2008. január 6. vasárnap

jan. 6
6:54
Az Ab idei első ülése (Népszava)
Hétfőn ül össze először az Alkotmánybíróság (Ab), a testület a hét első két napján tartandó teljes ülésének napirendjén főként népszavazási kezdeményezésekkel kapcsolatos beadványok szerepelnek - derül ki a napirendből.
jan. 6
7:58
Polgármestert választanak Beregsurányban (Népszava)
Időközi polgármester-választást tartanak ma Beregsurányban, ahol lemondott az eddigi önkormányzati vezető. A közel négyszáz szavazásra jogosult helyi lakos két független jelölt, Herka István és Király Györgyné közül választhatja meg a magyar-ukrán határ menti község új polgármesterét.
jan. 6
8:03
Időközi polgármester- és képviselő-választás Karádon (Népszava)
Időközi polgármester- és képviselő-választást tartanak ma a Somogy megyei Karádon, ahol a 10 tagú képviselő-testület múlt év október 18-án feloszlatta magát. A mintegy 1.700 lakosú településen hozzávetőleg 1.400-an jogosultak szavazásra. Voksaikat reggel 6 és este 19 óra között két szavazókörben adhatják le.
jan. 6
9:13
Környezetbarát energiát akar a minisztérium (MaHu)
A környezetbarát energia térnyerésének elősegítése hangsúlyos elemként szerepel a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KVM) 2008. évi tervében, és a szaktárca vezetője látványos eredményekre számít az idén a Vásárhelyi terv projektjeinél, továbbá a háztartási hulladékok újrahasznosítása területén is.
jan. 6
9:13
Hajnal óta ónos eső és hó esik Budapesten (HVG)
A vasárnap reggeli ónos eső és havazás ellenére nincs fennakadás a tömegközlekedésben Budapesten – közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.
jan. 6
9:24
Megpróbáltak kirabolni egy mentőautót Budapesten (HVG)
Ismeretlenek megpróbáltak kirabolni egy mentőautót szombat este Budapesten a X. kerületi Hős utcában – modta Sütő Katalin ügyeletes főorvos.
jan. 6
9:41
A BKV még megyeget (MaHu)
A vasárnap reggeli ónos eső és havazás ellenére nincs fennakadás a tömegközlekedésben Budapesten - tájékoztatta a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. illetékese az MTI-t.
jan. 6
9:41
Hétfőn már dönthet az Alkotmánybíróság a nyelvész kérdéseiről (HVG)
Hétfőn ül össze először az Alkotmánybíróság (Ab), a testület a hét első két napján tartandó teljes ülésének napirendjén főként népszavazási kezdeményezésekkel kapcsolatos beadványok szerepelnek.
jan. 6
9:57
Piros riasztás az ország nagy részén (Népszava)
Harmadfokú, piros riasztást adott ki vasárnap éjfélig az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az ország nagy részére. Az OMSZ honlapján közölt előrejelzés szerint az erős jegesedés és a tartós, intenzív ónos eső miatt Észak- és Közép-Magyarországon, Nyugat- és Közép-Dunántúlon, valamint az Észak-Alföldön van érvényben a piros riasztás. A Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön másodfokú a riasztás,…
jan. 6
10:14
Jogsértő volt a repülőtéri közbeszerzés eredménytelenné nyilvánítása (HVG)
A Budapest Airport Rt.-t ötmillió forintra bírságolta a Közbeszerzési Döntőbizottság, valamint megsemmisítette a ferihegyi repülőtér bővítésére kiírt tendert lezáró döntését, amelyben eredménytelenné nyilvánította az eljárást. A Budapest Airport bírósághoz fordult jogi orvoslatért a döntés ellen. A döntőbizottság határozata a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
jan. 6
10:31
Az ónos eső miatt nagyüzem van a mentőknél - képekkel (Infostart)
Már csak az ország középső és keleti részén van harmadfokú, piros meteorológiai riasztás, a tűzoltók is kevesebb segélykérő telefonhívást kapnak - közölte Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője vasárnap kora délután.
jan. 6
10:37
Harmadfokú meteorológiai riasztás az ország nagy részén (HVG)
Harmadfokú, piros riasztást adott ki vasárnap éjfélig az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az ország nagy részére.
