2008. január 6. vasárnap

jan. 6
6:54
Az Ab idei első ülése (Népszava)
Hétfőn ül össze először az Alkotmánybíróság (Ab), a testület a hét első két napján tartandó teljes ülésének napirendjén főként népszavazási kezdeményezésekkel kapcsolatos beadványok szerepelnek - derül ki a napirendből.
jan. 6
7:58
Polgármestert választanak Beregsurányban (Népszava)
Időközi polgármester-választást tartanak ma Beregsurányban, ahol lemondott az eddigi önkormányzati vezető. A közel négyszáz szavazásra jogosult helyi lakos két független jelölt, Herka István és Király Györgyné közül választhatja meg a magyar-ukrán határ menti község új polgármesterét.
jan. 6
8:03
Időközi polgármester- és képviselő-választás Karádon (Népszava)
Időközi polgármester- és képviselő-választást tartanak ma a Somogy megyei Karádon, ahol a 10 tagú képviselő-testület múlt év október 18-án feloszlatta magát. A mintegy 1.700 lakosú településen hozzávetőleg 1.400-an jogosultak szavazásra. Voksaikat reggel 6 és este 19 óra között két szavazókörben adhatják le.
jan. 6
8:43
Ónos eső - balesetek az M5-ös autópályán és a 6-os úton (boon)
Hét autó - köztük egy - kamion ütközött össze szombaton este fél tíz körül az M5 autópályán a kisteleki lehajtó közelében a Szeged felé vezető oldalon.
jan. 6
9:13
Környezetbarát energiát akar a minisztérium (ma.hu)
A környezetbarát energia térnyerésének elősegítése hangsúlyos elemként szerepel a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KVM) 2008. évi tervében, és a szaktárca vezetője látványos eredményekre számít az idén a Vásárhelyi terv projektjeinél, továbbá a háztartási hulladékok újrahasznosítása területén is.
jan. 6
9:13
Hajnal óta ónos eső és hó esik Budapesten (HVG)
A vasárnap reggeli ónos eső és havazás ellenére nincs fennakadás a tömegközlekedésben Budapesten – közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.
jan. 6
9:24
Megpróbáltak kirabolni egy mentőautót Budapesten (HVG)
Ismeretlenek megpróbáltak kirabolni egy mentőautót szombat este Budapesten a X. kerületi Hős utcában – modta Sütő Katalin ügyeletes főorvos.
jan. 6
9:41
A BKV még megyeget (ma.hu)
A vasárnap reggeli ónos eső és havazás ellenére nincs fennakadás a tömegközlekedésben Budapesten - tájékoztatta a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. illetékese az MTI-t.
jan. 6
9:41
Hétfőn már dönthet az Alkotmánybíróság a nyelvész kérdéseiről (HVG)
Hétfőn ül össze először az Alkotmánybíróság (Ab), a testület a hét első két napján tartandó teljes ülésének napirendjén főként népszavazási kezdeményezésekkel kapcsolatos beadványok szerepelnek.
jan. 6
9:51
"Nem engedhetünk a szigorból" - Interjú Veres Jánossal (boon)
A kormány nem fogja kipótolni az orvosok és a felsőoktatási intézmények kieső bevételeit, amennyiben a népszavazás miatt megszűnne a vizitdíj, a kórházi napidíj, vagy a tandíj - mondta Veres János pénzügyminiszter a lapnak adott interjújában.
jan. 6
9:57
Piros riasztás az ország nagy részén (Népszava)
Harmadfokú, piros riasztást adott ki vasárnap éjfélig az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az ország nagy részére. Az OMSZ honlapján közölt előrejelzés szerint az erős jegesedés és a tartós, intenzív ónos eső miatt Észak- és Közép-Magyarországon, Nyugat- és Közép-Dunántúlon, valamint az Észak-Alföldön van érvényben a piros riasztás. A Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön másodfokú a riasztás,…
jan. 6
10:03
Hull a hó, és (minduntalan) sózik.. (boon)
Pontosabban sóz és homokozik, boldog és boldogtalan, házmester és szakvállalat, háztulaj és -bérlő miközben mások (ők maguk is?) azon jajgatnak, hogy elsósodunk és elhomokosodunk. A szétszórt homok itt marad a városban, felkapja a szél, beszívják az emberek. Gőz József jegyzete.
