2008. január 4. péntek

jan. 4
6:32
Hogyan fékezhető meg a gyermekkori elhízás? (Infostart)
Nagy-Britanniában a gyermekkori elhízás megfékezése érdekében január 1-jétől tilos egyes élelmiszereket reklámozni a 16 alattiaknak szóló televíziós műsorokban. A szabály azonban az egészséges ételek hirdetését is megakadályozza.
jan. 4
7:10
Palócz: "Egy sötét alagútba rohanunk" (Infostart)
A kormány jól számolt, amikor azokat a bevételeket jelölte meg, amelyek a költségvetésben szerepelnek, igaz, nem is maradt lehetősége arra, hogy ismét szavahihetetlenné váljon - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Kopint-Tárki Zrt. vezérigazgatója. Palócz Éva úgy véli: az egészségügy közgazdasági értelemben nincs válságban, ugyanakkor a magyar orvosok fizetése fenntarthatatlanul és…
jan. 4
7:42
Sokkoló drágulások várhatóak idén (Infostart)
Csúcson az energia- és élelmiszerárak a világpiacokon, amit már a hazai vállalkozások is megéreznek. Ezért a sütő- és a tejipari vállalkozások várhatóan 12-15 százalékos áremelést hajtanak végre az év első hónapjaiban.
jan. 4
8:14
Nyílt közbeszerzésen lehet pályázni a honvédségi közvélemény-kutatásra (Infostart)
Nyílt közbeszerzési eljárást hirdetett meg a honvédelmi biztonságpolitikáról, és a Magyar Honvédség feladatellátásáról szóló közvélemény-kutatás elvégzésére a Zrínyi Kommunikációs Szolgáltató Kht.
jan. 4
8:14
Oszolj! - Kis magyar gárdatörténet (168 Óra Online)
Tavaly március 15-én megígérték, június 18-án bejegyezték, augusztusban felavatták, e hónapban pedig  bíróság elé kerülhet. [Dátum: 2008. 01. 04. 00:39]
jan. 4
8:20
Módosultak a lakáscélú állami támogatások szabályai (Metropol)
A Magyar Államkincstár látja el január elsejétől azokat a jogokat, feladatokat, amelyek a magyar állam javára szóló jelzálogjog érvényesítésére, töröltetésére, illetve a jelzálogjoggal kapcsolatos jognyilatkozatok megtételére vonatkoznak - tájékoztatta a Kincstár az MTI-t.
jan. 4
8:22
Eltüntették a gyilkos ebeket (Metropol)
Minden jel szerint nem azok a harci kutyák ölték meg tavaly nyáron Takács Dominikot, amelyeket a rendőrök a család monori erdei házának udvarán találtak két és fél hónappal a kisfiú halála után.
jan. 4
8:56
Óriási dugó Budapesten - bőrgyár dőlt a Váci útra (képekkel) (Napi)
jan. 4
9:53
Tűzoltók drámai napja: súlyos égési sérülés és karambol - képgaléria (Infostart)
Súlyosan megsérült pénteken egy lapszabászati üzemben keletkezett tűz oltása közben egy tűzoltó, amikor az arcára csöpögött a tetőről a kályhacsövet összeforrasztó anyag. A helyszínre vonulás közben ráadásul egy tűzoltóautó a Nagy Lajos király útja és a Csömöri út sarkán egy személyautóval karambolozott.
jan. 4
10:23
Bankkártyák adatait szerezte meg a bűnszervezet (Napi)
jan. 4
10:43
Estig marad a káosz a Váci úton - képek a ledőlt bőrgyárról (Infostart)
Óriási a dugó a Váci út újpesti szakaszán, ahol a Zsilip utcánál rádőlt a bontás alatt álló bőrgyár fala az úttestre. Az utat mindkét irányba teljes szélességében lezárták, a forgalmat rendőrök terelik el. A lezárást leghamarabb péntek este 8 órakor oldhatják fel, de elképzelhető, hogy több napig is fennmarad.
jan. 4
11:21
Megalakult a sztrájkbizottság a paksi atomerőműben (Infostart)
Sztrájkbizottság alakult a paksi atomerőműben, miután a vállalat több alkalmazottja is értesítést kapott arról, hogy januártól munkakörük nem minősül sugárveszélyesnek. Az atomerőmű vezetősége kész a tárgyalásra.
jan. 4
11:38
Az Egészségbiztosítási Alap 28 milliárdos pozitívummal zárta 2007-et (Infostart)
Pozitív mérleggel zárt az Egészségbiztosítási Alap 2007-ben, a kiadások és a bevételek különbsége 28,2 milliárd forint volt - mondta el Pálfalvi András, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgató-helyettese. A bevételek összege 1.676 milliárd, a kiadásoké pedig 1.648 milliárd forint volt.
