2008. január 6. vasárnap

jan. 6
5:56
Aranypáros a teniszben (Blikk)
Teniszcsillagunk párosban győzött az orosz Dinara Szafina oldalán
jan. 6
5:58
Nem félünk a nagyoktól (Blikk)
Erős ellenfelet akar fogadni az MLSZ az első vb-selejtezőn
jan. 6
6:00
Tesztelték a Bamako–buszt (Blikk)
A BKV Volvo személyszállítóját tegnap gyötörték meg egy kicsit a leendő sofőrök
jan. 6
6:02
Hayes a három pólus új királya (Blikk)
Alig tizenkilenc hónap alatt megjárta a Föld pólusait
jan. 6
9:51
Eltiltás hajpántdobálás miatt (Behaviour)
Hajpántját az egyik játékvezető felé dobta, és ezért egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott Zach Randolph, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő New York Knick kulcsjátékosa.
jan. 6
11:23
Tenisz, Sydney: Petrova kiesett, Mauresmo és Li visszalépett (She)
Meglepetésre már az első fordulóban kiesett a női világranglistán 14. orosz Nagyja Petrova a Sydneyben zajló tenisztornán, miután két játszmában kikapott az osztrák Sybille Bammertől.
jan. 6
12:56
Valencia: öt és fél évre szerződtették az argentin tinit (She)
A spanyol Valencia mindenben megállapodott Ever Banegával, az argentin Boca Juniors 19 éves labdarúgójával, aki öt és fél évre szerződik a Primera Divisiónban szereplő csapathoz.
jan. 6
12:58
Ökölvívás, IBF: Paul Malignaggi címvédése kisváltósúlyban (She)
Az amerikai Paul Malignaggi szombaton pontozásos győzelmet aratott a kanadai Herman Ngoudjo ellen, s ezzel megvédte a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) kisváltósúlyú világbajnoki címét.
jan. 6
13:02
Tenisz, Adelaide: Michael Llodra megverte Nieminent a döntőben (She)
A francia Michael Llodra nyerte a 465 ezer dollár összdíjazású adelaide-i férfi keménypályás tenisztornát.
jan. 6
13:46
Sífutás, Tour de Ski: Kalla nyert Kuitunent és Follist megelőzve (She)
A svéd Charlotte Kalla sikerével zárult a sífutók Tour de Ski sorozata. A sorozat utolsó állomását az olaszországi Val di Fiemmében az ukrán Valentyina Sevcsenko nyerte.
jan. 6
14:30
Alpesi sí Vk: Marlies Schild volt a leggyorsabb Spindleruv Mlynben (She)
Az osztrák Marlies Schild nyert vasárnap női szlalomban az alpesi sí Világkupa-sorozat csehországi állomásán Spindleruv Mlynben.
jan. 6
14:57
Alpesi sí Vk: Matt győzött, Raichnak ezüst jutott Adelbodenben (She)
Az osztrák Mario Matt győzött honfitársát Benny Raichot megelőzve a svájci Adelbodenben megrendezett alpesi sí Világkupa férfi szalom számában vasárnap. A harmadik helyen a német Felix Neureuther, a negyediken az olasz Manfred Moelgg végzett.
jan. 6
15:02
Tenisz, Chennai: Mihajil Juzsnij legyőzte Rafael Nadalt a döntőben (She)
A negyedik helyen kiemelt orosz Mihajil Juzsnij nagyon könnyedén legyőzte az elsőként rangsorolt spanyol Rafael Nadalt, s ezzel megnyerte a 436 ezer dollár összdíjazású indiai keménypályás férfi tenisztornát.
