2008. január 4. péntek

jan. 4
5:14
Kuncze Gáborral kivonult a humor is a parlamentből (Népszava)
A politika humortalan lett, amióta kivonult annak élvonalából – politikustársai így jellemzik Kuncze Gábor önként vállalt háttérbe vonulását. A volt SZDSZ-elnök a magunk mögött hagyott 2007-es évben mondott le pártelnöki és frakcióvezetői tisztségéről és tavasz óta egyszer sem szólt hozzá a parlament plenáris ülésein. Ha politikáját nem is, de Kuncze humorát ellenfelei is nagyra értékelik.
jan. 4
5:20
A potenciális diktátorok közöttünk élnek (Népszava)
Nem tulajdonít Romsics Ignác túl nagy jelentőséget a mai szélsőséges megnyilvánulásoknak. A történész inkább abban az antagonizált politikai környezetben lát veszélyt, amely ezeket a megnyilvánulásokat eltűri, sőt hatalmi játszmáiban eszközként használja őket. Romsics Ignáccal a Rubicon-ház kiadásában most megjelent óriáskönyve, a 20. századról írott képes magyar- és világtörténet kapcsán…
jan. 4
5:25
Ki a felelős a járatkimaradásokért? – Egymásra mutogat a MÁV és leánycége (Népszava)
Bár látszólag több felső vezető „bukott” a MÁV személyszállítási leánycégénél, számon kérhető felelőse nem akadt sem a MÁV Start Zrt.-nél, sem pedig az anyacég MÁV Zrt.-nél a szerdai vasúti káosznak. Aznap mintegy 80 elő­városi vonat nem közlekedett a várt, ám elmaradt zord időjárás miatt, csakhogy erről sem az utasok, sem a vasutasok nem értesültek időben, de még a MÁV közleményei is…
jan. 4
5:35
Az MSZP nem változtat az egészségbiztosítási törvény alapkoncepcióján (Népszava)
Az MSZP nem kíván változtatni egészségbiztosítási törvény alapkoncepcióján, amit a köztársasági elnök megfontolásra visszaküldött az Országgyűlésnek – jelentette ki az Országgyűlés egészségügyi bizottságának szocialista elnöke. Kökény Mihály kiegészítő indítványokat elképzelhetőek tart, de ezekről még nincs döntés. Szerinte a módosító indítványok – Sólyom László államfő észrevételeihez kapcsolódva…
jan. 4
5:41
Az iskolák nem veszik figyelembe a gyerekek életkori sajátosságait (Népszava)
A szerencsésebb diákoknak tegnap még nem ért véget a téli szünet. A mintegy egymillió-négyszázezer általános és középiskolás közül sokaknak már tegnap iskolába kellett menniük. Ám az igazgatók, illetve a tantestületek meghosszabbíthatták a vakációt. A törvény szerint ugyanis a szorgalmi idő alatt – 2007. szeptember 3. és 2008. június 13. között – a nevelő­testület a tanév helyi rendjében…
jan. 4
6:15
Tökmakk: főszerepben a vidámság (szon)
Nem vitás, hogy a 12. évadját indító, nyírbátori gyökerekkel rendelkező Talán Teátrummal, mint színházi tényezővel számolni kell a megyénkben. A Tökmakk című két felvonásos bélteki komédia izzig-vérig „made in tirpákia” produkció. Tökmakk
jan. 4
6:16
KENYA - Hazaérkezett a magyar turisták egy csoportja (boon)
Nem sokkal hajnali fél kettő után leszállt Ferihegyen az a repülőgép, amely Kenyából hazatérő magyar turistákat szállított.
jan. 4
6:25
Minőségi a szabolcsi kultúra (szon)
Megyénkben három kultúrális rendezvény kapott elismerő minősítést.
jan. 4
6:31
Az EP-től várnak igazságot az erdőirtás miatt (boon)
A Tiszántúli Természetvédők Társulata szeretné, ha a megmaradt 20 hektárnyi sajóládi erdőre jobban vigyáznának a jövőben. Az Európai Parlamenttől várják az igazságot.
