2008. január 1. kedd

jan. 1
0:17
'Évet! (GameStar)
Eljött a 2008-as esztendő, ugye mindenki örül? :) Reméljük boldogabb lesz, mint a régi volt! Mi bízunk ebben...
jan. 1
0:17
(Letöltések) Penumbra [ingyenes játék] (PC Guru)
A Team Energetic csapata 4 iskolás gyermekbõl áll, akik 2006-ban mindössze pár hónap leforgása alatt összeraktak egy horrorjátékot, a Penumbrát. A félelmetes horrorjátékban a történet szerint édesapánkat kell megkeresni, miközben mészároljuk a félelmetes szörnyeket, és mindenféle rejtélyeket ol (...)
jan. 1
8:15
USB hitelkártya (prim)
A dél-koreai Shinhan Card nevű cég a Visa-val együttműködve egy olyan USB eszközt fejlesztett ki, amely számítógéphez csatlakoztatva internetes vásárláshoz, vagy üzletben rádiójeles hitelkártyaként is használható.
jan. 1
8:25
PS3 helyett telefonkönyv a dobozban (prim)
A kaliforniai Burns család igencsak meglepődött, amikor a 13 éves Brandon karácsonyi ajándékát kicsomagolva egy helyi telefonkönyvet talált az eredetinek látszó PlayStation 3 dobozban.
jan. 1
8:46
Az amerikai háztartások felében már digitális TV van (prim)
Az amerikai Fogyasztói Elektronikai Szövetség (CEA) friss felmérése szerint az amerikai háztartások több mint a felében van már olyan televízió-készülék, amely alkalmas a digitális adások vételére.
jan. 1
9:37
Vágó Istvánt teszik Sebestyén Balázs helyére (SG)
A Pókerarc bombasikert aratott az RTL Klubon köszönhetően annak, hogy akár egy filmnek, volt igazi eleje és vége, így a nézők nem fásultak bele. Most viszont ismét a vége-hossza nincs vetélkedők térnek vissza.
jan. 1
12:44
Metal Gear Solid 4 X360-ra? (GameStar)
Az év első híre, mely valószínűleg komolyan megosztja majd a játékostársadalmat. Az MGS4 (majdnem) biztosan érkezik X360-ra.
jan. 1
12:46
UT 3 - 90%-on az X360-as verzió (GameStar)
Az EPIC remeke a PS3-as és PC-s bukdácsolás után X360-ra is érkezik. Talán a redmondiak konzolján megváltja a világot.
jan. 1
12:49
TOP 20 - UK összeladási lista (GameStar)
Befutott a szigetország legfrissebb eladási listája. Újra élen Altair kalandja és a Call of Duty 4: Modern Warfare.
jan. 1
12:55
TOP 40 - UK összeladási lista (GameStar)
Befutott a szigetország legfrissebb eladási listája. Újra élen Altair kalandja és a Call of Duty 4: Modern Warfare.
jan. 1
14:02
Az extrák javíthatnak a digitális zenei eladásokon (SG)
Több szakértő az extrák hiányában véli megtalálni a digitális zenei eladások lassú növekedésének elsődleges okát. Szerintük sokan - az ingyenesség mellett - emiatt fordulnak még mindig a fájlcserélő hálózatok felé.
jan. 1
14:04
Jön az érintő­képernyős billentyűzet (SG)
Az orosz Art Lebedev mérnökei olyan billentyűzeten dolgoznak, amelyről hiányoznak a hagyományos gombok, ám szinte bármely részén átalakulhat érintőképernyős kijelzővé.
jan. 1
14:27
Star Wars: The Force Unleashed Wii-re (Gamekapocs)
A Lucasarts bejelentette a The Force Unleashed című játékukat Wii-re is.Ez nem is meglepő, mivel a konzol irányíthatóság terén remekül passzolna a játék témájához.
jan. 1
14:38
Gamekapocs Game of The Year (Gamekapocs)
Szavazz 2007. legjobb játékaira! A Gamekapocs ismét kíváncsi a véleményedre, hogy szerinted mely játékok voltak az idei év legnagyobb dobásai.
jan. 1
14:49
Metal Gear Solid 4 Xbox360-ra! (Gamekapocs)
Jól kezdődik az év Xboxosok számára! Az XboxFamily internetes oldal érdekes hírt tett közé. Egy Konamis munkatárs állítása szerint Xbox 360-ra is lesz MGS4!
jan. 1
15:37
Készül a Metal Gear Solid 4 Xbox360-ra! (Gamekapocs)
Jól kezdődik az év Xboxosok számára! Az XboxFamily internetes oldal érdekes hírt tett közé. Egy Konamis munkatárs állítása szerint Xbox 360-ra is lesz MGS4!
jan. 1
15:51
Itt az új Knight Rider-sorozat előzetese (SG)
Amerikában a legtöbben talán a Terminátoros sorozatot várják, de minden bizonnyal a Knight Rider felélesztése is rajongók hadának okoz nedves éjszakákat, pláne azok után, hogy elkezdték promózni a kétórás pilotot.
jan. 1
20:47
Metal Gear Solid 4 és Xbox 360: sokadik kör (ps3) (Gamer365)
Ismételten előkerült az a pletyka, amely szerint a Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots elveszíti PlayStation 3 exkluzivitását, és Xbox 360-ra is meg fog jelenni.
jan. 1
23:21
Zöldülő befektetések: ez a lufi mekkorát durranhat? (SG)
Újabb, némiképp a dotkom-lufit idéző befektetési hullámot idézett elő a cleantech-szektor szemmel látható rohamos térnyerése.

