2008. január 28. hétfő

jan. 28
0:33
Meglovagolta a pc-eladási hullámot a Microsoft (terminal)
A világ legnagyobb szoftverfejlesztő cége, az amerikai Microsoft Corp.
jan. 28
1:01
"az iwiw egy igazi hungaricum" (onlinemedia.blog.hu)
Tóthmátyás Tibor 40 éves, ahogy ő írja: „menedzser vagyok, mégpedig az általános fajta”. Az elmúlt hosszú hónapokban mint az iwiw vezetőjét, az iwiw egyik arcát ismerhettük meg. Így számomra meglepő volt a hír, hogy már csak január 31-ig dolgozik itt. A távozás apropóján kérdeztem az iwiw-ről, a személyes élményeiről. [...] Bővebben!
jan. 28
1:10
Jövőbe tekintő sorozat Extra cikk (Gamekapocs)
Folytatódik a 2008-as Bazi Nagy Előretekintés. Cikksorozatunk második részében olyan nagy idei sztárokról számolunk be röviden, melyek tutira emlékezetessé teszik az évet. Lesz it Alone in The Dark, Borderlands, Dark Sector, Grand Theft Auto, Fallout, Gran Turismo, Metal Gear Solid, Starcraft, meg minden, mi szem-szájnak ingere. Nem tudod még mivel játssz idén? Adunk pár tippet!
jan. 28
1:10
Újabb stúdió egyezett meg a sztrájkolókkal (SG)
A holywoodi írók sztrájkja még tart, de egyre több a rés a köztük és a munkafelvétel közti falon - vagy éppenséggel úgy is tekinthetünk az újabb engedményekre, hogy a stúdiók kezdenek megenyhülni.
jan. 28
2:03
Resistance 2 - premier screenshotok (Gamekapocs)
A PS3-as FPS fanok örömére megérkeztek az első hivatalos screenshotok a Resistance szépreményű folytatásából, a Rise of Man-ből.
jan. 28
2:09
Grand Theft Auto 4 - Euphoria tech videó (Gamekapocs)
A GTA 4 fizikai motorjául szolgáló Euphoria Engine-ről nézhető meg most egy tech videó, de ne csodálkozzatok, ha egy-két jelenet ismerős lesz!
jan. 28
2:25
Grand Theft Auto 4 - Tech videó és friss képek (Gamekapocs)
A GTA 4 fizikai motorjául szolgáló Euphoria Engine-ről nézhető meg most egy tech videó, mellé pedig levezetésnek néhány friss screenshot.
jan. 28
6:39
(Letöltések) Kung Fu Panda trailer [HD] (PC Guru)
A futószalagon ezúttal egy harcművész panda érkezik mind a filmvászonra, mind számítógépünkre, ugyanis ahogyan az elnni szokás, a mesefilmeket általában követik játékadaptációik is. Ez a Kung Fu Panda esetében sincsen másképpen, úgyhogy ennek örömére elhoztuk a játék hivatalos trailerét HD min& (...)
jan. 28
6:59
Sokkolóan jó MP3 lejátszó - Taser c2 (Pazar Cuccok)
Ma már nem lepődünk meg, hogyha egy női táskában a rúzs és vibrátor mellett egy sokkolót is találunk, és mint minden ilyen ez is divattermékké kezd válni. A Taser C2 legújabb ...
jan. 28
7:57
Várkonyi Balázs, a merész újító (prim)
Várkonyi Balázs, az Extreme Digital ügyvezető igazgatója vehette át a díjat az Ernst & Young Entrepreneur Of The Year (Az év üzletembere) 2007 zártkörű díjátadó ünnepségen A Merész újító kategóriában.
jan. 28
8:08
'Reggelt! (GameStar)
Ismételten kedvenc hétfőnk következik. Egyre többet gondolkodom azon, hogy indulok a választásokon, s győzelmem esetén jó diktátorként két naposra bővíteném a vasárnapot.