jan. 6
16:45
A pályán lelte halálát egy spanyol futballbíró (Behaviour)
A pályán összeesett és meghalt egy játékvezető egy spanyolországi amatőr futballmérkőzésen. Az 54 éves sípmester Madrid elővárosában, Parlában vezette az Atletico-Racing összecsapást, és a 38. percben - miután szabadrúgást ítélt - hirtelen összerogyott. A mentők mintegy fél óra múlva érkeztek a helyszínre, de már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A bíró 25 éve vezetett…
jan. 6
16:49
Szalay: "A Dakar áldozatul esett a politikának" (Infostart)
A Dakar-rali áldozatul esett a politikának - fogalmazott Szalay Balázs, a Szalay Dakar Team vezetője az InfoRádió Gólvonal című sportmagazinjában. A pilóta ugyanakkor érzékeltette: Magyarország egyértelműen előtérbe kerülhet azután, hogy a 2008-as sivatagi versenyt a szervező cég, az A.S.O. kénytelen volt lemondani. A társaság kelet-európai képviselőjeként Szalay Balázs beszélt a magyarországi…
jan. 6
16:55
Bemutatták a Ferrari új versenyautóját (Infostart)
A nemzetközi sportsajtó nyolcvan reprezentánsának jelenlétében vasárnap Fioranóban bemutatták a Ferrari új Forma-1-es autóját, a F2008 jelzésű gépet.
jan. 6
17:11
Sífutás, Tour de Ski: Bauer hetedik hellyel is első összetettben (She)
Az olaszországi Val di Fiemmében zajló sífutó Világkupa-futamot a német Rene Sommerfeldt nyerte, de a Tour de Ski-sorozatban az esélyes cseh Lukas Bauer (képünkön) végzett az első helyen.
jan. 6
17:11
Baltával vágta fejbe nevelőapját (Infostart)
Baltával támadt nevelőapjára egy tiszabezdédi 18 éves lány vasárnap, mert előző éjjel a férfi ittasan elzavarta a családját otthonról - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője.
jan. 6
17:22
Az Arsenal Királyéknak sem kegyelmezett (Infostart)
Bejutott a legjobb 32 közé a bajnoki listavezető Arsenal az angol labdarúgó FA Kupában.
jan. 6
18:20
Sakk: Almási Zoltán tornagyőzelme Olaszországban (She)
Almási Zoltán nyerte az olaszországi Reggio Emiliában rendezett sakk szuperversenyt.
jan. 6
18:26
Jégkorong ob I: a miskolci csapat veresége Csíkszeredán (She)
A jégkorong ob I első vasárnapi mérkőzésén a HC Csíkszereda 6-3-ra verte a Miskolci Jegesmedvék csapatát. Az első harmadban még jól tartotta magát a vendégalakulat, ezután azonban elfogyott a tudomány.
jan. 6
18:48
Végre győzött a Fradi (Infostart)
A Ferencváros hazai közönség előtt 36-28-ra nyert a montenegrói Buducnost Podgorica ellen a női kézilabda Bajnokok Ligájában, a csoportkör ötödik fordulójában.
jan. 6
19:10
Geráék a dánok ellen kezdenek (Infostart)
A magyar labdarúgó-válogatott szeptember 6-án Dánia legjobbjai ellen, hazai pályán kezdi meg a 2010-es dél-afrikai világbajnokság selejtezősorozatát.
jan. 6
19:36
Rövidpályás gyorskorcsolya-ob: Knoch és Huszár sikere (She)
A férfiaknál Knoch Viktor, a nőknél pedig Huszár Erika nyerte összetettben a hétvégi rövidpályás gyorskorcsolya országos bajnokságot, amelynek a Gyakorló Jégcsarnok adott otthont.
jan. 6
19:42
Portugália: Luisaót és Kacuraniszt felfüggesztette a Benfica (She)
Fegyelmi okokból két játékosát felfüggesztette a portugál első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Benfica. A brazil Luisao és a görög Kacuranisz egymással különbözött össze, ezért bűnhődnek.
jan. 6
19:58
Vízilabda, Alpok Adria-liga: Triesztben nyert az Újpest (She)
Az Újpest ob I-es férfi vízilabdacsapata győzelemmel kezdte 2008-at: a lila-fehérek az Alpok Adria Ligában nyertek vasárnap Triesztben.
jan. 6
20:20
Országszerte csaknem 450-en sérültek meg az ónos eső miatt - a nap hírei (Infostart)
Országszerte csaknem 450-en sérültek meg az ónos eső miatt történt balesetekben. Az európai energiahiány miatt nem tartja célszerűnek a január elsejei időpontot a hazai energiapiac megnyitására a Fidesz. Kenyában elutasította az ellenzék a hivatalban lévő államfő ajánlatát a nemzeti egységkormány megalakítására. A nap hírei 2008. január 6-án, vasárnap.