2008. január 2. szerda

jan. 2
0:24
Hisz a digitális tv-ben a UPC (terminal)
Az idén előbb a fővárosban és négy vidéki nagyvárosban indítja el digitális kábeltévé-szolgáltatását a UPC Magyarország.
jan. 2
0:28
A megszorítások ellenére jó évet zárhatott a magyarországi it-ipar (terminal)
Vegyes évet zárt 2007-ben az informatikai iparág Magyarországon. A már évek óta tartó kormányzati megszorítások ellenére az iparág feltehetően hozta az elvárt eredményeket. Ennek ellenére úgy tűnik, egyes negatív folyamatok nemhogy gyengülnének, inkább erősödnek.
jan. 2
1:23
Nem várt csapás érte a sajtót (SG)
Az amerikai újságok is kezdik már megérezni a jelzálogpiaci válság hatását, bár egyelőre nem úgy, hogy az áldozatok az előfizetések lemondásával akarnák enyhíteni terheiket - a rossz hírek a hirdetési részleg felől érkeznek.
jan. 2
1:34
Árat emel a UPC, jönnek a HD-adások (SG)
Az UPC Magyarország januártól, hasonlóan más kábeltévés cégekhez, 4-5 százalék közötti áremelést hajt végre, ami jelentősen elmarad a 2007. évi, várható 7-8 százalék közötti inflációtól.
jan. 2
2:16
Bővül az elektronikusan intézhető ügyek köre (SG)
Az idén tovább bővül, pontosabban ésszerűbbé válik az elektronikus adóbevallás rendszere. Az elv az, hogy az elektronikus bevallásra kötelezettek lehetőség szerint egyáltalán ne alkalmazzanak papíralapú ügyintézést.
jan. 2
7:45
(Letöltések) Nitro Stunt Racing trailer (PC Guru)
Kedvcsináló a Game Seed autós játékához, amely őrült száguldásra és látványos mutatványok végrehajtására csábít. (...)
jan. 2
7:57
'Reggelt! (GameStar)
Macskajaj, kutyabaj és egyéb állatságok után lassan, ám annál biztosabban visszatér minden a rendes kerékvágásba.
jan. 2
8:40
Elsöpri az online piac a kiskereskedőket? (prim)
A 300 milliárd fontos brit kiskereskedelmi forgalom mintegy felét adhatja 2018-ra az online vásárlás - szól az IMRG jóslata.
jan. 2
9:12
A Vodafone 2010-re a legvonzóbb márka szeretne lenni (prim)
Az éles verseny ellenére a tavalyi év eleje óta a Vodafone Magyarország egy előfizetőre eső átlagos havi bevétele (ARPU) 2 százalékkal emelkedett, elérte a 4.995 forintot.
jan. 2
9:17
IT-biztonság - Sicontact: 1 milliárd forint bevétel (prim)
Az informatikai biztonsági piacon működő Sicontact Kft. 2007-ben várhatóan 1 milliárd forint bevételre tett szert, szemben az egy évvel korábbi 734 millió forinttal.
jan. 2
10:04
Mit tartogat számunkra a nanojövő? (Agent Portal)
Titkos katonai fejlesztések, pozitív elvárások, negatív hajtóerők, rejtélyes elnöki megbízások, szingapúri vízhiány, molekuláris gépeket építő molekuláris gépek, Kína széthullásának társadalmi-technológiai következményei, a globális felmelegedés pozitív hozadéka… Nanotechnológia-forgatókönyvek, 2008-2025.
jan. 2
10:22
Végleg elbúcsúzik az internetezőktől a Netscape (HWSW)
Végleg elbúcsúzik a felhasználóktól a Netscape: az AOL bejelentette, hogy az ősszel megjelent 9-es verzió volt az utolsó változat a böngészőből, amelyet egyáltalán nem fejlesztenek tovább, február 1-től pedig leállnak a biztonsági frissítések kiadásával is. Az AOL szerint a Mozilla Firefox ma már olyan népszerűségre tett szert, hogy teljesen feleslegessé vált egy azonos alapokra épülő versenytárs…
jan. 2
10:27
Battlestations: Pacific bejegyezve (GameStar)
Mostantól gyakorlatilag készpénznek vehetjük, hogy sorozattá bővül a hazai fejlesztésű, s szép sikereket elért hibrid.
