2008. január 19. szombat

jan. 19
0:19
(Hírek) A Blizzard-legenda: folt a StarCrafthoz (PC Guru)
Mitől lesz egy brigád legenda? Erre nincs recept. Hogy mitől lett a Blizzard az? Ez már sokkal egyszerűbb: zseniális játékok, és hihetetlennek tűnő terméktámogatás...
jan. 19
0:23
(Hírek) Készül a Baldur's Gate folytatása? (PC Guru)
Számtalanszor álmodoztunk már róla, hogy mi lenne, ha végre elkészítenék a Baldur's Gate sorozat legújabb tagját. A címet több értelemben legendának tekinthetjük...
jan. 19
1:50
(Letöltések) Tiberium teaser trailer (PC Guru)
Megérkezett az első videó, mely erősen teaser jellegéből fakadóan túl sokat nem árul el a készülő Tiberiumból. Megtekintése azonban így is ajánlott, mivel betekintést enged a játék hangulatába, illetve körvonalazódik a főhős szuperspéci felszerelése. (...)
jan. 19
7:40
Adatbiztonság: a TMT vállalatok egy helyben toporognak (prim)
A technológia, média és telekommunikációs (TMT) üzletágban működő vállalatoknak a Deloitte 2007-es iparági globális biztonsági felmérése szerint az idén új kihívásokkal és kockázatok tömegével kell megbirkózniuk, köztük a digitális adattárolásból és a digitális technológiából fakadó jelentős biztonsági fenyegetésekkel is.
jan. 19
8:08
Új Intel lapkakészletek nagy teljesítményű grafikával (prim)
Az Intel a G45 és G43 Express lapkakészlet bevezetését tervezi 2008 második negyedében és az olcsó G41 lapkakészlet bevezetését 2009 első negyedében.
jan. 19
8:29
Óriás növekedés a konzolpiacon (prim)
Az USA videójáték piaca 2007-ben elképesztő mértékben, majd felével bővült, ami még lenyűgözőbb, ha figyelembe vesszük, hogy dollár tízmilliárdokat megmozgató ágazatról beszélünk.
jan. 19
8:34
RFID-technológia az iratok azonosítására (SG)
A Raptech nevű cég és a Tor Vergata Római Egyetem Elektronikai Intézetének munkatársai egy újfajta archiválási megoldást fejlesztettek ki.
jan. 19
8:36
Komoly gondok a bioüzemanyaggal (SG)
Az Európai Bizottság (EB) elismerte, hogy újra kell gondolni az EU bioüzemanyagokkal kapcsolatos terveit.
jan. 19
8:38
Zenés talkshow-val támad a Hír TV (SG)
Az egyértelmű politikai irányultságú hírcsatorna műsorportfólióját egy Fábry-féle Showder mintájára készített zenés, beszélgetős műsorral kívánja megújítani, melynek címe Buké lesz, alcíme szerint pedig "Az élet showja Borbás Marcsival".
jan. 19
8:42
Gondokat hoz az iPhone-frissítés (MaHu)
Egy gond, amit egyelőre megúsztunk: örüljünk neki csendesen egy sort. Az iPhone új szoftverfrissítése finoman szólva nem kellőképp bugmentes: a felhasználói visszajelzések szerint alaposan összekutyulja az SMS-küldést.
jan. 19
9:07
Universe at War: Earth Assault (SG)
Az univerzum sohasem pihen, háborúk dúlnak galaxisokon át, s egyszer el kellett, hogy jöjjön az idő a Föld számára is. A megszállás hirtelen jött és a büszke amerikai hadsereg csúcsosztagai úgy hullottak cafatokra, mintha valaki repeszgránátot dobott volna a porcelánboltba. Az Universe at War: Earth Assault izgalmas kampányával komoly hiánypótlás lesz a szóló stratégák számára.
jan. 19
10:44
Kétmagos Celeron a porondon (prohardver)
Az Intel legkisebb dual-core processzora mellett alaplapokkal, notebookokkal és a hardverpiac egyéb érdekességeivel foglalkozunk.
jan. 19
11:06
'Reggelt! (GameStar)
Szép jó reggelt mindenkinek! Termékeny hét áll mögöttünk, így reméljük a lendület a hétvégére is kitart.
jan. 19
11:18
Különböző programokat támogat a Google (SG)
Sergey Brin és Larry Page, a Google tulajdonosai alighanem úgy gondolták, az adakozást nem lehet elég korán kezdeni és bejelentették, hogy az idén több tízmillió dollárral segítenek egyes projekteket.
jan. 19
11:20
Európában is csökkenti lejátszói árát a Toshiba (SG)
A japán elektronikai konszern előremenekül: ármérséklésekbe kezdett. A vállalat ezzel is jelezni akarja, korai volt temetni, még korántsem érkezett el a hattyúdala.
