2008. január 17. csütörtök

jan. 17
6:40
Lendvai Ildikó: "Azt mondják, hideg kampányra készülünk" (Infostart)
Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakcióvezetője köszöni a támogatást, de magánvéleménye szerint most semmi szükség a miniszterelnök melletti szimpátiatüntetésre.
jan. 17
9:35
Suttogó propagandával Gyurcsány ellen (Napi)
jan. 17
9:49
Kínai modellt másolnának a Fradival (168 Óra Online)
A Fradi nem kelt el, Kevin McCabe visszament Angliába. Annyi kiderült: a Kínában bevált modellt alkalmazta volna Budapesten. [Dátum: 2008. 01. 17. 08:54]
jan. 17
10:11
Búcsú Vértes Csabától (168 Óra Online)
Huszonéves korunkban évfolyamtársak voltunk az Újságíró Iskolán. Pályakezdőként üzemi lapnál jutott csak hely mindkettőnknek. [Dátum: 2008. 01. 17. 07:52]
jan. 17
10:13
Baja: Puccs? Nem hiszek benne (168 Óra Online)
A reformkörök örököseként alakult s a frakcióban ötvenfősre duzzadt szocialista platform újjászervezőjét kérdeztük. [Dátum: 2008. 01. 17. 07:52]
jan. 17
10:20
Toller László táppénzen van (Infostart)
Toller László szocialista képviselő pécsi polgármesteri fizetése után kap táppénzt, de az összeget, mint kifizető, az Országgyűlés Hivatala utalja - írta az Új Dunántúli Napló.
jan. 17
10:53
Visszavonta pályázatát a frissen megválasztott budaörsi jegyző (Infostart)
Visszavonta pályázatát Budaörs január 11-én megválasztott jegyzője. Erre az adott lehetőséget, hogy a polgármester - önkormányzati érdekekre hivatkozva - felfüggesztette a döntés végrehajtását. A frissen megválasztott jegyző egyúttal felmentését is kérte a pénzügyi irodavezetői posztjáról, mondván, távozni kíván a budaörsi önkormányzattól - közölte a Localinfo.
jan. 17
11:42
Megnyílhat a Demszky pub (Infostart)
Saját sörözőt szeretne a budapesti Városháza. Beleznay Éva megbízott főépítész az InfoRádiónak elmondta: régi álmuk teljesülhet a Főpolgármesteri Hivatal átépítésével, így a német városokhoz hasonlóan Budapesten is működhet majd söröző a Városháza pincéjében. A nagyszabású átépítés részletes tervei 2009-re készülhetnek el.
jan. 17
12:47
A nagycsaládosok lassításra kérik a kormányt (Infostart)
A Nagycsaládosok Országos Egyesülete azt szeretné, ha a kormány a több-biztosítós rendszerről szóló törvény elfogadása előtt megvárná az ugyanebben a témában tervezett népszavazás eredményét.
jan. 17
12:49
Aba Botond csúcsról csúcsra (Infostart)
A BKV korábbi vezérigazgatója elvállalta a MÁV-Start Zrt. felügyelőbizottságának elnöki feladatát. Az előző testületet az elővárosi vonatok év eleji leállítása miatt menesztették, Aba Botond BKV-vezetői megbízását pedig tavaly január elején vonta vissza a fővárosi közgyűlés.
jan. 17
12:52
Az óriás pénteken Budapesten landol (Infostart)
A világ legnagyobb repülőgépe érkezik holnap Ferihegyre, mondta Szollár Domokos, a Budapest Airport szóvivője. A Mrija, azaz Álom nevet viselő orosz teherszállító gépből egyetlen darab létezik a világon.
jan. 17
13:24
Egymásnak esett a bíróság, a rendőrség és az ügyészség (Infostart)
A Fővárosi Főügyészség szóvivője szerint tudható hogy kik voltak azok a rendőrök, akik ártatlan embereket bántalmaztak 2006 őszén, de nem őket fogták perbe - ez derül ki az index.hu birtokába került hangfelvételből. Bárándy György, az egyik rendőr védője szerint elkerülhetetlen, hogy a hatóságok tisztázzák az ügyet. Korábban a rendőri túlkapások tárgyalását vezető bíró azt mondta: a rendőrök…
jan. 17
13:29
"Lovas futár" szintjén szolgáltatnak adatot a háziorvosok (Infostart)
Magyarországon nagyjából minden negyedik háziorvosi rendelőben nincs internet. Ők emiatt nem jutnak hozzá naprakészen a munkájukhoz szükséges információkhoz, de arra is képtelenek, hogy ellenőrizzék: érvényes-e a betegük TAJ-kártyája.