jan. 28
8:24
Jó ötletből nagy üzletet is lehet csinálni (prim)
A ValDeal Zrt. feltalálóknak kiírt pályázatára folyamatosan érkeznek a találmányok, ezért február 4-ig meghosszabbította a benyújtási határidőt. Mint Polgárné Májer Ildikó vezérigazgató elmondta, számtalan olyan ötletet, találmányt, fejlesztést küldtek már be, amelyek kisebb-nagyobb segítséggel komoly üzleti sikereket érhetnek el a nemzetközi piacokon.
jan. 28
8:37
Már több mint félmillió fogyott az első LG Viewty-ból (MaHu)
A mobilkommunikációs piac egyik technológiai vezetőjeként és divatdiktátoraként ismert LG Electronics bemutatta Dark Silver változatát a cég népszerű professzionális kamerás telefonjának, az LG Viewty-nak, amelyből csak Európában 550 000 darabot adtak el mostanáig.
jan. 28
8:56
Precursors - Megérkezett a lovasság (GameStar)
A Boiling Pointért felelős Deep Shadows következő nagy dobásával majd minden stílus rajongóit megszólítja.
jan. 28
9:18
Számítógépes hangszórók iPod fülhallgató-dizájnban (prim)
Egy amerikai online bolt kínálatában felbukkant a napokban egy az iPod-hoz tartozó fülhallgatóra hasonlító, ám annál sokkalta nagyobb számítógépekhez, illetve MP3-lejátszókhoz csatlakoztatható sztereó hangszóró.
jan. 28
9:30
7x-es optikai zoomos mini masinák (terminal)
Megérkeztek az Olympus legújabb µ 840, µ 1010 és µ 1020 készülékei.
jan. 28
9:32
Minden 10 mobilból 4 Nokia - tarolnak a finnek! (terminal)
A Nokia ismét egy jól sikerült negyedévet tudhat maga mögött.
jan. 28
9:34
Itt az 5 megapixeles Samsung G600 legújabb kiadása (terminal)
A Samsung már javában készül a közelgő Valentin napra.
jan. 28
9:36
Vörös bőr és platina a spéci mobilon (terminal)
A BlackBerry amúgy nem különösebben izgalmas külsejű készülékét ezúttal sikerült egy kicsit feldobni.
jan. 28
9:38
A Videotoné a marcali Mustang-üzem (terminal)
Farmer helyett elektronikai alkatrészeket gyártanak majd.
jan. 28
9:44
A New York-i határidős indexeket a Microsoft eredménye és az amerikai gazdaságösztönző csomag hírei emelik (prim)
Az amerikai határidős indexek emelkednek a pénteki tőzsdei kereskedés kezdete előtt; az irányzat arra támaszkodik, hogy a Microsoft erős negyedéves eredményei, valamint az amerikai gazdaság élénkítése érdekében kialakítandó ösztönző csomagról létrejött gyors megállapodás javítják a befektetők hangulatát, növelik bizalmukat.
jan. 28
9:49
Csak a harmadik negyedévben érkezik az SQL Server 2008 (HWSW)
A Microsoft a harmadik negyedévre halasztotta az SQL Server 2008 végleges változatának kiadását, a február 27-én esedékes Los Angeles-i premieren csak egy "feature complete", vagyis a végleges verzió összes szolgáltatásával rendelkező előzetessel (CTP) szolgál majd, amelyet a második negyedévben követ a megjelenésre szánt verzió változat (RC), az ősszel pedig a végleges termék. Az eddig kiadott…
jan. 28
10:11
Google enciklopédia (Agent Portal)
Miután a Google bejelentette, hogy saját online tudástárat hoz létre, és így beszáll a tartalom-előállításba, automatikusan merült fel a kérdés: Knol projektjük és a Wikipedia mennyire férnek meg egymás mellett, melyikük nyeri meg a körvonalazódó versenyt?