jan. 4
6:32
Hogyan fékezhető meg a gyermekkori elhízás? (Infostart)
Nagy-Britanniában a gyermekkori elhízás megfékezése érdekében január 1-jétől tilos egyes élelmiszereket reklámozni a 16 alattiaknak szóló televíziós műsorokban. A szabály azonban az egészséges ételek hirdetését is megakadályozza.
jan. 4
6:37
Taxi helyett mentő? (boon)
Nemigen unatkoznak mostanában az egészségügy szereplői, gyógyítók és gyógyulni vágyók egyaránt zaklatott napokat élnek. Kovács Éva jegyzete
jan. 4
6:41
Taxi helyett mentő? (szon)
Nemigen unatkoznak mostanában az egészségügy szereplői, gyógyítók és gyógyulni vágyók egyaránt zaklatott napokat élnek. Kovács Éva jegyzete
jan. 4
6:47
Eltüntették a gyilkos ebeket (boon)
Gondatlan emberöléssel gyanúsítják a tavaly nyáron kutyák által széttépett kétéves kisfiú, Dominik szüleit. A korábbi gyanúsítás, a kiskorú veszélyeztetésének megváltoztatása ellen a szülők panasszal éltek az ügyészségen - írja a Népszabadság.
jan. 4
7:09
Egyre több a feketemunkás (boon)
Az élőmunkát terhelő magas adók miatt egyre nagyobb méreteket ölt a feketemunka.
jan. 4
7:10
Palócz: "Egy sötét alagútba rohanunk" (Infostart)
A kormány jól számolt, amikor azokat a bevételeket jelölte meg, amelyek a költségvetésben szerepelnek, igaz, nem is maradt lehetősége arra, hogy ismét szavahihetetlenné váljon - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Kopint-Tárki Zrt. vezérigazgatója. Palócz Éva úgy véli: az egészségügy közgazdasági értelemben nincs válságban, ugyanakkor a magyar orvosok fizetése fenntarthatatlanul és…
jan. 4
7:14
Mosószert szállító kamion borult árokba Vas megyében (boon)
Körmend - Folyékony mosószert szállító kamion borult árokba pénteken reggel, nem sokkal fél 6 után a Vas megyei Körmend határában.
jan. 4
7:25
Épület dőlt a Váci útra - lezárták az utat (boon)
Budapest - Rádőlt a Váci útra a volt újpesti bőrgyár bontás alatt álló épületének homlokzata a IV. kerületi Zsilip utcánál péntek reggel hat óra körül.
jan. 4
7:42
Sokkoló drágulások várhatóak idén (Infostart)
Csúcson az energia- és élelmiszerárak a világpiacokon, amit már a hazai vállalkozások is megéreznek. Ezért a sütő- és a tejipari vállalkozások várhatóan 12-15 százalékos áremelést hajtanak végre az év első hónapjaiban.
jan. 4
7:42
A holttest rég előkerült, az ügy gyűrűzik tovább (ma.hu)
Minden jel szerint nem azok a harci kutyák ölték meg tavaly nyáron Takács Dominikot, amelyeket a rendőrök a család monori erdei házának udvarán találtak két és fél hónappal a kisfiú halála után - áll a pénteki Népszabadságban.
jan. 4
7:44
Magyar turisták érkeztek haza Kenyából (ma.hu)
Magyar turistákat Kenyából hazaszállító repülőgép érkezett meg péntek hajnalban a ferihegyi repülőtér 2B termináljára
jan. 4
7:46
Magyar bűnszervezetre csapott le a rendőrség (ma.hu)
Elsősorban németországi szállodákban bankkártyák adatait megszerző és azokkal visszaélő magyar bűnszervezet tagjai ellen javasol vádemelést a rendőrség - mondta el az MTI-nek a Nemzeti Nyomozó Iroda Gazdaságvédelmi Főosztályának munkatársa.
jan. 4
8:07
Új gazdasági főiskola (boon)
Budapest - Wekerle Sándor nevével fémjelzett új gazdasági főiskola nyitja meg kapuit 2008 szeptemberében. A fővárosi székhelyű új felsőoktatási intézmény az egész országból várja elsősorban a munka mellett tanulni vágyókat.