jan. 6
10:09
Jégpáncél az utakon (szon)
Jégpáncél borítja a megye útjait az ónos eső miatt. A meteorológiai előrejelzések szerint lsősorban a középső országrészben helyenként intenzív ónos esőre kell számítani, melynek következtében a vastag jéglerakódás képződhet.
jan. 6
10:14
Jogsértő volt a repülőtéri közbeszerzés eredménytelenné nyilvánítása (HVG)
A Budapest Airport Rt.-t ötmillió forintra bírságolta a Közbeszerzési Döntőbizottság, valamint megsemmisítette a ferihegyi repülőtér bővítésére kiírt tendert lezáró döntését, amelyben eredménytelenné nyilvánította az eljárást. A Budapest Airport bírósághoz fordult jogi orvoslatért a döntés ellen. A döntőbizottság határozata a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
jan. 6
10:31
Az ónos eső miatt nagyüzem van a mentőknél - képekkel (Infostart)
Már csak az ország középső és keleti részén van harmadfokú, piros meteorológiai riasztás, a tűzoltók is kevesebb segélykérő telefonhívást kapnak - közölte Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője vasárnap kora délután.
jan. 6
10:31
Ötéves gyerek halt meg Battonyánál (boon)
Battonya - Meghalt egy ötéves gyerek, amikor a síkos úton megcsúszott, majd az árokba hajtott egy német rendszámú kisbusz vasárnap reggel a Békés megyei Battonya közelében.
jan. 6
10:37
Harmadfokú meteorológiai riasztás az ország nagy részén (HVG)
Harmadfokú, piros riasztást adott ki vasárnap éjfélig az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az ország nagy részére.
jan. 6
10:48
Interneten beszerezhető anyaggal kábítják el a lányokat a bulikon (Infostart)
Rendszeresen előfordul, hogy fiatal lányok keresik fel a toxikológiát, mert valamilyen kábítószert kevertek az italukba, és nem emlékeznek az előző éjszaka történtekre. Zacher Gábor toxikológus elmondta: szilveszter óta hárman keresték fel a Péterfy Sándor Utcai Kórházat ilyen problémával.
jan. 6
10:49
BKV: Hétfőig lejárt bérlettel is lehet utazni (boon)
Budapest - Szombaton lejárt a decemberi BKV bérletek érvényessége. A közlekedési társaságnál azonban azt ígérik, hogy vasárnap és hétfőn még csak figyelmeztetésre számíthatnak, akik a szombatig érvényes bérlettel utaznak.
jan. 6
11:01
Eltűnt a jeges Tiszában egy szomáliai határsértő (boon)
Tiszakerecseny - Beszakadt a jég és eltűnt a Tiszában egy szomáliai férfi január hatodikán hajnalban Tiszakerecseny közelében.
jan. 6
11:06
Kazánháztűz Újfehértón (szon)
Szabolcs-Szatrmár-Bereg megye – Telefonon érdeklődtünk a megyei ügyeleteken, hogy milyen eseményekhez riasztották őket az éjszaka, és a hajnali órák folyamán.
jan. 6
11:08
Eltűnt a jeges Tiszában egy szomáliai határsértő (szon)
Tiszakerecseny - Beszakadt a jég és eltűnt a Tiszában egy szomáliai férfi január hatodikán hajnalban Tiszakerecseny közelében.
jan. 6
11:11
"Gyurcsány Ferenc trónfosztása még jóval arrébb van" (Infostart)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök jelenleg elmozdíthatatlan, még ha gyengült is a pozíciója. Ezt Gazsó L. Ferenc, a Magyar Hírlap főszerkesztője és Tamás Ervin, a Népszabadság főszerkesztő-helyettese mondta az InfoRádió Aréna című műsorában.
jan. 6
11:12
ÓNOS ESŐ - Sok dolguk akad a mentőknek (boon)
Csak a fővárosban reggel óta már 100 esetben riasztották a mentőket a csúszós, jeges utakon és járdákon megsérült emberekhez.
jan. 6
11:14
ÓNOS ESŐ - Már harmincszor kérték a tűzoltók segítségét (boon)
Már harmincszor kérték a tűzoltók segítségét vasárnap reggel óta országszerte a jeges, csúszós utakon bajbajutott autósok.