jan. 17
13:40
Menekülés közben a lichthófba zuhant egy férfi Budapesten - kép (Infostart)
Több emeletet zuhant egy, a pénzügyőrök által körözött férfi, amikor egy harmadik emeleti lakásból a lichthófon keresztül próbált menekülni a rendőrök elől.
jan. 17
14:03
Vadkerítés miatt vitáznak a krisnások és a somogyvámosiak (Infostart)
Szögesdrótkerítést húztak több mint száz hektáros földjük köré a Krisna-tudatú hívők Somogyvámoson. A turistalátványosságként is szolgáló völgy lakói a vadkároktól akarják megvédeni a fáikat, de nem ez okozott konfliktust a falubeliekkel, hanem az, hogy a földmérők munkája nyomán kiderült: néhány terület a krisnásoké, nem pedig a falusiaké. Az utóbbiak most már a vallási közösség szent…
jan. 17
14:19
Demszky szerint muszáj emelni a BKV-vezér fizetését (Infostart)
Több mint kétszeresére nő a BKV vezérigazgatójának bére, de a fővárosi közműcégek vezetői mind jelentős béremelésre számíthatnak a fővárosi önkormányzat szakbizottságának döntése nyomán. Demszky Gábor szerint a főváros cégigazgatóinak legalább annyit kell keresniük, mint egy nemzetközi bank osztályvezetőjének.
jan. 17
14:30
Virágzik a használtautók piaca (Infostart)
Míg a magyarországi újautó piacon 2008-ban drámai zsugorodásra számítanak a szakértők, a használtautó kereskedők élénkülésben reménykednek - mondta el az InfoRádiónak a Magyar Gépjárműkereskedők Országos Egyesületének elnöke. Fojt Attila úgy véli: a lakosság elszegényedése tereli a vevőket a használtautó-piacra.
jan. 17
14:46
Aggódhat, aki a jövő héten sem kap csekket (Infostart)
Sokan vannak, akik tavaly év végén a kedvezőbb gépjármű-felelősségbiztosítás reményében biztosítót váltottak. Most azonban ugyancsak sokan arra panaszkodnak, hogy miközben az előző szerződésüket már felmondták, a választott biztosítójuktól még nem kaptak sem új szerződést, sem csekket a díj befizetéséhez.
jan. 17
15:19
Trafipaxozhatnak májustól a közterület-felügyelők (Infostart)
Májustól a fővárosi közterület-felügyelők is trafipaxozhatnak Budapest utcáin. Barna Sándor, a közterület-felügyelet vezetője elmondta, hogy a BKV jegyellenőrzési rendszerében is leválthatják a biztonsági őröket, a felügyelők ugyanis előállítási jogkörrel is rendelkeznek.
jan. 17
15:56
Népszerű videók mögé rejtőznek az internetes bűnözők (Infostart)
Az emberi hiszékenység árát szedik azok a számítógépes bűnözők, akik például a Benazir Bhutto elleni merényletről készült film letöltése mögé rejtőztek vírusaikkal és kémprogramjaikkal. Az informatikai biztonsági szakértő szerint a vírusírók ma már világszerte több millió számítógépre terjesztették ki a felügyeletüket. Az úgynevezett zombi-hálózatokat bérbe adják illegális tevékenységekhez -…
jan. 17
16:23
Ismét megméretteti magát Keller László (Infostart)
Időközi önkormányzati választást tartanak január 20-án a Pest megyei Törökbálinton. A polgármesteri posztért 2 jelölt verseng. A képviselőtestület korábban a hatékonyság hiányára oszlatta fel önmagát.
jan. 17
16:28
"Az ügyészek készítik fel a rendőröket a hamis tanúzásra" (Infostart)
Igazuk van a bíráknak, amikor hamis tanúzással vádolják a rendőröket - mondta az InfoRádiónak Posta Imre, a Köztársasági Őrezred elbocsátott pszichológusa. Saját tapasztalataira hivatkozva azt állította: kész forgatókönyvek alapján készítik fel a rendőröket arra, mit valljanak, mivel ha elítélnék őket, a feletteseikre vonatkozó felelősségi kérdések is felmerülnének.