jan. 4
8:14
Nyílt közbeszerzésen lehet pályázni a honvédségi közvélemény-kutatásra (Infostart)
Nyílt közbeszerzési eljárást hirdetett meg a honvédelmi biztonságpolitikáról, és a Magyar Honvédség feladatellátásáról szóló közvélemény-kutatás elvégzésére a Zrínyi Kommunikációs Szolgáltató Kht.
jan. 4
8:14
Homlokzat dőlt a Váci útra, lezárták a szakaszt (ma.hu)
Rádőlt egy bontás alatt álló épület fala péntek reggel az úttestre a fővárosban, a Váci úton; az érintett szakaszt mindkét irányban lezárták előreláthatóan este nyolc óráig, a forgalmat elterelték - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel.
jan. 4
8:14
Oszolj! - Kis magyar gárdatörténet (168 Óra Online)
Tavaly március 15-én megígérték, június 18-án bejegyezték, augusztusban felavatták, e hónapban pedig  bíróság elé kerülhet. [Dátum: 2008. 01. 04. 00:39]
jan. 4
8:20
Történelmi fordulóponton a magyarok eladósodása? (orientpress)
Történelmi fordulópontot jelentett a magyar lakosság eladósodási folyamatában 2007 harmadik negyedéve: a felvett hitelek nettó értéke most először meghaladta a megtakarításokét, s csak a forint erősödésének tudható be – az adósság zömét devizában halmoztuk fel –, hogy az összkép nem romlott drasztikusan, a pénzügyi vagyon viszont már jelentősen csökkent a harmadik negyedévben- írja a Magyar…
jan. 4
8:20
Házfal dőlt rá az úttestre a Váci úton (HVG)
Rádőlt egy bontás alatt álló épület fala reggel az úttestre a fővárosban, a Váci úton. Az érintett szakaszt mindkét irányban lezárták, a forgalmat elterelték.
jan. 4
8:23
Csend, béke, nyugalom mindenhol (szon)
Telefonon érdeklődtünk a mentőszolgálat és a katasztrófavédelem ügyeletesétől, hogy történt-e valamilyen baleset megyénkben.
jan. 4
8:34
Nem életszerű a páncélszekrény használata - Magyar Hírlap (boon)
Átgondolatlan az Egészségügyi Minisztérium ötlete, hogy minden kórházi ágy mellé egy személyes széfet helyezzenek el - írja szakértői véleményre hivatkozva a Magyar Hírlap.
jan. 4
8:48
Túladtak Dominik gyilkosain (HVG)
Minden jel szerint nem azok a harci kutyák ölték meg tavaly nyáron Takács Dominikot, amelyeket a rendőrök a család házának udvarán találtak két és fél hónappal a kisfiú halála után – írja a Népszabadság.
jan. 4
8:56
Óriási dugó Budapesten - bőrgyár dőlt a Váci útra (képekkel) (Napi)
jan. 4
9:00
Kétarcú évet hagytunk magunk mögött (szon)
Nyírkércs - Bárány László: komoly termelés visszaeséssel és a vészhelyzetben kormányzati segítséggel is számolnak az abrakfogyasztó ágazat, résztvevői.
jan. 4
9:18
Kétarcú évet hagytunk magunk mögött (boon)
Nyírkércs - Bárány László: komoly termelés visszaeséssel és a vészhelyzetben kormányzati segítséggel is számolnak az abrakfogyasztó ágazat, résztvevői.
jan. 4
9:23
Faüzem ég Budapesten (boon)
Kigyulladt egy lapszabászati üzem teteje a XIV. kerületi Tahi utcában péntek reggel.
jan. 4
9:26
Ők is beállnak a sorba?! (ma.hu)
Márciustól kamerán keresztül mi is belepillanthatunk Balázs Klári és Korda György életébe! - Hogyan? A táncdalénekes pár valóságshow-t indít.
jan. 4
9:39
Megyei fagykörkép január 4-én reggel (szon)
Megyénkben a legalacsonyabb hőmérsékletet Császárszálláson (–15,5 Celsius-fok) és Záhonyban (–14,4) mérték ma reggel 8 órakor.