jan. 6
11:28
Betörő morbid gusztussal (ma.hu)
Betöréses lopás miatt indított nyomozást a rendőrség ismeretlen tettesek ellen, akik a Győr-Moson-Sopron megyei Edve községben feltörték a polgármesteri hivatal irodájának ajtaját és elvitték magukkal az önkormányzati képviselők vagyonnyilatkozatát - közölte a rendőrség az MTI-vel szombaton.
jan. 6
11:29
Alakul a hóhelyzet megyénkben (szon)
Az enyhe ónos szitálás ellenére, a közlekedési útvonalak járhatók, ott csupán latyak nehezíti a járművezetők életét, míg a jegesedés csupán a járdán sétáló gyalogosokra jelent veszélyt.
jan. 6
11:40
Magyarország Európában a 21. az egy főre jutó GDP-t tekintve (HVG)
Magyarország az Európai Unió 27 tagállamát tekintve a 21. helyen áll a vásárlóerő-paritáson számított egy főre jutó GDP-t nézve, az összehasonlításban részt vevő 37 európai ország közül pedig a 24-ik helyen végzett – tette közzé a Központi Statisztikai Hivatal.
jan. 6
11:45
Hétfőn ül össze idén először az Alkotmánybíróság (ma.hu)
Hétfőn ül össze először az Alkotmánybíróság, a testület a hét első két napján tartandó teljes ülésének napirendjén főként népszavazási kezdeményezésekkel kapcsolatos beadványok szerepelnek.
jan. 6
12:15
Az Elcoteq a télen hatszáz ember felvételét tervezi Baranyában (HVG)
Mintegy 600 dolgozó felvételét tervezi januárban és februárban az Elcoteq Magyarország Kft., melynek működése óta nem volt példa év eleji létszámbővítésre – közölte a cég jogi és kommunikációs ügyekért felelős igazgatója.
jan. 6
12:21
Késnek a vonatok, mert fagynak a váltók (boon)
Az ónos eső és a hideg miatt jegesednek a váltók a fővárosi Keleti pályaudvaron, ez pedig késéseket okoz a vasárnapi közlekedésben.
jan. 6
12:33
Jeges utak országszerte (orientpress)
Harmadfokú, piros veszélyjelzés érvényes az ország nagy részén az OMSZ jelentése szerint. Az ónos esőzés miatt erős jegesedés veszélyezteti a közúti és a gyalogosközlekedést.
jan. 6
12:33
A tűzoltókat eddig harmincszor riasztották az ónos első miatt (HVG)
A tűzoltókat vasárnap délelőtt harmincszor riasztották az útról árokba csúszott autók mentéséhez – közölte Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.
jan. 6
12:44
Új államháztartási törvény: a parlament dönt a nagy üzletekről (HVG)
A nagy értékű közbeszerzésekről csak a parlament dönthet, az önkormányzatokat ellenőriznie kell a kincstárnak, ha a feladatmutatók alapján számított támogatás nagysága eltér az önkormányzat és a kincstár kalkulációja szerint – egyebek mellett ezt is tartalmazza az államháztartási törvény januártól hatályos módosítása, a változásokat a 2008. évi költségvetést megalapozó törvénycsomag tartalmazza.
jan. 6
12:44
Ónos eső: lelassult a közlekedés Budapesten, késnek a vonatok - képekkel (Infostart)
Az ónos eső miatt lelassult a közlekedés Budapesten, kisebb fennakadások is előfordulhatnak. Vidéken több helyen nem járnak a helyközi és távolsági buszjáratok, és a Keleti pályaudvaron a váltók jegesedése miatt 30-40 percet késtek a vonatok, a gondok csak délutánra szűntek meg.
jan. 6
12:45
Lepje meg ismerőseit! (szon)
KELET Jókívánságait születésnap, névnap, évforduló alkalmából sms-ben a 90/612-222-es, emeltdíjas (162 Ft+áfa) telefonszámra küldheti.
jan. 6
12:56
Ónos eső lassítja az országot (ma.hu)
Az ónos eső miatt lelassult a közlekedés Budapesten, kisebb fennakadások is előfordulhatnak - tájékoztatta a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. illetékese vasárnap délelőtt az MTI-t.
