2008. január 17. csütörtök

jan. 17
1:14
Zsiráf regényíró pályázat (Pályázatfigyelő)
A vezető ifjúsági újságja és portálja virtuális regényíró pályázatot indít
jan. 17
1:18
Vállalkozásfejlesztési Központ (VFK) működtetése (Pályázatfigyelő)
A kiíró által kiírt támogatási formák befogadására, előminősítésére, bonyolítására, kezelésére, nyomon követésére szakmai és infrastrukturális hátteret biztosít Románia, Szlovákia, Ukrajna, Szerbia, Horvátország, Szlovénia magyar lakta területein Vállalkozásfejlesztési Központok működtetésére.
jan. 17
1:22
Preyer Hugo emlékére - sci-fi novellaíró pályázat (Pályázatfigyelő)
Sci-fi novellaíró pályázat
jan. 17
1:26
Kis- és középvállalkozások éven túli hiteleihez kapcsolódó kamattámogatás(KAT) elnyerése (Pályázatfigyelő)
A kiíró mind a jelenleg még nem EU tagországok (Horvátország, Szerbia, Ukrajna), mind pedig az EU tagországok (Románia, Szlovákia, Szlovénia) magyar nemzetiségűek által lakott területeinek gazdasági fejlődése támogatására, kamattámogatást biztosít, a területeken működő kis- és középvállalkozások éven túli hitelfelvételéhez.
jan. 17
1:30
Felhívás az épített környezetünk óvása érdekében (Pályázatfigyelő)
Felhívás az épített környezetünk óvása érdekében
jan. 17
1:34
EU és nemzeti gazdaságfejlesztési támogatás (EUT) (Pályázatfigyelő)
A kiíró a magyar nemzetiségek által lakott területek gazdasági fejlődésének támogatására egyszeri, vissza nem térítendő támogatást nyújt.
jan. 17
4:06
Egyelőre intézetbe kerül a késelő fiú (Népszava)
Tegnap délben átadták a román hatóságoknak azt a gyereket, aki a múlt héten a Blaha Lujza téren megkéselt egy 15 éves fiút egy mp3 lejátszójáért. A kormány tegnapi ülésén is szóba került a gyerek ügye, s az érintett minisztériumok a jövőben gyorsabb megoldást kértek a megfelelő szervezetektől.
jan. 17
4:55
Második nekifutásra lesz ombudsmanválasztás? (Népszava)
Az államfő Fülöp Sándor ügyvédet jelölte adatvédelmi ombudsmannak, Zombor Ferenc ügyvédet pedig a jövő nemzedékek országgyűlési biztosának. Sólyom Lászlónak azután kellett új személyeket megneveznie a két posztra, hogy a parlament decemberben az elsőként javasolt aspiránsokat elutasította. Zombor és Fülöp - akik jobbára ismeretlenek a nyilvánosság előtt - megtiszteltetésnek tartja a jelölést. A…
jan. 17
5:06
Freedom House: stabil a demokrácia (Népszava)
Magyarország 2007-ben is a világ stabil demokráciái közé tartozott, bár nem volt mentes a politikai megrázkódtatásoktól - derült ki abból a jelentésből, amelyben az amerikai Freedom House a szabadság és a demokrácia világbeli helyzetéről adott számot. A független szervezet Magyarország demokrácia-teljesítményét továbbra is a legmagasabb pontszámmal értékelte mind a politikai, mind a polgári jogok…
jan. 17
5:17
Több mint 800 millió forint népegészségügyi programokra (Népszava)
Összesen 810 millió forintot költ az Egészségügyi Minisztérium az idén népegészségügyi programokra, s az egyik fő cél, hogy növeljék a szűrővizsgálatra jelentkező nők arányát - közölte a szaktárca vezetője. Horváth Ágnes a munkába bevonná a háziorvosokat is. A kormány már többször próbálta népszerűsíteni a prevenciót - eddig mérsékelt sikerrel.
jan. 17
6:10
Olvasónk írja: Mai gladiátorok (boon)
Nyíregyháza - Modern korunk „gladiátorai” nem arról híresülnek el, mint bátor elődeik. Akik, ha nem is büszkén és bátran mentek a halálba, de halált megvető bátorsággal küzdöttek szemtől szemben sorsüldözött társaikkal.
jan. 17
6:18
Olvasónk írja: Mai gladiátorok (szon)
Nyíregyháza - Modern korunk „gladiátorai” nem arról híresülnek el, mint bátor elődeik. Akik, ha nem is büszkén és bátran mentek a halálba, de halált megvető bátorsággal küzdöttek szemtől szemben sorsüldözött társaikkal.