jan. 6
10:48
Interneten beszerezhető anyaggal kábítják el a lányokat a bulikon (Infostart)
Rendszeresen előfordul, hogy fiatal lányok keresik fel a toxikológiát, mert valamilyen kábítószert kevertek az italukba, és nem emlékeznek az előző éjszaka történtekre. Zacher Gábor toxikológus elmondta: szilveszter óta hárman keresték fel a Péterfy Sándor Utcai Kórházat ilyen problémával.
jan. 6
11:11
"Gyurcsány Ferenc trónfosztása még jóval arrébb van" (Infostart)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök jelenleg elmozdíthatatlan, még ha gyengült is a pozíciója. Ezt Gazsó L. Ferenc, a Magyar Hírlap főszerkesztője és Tamás Ervin, a Népszabadság főszerkesztő-helyettese mondta az InfoRádió Aréna című műsorában.
jan. 6
11:28
Betörő morbid gusztussal (MaHu)
Betöréses lopás miatt indított nyomozást a rendőrség ismeretlen tettesek ellen, akik a Győr-Moson-Sopron megyei Edve községben feltörték a polgármesteri hivatal irodájának ajtaját és elvitték magukkal az önkormányzati képviselők vagyonnyilatkozatát - közölte a rendőrség az MTI-vel szombaton.
jan. 6
11:40
Magyarország Európában a 21. az egy főre jutó GDP-t tekintve (HVG)
Magyarország az Európai Unió 27 tagállamát tekintve a 21. helyen áll a vásárlóerő-paritáson számított egy főre jutó GDP-t nézve, az összehasonlításban részt vevő 37 európai ország közül pedig a 24-ik helyen végzett – tette közzé a Központi Statisztikai Hivatal.
jan. 6
11:45
Hétfőn ül össze idén először az Alkotmánybíróság (MaHu)
Hétfőn ül össze először az Alkotmánybíróság, a testület a hét első két napján tartandó teljes ülésének napirendjén főként népszavazási kezdeményezésekkel kapcsolatos beadványok szerepelnek.
jan. 6
12:15
Az Elcoteq a télen hatszáz ember felvételét tervezi Baranyában (HVG)
Mintegy 600 dolgozó felvételét tervezi januárban és februárban az Elcoteq Magyarország Kft., melynek működése óta nem volt példa év eleji létszámbővítésre – közölte a cég jogi és kommunikációs ügyekért felelős igazgatója.
jan. 6
12:33
Jeges utak országszerte (orientpress)
Harmadfokú, piros veszélyjelzés érvényes az ország nagy részén az OMSZ jelentése szerint. Az ónos esőzés miatt erős jegesedés veszélyezteti a közúti és a gyalogosközlekedést.
jan. 6
12:33
A tűzoltókat eddig harmincszor riasztották az ónos első miatt (HVG)
A tűzoltókat vasárnap délelőtt harmincszor riasztották az útról árokba csúszott autók mentéséhez – közölte Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.
jan. 6
12:44
Új államháztartási törvény: a parlament dönt a nagy üzletekről (HVG)
A nagy értékű közbeszerzésekről csak a parlament dönthet, az önkormányzatokat ellenőriznie kell a kincstárnak, ha a feladatmutatók alapján számított támogatás nagysága eltér az önkormányzat és a kincstár kalkulációja szerint – egyebek mellett ezt is tartalmazza az államháztartási törvény januártól hatályos módosítása, a változásokat a 2008. évi költségvetést megalapozó törvénycsomag tartalmazza.
jan. 6
12:44
Ónos eső: lelassult a közlekedés Budapesten, késnek a vonatok - képekkel (Infostart)
Az ónos eső miatt lelassult a közlekedés Budapesten, kisebb fennakadások is előfordulhatnak. Vidéken több helyen nem járnak a helyközi és távolsági buszjáratok, és a Keleti pályaudvaron a váltók jegesedése miatt 30-40 percet késtek a vonatok, a gondok csak délutánra szűntek meg.
jan. 6
12:56
Ónos eső lassítja az országot (MaHu)
Az ónos eső miatt lelassult a közlekedés Budapesten, kisebb fennakadások is előfordulhatnak - tájékoztatta a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. illetékese vasárnap délelőtt az MTI-t.
jan. 6
13:29
Eltűnt a Tiszában egy szomáliai határsértő (HVG)
Eltűnt a Tiszában egy szomáliai férfi, aki három társával tiltott határátlépést követett el vasárnap a magyar-ukrán határszakaszon, Tiszakerecseny közelében – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.