jan. 4
9:53
Tűzoltók drámai napja: súlyos égési sérülés és karambol - képgaléria (Infostart)
Súlyosan megsérült pénteken egy lapszabászati üzemben keletkezett tűz oltása közben egy tűzoltó, amikor az arcára csöpögött a tetőről a kályhacsövet összeforrasztó anyag. A helyszínre vonulás közben ráadásul egy tűzoltóautó a Nagy Lajos király útja és a Csömöri út sarkán egy személyautóval karambolozott.
jan. 4
10:05
Újra Dunát úszik ifjabb Schirilla (HVG)
Ifj. Schirilla György szombaton kezdi meg szokásos Duna-átúszó sorozatát, amelynek első állomása ezúttal is Vácnál lesz.
jan. 4
10:09
Fagyos idő továbbra is (ma.hu)
Ma az ország jelentős részén szürke, párás, néhol ködös időnk lesz. Inkább csak keleten, délkeleten süthet ki a nap.
jan. 4
10:12
Piros jelzésen fordult vissza, elütötték (szon)
Egy tilos jelzésen átkelő, középkorú nőt ütött el Nyíregyházán a kijelölt gyalogátkelőhelyen egy autó.
jan. 4
10:14
A mosoly is az arcunkra fagyhat? (szon)
Szokatlanul hideg napok köszöntöttek ránk a közelmúltban. A hőmérő higanyszála több helyen is a -10 C fok alá kúszott. Nem véletlen hát, hogy az embernek szinte nincs kedve kimozdulni a meleg lakásból. &nbspOlvasók mondták:
jan. 4
10:18
A mosoly is az arcunkra fagyhat? (boon)
Szokatlanul hideg napok köszöntöttek ránk a közelmúltban. A hőmérő higanyszála több helyen is a -10 C fok alá kúszott. Nem véletlen hát, hogy az embernek szinte nincs kedve kimozdulni a meleg lakásból. &nbspOlvasók mondták:
jan. 4
10:23
Bankkártyák adatait szerezte meg a bűnszervezet (Napi)
jan. 4
10:26
Demcsák reggeli műsort kapott az ATV-nél (HVG)
Reggeli Jam címmel új napindító műsorral jelentkezik a jövő héttől az ATV.
jan. 4
10:26
Donáth ígéri áttanulmányozza a törvényt (ma.hu)
Harmadik kerületi választópolgárok egy csoportja megpróbálta rábírni Donáth László szocialista képviselőt, hogy szavazzon nemmel az egészségügyi reformra. A honatya azonban visszautasította a lakossági kritikát és csak annyit ígért meg, hogy áttanulmányozza a törvényt.
jan. 4
10:34
Szigorítás itt, megszorítás ott (szon)
Az autó szinte mellőzhetetlen a mindennapi életből. A személyautók családokat, barátokat, fizető utasokat visznek egyik helyről a másikra, míg a teherautók árukat, szolgáltatásokat juttatnak el hozzánk, tehát autózni kell.
jan. 4
10:37
Pont kerülhet a Princz-, a Szabadi- és a Globex-ügy végére (HVG)
Több nagy pert is lezárhat a Fővárosi Ítélőtábla még az idén. A Globex- és a Princz-ügyben, továbbá Szabadi Béla és társainak, valamint Szlávy Bulcsú megölésének ügyében is ítélet születhet az év első felében.
jan. 4
10:43
Fagyos idő továbbra is (ma.hu)
Ma az ország jelentős részén szürke, párás, néhol ködös időnk lesz. Inkább csak keleten, délkeleten süthet ki a nap.
jan. 4
10:43
Estig marad a káosz a Váci úton - képek a ledőlt bőrgyárról (Infostart)
Óriási a dugó a Váci út újpesti szakaszán, ahol a Zsilip utcánál rádőlt a bontás alatt álló bőrgyár fala az úttestre. Az utat mindkét irányba teljes szélességében lezárták, a forgalmat rendőrök terelik el. A lezárást leghamarabb péntek este 8 órakor oldhatják fel, de elképzelhető, hogy több napig is fennmarad.
jan. 4
10:46
Bankkártyás magyar bűnszervezet (boon)
Két és fél évvel egy bankkártya-hamisító magyar bűnbanda felszámolása után, január elején tesz vádemelési javaslatot a Nemzeti Nyomozó Iroda tizenkét ember ellen.

Keresés