2008. január 10. csütörtök

jan. 10
5:48
Ki mérgezi a védett madarakat? (Infostart)
Negyven fácán, egy parlagi sas és négy egerészölyv pusztult el Jászárokszálláson. A helyi vadásztársaság szerint méreg került az etetőbe. A kár meghaladja a kétmillió forintot.
jan. 10
6:32
Tudnivalók a nyugdíjváltozásokról (Infostart)
Az idén bevezetett rehabilitációs járadék a leginkább abban különbözik a rokkantsági nyugdíjtól, hogy csupán az igényelheti, aki megfelelő intézkedésekkel visszavezethető a munkaerőpiacra.
jan. 10
7:01
Bocsánatot kér-e a durva kijelentésért Veres János? (Infostart)
Leállt a kormány a banki verseny ösztönzésével - írja a Népszabadság. Nyáron még úgy tűnt, januártól új világ jön, könnyebb lesz a bankváltás, változnak a korlátozó szabályok és mégiscsak lesz a hiteleket olcsóbbá tevő pozitív adóslista.
jan. 10
9:19
Gyurcsány-blog: "Itten mindenki meghülyült már?" (Infostart)
Egy antiszemitizmusról panaszkodó doktornő levelét idézi internetes naplójában a miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc szerint a leírtak azt mutatják, hogy van még tennivaló az országban.
jan. 10
9:48
Nem jogerősen elítélték Princz Gábort (Infostart)
A Fővárosi Ítélőtábla nem jogerősen bűnösnek mondta ki hanyag kezelés vétsége miatt a Postabank volt elnök-vezérigazgatóját. Princz Gábornak 3,6 millió forintot kell büntetésként befizetnie.
jan. 10
10:27
Nem jogerősen ítélték el Princz Gábort (Infostart)
A Fővárosi Ítélőtábla nem jogerősen bűnösnek mondta ki hanyag kezelés vétsége miatt a Postabank volt elnök-vezérigazgatóját. Princz Gábornak 3,6 millió forintot kell büntetésként befizetnie.
jan. 10
10:50
Nem jár kompenzáció, ha a HÉV lassan halad és nincs fűtés (Infostart)
December közepe óta lassabban és csökkentett fűtéssel közlekedik a Ráckevei HÉV egy hosszú szakaszon a szigethalmi áramellátó berendezés meghibásodása miatt. A BKV ennek ellenére nem kompenzálja az utasokat.
jan. 10
11:24
Egy hét alatt megduplázódott az influenzások száma (Infostart)
Az év első hetében duplájára nőtt az előző héthez képest az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma - mondta Szolnoki István, az Országos Tisztiorvosi Hivatal járványügyi főosztályvezető-helyettese. Ha a tendencia folytatódik, akkor január végére országos járvány alakulhat ki.
jan. 10
11:57
Szanyi kormányzati "tizenhatodot" szeretne (Infostart)
Szanyi Tibor szocialista politikus megépíttetné a kormányzati negyed negyedét. A képviselő a gazdasági tárcát és az ahhoz tartozó háttérintézményeket elköltöztetné a Nyugati pályaudvar mögötti területre.
jan. 10
13:46
Exkluzív naplórészlet a móri mészárostól: "Az igazság kardját villogtatom" (Infostart)
Az InfoRádió birtokába jutott a móri mészárlással gyanúsított, tavaly öngyilkosságot elkövető N. László kézzel írt verse.
jan. 10
14:46
Az utak rémeire szállnak rá a rendőrök (Infostart)
A rendőrség a tehergépjárművek ellenőrzésével próbálja csökkenteni a halálos balesetek számát. Több mint ezer halálesetet ugyanis a teherautók okoznak az utakon.
jan. 10
14:48
Kulturális párbeszéd hegedűvel és vízilabdával (Infostart)
Megkezdődött a kultúrák közötti párbeszéd európai évének magyarországi programja; az eseménysorozatot Bogyay Katalin, az Oktatási és Kulturális Minisztérium szakállamtitkára nyitotta meg Budapesten.
jan. 10
15:30
Új főszerkesztő a 168ora.hu élén (168 Óra Online)
Az új főszerkesztő, Nagy Csaba feladata a portál tartalmi, szerkezeti és formai modernizálása. [Dátum: 2008. 01. 07. 03:50]
jan. 10
16:01
Demszky: Álom volt a kormányzati negyed terve (Infostart)
Demszky Gábor szerint újra kell álmodni a kormányzati negyedet. A főpolgármester elmondta, hogy a Nyugati pályaudvar környékének beépítéséről egy négyoldalú - a kormány, a főváros, a kerület és a magánbefektető részvételével zajló - tárgyalássorozatot követően lehet dönteni.