jan. 6
13:40
Fodor Gábor zöld offenzívát akar (HVG)
A környezetbarát energia térnyerésének elősegítése hangsúlyos elemként szerepel a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KVM) 2008. évi tervében, és a szaktárca vezetője látványos eredményekre számít az idén a Vásárhelyi terv projektjeinél, továbbá a háztartási hulladékok újrahasznosítása területén is.
jan. 6
13:45
Rosszkor kezdték a piacosítást? (MaHu)
A Fidesz szerint a január 1-jei időpont nem volt alkalmas a hazai energiapiac megnyitására, amit az is mutat, hogy mind a lakossági, mind a gazdasági szektor számára drasztikusan megemelkedett az áram tarifája - mondta az ellenzéki párt szakpolitikusa vasárnap Budapesten.
jan. 6
13:51
A Fidesz szerint nem újévkor kellett volna megnyitni az energiapiacot (Népszava)
A Fidesz szerint a január 1-jei időpont nem volt alkalmas a hazai energiapiac megnyitására, amit az is mutat, hogy mind a lakossági, mind a gazdasági szektor számára drasztikusan megemelkedett az áram tarifája - mondta az ellenzéki párt szakpolitikusa vasárnap Budapesten. Már tavaly nagy biztonsággal lehetett látni, hogy a január 1-jei időpont nem alkalmas az energiaágazat liberalizációjára,…
jan. 6
14:35
Vége az árverési nepperek víg korszakának (HVG)
Az APEH közzétette honlapján az ingóságok elektronikus árverésének szabályait, amely egyebek mellett ismerteti az árverés menetét, a részvételi feltételeket, a licitálási szabályokat.
jan. 6
14:56
Lottó: nincs új milliárdos (MaHu)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az 1. héten megtartott ötös- és hatos lottó és joker számsorsoláson telitalálatos szelvény nem volt. A nyertes számok és a találatokért fizetett összegek kattintás után olvashatók.
jan. 6
15:12
Veres: 'Nem engedhetünk a szigorból' (orientpress)
A kormány nem fogja kipótolni az orvosok és a felsőoktatási intézmények kieső bevételeit, amennyiben a népszavazás miatt megszűnne a vizitdíj, a kórházi napidíj, vagy a tandíj - mondta Veres János pénzügyminiszter a Vasárnap Reggelnek adott interjújában. Szijjártó Péter a Fidesz szóvivője úgy véli, a Gyurcsány-kormány demokráciához való viszonya mit sem változott 2006 óta, szerinte továbbra is…
jan. 6
15:39
A mostoha időjárás miatt késnek a vonatok (orientpress)
A vasárnap lehullott csapadék több helyütt okozott problémát a vasúti közlekedésben. Késésel közlekednek a vonatok a Keleti pályaudvaron, a budapest–újszász–szolnok, illetve a budapest–hatvan–miskolc vasútvonalon- közölte a MÁV ZRt. Kommunikációs Igazgatósága.
jan. 6
16:11
Kora délutánig 450 riasztottás, több órás várakozás az ügyeleteken (HVG)
Kora délutánig 450 elcsúszásos balesethez riasztották a mentőket az országban, a hívások száma délutánra harmadára csökkent – közölte Pfahler Pál szolgálatvezető főorvos.
jan. 6
16:17
Ökumenikus imahéttel kezdődik a Biblia éve (HVG)
Az ökumenikus imahét január 20-i országos megnyitó istentiszteletével veszi kezdetét a Biblia éve. A budapesti XIII. kerületi Pozsonyi úti református templomban tartandó ceremóniával kezdődő imahét jelmondata Pál apostoltól származik: "Szüntelenül imádkozzatok!" – közölte Bóna Zoltán, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) főtitkára.
jan. 6
17:21
A Keleti pályaudvaron megszűntek a váltóállítási gondok (orientpress)
Budapesten, a Keleti pályaudvaron, már folyamatosan indulnak és érkeznek a délutáni vonatjáratok. Ez annak köszönhető, hogy a vasutasok megtisztították az eljegesedett váltóberendezéseket. A délelőtti időjárási nehézség, illetve a torlódások miatt 10-15 perces késések még előfordulnak.