jan. 4
12:05
Idén döntenek a szociális ellátások átalakításáról (Infostart)
A polgári és büntető törvénykönyv általános részének megújítása, valamint a szociális ellátások, szolgáltatások átalakítása is szerepel a kormány tavaszi jogalkotási programjában - mondta el a kormányszóvivő az InfoRádiónak.
jan. 4
12:48
Jövő héten már gyűjtik a leharcolt karácsonyfákat (Infostart)
A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. azt kéri, hogy a kiselejtezett karácsonyfákat mindenki a kijelölt gyűjtőhelyeken rakja le, vagy, ha az túl messze van, tegye a szeméttartály mellé - mondta el az InfoRádióban a cég helyettes szóvivője.
jan. 4
13:27
Több ezer ember kerülhet vissza a munkaerőpiacra (Infostart)
Szemléletváltásra van szükség a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatása terén - vallja Juhászné Lévai Katalin. Az Országgyűlés Esélyegyenlőségi és fogyatékosügyi albizottságának alelnöke szerint a jövőben a megmaradt munkaképességet kell vizsgálni, és ha ez megfelelő fokú, átképzéssel az illető akár a régi munkahelyére is visszakerülhet. A munkáltatókat különböző támogatással arra…
jan. 4
13:37
Fidesz: Gyurcsány piros pontokat ad a hibákért (Infostart)
Az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottságának fideszes elnöke szerint a kormány tönkreteszi a magyar agráriumot, miközben a kormányfő a kabinet tagjainak értékelésekor várhatóan a földművelésügyi tárca vezetőjének munkáját ismeri el legjobban, Gráf József kaphatja a legtöbb piros pontot.
jan. 4
13:43
Létezik legális kiskapu az egészségbiztosításban (Infostart)
Idén már munka- és társasági szerződéssel, munkáltatói igazolással is lehet ideiglenesen rendezni az illetékes megyei egészségbiztosítási pénztáraknál a biztosítotti jogviszonyt - közölte az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főosztályvezetője.
jan. 4
14:59
Kegyelmi állapotban a BKV: nem büntet a lejárt bérlet után (Infostart)
Nem bünteti meg, csak figyelmezteti a BKV január 6-án és 7-én a lejárt bérlettel rendelkező utasokat - közölte a közlekedési vállalat sajtóosztálya.
jan. 4
15:05
Fidesz: Kákosy mondjon le! (Infostart)
Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszter lemondását követeli a Fidesz, mivel a párt szerint őt terheli a politikai felelősség amiatt, hogy szerdán több vonalon nem indultak el az elővárosi vonatok.
jan. 4
16:10
Visszaélésekre adhat lehetőséget a vöröskereszt jóhiszeműsége? (Infostart)
A Magyar Vöröskereszttől perselyeket lehet kérni adománygyűjtésre. Mivel a kölcsönzésnek nincs szigorú szabályozása, elképzelhető, hogy egyesek ezzel megpróbálnak visszaélni.
jan. 4
16:41
Egész hétvégére lezárják a Váci utat (Infostart)
Egész hétvégén le lesz zárva Budapesten a Váci út, miután egy jogellenes bontás következtében egy épület pénteken bedőlt az útra. Újpesten a Zsilip utcánál pénteken hatalmas volt a dugó, a Váci utat mindkét irányba lezárták.
jan. 4
17:07
Brutális közlekedési körülményekre számíthatunk a hétvégén (Infostart)
Hétvégére ónos eső, a jövő hétre enyhülés várható - mondta az InfoRádió által megkérdezett meteorológus.
jan. 4
17:09
A betegszállítók változtatást sürgetnek (Infostart)
Még csak négy napja választották szét a mentés és a betegszállítás feladatait, a betegszállító szervezetek pénteken már egyeztetést tartottak arról, hogyan lehetne működőképesebbé tenni a szolgáltatást.
jan. 4
17:54
Vaklárma volt a siófoki riasztás (Metropol)
Vaklármának bizonyult az a korábbi hír, hogy tíz ember rekedt egy partról leszakadt és folyamatosan sodródó jégtáblán a Balatonon Siófok térségében pénteken délután - közölte a Somogy megyei katasztrófavédelem az MTI-vel.
jan. 4
20:36
Az útra feküdt a bőrgyár - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
Tavaly pozitív mérleggel zárt az Egészségbiztosítási Alap; a kiadások és a bevételek különbsége 28,2 milliárd forint volt. Pálfalvi András, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgató-helyettese elmondta: a pozitív mérleg oka elsősorban a járulékbevételek növekedése. Ungár Klára főigazgató-helyettes arról számolt be, hogy a gyógyszergyártói befizetések elmaradtak a tervezettől. Mint mondta:…
jan. 4
21:18
Toborzás Kaposváron (Infostart)
Szerződéses katonákat és civil alkalmazottakat toboroznak a Magyar Honvédség külföldön szolgáló katonáit ellátó kaposvári logisztikai ezredhez.

Keresés