2008. január 24. csütörtök

jan. 24
0:27
Cigánynak még a pénze sem kell! - Nyílt rasszizmus (C-Press)
Nyíltan rasszista és személyiségi jogokat sértõ plakátot helyezett el kirakatában egy vegyesbolt Budapest egy frekventált kerületében. Nem szívesen látott vásárlók!...
jan. 24
0:31
Visszaadta Hajdúhadház a szegregációs pénzt (C-Press)
Visszafizette Hajdúhadház azt a pénzt, amelyet roma integrációért kapott az államtól korábban - azóta ugyanis elsõfokú bíróság mondta ki, hogy...
jan. 24
0:35
"Elismerném, hogy nincs igazam" - nem mond le a cigányozó Szabó János (C-Press)
Nem mond le a gyõri önkormányzat közigazgatási bizottságának külsõ tagságáról Szabó János volt kisgazda agrárminiszter, aki a múlt héten azt...
jan. 24
0:39
Nehezebb lesz megkenni a rendõröket egy átborozott éjszaka után (C-Press)
Két napja a rendõrök minimális alkoholfogyasztás után is a helyszínen veszik el a jogosítványt. A rendõri vezetõk azt ígérik, hogy...
jan. 24
0:43
A mikrofinanszírozás váljon elérhetõvé a romák számára is (C-Press)
A nõi vállalkozók helyzetének javításáról tartott megbeszélést az Európai Néppárt Kis- és Középvállalkozók Szövetsége tegnap az Európai Parlamentben (EP). A...
jan. 24
1:18
Tanulmányi ösztöndíj (Pályázatfigyelő)
Az ösztöndíj, valamint az ehhez kapcsolódó lelki programok a katolikus értelmiség szakmai továbbképzését óhajtják elősegíteni.
jan. 24
1:22
Pályázat általános iskolások részére az ókori Egyiptom életének bemutatására (Pályázatfigyelő)
Pályázat az általános iskolák diákjai számára a számos nemzetközi díjat elnyert egyiptomi szerzőpáros, Sharouni és Yacoub színes illusztrációival ellátott, A fáraó menyasszonya című műve alapján. Célunk a tanulók fogalmazáskészségének, kreativitásának kibontakoztatása és fejlesztése, ezért a szubjektív elemzéseket előnyben részesítjük.
jan. 24
1:26
Ösztöndíjpályázat kiemelkedő PhD/DLA munkák támogatására (Pályázatfigyelő)
Ösztöndíjpályázat kiemelkedő PhD/DLA munkák támogatására a kísérletes természettudomány, a kísérletes orvostudomány és az alkalmazott tervező művészeti tevékenység területén.
jan. 24
1:30
Novellapályázat a Nyugat emlékére (Pályázatfigyelő)
PoLíSz című irodalmi lap a Nyugat szép hagyományára emlékezve kötettel még nem rendelkező, pályakezdő írók részére novellapályázatot ír ki
jan. 24
1:34
MADE - művészet a diszkrimináció ellen (Pályázatfigyelő)
A Tűzraktér 2008 májusára olyan eseményt tervez, mely Budapest egyik központi térségébe és annak környékére csábítja a városlakókat, a lehető legnagyobb számú részvétellel, egy hatalmas kulturális és a civil életet is megrengető programmal, mely a diszkrimináció ellen lép fel, és egyúttal egy 37 országot átfogó nemzetközi esemény részévé válik.
jan. 24
1:38
Felhívás a zene ünnepén való részvételre Európa 5 fővárosában (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja a Zene Ünnepén való egyszeri fellépésen túl az, hogy a kiutazó zenekarok a kint töltött maximum 6 nap alatt saját csatornáikon elindulva, önállóan megszervezhessék következő turnéikat.
