2008. január 28. hétfő

jan. 28
0:04
Franciaország: döntetlent játszott a Lyon, nyert a Lorient (She)
A listavezető Olympique Lyon egy 92. percben szerzett góllal egyenlített a St. Etienne otthonában a francia labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának zárómérkőzésén. A vezetést még az első félidő hajrájában Gomis szerezte meg a hazaiaknak, ám Benzema késői találata az egy pontot eredményezte a bajnoknak. A másik találkozón Jallet tizenegyesből volt eredményes a Lorient színeiben, a 76. perc eseménye…
jan. 28
6:14
Gera: Nekünk Várhidi kell! (Blikk)
Gera jó döntésnek tartja, hogy Várhidi maradt a kapitány
jan. 28
6:16
Dzsudzsák fantasztikus (Blikk)
Fantasztikusan megy a játék Dzsudzsáknak az Eindhovenben
jan. 28
6:18
Talmácsi: Nyerő az új motorom (Blikk)
Talmácsi Gábor elégedett az új versenygépével
jan. 28
6:20
Balzsay a sopronkőhidai börtönben (Blikk)
Balzsay Károly kipróbálta a börtöncellát
jan. 28
6:52
A Kelet diadalmaskodott az All Star-gálán (Infostart)
A Kelet csapata izgalmas mérkőzésen 8-7-re legyőzte Nyugatot az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) hagyományos All Star-gáláján, Atlantában. A mérkőzés legjobbjának (MVP) a kétgólos Eric Staalt választották.
jan. 28
7:09
NBA: sorozatban 14. alkalommal kapott ki a Seattle SuperSonics (She)
Hazai pályán kapott ki a Seattle SuperSonics a Sacramento Kingstől az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 86. játéknapján, ezzel sorozatban 14. vereségét szenvedte el.
jan. 28
8:01
Tom Vannoppen drogozott (Behaviour)
Tom Vannoppen belga terepkerékpáros elismerte, hogy kokaint fogyasztott, ám azt cáfolta, hogy Tom Boonen korábbi világbajnoktól kapta volna a szert. "Igen, drogoztam. Ittam és más hülyeségeket csináltam az egyik partin. De ehhez Tomnak semmi köze!" - mondta a kétéves eltiltás elé néző bringás.
jan. 28
8:04
Elismerte, hogy kokainozott (Metropol)
Tom Vannoppen belga terepkerékpáros elismerte, hogy kokaint fogyasztott, ám azt cáfolta, hogy Tom Boonen korábbi világbajnoktól kapta volna a szert.
jan. 28
9:11
Az állásába került a vereség (Behaviour)
Az Angolától elszenvedett 3-1-es vereséget követően lemondott posztjáról Henri Kasperczak, a ghánai Afrika Kupán szereplő szenegáli labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A lengyel tréner helyét segítője, Lamine Ndiaye veszi át. A szenegáli alakulat egy ponttal a harmadik helyen áll a D csoportban az egyformán négypontos Tunézia és Angola mögött. A utolsó fordulóban a szintén egypontos…
jan. 28
9:35
Birkózás: kötöttfogású csúcstalálkozó lesz Szombathelyen (She)
Éppen egy hónap múlva, február 28-án kezdődik a szombathelyi Aréna Savariában a világ legjobb kötöttfogású birkózóinak a csúcstalálkozója. Az első két napon a csapat-világbajnokságot rendezik meg, majd március 1-2-án a nemzetközi szövetség egyéni rangsorversenye, a Golden Grand Prix következik.
jan. 28
9:51
Djokovics történelmet írt (Blikk)
Az első szerb Grand Slam-győztes
jan. 28
10:24
Golf, US PGA Tour: Tiger Woods 62. tornagyőzelmét aratta (She)
A világelső Tiger Woods magabiztos győzelmet aratott idei első versenyén, a profi golfozók legrangosabb sorozatába, a US PGA Tourba tartozó Buick Invitational viadalon, San Diegóban.
jan. 28
11:08
Ismét megalázzák David Beckhamet? (Infostart)
Körvonalazódik a Fabio Capello által irányított angol labdarúgó-válogatott gerince. Az olasz szakember a Svájc elleni barátságos mérkőzésen debütál a Háromoroszlánosok kispadján, és várhatóan egyelőre nem számít David Beckhamre.
jan. 28
11:18
Peking 2008: a férfi párbajtőrcsapat már olimpiai kvótás (She)
Nem hivatalos számítás szerint olimpiai résztvevőnek tekinthető a magyar férfi párbajtőrcsapat. A válogatott azzal javította tovább amúgy is jó pozícióját, hogy bő egy hete Dohában ezüstérmet szerzett, most vasárnap Kuvaitvárosban pedig győzött Világkupa-versenyen.