jan. 6
13:29
Eltűnt a Tiszában egy szomáliai határsértő (HVG)
Eltűnt a Tiszában egy szomáliai férfi, aki három társával tiltott határátlépést követett el vasárnap a magyar-ukrán határszakaszon, Tiszakerecseny közelében – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.
jan. 6
13:40
Fodor Gábor zöld offenzívát akar (HVG)
A környezetbarát energia térnyerésének elősegítése hangsúlyos elemként szerepel a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KVM) 2008. évi tervében, és a szaktárca vezetője látványos eredményekre számít az idén a Vásárhelyi terv projektjeinél, továbbá a háztartási hulladékok újrahasznosítása területén is.
jan. 6
13:45
Rosszkor kezdték a piacosítást? (ma.hu)
A Fidesz szerint a január 1-jei időpont nem volt alkalmas a hazai energiapiac megnyitására, amit az is mutat, hogy mind a lakossági, mind a gazdasági szektor számára drasztikusan megemelkedett az áram tarifája - mondta az ellenzéki párt szakpolitikusa vasárnap Budapesten.
jan. 6
13:51
A Fidesz szerint nem újévkor kellett volna megnyitni az energiapiacot (Népszava)
A Fidesz szerint a január 1-jei időpont nem volt alkalmas a hazai energiapiac megnyitására, amit az is mutat, hogy mind a lakossági, mind a gazdasági szektor számára drasztikusan megemelkedett az áram tarifája - mondta az ellenzéki párt szakpolitikusa vasárnap Budapesten. Már tavaly nagy biztonsággal lehetett látni, hogy a január 1-jei időpont nem alkalmas az energiaágazat liberalizációjára,…
jan. 6
14:14
"Időzített bombák" : betegséget okozhatnak a koszos klíma- és szellőzőberendezések (boon)
Levertség, fáradékonyság, vörös szemek, köhögés - ezek lehetnek az első tünetek, ha egy irodaházban vagy bevásárlóközpontban nem tisztítják megfelelően a klíma- és szellőzőberendezéseket.
jan. 6
14:35
Vége az árverési nepperek víg korszakának (HVG)
Az APEH közzétette honlapján az ingóságok elektronikus árverésének szabályait, amely egyebek mellett ismerteti az árverés menetét, a részvételi feltételeket, a licitálási szabályokat.
jan. 6
14:53
Már több helyen is késnek a vonatok (boon)
Több vonalon is késnek a vonatok az időjárás miatt. A Keleti pályaudvarról induló szerelvényekre és a főváros és Miskolc között járó vonatokra akár 30-40 percet is kell várni.
jan. 6
14:55
Da Vinci után Van Gogh nyomába erednek (boon)
Debrecen - A nagy sikerű Da Vinci kiállítás után január 15-én új tárlat nyílik a debreceni Modemben. Ezúttal olyan kortárs művészeti alkotásokat mutatnak be, amelyek Vincent Van Gogh hatására születtek.
jan. 6
14:56
Lottó: nincs új milliárdos (ma.hu)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az 1. héten megtartott ötös- és hatos lottó és joker számsorsoláson telitalálatos szelvény nem volt. A nyertes számok és a találatokért fizetett összegek kattintás után olvashatók.
jan. 6
14:57
Ferihegyen nem okoz gondot az időjárás (boon)
Nem okoz gondot a Ferihegyi Repülőtéren a reggel óta hulló eső és a jegesedés - mondta el a Független Hírügynökségnek a repteret üzemeltető Budapest Airport szóvivője.
jan. 6
14:59
Újévi zenészbál (szon)
Nyíregyháza - Az új év első szombatja mindig a zenészeké, ugyanis csak ilyenkor tudnak együtt bálozni, mivel a többi hétvégén ők szórakoztatják a nagyérdeműt.
jan. 6
14:59
Lefeküdni, ha szakad a jég! (boon)
Néhány tudnivaló azoknak a mozogni vágyóknak, akik a tavak jegét választják. Ne feledjék: olvadáskor a jég teherbírása akkor is erősen csökken, ha vastagsága változatlan.
jan. 6
15:10
Kabaláson szánkóztak (szon)
Kabalás - Vasárnapra éppen annyi hó esett, hogy a legfanatikusabbak már ki is próbálhatták magukat Kabaláson.

Keresés