jan. 19
11:22
Hősök: Már márciusban visszatérnek (SG)
A magyar fanatikusoknak szerencséjük van, hiszen a hollywoodi írósztrájk miatt nem kell többet várniuk kedvenc sorozatuk folytatására, mint amennyit sztrájk nélkül kellene. A Hősök visszatérnek.
jan. 19
11:24
Internet-versenyre hívja a diákokat a Google (SG)
A Google főiskolások és egyetemistások számára hirdeti meg versenyét, ahol egy kis- vagy középvállalkozás honlapjának forgalmát kell felfuttatni az AdWords segítségével.
jan. 19
11:26
A CIA szerint a Die Hard 4.0 megvalósulhat (prohardver)
Akár szenzációsnak is nevezhetjük a CIA egyik szakértőjének múlt heti bejelentését, ám nem tudni, mennyi állításainak valóságtartalma.
jan. 19
11:29
Bemutatták az első működő Google-mobilt (SG)
A nyílt szoftvereket fejlesztő La Mobile egy HTC Qtek 9090-es készülékbe ágyazva bemutatta a világ első működő Google Android alapú megoldását.
jan. 19
12:18
FIFA Street 3 - Anglia vs. Brazília (GameStar)
Friss videóanyag érkezett a grundfoci szerelmeseinek játékából, a FIFA Street 3-ból, melyben két legendás nemzet játékosai esnek egymásnak.
jan. 19
13:31
Fotóbemutató: Nokia N77 vs. Nokia N82 (terminal)
Egymásnak eresztettük a két N sorozatú készüléket, legalábbis egy fotózás erejéig...
jan. 19
13:40
Jövő héten jön az ingyen XBLA játék (x360) (Gamer365)
A Microsoft egy ingyen Xbox Live Arcade játékkal kárpótolja a Live felhasználókat a karácson környékén tapasztalt kellemetlenségekért. A grátisz XBLA cím jövő héten tölthető.
jan. 19
14:33
Siemens: video távátviteli rendszer gyári javításhoz, karbantartáshoz (prim)
A Siemens müncheni székhelyű központi k+f részlege, a CT (Corporate Technology) azt a Visual-Service-Support-System (VSS) nevű távadatátviteli-szerviz megoldást fejlesztette ki, amely feleslegessé teszi azt, hogy meghibásodás esetén a specialista utazzon a gyárba, létesítménybe. Helyette képletesen mondva az jön hozzá.
jan. 19
14:39
Pártok fölötti összefogás a Nokia ellen Németországban (prim)
Németországban olyan mértékű a felháborodás a Nokia gyárbezárása miatt, hogy a szociáldemokraták frakcióvezetője a szemétbe hajította Nokia márkájú telefonját, míg egy kereszténydemokrata miniszter betiltaná a finn cég készülékeinek használatát hivatalában.
jan. 19
14:50
Swann megfigyelő rendszer az AlphaSonic kínálatában (prim)
Az ausztrál Swann Communications, a biztonsági megfigyelő rendszerek vezető gyártójának új Digital Private Eye rendszerét (kamerát és képrögzítőt) hivatalosan forgalmazza Az AlphaSonic Kft. A Swann Digital Private Eye az észlelt mozgás képeit automatikusan SD memória kártyára rögzíti.
jan. 19
14:55
Veszélyes Windows sebezhetőség, létező kihasználási kóddal (prim)
Szoftverbiztonsági szakemberek egy olyan víruskódot tesztelnek, amely alkalmas Windows PC-kből álló hálózatok tönkretételére, illetve másodlagos támadásoknak is utat nyithat.
jan. 19
15:32
Star Trek - Az első trailer (GameStar)
Befutott az idén karácsonykor mozikba kerülő J.J.Abrams-féle Star Trek mozi első trailere, mely egyelőre csak kamerás verzióban leshető meg.
jan. 19
16:00
Egri Viktor vezetheti az újrainduló Áll az alkut? (SG)
A TV2 titokban arra készül, hogy visszahozza Áll az alku című vetélkedőjét, mely ugyan lekerült a képernyőről, de a csatorna azóta sem tudta megközelíteni a táskanyitogatós játék nézettségét a Barátok közt ellen.
jan. 19
16:02
Hordozható bioüzemanyag-előállító rendszer (SG)
Az üzemanyagszállító konvojok egyre nagyobb veszélynek vannak kitéve világszerte, hiszen ideális célpontot jelentenek a terroristáknak.
jan. 19
16:53
Japán szoftvereladások (Gamer365)
Igencsak lassú és unalmas volt az új év első hete a japán szoftverpiacon - ez egyébként abszolút nem meglepő. Az élen a Wii Fit és a Mario Party található, a lista szereplői változatlanok.
jan. 19
17:09
Gallian Chronicles - PSN trailer (ps3) (Gamer365)
A korábban Valkyrie of the Battlefield néven bemutatott stratégiai rpg jegyeket magán viselő cel-shaded játék egy hangulatos trailert kapott felvezetésként, következzen tehát a mozgókép.