jan. 28
10:13
Új-Mexikóban forog a Terminator (SG)
Az eddigi hírekkel ellentétben immáron biztos, hogy nem hazánkban forog a Terminator Salvation: The Future Begins. A producerek inkább a jobb feltételeket kínáló Új-Mexikót választották.
jan. 28
10:19
Új mobilok a Sony Ericssontól: középpontban a rádiózás (MaHu)
A Sony Ericsson ráhangol a fejlődő piacokra és a rádiórajongókra: az új Sony Ericsson R300 Radio és R306 Radio telefonok az AM/FM rádiózás élményét állítják a középpontba. Cél elsősorban a fejkődő országok lakossága - de bárkinek lehetnek szimpatikusak az új GSM zsebrádiók.
jan. 28
10:30
Hamarosan vége a Windows Vista kalózkodásnak? (terminal)
Néhány hét, és megjelenik az operációs rendszerhez készített első javítócsomag.
jan. 28
10:32
Személyre szabott tintapatronok? (x) (terminal)
Kék a normál, zöld a nagy, piros a különleges igényekre
jan. 28
10:34
Most csak 3 ezer forint az év mobiltelefonja (terminal)
Lássuk, hogy ilyen minimális összegért pre-paid csomagban pontosan milyen telefon lehet a miénk!
jan. 28
10:36
Kalózbarát intézkedés az EU-tól? (terminal)
Védettebbek lehetnének a file-cserélők.
jan. 28
10:37
Army of Two trailer érkezett! (Gamekapocs)
Újabb videó jelent meg a neten. Ez is csak erősíti a hitet az emberben, hogy a korai negatív kritikák ellenére remek produkcióval rukkolnak elő a fejlesztők.
jan. 28
10:48
Gears of War 2 - Egy "boxoló" karmaiban? (GameStar)
A Fight Night széria felelőse a Microsoft-hoz igazolt, s a hírek szerint a következő Gears of War munkálatait vezeti.
jan. 28
11:04
A Nokia kezében a Trolltech (HWSW)
A Nokia megvásárolja a nyílt forrású megoldásokban utazó Trolltechet, amely elsősorban a KDE felhasználói felület alapjául is szolgáló Qt keretrendszer, valamint annak mobilos változata, a Qtopia révén lett ismert.
jan. 28
11:04
Midnight Club: Los Angeles képadag (x360,ps3) (Gamer365)
Régóta nem láttuk már a Midnight Club széria soron következő, Los Angeles alcímű epizódját - az új képek most segíthetnek felfrissíteni egy kicsit az emlékeket.
jan. 28
11:06
Idén talán elérhető lesz Zink festék nélküli nyomtatási technológiája (HWSW)
Egy év, és látszólag nem történt semmi: a Zink (Zero Ink) tavaly januárban mutatta be elsőként "forradalmi" nyomtatási technológiáját, melytől valóságos áttörést várnak az otthoni fotónyomtatás területén. A cég nyomtatójában nincs tinta és semmilyen más patron, vagy kellékanyag, a technológia lelke magában a papírban van.
jan. 28
11:14
A bridge kategória új királya lehet a Fujifilm S100FS (HWSW)
A Fujifilm legújabb bridge kategóriás fényképezőgépe nagyméretű képérzékelővel és 14,3-szoros optikai közelítéssel, valamint rázkódásvédelemmel száll ringbe. A Fujifilm zászlóshajója azok kedvence lehet, akik a tükrös gépeknél komfortosabb mindenest szeretnének. A készüléket a gyártó a január 31. és február 2. között megrendezésre kerülő PMA (Photo Marketing Association Annual Show) rendezvényen…
jan. 28
11:14
Midnight Club Los Angeles: autók rivaldafényben (GameStar)
Hosszú ideje néma csend honolt a Midnight Club Los Angeles körül, amit a Rockstar egy nagy rakás sreenshottal tört meg.
jan. 28
11:35
EMC: az első vállalati szintű SSD-meghajtók (MaHu)
Az EMC Corporation, az információsinfrastruktúra-megoldások globális vezető gyártója ma a vállalati tárolóeszközök gyártói közül elsőként integrálta a flash alapú félvezető-meghajtókat (solid state drive, SSD) fő termékportfóliójába.