jan. 6
20:47
Sportlövészet: Csonka, Joó és Sidi sikere a Budapest-bajnokságon (She)
jan. 6
20:52
Afrika-kupa előtt: Zambia idegenben legyőzte Tunéziát (She)
A labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupájára készülő válogatottak barátságos mérkőzésén Zambia együttese idegenben 2-1-re legyőzte Tunézia együttesét.
jan. 6
20:58
Fehér Miklós-emléktorna: Illésék sikere, a zenészek voltak jobbak (She)
A volt válogatott Illés Bélával és Halmai Gáborral felálló fővárosi Contact Sped csapata nyerte a negyedik alkalommal megrendezett Fehér Miklós nemzetközi teremlabdarúgó-emléktornát Győrben. Az emlékmeccsen a helyi közéleti válogatott a zenészek csapatával találkozott.
jan. 6
21:03
Casillas megmentette, Robinho győzelmre vezette a Realt (Infostart)
A címvédő Real Madrid 2-0-ra győzött a vendég Zaragoza ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában.
jan. 6
21:15
Anglia, FA-kupa: a Newcastle sem harcolta ki még a továbbjutást (She)
Nem bírt egymással a Newcastle United és a Luton Town csapata az angol labdarúgó FA-kupa harmadik fordulójában. A helyzetekben gazdag mérkőzésen gólnélküli döntetlen született, így a két együttes a "szarkák" pályaválasztásával megismétli a találkozót. A tét továbbra is a legjobb 32 közé kerülés lesz.
jan. 6
21:31
Jégkorong, Kontinentális-kupa: az Kazany nyerte a sorozatot (She)
A jégkorongozók második számú európai, nemzetközi kupasorozatát, a Kontinentális-kupát az orosz AK Bars Kazany együttese nyerte, amely a lettországi négyes döntőben mindhárom riválisát legyőzte.
jan. 6
21:53
Jégkorong, ob I: a hajrában kapott ki a Dunaújváros Újpesten (She)
Az élvonalbeli jégkorong-bajnokság alapszakaszában a Dunaújváros egygólos vereséget szenvedett az Újpest vendégeként. A lila-fehérek 15. győzelmüket aratták, az újvárosiak hatodszor szenvedtek vereséget.
jan. 6
22:14
Jégkorong, EBEL: idegenben nyert Vienna, a Jesenice és a Salzburg (She)
Az Erste Bank liga, az osztrák élvonalbeli jégkorong-bajnokság felsőházi rájátszását idegenbeli győzelemmel kezdte a Vienna Capitals, a Jesenice és a Red Bull Salzburg.
jan. 6
22:31
Gyeplabda, 2. női forduló: rangadót nyert a Rosco Ladies az AHC ellen (She)
Január 6-án kora reggel indult útnak a három budapesti csapat, ami kisebb vállalkozásnak is nevezhető volt, mert inkább az időjárásról szólt, hiszen autópályán lehetett, de a 6-os főúton jég borította az utat, így 20-al haladva végül sikerült mindenkinek épségben leérnie. A kiírásban szereplő programot egy órás késéssel sikerült elkezdeni.
jan. 6
23:47
Először egymást, majd a gólokat rugdosták Sevillában (Infostart)
Sima győzelmeket arattak a spanyol bajnokság legerősebb (vagy legerősebbnek vélt) csapatai az első, 2008-as bajnoki fordulóban. A Real Madrid, a Barcelona, az Espanyol, az Atlético Madrid és a Sevilla is "nullára" nyert. Ám nem mindegyik együttesnek volt a győztesek közül sétagalopp az idei első bajnoki fellépés. Az angol FA-kupa-fordulóban a Liverpool döntetlenje jelentette a legnagyobb…
jan. 6
23:52
Portugália: győzött az FC Porto, és már kilenc ponttal vezet (She)
Az FC Porto Raul Meirelesnek (képünkön) az 58. percben szerzett góljával 1-0-ra megverte a vendég Navalt a portugál első osztályú labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában. A címvédő ezzel a sikerrel már a 12. győzelmét aratta, és kilenc pontra növelte előnyét a Benfica előtt.

Keresés