jan. 6
17:48
Nem lélegezhetünk fel, hétfőn is várható ónos eső (Infostart)
A Kárpát-medence fölött egy hidegfront vonul át, a front előtt még többfelé várható ónos eső, eső, majd éjszakára az ország nagy részén megszűnik a csapadék.
jan. 6
17:50
Újabb szocialista politikus kapott fehérpor-küldeményt (Népszava)
Újabb szocialista politikus kapott fehér port tartalmazó borítékot - erősítette meg Horváczy Emese, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szóvivője vasárnap. Előző nap adott hírt arról, hogy három szocialista országgyűlési képviselő gyanús port tartalmazó levelet kapott. A távirati iroda úgy tudja, a küldemények egészségre káros anyagot nem tartalmaztak.
jan. 6
17:54
Újabb MSZP-s politikus kapott borítékban fehér port (Infostart)
Újabb szocialista politikus kapott fehér port tartalmazó borítékot - közölte Horváczy Emese, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szóvivője.
jan. 6
18:11
A Moodys elemzése szerint Budapest jó adós (HVG)
A magyar főváros költségvetési rugalmassága ugyan alacsony, pénzügyi teljesítménye viszont erős, és jó a likviditási helyzete, áll a Moody's Investors Service által Budapestről kiadott éves helyzetértékelésben.
jan. 6
18:15
Közbeszerzési bírságot kapott Ferihegy (MaHu)
A Budapest Airport Rt.-t ötmillió forintra bírságolta a Közbeszerzési Döntőbizottság, valamint megsemmisítette a ferihegyi repülőtér bővítésére kiírt tendert lezáró döntését, amelyben eredménytelenné nyilvánította az eljárást. A Budapest Airport bírósághoz fordult jogi orvoslatért a döntés ellen.
jan. 6
18:33
A fogyasztók érdeke és uniós kötelezettség az árampiac megnyitása (Népszava)
A Fidesz szerint a január 1-jei időpont nem volt alkalmas a hazai energiapiac megnyitására, amit az is mutat, hogy mind a lakossági, mind a gazdasági szektor számára drasztikusan megemelkedett az áram tarifája - mondta Fónagy János, az ellenzéki párt szakpolitikusa vasárnap Budapesten. Budai Bernadett kormányszóvivő erre úgy reagált, a kormány azért döntött az árampiac megnyitása mellett, mert ez…
jan. 6
18:42
Kormányzati negyed - lesz, vagy mégsem? (Infostart)
A Népszabadság szerint a kormányzati negyed megépítésére és üzemeltetésére kiírt pályázat eredménytelenül zárul a január 16-i határidőre, a kabinet ugyanis 2010-re akarja halasztani a projektet. A kormányszóvivő szerint viszont minden a terv szerint halad, a kabinet a jövő héten megvizsgálja az egyetlen érvényben lévő pályázatot.
jan. 6
19:15
Emelkedett a hőmérséklet, javult a közlekedési helyzet (HVG)
Vasárnap tartósan ónos eső hullott Magyarországra, s a jéggé fagyó csapadék nagyon megnehezítette az útra kelők dolgát. Egyes vonalakon késtek a helyi és távolsági buszjáratok, a MÁV dolgozói sokhelyütt az eljegesedett váltókkal küszködtek. A mentőknél is nagyüzem volt, országszerte mintegy félezer embert szállítottak be kéz- vagy lábtöréssel illetve bokaficammal az ambulanciákra, halálos…
jan. 6
20:13
Aránylag jól viseltük az ónos esőt (MaHu)
Ónos eső köszöntött Magyarországra vasárnap, a csapadék igencsak megnehezítette az útra kelők dolgát, egyes vonalakon késtek a helyi és távolsági buszjáratok, a MÁV dolgozói sokhelyütt az eljegesedett váltókkal küszködtek; a mentőknél nagyüzem volt, országszerte mintegy félezer embert szállítottak be kéz- vagy lábtöréssel illetve bokaficammal az ambulanciákra, halálos közlekedési baleset kora…
jan. 6
21:20
A korábbinál veszélyesebb az idei influenzavírus (Infostart)
Az idei influenzavírus nemcsak a gyermekekre és az idősekre veszélyes, hanem minden korosztályra. Járvány egyelőre nem alakult ki - mondta az InfoRádióban az Országos Tisztiorvosi Hivatal járványügyi főosztályvezető-helyettese.

Keresés