jan. 28
11:35
Komoly probléma fenyegeti a Skype-olókat - bemutatóvideóval! (terminal)
Egy korábban felfedezett biztonsági hiba veszélyesebb, mint eddig hitték.
jan. 28
11:35
Bill Gates 300 millió dollárt ad a fejlődők agráriumának (prim)
Bill Gates, a Microsoft sok tíz millió dolláros magánvagyonnal rendelkező alapító-tulajdonosa pénteken a davosi Világgazdasági Fórumon bejelentette, hogy 306 millió dollárt adományoz az afrikai és ázsiai szegények megsegítésére, elsősorban az úgynevezett zöld mezőgazdasági technológiák támogatásával. A Gates és felesége által létrehozott alapítvány vagyona 37,6 milliárd dollár.
jan. 28
11:37
Mekkora esélyünk van visszaszerezni ellopott noteszgépünket? (terminal)
Ha már lába kélt, nem árt tisztában lenni, mire számítsunk.
jan. 28
11:39
Árfolyamrobbanást okozott a Nokia (terminal)
A finnek a norvégok fejlesztéseit szeretnék támogatni a felvásárlással.
jan. 28
11:41
Billentyűzet, akár színes ábrákkal is (terminal)
Riválisánál várhatóan jóval olcsóbb lesz.
jan. 28
11:46
Szupergyors internet szennyvízcsatornán át (prim)
A szennyvízcsatornán keresztül hálózna be szupergyors internetkapcsolatot biztosító optikai kábelekkel egész városokat egy brit cég.
jan. 28
11:51
Idén is: magyar cégek a mobilvilág barcelonai seregszemléjén (prim)
A mobil iparág legnagyobb horderejű globális eseményén, a februári barcelonai Mobile World Congressen (a 3GSM jogutód rendezvényén) ismét kiállít négy magyar cég. Az Allround, a FlexiTon, ITware és a BHE Bonn Hungary a világ legnagyobbjai mellett jelennek meg közösen, a Magyar Nemzeti Standon (amelynek kialakítását idén az ITDH támogatja).
jan. 28
12:07
Wii tesiórák az Egyesült Királyságban (GameStar)
Az Egyesült Királyságban Wii játékokkal próbálják feldobni az iskolai testenevelésórák eredményességét.
jan. 28
12:09
JJ Abrams a harmadik évezred X-aktákját készíti (SG)
JJ Abrams igazi tévés ikonná nőtte ki magát, hiszen olyan sorozatokat készített, mint az Alias vagy a Lost - Eltűntek. S bár az író-rendező mostanság a mozifilmekkel kacérkodik, azért még a kisképernyőt sem feledte el.
jan. 28
12:15
Letartóztatták a különös japán vírus szerzőit (Vírus Híradó)
Furcsa módon szerzői jogsértésért kell felelnie a fájlcserélőket támadó kártevő készítőinek.
jan. 28
12:34
Ötmillió dalt kínál a Sony Ericsson (terminal)
Óriási internetes zeneáruházat épít a mobilgyártó.
jan. 28
12:36
Kicsi, gyors, minden tud: megjelent a legújabb uTorrent (terminal)
Letölthető a Bittorrent file-csere kliensek egyik legnépszerűbb változatának legfrissebb kiadása.
jan. 28
12:36
Két grafikus chip az ATI új videokártyáján (HWSW)
Az AMD bejelentette kétchipes videokártyáját, a Radeon HD 3870 X2-t, amely teljesítményét vagy szolgáltatásait tekintve alig különbözik attól, mintha két Radeon HD 3870 kártyát használnánk együtt, CrossFire módban. Egyesüli érvként a helytakarékosság hozható fel e konfiguráció mellett, a Radeon HD 3870 X2 csak egy kártya, cserébe a legzajosabb és legtöbbet fogyasztó mind közül.

Keresés