jan. 17
16:55
A világ élvonalába tartoznak a magyar tudósok (Infostart)
A Heti Válasz összeállításából kiderül, hogy ki a 100 legtöbbet idézett itthon dolgozó magyar tudós. A hetilap szerint a magyar tudósok a világ élvonalába tartoznak, a legidézettebb kutatók száma vetekedik az orosz tudósokéval.
jan. 17
17:07
Keményen büntetnek az osztrák határon (Infostart)
Már hetven eurós, vagyis majdnem 18 ezer forintos bírságra is volt példa az osztrák-magyar schengeni határon, amely mentén több ausztriai faluban is behajtani tilos táblát tettek ki - mondta el Fertőrákos polgármestere az InfoRádiónak.
jan. 17
18:06
A Fidesz megerősítő népszavazást kezdeményez az egészségbiztosítási törvényről (Infostart)
Az egészségbiztosítási törvény megerősítésére irányuló népszavazást kezdeményez a Fidesz. A párt parlamenti frakcióvezetője az InfoRádiónak elmondta, megerősítő népszavazás esetén nem kell aláírást gyűjteni, így a korábbi három kérdéssel együtt, már tavasszal referendumot lehetne tartani róla.
jan. 17
18:22
Közös koalíciós módosító javaslatok az egészségbiztosítási törvényhez (Infostart)
Az SZDSZ és az MSZP közösen nyújtja be módosító javaslatait az egészségbiztosítási törvényhez, a munkát az Egészségügyi Minisztérium koordinálja. Horváth Ágnes szerint mindössze néhány pontosításról lesz szó.
jan. 17
18:38
Önmérsékletre kéri a kormányt az SZDSZ (Infostart)
Bár törvény nem tiltja, az SZDSZ kezdeményezi, hogy a kormány közpénzből ne kampányoljon a népszavazást megelőző időszakban. A párt ügyvivője elmondta: amíg a köztársasági elnök nem írja ki a népszavazást, addig a kormánynak kötelessége tájékoztatni az embereket az intézkedésekről.
jan. 17
19:11
Parragh: A taxisok segíthetnének a betegszállításban (Infostart)
A taxisok számára is lehetővé tenné a betegszállítást a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Parragh László az InfoRádiónak elmondta: a taxis cégek megfelelő infrastruktúrával és kapacitással rendelkeznek ehhez a szakkíséretet nem igénylő feladathoz. Hozzátette: a taxisok már ma is sok beteget és orvost szállítanak egyéni megállapodások alapján.
jan. 17
19:17
Fegyelmi vizsgálat indul a "rendőráruló" ügyész ügyében - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
Fegyelmi vizsgálat indult a Fővárosi Főügyészség szóvivőjének ügyében, aki még megbízatása előtt egy rendőri bántalmazás miatt indított eljárásról úgy nyilatkozott: tudja, hogy kik voltak a tettesek, de nem ők ülnek a vádlottak padján. Ihász Sándor fővárosi főügyész az index internetes portál cikke után azt közölte: a vizsgálat mellett Varga Gergelytől igazoló jelentést kért.
jan. 17
20:35
MÁV-Start Zrt.: irreális a VDSZSZ követelése (Metropol)
A MÁV-START Zrt. irreálisnak tartja a VDSZSZ Szolidaritás által - egyedül - követelt, összességében mintegy 20 százalékos bérnövekedést, és arra hívja fel a figyelmet, hogy megegyezés hiányában nem tudja tervezni a béren kívüli juttatások keretét.
jan. 17
20:37
Elhalasztották a Gyurcsány Ferenc melletti szimpátiatüntetést (Metropol)
A szervezők lemondták és egy későbbi időpontban rendeznék meg a Gyurcsány Ferenc melletti, szombatra tervezett szimpátiatüntetést.
jan. 17
20:57
Nyilvános az új körözési Top 100 (Infostart)
Nyilvánosságra hozta új körözési Top 100-as listáját csütörtök este a rendőrség; az új névsort nem betűsorrendben állították össze, kevesebb benne a nő és a korábbi lista legidősebb és legfiatalabb körözöttje sem szerepel benne.
jan. 17
21:38
Mentőautó karambolozott a XI. kerületben - képekkel (Infostart)
Egy mentőautó és egy személygépkocsi ütközött össze csütörtök este Budapest XI. kerületében - tudta meg az InfoRádió.

Keresés