jan. 28
11:41
FTC-tender: valamennyi meghívott pályázó átvette az írásos anyagot (Infostart)
Valamennyi meghívott pályázó átvette az Üllői úti FTC-ingatlan értékesítésére immár hatodik alkalommal kiírt pályázat írásos anyagát - közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. szóvivője.
jan. 28
11:43
A férfi párbajtőrcsapat már kvótás (Metropol)
Nem hivatalos számítás szerint olimpiai résztvevőnek tekinthető a magyar férfi párbajtőrcsapat. A válogatott azzal javította tovább amúgy is jó pozícióját, hogy bő egy hete Dohában ezüstérmet szerzett, most vasárnap Kuvaitvárosban pedig győzött Világkupa-versenyen.
jan. 28
11:46
Finnország: Stuart Baxter lett a válogatott új kapitánya (She)
Az angol Stuart Baxter lett a finn labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya - adott tájékoztatást az északi ország labdarúgó-szövetsége.
jan. 28
12:41
Afrika-kupa: a nigériai szövetség továbbra is bízik Vogtsban (She)
A Nigériai Labdarúgó-szövetség megerősítette posztján Berti Vogts szövetségi kapitányt, annak ellenére, hogy a válogatott egyelőre csalódást kelt az Afrika-kupán.
jan. 28
13:29
Peking 2008: hat halálos balesetet bevallottak a kínaiak (She)
Hat munkás halt meg az utóbbi két évben a 2008-as pekingi olimpia építkezésein ? erősítették meg hivatalosan a kínai hatóságok. Két alkalmazott a legnagyobb komplexumnál, az úgynevezett ?Madárfészek? stadionnál szenvedett halálos balesetet. A múlt héten brit lapok írtak először a történtekről, de akkor a kínaiak még ezt nem kommentálták.
jan. 28
13:45
Anglia: egyperces gyászszünet a müncheni légikatasztrófa emlékére (She)
Az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) úgy határozott, hogy a február hatodikai, Anglia-Svájc mérkőzés előtt a müncheni légikatasztrófa 50. évfordulóján.
jan. 28
13:47
ETTU Kupa: 6-2-es összesítéssel búcsúzott a Statisztika (She)
A Statisztika kettős vereséggel búcsúzott az asztalitenisz ETTU Kupától: az elődöntő hétfői visszavágóján - csakúgy, mint vasárnap - 3-1-re kapott ki az orosz Vlagyivosztoktól.
jan. 28
14:01
Sebestyén már a vb-re koncentrál (Behaviour)
Sebestyén Júlia nem csalódott, hogy két jól sikerült programja ellenére lemaradt a dobogóról a vasárnap befejeződött zágrábi műkorcsolya Európa-bajnokságon, de máris a következő világversenyre koncentrál. "Elmúlt évek után kifejezetten örülök mostani szereplésemnek és persze a helyezésemnek is. Ezt csak erősíti, hogy mindenki úgy jött oda hozzám gratulálni, megérdemeltem volna a dobogót" -…
jan. 28
14:18
Thorpe szerint Phelps számára is megdönthetetlen Spitz rekordja (Behaviour)
A már visszavonult Ian Thorpe szerint Michael Phelps számára is megdönthetetlen Mark Spitz müncheni olimpián felállított úszórekordja, vagyis hét aranyérem begyűjtése. "A legjobbakat kívánom neki, de nem hiszem, hogy képes lenne megcsinálni. Bár nagyon szeretném" - mondta az ötszörös olimpiai bajnok ausztrál kiválóság Pekingben, az idei nyári olimpia helyszínén.
jan. 28
14:23
Egyperces gyászszünet az angol-svájci mérkőzés előtt (Behaviour)
Egyperces gyászszünettel kezdődik február 6-án az Anglia-Svájc barátságos labdarúgó-mérkőzés, a hazai szövetség ugyanis így kíván emlékezni az 50 éve történt müncheni repülőgép-szerencsétlenségre.
jan. 28
14:34
Újpest FC: felbontották a koreai Li Do Kvon szerződését (She)
Szerződést bontott az Újpest FC és a nyáron szerződtetett koreai középpályás, Li Do Kvon - adta hírül a lila-fehér klub hivatalos honlapja.
jan. 28
14:45
Juventus: Lazio-védő érkezett (Behaviour)
Az olasz élvonalban szereplő Juventus labdarúgócsapata a szezon végéig megszerezte kölcsönbe Guglielmo Stendardót, a Lazio védőjét. A torinói klub vezetői nem titkoltan azért csak fél évig számolnak vele, mert a nyáron érkezik a csapathoz Olof Mellberg, az Aston Villa svéd hátvédje.