jan. 17
6:20
Egyforintos, kettes... (szon)
Ma már nincs értéke az egyforintosnak, de még a kettesnek sem. Nem éppen dícsérő ez a két pénzérmére, dehát ilyen idők járnak. Sipos Béla jegyzete
jan. 17
6:21
Egyforintos, kettes... (boon)
Ma már nincs értéke az egyforintosnak, de még a kettesnek sem. Nem éppen dícsérő ez a két pénzérmére, dehát ilyen idők járnak. Sipos Béla jegyzete
jan. 17
6:34
Postánkból: Ki törődik vele? (szon)
Nyíregyháza - Nemrégiben megjelent olvasói észrevétel a nyíregyházi, Hősök téri átjáró állapotáról. Ezzel kapcsolatban néhány lakó és az udvarban működő üzlettulajdonosa elmondta véleményét.
jan. 17
6:37
Minisztériumi norma négyzetméterben (boon)
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. februárban felméri a minisztériumok területhasznosítási szokásait.
jan. 17
6:39
A magyar fiatalok gazdaságra vágynak (boon)
Gazdaságra vágynak leginkább a magyar fiatalok - derül ki egy friss felmérésből. A 13 és 19 év közöttieket leginkább a bűnözés és a törvénytelenség rémiszti meg, éppen ezért fontosnak tartják a büntetés és igazságszolgáltatás intézményét. A magyar fiatalok egyébként a legkevésbé aktívak a régióban, főként egyedül szórakoznak.
jan. 17
6:40
Lendvai Ildikó: "Azt mondják, hideg kampányra készülünk" (Infostart)
Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakcióvezetője köszöni a támogatást, de magánvéleménye szerint most semmi szükség a miniszterelnök melletti szimpátiatüntetésre.
jan. 17
6:40
Ön mennyit adna egy fülesért? (szon)
Könnyen megvezethetnek bennünket, ha tájékozatlanok vagyunk. Nekem egy „Mátyás királlyal” több maradt a pénztárcámban hét végén, mert tisztában voltam a jogaimmal... Palicz István jegyzete
jan. 17
6:41
Ön mennyit adna egy fülesért? (boon)
Könnyen megvezethetnek bennünket, ha tájékozatlanok vagyunk. Nekem egy „Mátyás királlyal” több maradt a pénztárcámban hét végén, mert tisztában voltam a jogaimmal... Palicz István jegyzete
jan. 17
6:59
Az orient expresszel konkurálnának (boon)
A legendás Orient Expressz alternatíváját indítaná el a MÁV Nosztalgia Kft. Hamarosan be is mutatják a cég számára készített új luxuskocsik próbafülkéjét - írja a Világgazdaság.
jan. 17
6:59
A taxisok is részt vehetnének a betegszállításban a kereskedelmi és iparkamara szerint (ma.hu)
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) lehetségesnek tartja a taxis szolgáltatók részvételét a betegszállításban és ezért soron kívüli tárgyalásokat kezdeményeznek - tájékoztatta az MTI-t a kamara elnöke szerdán.
jan. 17
7:10
Hazánk demokrácia-teljesítményét a legmagasabb pontszámmal értékelték (ma.hu)
Magyarország 2007-ben is a világ stabil demokráciái közé tartozott, bár nem volt mentes a politikai megrázkódtatásoktól - derült ki abból a közzétett jelentésből, amelyben az amerikai Freedom House a szabadság és a demokrácia világbeli helyzetéről adott számot.
jan. 17
7:27
Az egyházak inkább a pénzt kérik az ingatlanok helyett (ma.hu)
Az egyházak egyre inkább a pénzt választják az ingatlanok helyett kártérítésként az önkormányzatokkal folytatott tárgyalások során az utóbbi időszakban - mondta el az MTI-nek Fedor Tibor, az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) Egyházi Kapcsolatok Titkárságának helyettes vezetője.
jan. 17
7:43
Pozsonyt körbezárta a rendőrség (ma.hu)
Körbezárta Pozsonyt szerdán este a rendőrség, hírek szerint egy korábbi rablás tettesét keresve. Az utóbbi évek legnagyobb hajtóvadászatának minősülő akció keretében a városból kivezető utak mindegyikét, valamint a pozsonyi hídfőket lezárták, hogy megpróbálják elfogni egy súlyos bűncselekmény elkövetőjét.
jan. 17
7:56
Önök mondták az APEH-dolgozók letartóztatásáról (szon)
Nyíregyháza - Rengeteg hozzászólás érkezett portálunkra az APEH-os dolgozók letartóztatásával kapcsolatban, ebből szemezgettünk. Mondja el Ön is véleményét!