jan. 19
17:24
Bionic Commando: Rearmed Trailer (GameStar)
A tegnapi leleplezés után ma a Capcom elérhetővé tette a Bionic Commando retro verziójának, a Rearmed-nak az előzetesét.
jan. 19
17:28
Winamp 5.5 - komoly változáson esett át a lejátszó (terminal)
Több mint 100 újdonság, fejlesztés, javítás az új változatban.
jan. 19
17:30
Halo 3 - Készül az új pályacsomag (GameStar)
A Bungie legfrissebb jelentései szerint készül a legújabb pályacsomag, mely számos újdonsággal kedveskedik majd.
jan. 19
17:32
Burnout Paradise - Agresszíó a köbön (GameStar)
Pár nap múlva érkezik a Burnout széria legújabb darabja, így nem csoda, hogy az EA ontja magából a friss videókat.
jan. 19
17:41
Age of Conan - Barbárunk egy napja (GameStar)
A Funcom készülődő MMO-ja három vadonatúj előzetessel lepett meg bennünket. Barbár főhősünk mindennapjaiba tekinthetünk be.
jan. 19
18:14
Készülőben a Radeon HD 3650 és 3690 (SG)
A Radeon grafikus kártyákhoz készült legújabb Catalyst meghajtó révén, illetve a most megjelent képekből derült fény az ATI/AMD középkategóriás fejlesztéseinek részleteire. A 3650 és 3690 hamarosan megjelenik.
jan. 19
18:16
Vádat emelhetnek a Pirate Bay ellen (SG)
Pontosabban a fájlcserélő portál üzemeltetői ellen, akik egyelőre magabiztosan néznek a jövőbe. Nem olyan biztos azonban, hogy a svéd illetékesek ezúttal is ugyanúgy felsülnek, mint 2006-ban.
jan. 19
18:18
Visszatér a nőcsábász (SG)
Leisure Suit Larry az egykori Sierra kultikus figurája, mellyel az akkoriban míves kalandjátékokat forgalmazó cég milliókat keresett.
jan. 19
18:32
Óriás kijelzős, mindentudó GPS navigáció (terminal)
Van szerencsém bemutatni Olvasóinknak az egyik legújabb high-end navit.
jan. 19
19:03
Bionic Commando Rearmed bejelentés (x360,ps3) (Gamer365)
Ahogyan arra számítani lehetett, duplán fog az idén visszatérni a Bionic Commando, a Capcom ugyanis bejelentette, hogy a nagygépes játék mellett érkezik az eredeti feldolgozása is.
jan. 19
19:34
Szabadalomsértéssel vádolják Kínában a Microsoftot (prim)
Ilyen az, amikor a hóhért akasztják: egy kínai társaság szellemi tulajdonnal való visszaéléssel vádolja a Microsoftot.
jan. 19
19:39
Toshiba kettő-az-egyben USB modem és mobiltelefon (prim)
A Toshiba egy enyhén szólva furcsa terméket hoz forgalomba Európában: a Portege G 450 USB HSDPA modem ugyanis szükség esetén szabályos mobiltelefonként működik.
jan. 19
19:50
NASA szimulációs játék (prim)
A NASA egy olyan virtuális valóságon alapuló online számítógépes játékot tervez indítani, amely sokszereplős lenne és az űrrepüléseket, illetve az azokhoz kapcsolódó kutatásokat szimulálná.
jan. 19
20:11
Felnőtt domain nevek 1,1 millió $-ért (domainabc.hu)
A Las Vegasban megtartott domain aukción összesen 80 domain név 1,1 millió $-ért cserélt gazdát.
jan. 19
20:24
(Hírek) Az új év első Guruja (PC Guru)
Mint sokan tudjátok, az év eleje meglehetősen nagy uborkaszezon, de ettől függetlenül mi igyekeztünk egy ütős kis számot összehozni, reméljük elnyeri majd a tetszéseteket.
jan. 19
20:42
(Hírek) Tiberium mozzanatok (PC Guru)
Egy furcsa anyag, ami háborúkat indított el. Egy tiberium nevezetű anyag, amiért két nagy frakció ádáz csatározáskat folytat. Ezúttal közelebbről figyelhetjük meg ezt a valamit.
jan. 19
20:47
(Hírek) America's Army és az életmentés (PC Guru)
Sose tudhatja az ember, hogy mire használhatja majd azt a tudást, amit egy-egy videojáték során szerez - sokszor a tudtán kívül. Bizony vannak erre is példák.
jan. 19
20:52
(Hírek) World of Warcraft pénzrekord (PC Guru)
Hová fajulhatnak a dolgok egy MMO játék nyüstölése során? Hogy manapság már az ember pénze sincs biztonságban. Nem történt lopás ugyan, bár a játék az kiakadt.
jan. 19
20:55
PS3 - Az RROD utódja? (GameStar)
Az X360-nál megismert RROD hiba után a PS3-on is különös hardver problémák jelei mutatkoztak, mely sárga villogó LED-del jelzi a gondot.

Keresés