jan. 10
16:17
Elbocsátják a fűzfői papírgyár dolgozóit (Infostart)
Kilencvenhét dolgozót bocsátanak el a fűzfői Papírfeldolgozó Kft.-től; a cégnél 103-an dolgoztak, az elbocsátottak munkaviszonya január 15-ével szűnik meg - közölte a balatonalmádi munkaügyi kirendeltség vezetőhelyettese.
jan. 10
16:22
Kommandósok tették ártalmatlanná a pszichiátriai beteget (Infostart)
Kommandósok ártalmatlanítottak egy beteget a nagykállói pszichiátrián. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese szerint a férfi az intézetben rátámadt két ápolóra, ezért hívták ki a rendőrséget. A férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak gyanúja miatt eljárás indult.
jan. 10
17:16
Fővárosi ígéretek: Új híd és légkondi a Combinókra (Infostart)
A főpolgármester szerint 2008 a korszakos fejlesztések éve. Demszky Gábor kijelentette: sínen van a 4-es metró építése, és harminc nagyobb beruházás indul vagy folytatódik idén. Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes ugyanakkor arról beszélt, hogy mintegy 20 milliárd forintnyi beruházást ki kell húzni idén a tervezettek közül.
jan. 10
17:39
Jelentkezett a Toller László cselekvőképtelenségének megállapítását kezdeményező állampolgár (Metropol)
Jelentkezett a Toller László cselekvőképtelenségének megállapítását kérő állampolgár, aki lépését a bama.hu internetes oldalnak írt, szintén névtelen levelében indokolta meg csütörtökön.
jan. 10
18:31
Törvénymódosítással a korrupció ellen (Infostart)
A közbeszerzési törvény egyszerűsítését javasolja a Transparency International magyarországi tagozata, mert álláspontja szerint a jelenlegi rendszer visszaélésekre ad lehetőséget.
jan. 10
18:47
Sóval és liszttel ijesztgetik a szocialistákat (Infostart)
Egy időre hatósági zár alá került Szabolcs József szocialista politikus lakása, miután több képviselőtársához hasonlóan ő is fehér port tartalmazó küldeményt kapott. Az eddigi csomagokban só és liszt keverékét azonosították. A Központi Nyomozó Főügyészség vezetője az InfoRádiónak azt mondta: a nyomozást zaklatás miatt indították ismeretlen tettes ellen, amelynek büntetési tétele akár két év börtön…
jan. 10
18:58
Öngólt lő a Fidesz az új kezdeményezés felkarolásával? (Infostart)
A köztársasági elnök még ki sem írta a tandíjról, a vizitdíjról és a kórházi napidíjról szóló népszavazást, de az utcán már megjelentek az SZDSZ kampányhirdetései. Közben több civil szervezet, valamint a Liga Szakszervezetek támogatásával újabb népszavazást kezdeményeznek, ezúttal arról, hogy az üzleti érdekeltségű biztosítók részt vegyenek-e az egészségbiztosítási rendszerben.
jan. 10
19:26
Elítélték a korábbi Postabank-vezért - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
Érdemi választ vár egy cég a kormányzati negyeddel összefüggésben, Demszky Gábor szerint 2008 a fejlesztések éve lesz, nem jogerősen elítélték Princz Gábort, a Postabank volt elnök-vezérigazgatóját - a nap legfontosabb hírei.
jan. 10
20:04
Feladatokat szabtak a koalíciós pártok (Infostart)
Egyeztetést tartottak a koalíciós pártok képviselői. A távirati iroda információi szerint az MSZP és az SZDSZ vezetőinek megbeszélésén az egészségbiztosítási törvény módosítása mellett a koalíciós szerződés mellékletében megfogalmazott célok megvalósulásáról és az idei feladatokról volt szó.
jan. 10
20:41
Már keresik a Kultiplex új helyét (Infostart)
Február 28-ig ki kell üríteni a budapesti Kultiplexet, mert az alternatív szórakozóhelynek, mozinak és a Tilos Rádiónak otthont adó IX. kerületi épület helyén parkot alakítanak ki.
jan. 10
20:46
Magyarország segítene a független Palesztinának (Infostart)
Az Anapolisban megindult béketárgyalások folytatásának tekinti az amerikai elnök közel-keleti vizitjét a Budapesten tárgyaló palesztin külügyminiszter. A politikus szerint továbbra is tartható a tavaly megalkotott menetrend, így az év végére megalakulhat a független palesztin állam.
jan. 10
22:01
Tömeges szocialista kilépés a fővárosban (Infostart)
Óbuda-Békásmegyeren kilenc önkormányzati képviselő lépett ki az MSZP képviselőcsoportjából, majd megalakították a Magyarországi Szociáldemokrata Párt III. kerületi alapszervezetét. Ezt az alapszervezet elnöke közölte.

Keresés