jan. 28
14:53
Csúcsrangadó az angol kupában (Infostart)
A bajnoki címvédő és listavezető Manchester United a bajnokságban második helyen álló Arsenallal találkozik az angol labdarúgó FA Kupa ötödik fordulójában. A címvédő Chelsea a harmadosztályú Huddersfielddel mérkőzik.
jan. 28
14:56
Atlétika, Perth: Steve Hooker hat méter felett rúdugrásban (She)
Az ausztrál Steve Hooker hat méterrel nyerte a férfi rúdugrást egy vasárnapi perth-i versenyen, s ezzel a 15. atléta lett, aki átjutott ezen a magasságon.
jan. 28
15:13
Veres Zoltán bronzérme a műrepülő Világkupán (Behaviour)
Veres Zoltán bronzérmet szerzett az egyesült arab emírségekbeli al-Alainban megrendezett műrepülő Világkupa-versenyen. Az első helyen Ramon Alonzo, a spanyolok kiválósága végzett, megelőzve az orosz Szvetlana Kapanyinát.
jan. 28
15:27
Veres Zoltán műrepülő bronzérme (Metropol)
Veres Zoltán bronzérmet szerzett az egyesült arab emírségekbeli al-Alainban megrendezett műrepülő Világkupa-versenyen.
jan. 28
16:34
Kolonicsék párbajoztak (Blikk)
A vilgábajnok kenusok összemérték erejüket, ezúttal a parton
jan. 28
16:34
Futsal négyes torna: büntetőkkel kapott ki a magyar csapat (She)
A magyar válogatott 2-2-es döntetlent követően büntetőkkel vereséget szenvedett a horvát csapattól a Jekatyerinburgban zajló futsal négyes torna bronzmérkőzésén.
jan. 28
17:58
Grosics Gyulának javult az állapota, de nincs jól (Behaviour)
Kicsit javult az állapota Grosics Gyulának, az Aranycsapat legendás labdarúgójának, aki azonban elmondása szerint továbbra sem érzi jól magát.
jan. 28
18:29
Németország: a Bundesliga népszerűbb, mint a Bajnokok Ligája (She)
A német futballszurkolók érdekesebbnek találják a Bundesligát a Bajnokok Ligájánál - derül ki egy friss közvélemény-kutatásból.
jan. 28
20:32
Afrikai Nemzetek Kupája: Kanouté nem mehet az ünnepségre (She)
Nem engedi el az Év Afrikai Labdarúgója díjátadójára Frederic Kanoutét, a mali válogatott szövetségi kapitánya abban az esetben, ha a gárda továbbjut a csoportból a Ghánában zajló Afrika Kupán.
jan. 28
20:38
ÖTM, MLSZ, ORFK: megállapodás a lelátók biztonságáért (She)
Háromoldalú megállapodást írtak alá hétfőn a lelátók biztonságáért az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (ÖTM), az Országos Rendőrfőkapitányság(ORFK) és a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) vezetői.
jan. 28
20:40
Férfi kézilabda Eb: húszezren köszöntötték a dán hősöket (She)
Frederik trónörökössel az élen húszezer lelkes szurkoló köszöntötte hétfőn a norvégiai férfi kézilabda Európa-bajnokságról aranyéremmel hazatért dán csapatot a koppenhágai városháza előtt.
jan. 28
20:44
Ókori sportoló oszlopa állít emléket Tata olimpikonjainak (She)
A tatai edzőtáborban emlékoszloppal és a célszalagot átszakító ókori atléta alakjával szeretnék megidézni az itt felkészült magyar olimpikonok nevét és szellemét.
jan. 28
21:36
Formula-1: jelentősen emelték a kötelező szuperlicencek árát (She)
Immár hivatalos, a Nemzetközi Automobil-szövetség jelentősen emelte a Formula-1-ben kötelezően előírt szuperlicencek árát. Az alapdíj 1735-ről 10 000 euróra emelkedett.
jan. 28
22:15
Tereprali: háromrészes Dakar-szériát terveznek (She)
A Marca spanyol sportlap információi szerint három részből álló, úgynevezett Dakar-szériát terveznek az elmaradt 2008-as viadal szervezői.
jan. 28
22:56
League Championship: két magyar a Crystal Palace ellen (She)
Hazai pályán, egygólos győzelmet aratott a Leicester City a Crystal Palace ellen az angol labdarúgó-bajnokság másodosztályában (League Championship). A 29. forduló mérkőzésén a házigazdáknál Laczkó Zsolt kezdőként kapott lehetőséget. A Ferencváros egykori játékosát honfitársa, Bori Gábor váltotta a 77. percben. Az 1-0-s végeredményt Barry Hayles - a rendes játékidő vége előtt egy minutummal…

Keresés