jan. 2
10:27
Élőfotók: a fekete lovag - Nokia 6300 (terminal)
Ez a Nokia eddig sem volt éppen csúnya, na de így...
jan. 2
10:29
A szépség és szerelem mobil istennője (terminal)
Egy újabb telefon, mely kifejezetten a felső tízezer tagjainak készült.
jan. 2
10:44
Megvásárolható az első OS X operációs rendszert futtató tablet PC (HWSW)
Az Axiotron új tabletjére, a ModBookra az Apple gépein futó Mac OS X operációs rendszer került telepítésre. A tavalyi év utolsó napjától a 13,3 hüvelykes szélesvásznú, érintésérzékeny kijelzővel szerelt számítógép 2290 dollárért vásárolható meg.
jan. 2
11:02
Tűz alatt az ausztrál internetes korlátozások (SG)
Nemrég ismertették az új ausztrál kormány által tervezett korlátozások részleteit, ám máris több szervezet támadja azt, mondván hogy mindez pusztán előjáték a kormányzati cenzúra bevezetéséhez.
jan. 2
11:13
Jó évet zárt a magyarországi IT-ipar (SG)
A már évek óta tartó kormányzati megszorítások ellenére az iparág feltehetően hozta az elvárt eredményeket. Ennek ellenére úgy tűnik, egyes negatív folyamatok nemhogy gyengülnének, inkább erősödnek.
jan. 2
11:25
4 TB-os hálózati adattároló, 5 év garanciával (terminal)
A Netgear igazi ászt villantott a múlt év végén.
jan. 2
11:27
Friss mobil árlisták: 2008-as változások (terminal)
Az alábbiakban a szolgáltatók legfrissebb előfizetéses és pre-paid akciós árlistái olvashatók.
jan. 2
11:29
Veszedelmesen jön föl a szupermobil (terminal)
Mind internetező eszközként, mind kézi számítógépként gyorsan növeli súlyát az amerikai piacon az Apple iPhone mobilmindenese.
jan. 2
11:31
Japáné lesz a leggyorsabb maglev (SG)
Egy japán vasúttársaság az elkövetkező két évtizedben elkészíti a világ leggyorsabb vonatát. azósebessége óránkénti 500 kilométer lesz.
jan. 2
11:31
Szabadidőnkben is elveszthetjük a munkánkat (terminal)
Figyelnek...
jan. 2
11:31
(Letöltések) Nitro Stunt Racing demó (PC Guru)
A Nitro Stunt Racing demója egyben a teljes játék is, csak ahhoz, hogy az egy szem pályán és autón kívül minden mást is lehessen használni, meg kell vásárolni a licencet, ami 14.95 $. De azon az egy pályán is jól el lehet szórakozni Dual módban (csak ez játszható), a grafika is egész pofás és ennek (...)
jan. 2
11:33
2008 új szabályai - kiherélt mobiltelefonok, notebookok (terminal)
Ha nem tartjuk be az előírásokat, búcsút inthetünk elektronikai eszközeink használatának.
jan. 2
11:35
Kicsi, gyors, minden tud: megjelent a legújabb uTorrent (terminal)
Letölthető a Bittorrent file-csere kliensek egyik legnépszerűbb változatának legfrissebb kiadása.
jan. 2
11:37
Condemned World Saga (GameStar)
Az oroszok már a spájzban vannak. Vagyis inkább a monitorainkon. Képregények hívei és retro rajongók előnyben.
jan. 2
11:37
A szoftverek ötödét javítatlanul hagyják a felhasználók (HWSW)
A windowsos PC-ken futó alkalmazások ötöde javítatlan, vagyis védtelen a különféle támadások ellen -- állítja saját felmérésére hivatkozva a dán Secunia biztonsági cég. A vállalat által ingyenesen elérhetővé tett Personal Software Inspector (PSI) sebezhetőség-vizsgáló szoftverrel több mint 14,5 millió szoftvert ellenőriztek le, és a statisztikák azt mutatják, a gépeken található alkalmazásoknak…
jan. 2
12:11
Történelmi mérföldkövet ért el 2007-ben a notebookipar (HWSW)
Tovább nőtt tavaly a tajvani notebookgyártók dominanciája, véli saját kutatása alapján a Digitimes ipari lap. A szigetország vállalatainak eddig is fölényes részesedése japán és dél-koreai szereplők növekvő kiszervezésének köszönhetően nőtt. A trend várhatóan idén tovább folytatódik, az Asus Eee PC sikerével pedig egy új szegmens van születőben.
jan. 2
12:11
Technológiai áttörések 2008-ban? (prim)
A 2007-es esztendőben több új megoldás is megvetette a lábát világszerte, elemzők szerint ezek közül öt számára az idei esztendő hozhat igazi áttörést.
jan. 2
12:22
Ötödével bővült az amerikai online kereskedelem (prim)
A mostani ünnepi időszakban az USA-ban a gazdasági visszaesés mellett is 19 százalékkal nagyobb forgalmat bonyolítottak le az online kiskereskedők, mint a tavalyi év hasonló időszakában.

Keresés