jan. 17
7:59
Kromofággal öntötték le egy fideszes és egy MSZP-s képviselő kocsiját (ma.hu)
Nagy értékű károkozás vétségében tett rendőrségi feljelentést Fót alpolgármestere szerdán, miután az önkormányzati ülés végén az épület előtt parkoló kocsiját kromofággal leöntve találta, s hasonló kár érte fideszes képviselőtársát is - közölte Fábry Béla az MTI-vel.
jan. 17
7:59
Önök mondták az APEH-dolgozók letartóztatásáról (boon)
Nyíregyháza - Rengeteg hozzászólás érkezett portálunkra az APEH-os dolgozók letartóztatásával kapcsolatban, ebből szemezgettünk. Mondja el Ön is véleményét!
jan. 17
8:01
A főváros is mérni fogja az autók sebességét (boon)
Budapest - Néhány hónapon belül már nemcsak a rendőrség, hanem a fővárosi önkormányzat is mérni fogja traffipaxszal az autók sebességét Budapesten - tudta meg az RTL Klub Híradója.
jan. 17
8:04
Európai romaügyi cselekvési terv (orientpress)
Nemzeti romapolitika nem létezhet európai romapolitika nélkül – nyilatkozta Lévai Katalin EP képviselő. Az Európai Parlament és a szocialista frakció cselekvési tervet indított el, hogy felhívják az európai közvélemény figyelmét a romák áldatlan helyzetére és annak orvoslására.
jan. 17
8:18
Vadai Ágnes: nincs szó semmilyen új Gripen-bizottságról (Népszava)
Nincsen szó semmilyen új Gripen-bizottságról, Gripen-vizsgálatról - jelentette ki a Honvédelmi Minisztérium politikai államtitkára a Magyar Televízió Nap-kelte című reggeli műsorában csütörtökön. Vadai Ágnes közölte: a kormány nemzetbiztonsági kabinete mindössze azt kérte, hogy a tavaly novemberben elkészült bizottsági jelentés jogi megállapításaival kapcsolatosan egy munkacsoport a 2001 és…
jan. 17
8:21
Kedvezőbb áron kaphat áramot 15 ezer közintézmény (boon)
Napokon belül megkapják az áramszolgáltatók azt a listát a Magyar Államkincstártól, amelyből kiderül, melyik az a 15 ezer közintézmény, amely kedvezőbb áron kaphat villamos áramot - értesült a Napi Gazdaság.
jan. 17
8:26
Harmincegy pár vár a béranyaságot rendező törvényre (ma.hu)
Magyarországon jelenleg harmincegy pár vár arra, hogy megszülessen a béranyaságot rendező törvény - idézi az MTI a Bors csütörtöki számában megjelent Czeizel Endre genetikus nyilatkozatát, hozzátéve: amíg nem születik meg a törvény, "nem tudnak mit tenni".
jan. 17
8:30
Vadai: nincs szó új Gripen-bizottságról (HVG)
Nincsen szó semmilyen új Gripen-bizottságról, Gripen-vizsgálatról - jelentette ki a Honvédelmi Minisztérium politikai államtitkára a Magyar Televízió Nap-kelte című reggeli műsorában csütörtökön.
jan. 17
8:36
MÁV: megvannak a felelősök (orientpress)
A MÁV Zrt. és a MÁV-START Zrt. vezérigazgatói január 16-án meghallgatták a vizsgálóbizottságok jelentését a január 2-i menetrendváltozás ügyében. Ennek alapján a MÁV Zrt. megszüntette a vezető ügyeletes munkaviszonyát, további hat fő felelősségre vonása pedig folyamatban van. MÁV Zrt. vezérigazgatója ezzel egyidejűleg elrendelte a rendkívüli helyzetekben történő menetrend-módosítási szabályok…
jan. 17
8:37
Nightwish: új korszak kezdődött (boon)
A Nightwish új, Dark Passion Play című lemeze már Tarja nélkül Anette Olzonnal készült. Az új anyagról és arról a bizonyos "Nighwish-hangról" Tuomassal beszélgettünk.
jan. 17
8:50
Éjfél után akadt munka a megyében (szon)
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye – Az elmúlt éjszaka 1 óra körül Győrteleknél egy árokba csúszott autóhoz vonultak a katasztrófavédelmi szakemberek...
jan. 17
9:04
A nagy kiárusítás árnyékában – Lapszemle (videóval) (orientpress)
Sikerült versenyhelyzetet teremteni az egészségügyben a Fülöp-szigeteken, de emiatt tíz év alatt százezer betegápoló és ötezer orvos hagyta el hazáját, és ezer kórházat zártak be – tudhatjuk meg Florian Opitz „A nagy kiárusítás” című dokumentumfilmjéből.
