Újabb csúcsot hódítanak meg az üzemanyagárak: 6-6 Ft-os drágulás szerdától (Auto Pult)
Az utóbbi időben egyre sűrűbben jöttek az üzeanyagár-emelések: múlt csürörtökön is nőttek az árak, vasárnap az ÁFA 27 %-osra duzzadása hozott magával drágulást, e hét szerdától pedig újabb történelmi csúcsra emelkedik mind a 95-ös, mind a gázolaj literenkénti ára. Mindkét üzemanyagtípus 6-6 forinttal drágul a hét közepétől.
jan. 2
15:19
F1: A Red Bull megtartja Buemit? (Vezess)
Bár a Toro Rosso 2012-re elküldte Sebastien Buemit, úgy hírlik, hogy a svájci ezután is a Red Bull kötelékében maradhat tartalékosként.
jan. 2
15:21
Terepes külső az Opel Insigniához (Vezess)
A Vectra után az Insigna egyik újdonsága az volt, hogy nemcsak első-, de összkerékhajtással is kapható. Az Opel most a látványt is hozzá igazítja a hajtáshoz.
jan. 2
15:27
Rosberg: Idén a dobogó, jövőre a győzelem a cél (F1világ)
Nico Rosberg, a Mercedes GP ifjú tehetsége szerint nem lesz problémájuk abból, hogy az előszezon első tesztsorozatán még nem a 2012-es versenyautóval gurulnak pályára. Tovább »
jan. 2
15:29
Lelépett a Williams névadó szponzora (F1világ)
A 2012-es évad kezdete előtt elhagyja névadó szponzora a Forma-1 történetének egyik legpatinásabb istállóját, a Williamst. Tovább »
jan. 2
15:36
Orbán Viktor megbéníthatja a budapesti közlekedést (Vezess)
A fővárosi közlekedésben komoly fennakadást okozhatnak az Operaház előtti demonstrációk. Az előkészületek miatt már délutántól megváltozik a közösségi közlekedés rendje.
jan. 2
16:00
Topmodell munkaruhában – porondon a MINI Cargo (Auto Pult)
Az újkori MINI divatcikk, stíluselem, retró köntösbe öltöztetett prémium közlekedési eszköz. Sokak számára igazi ékszer, esetleg bizonyos változatait tekitve élménydús sportoló, de ezúttal már a tehetősebb pizzafutároknak sem kell nélkülözniük ezt a kis hétköznapi luxust, ugyanis a MINI hamarosan áruszállító kiadást bocsát áruba.
jan. 2
16:02
Az Autó Pult tavaly és 2012-ben (Auto Pult)
Lassan-lassan, ahogy kezdünk magunkhoz térni a mulatozás után, arra is ráébredünk, hogy feltöltődés, vagy komoly elhatározás, és célkitűzés nélkül az Új Esztendő nem jelent többet annál, minthogy a levélpapír megfelelő sarkába más számot firkantunk.
jan. 2
16:04
Újabb csúcsot hódítanak meg az üzemanyagárak: 6-6 Ft-os drágulás szerdától (Auto Pult)
Az utóbbi időben egyre sűrűbben jöttek az üzeanyagár-emelések: múlt csürörtökön is nőttek az árak, vasárnap az ÁFA 27 %-osra duzzadása hozott magával drágulást, e hét szerdától pedig újabb történelmi csúcsra emelkedik mind a 95-ös, mind a gázolaj literenkénti ára. Mindkét üzemanyagtípus 6-6 forinttal drágul a hét közepétől.

Keresés