jan. 17
9:06
Békesi: a családok 96 százalékának nem lenne jó a családi adózás (Népszava)
Csak a nagy jövedelmű családoknak lenne kedvező a családi jövedelemadó, a magyar családok nagy részének nem - erről Békesi László egykori pénzügyminiszter beszélt a Nap-keltében a Fidesz által szorgalmazott adófajtáról.
jan. 17
9:11
Az ügyészség falaz a bántalmazó rendőröknek? (Népszava)
Az Index birtokába került hangfelvétel és több szemtanú szerint egy ügyész, a Fővárosi Főügyészség jelenlegi szóvivője volt az, aki tavaly szeptemberben egy tárgyalás után azt állította: tudja, hogy kik voltak a rendőr tettesek, de nem ők ülnek a vádlottak padján - ezt maga az internetes portál közli csütörtökön megjelent cikkében. A cikk emlékeztet arra, hogy tavaly szeptember 28-án beszámoltak a…
jan. 17
9:17
Mádl is csatlakozott a tb-népszavazáshoz (Népszava)
Az egészségbiztosítás tervezett átalakítása nem szolgálja a magyar állampolgárok érdekeit, az ebben a formában nem támogatható – értett egyet találkozójukon Mádl Ferenc volt köztársasági elnök és Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke. Mádl Ferenc a megbeszélés után aláírta a Liga „Tb-mentő” népszavazást kezdeményező aláírásgyűjtő ívét.
jan. 17
9:22
Turulsors: új emlékművel váltanák ki (Népszava)
Hamarosan lezárul a főváros XII. kerülete által kiírt szoborpályázat: a 24-ből egy pályamű maradt versenyben, amely a II. világháború kerületi civil áldozatainak állít majd emléket. Mint azt Lovas Pál alpolgármestertől megtudtuk, a 24 tervet hétfőn egyenként értékelte a Budapest Galéria szakmai zsűrije, majd ötöt választott ki, melyeket a leginkább érdemesnek tartott a megvalósításra. A listát…
jan. 17
9:24
Suttogó propagandával haragítanák az embereket Gyurcsányra (Népszava)
Gyurcsány Ferencet, illetve a koalíciót támadó népszavazási kampányra készül a Fidesz. Információnk szerint a referendumot megelőző néhány hétben Orbán Viktor a miniszterelnök, illetve a kormány „bűneivel” akarja szembesíteni szimpatizánsait és megnyerni az általa vizionált új többséget. Az ellenzéki párt elnöksége tegnap Siófokon állítólag csupán részben szembesülhetett azzal, milyen kampányra…
jan. 17
9:31
Az APEH szerint csökkeni fog az üzemanyagok ára (boon)
Az APEH közzétette a januárban és februárban hivatalosan alkalmazandó üzemanyagárakat, amelyeket figyelembe kell venni a költségelszámolások során.
jan. 17
9:35
Suttogó propagandával Gyurcsány ellen (Napi)
jan. 17
9:36
Kórházba kellett vinni az iraki határsértőt (boon)
Két afgán, két iraki, két algériai és hat pakisztáni állampolgárt állítottak elő a rendőrök az elmúlt két nap alatt tiltott határátlépés miatt.
jan. 17
9:44
Toller László országgyűlési képviselőként kapja juttatását (HVG)
Toller László feleségének tudomása szerint a másfél évvel ezelőtti autóbalesete óta kómában fekvő férje táppénzen van. Toller Tünde erről a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában beszélt csütörtökön.
jan. 17
9:44
Kórházba kellett vinni az iraki határsértőt (szon)
Két afgán, két iraki, két algériai és hat pakisztáni állampolgárt állítottak elő a rendőrök az elmúlt két nap alatt tiltott határátlépés miatt.
jan. 17
9:49
Kínai modellt másolnának a Fradival (168 Óra Online)
A Fradi nem kelt el, Kevin McCabe visszament Angliába. Annyi kiderült: a Kínában bevált modellt alkalmazta volna Budapesten. [Dátum: 2008. 01. 17. 08:54]
jan. 17
9:50
Toller László táppénzen van a felesége tudomása szerint (Népszava)
Toller László feleségének tudomása szerint a másfél évvel ezelőtti autóbalesete óta kómában fekvő férje táppénzen van. Toller Tünde erről a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában beszélt csütörtökön."Úgy tudom, hogy táppénzen van, de nem Pécsett, mint volt polgármester. (...) Országgyűlési képviselőként kapja havonta a juttatását" - mondta Toller Tünde a riporter azon kérdésére, hogy a…

Keresés