jan. 24
5:16
Nyakó: hazugság, hogy népszavazással kormányt lehet buktatni (Népszava)
Sólyom László március 9-ére tűzte ki a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörlését célzó népszavazást. Orbán Viktor, aki tizenöt hónappal ezelőtt kezdeményezte a referendumot tegnap közölte, örül a köztársasági elnök döntésének. Daróczi Dávid kormányszóvivő az államfő bejelentését követően leszögezte, a népszavazásnak nincsen tétje, hiszen nem érinti a reformok lényegét és nem járhat azzal…
jan. 24
5:21
Nem távozik önként a "cigánybűnözésről" beszélő volt agrárminiszter (Népszava)
Nem távozik önként a győri önkormányzat közigazgatási bizottságából Szabó János, az Antall-kormány volt agrárminisztere, aki a testület múlt heti ülésén tett cigányellenes kijelentéseiről híresült el. A politikus a jegyzőkönyv szerint a "cigánybűnözésről" értekezve azt mondta a romákról: "két megoldás létezik a probléma kezelésére, az egyik a kiirtás, a másik eltartás (…) a kiirtás már szóba sem…
jan. 24
5:23
Budaházy tárgyalásán Árpád sávos zászlókkal tüntettek a vádlott mellett (Népszava)
Jövő hétre halaszotta az ítélethirdetést a bíróság Budaházy György alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására tett kísérlete miatt a tegnap megkezdett tárgyaláson. Az eseményre - egy szélsőjobboldali portál felhívásának eleget téve - több szimpatizáns is ellátogatott. Budaházy kijelentette, a vádat sem érti.
jan. 24
5:27
Az internet, a mobiltelefonok elterjedése megnehezíti a szabályok betartását (Népszava)
Kampánycsend lesz a hétvégén, ha nem is olyan mély, mint az országgyűlési választások idején szokott lenni, de azért az újbudai időközi parlamenti voksolás miatt sem árt óvatosan küldeni és közvetíteni a politikai üzeneteket. Kampánycsend ugyanis mindenfajta választás és népszavazás idején van, annak ellenére, hogy sokan kétségbe vonják az intézmény korszerűségét. Az internet elterjedésével…
jan. 24
6:45
Orbán tévévitára hívja Gyurcsányt? (MaHu)
Orbán Viktor Fidesz-elnök arra készül, hogy a népszavazási kampány végén tévévitára hívja ki Gyurcsány Ferenc MSZP-elnök kormányfőt - írta a csütörtöki Népszava az ellenzéki párthoz közel álló forrástól származó értesülésre hivatkozva.
jan. 24
6:48
Gyurcsány újabb bizalmasa távozhat (Infostart)
A miniszterelnök kabinetfőnöke, Gál J. Zoltán után Gyurcsány Ferenc újabb bizalmasa távozhat a kormányból - értesült a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, a következő távozó a kormányzati igazgatás összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszter, Draskovics Tibor lehet.
jan. 24
6:59
Lízingeljünk vagy hitelre vegyünk autót? (Infostart)
A tulajdonszerzést jelentő hitelt vagy inkább az alacsonyabb kockázat miatt alacsonyabb törlesztőrészleteket is jelentő lízinget válasszuk, ha autót szeretnénk venni?
jan. 24
7:17
Gál J. és Szetey után Draskovics is távozik? (MaHu)
Gál J. Zoltán és Szetey Gábor után Gyurcsány Ferenc újabb bizalmi embere távozhat a kormányból - írta a csütörtöki Magyar Nemzet a Hír Televízió információi alapján.
jan. 24
7:21
"Gyurcsány Ferenc személyes ambícióinak foglyai vagyunk" (Népszava)
Közép-Európa létérdeke a közös európai energiapolitika, ez nyújthat védelmet az orosz energiaügyi és politikai befolyással szemben - mondta Navracsics Tibor, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerdán a washingtoni Johns Hopkins Egyetemen tartott előadásában.
jan. 24
7:23
MSZP: "már látni az alagút végét" (Népszava)
Magyarország számára az amerikai vízummentesség a jövő év folyamán valósulhat meg - mondta Mesterházy Attila, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese szerdán Washingtonban, ahol a szocialista párt országgyűlési képviselőcsoportjának küldöttsége tárgyalásokat kezdett.
jan. 24
7:26
Újabb garancia: a Fradi is beleszólhat, ki vegye meg (Infostart)
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója szerint egy hónapon belül elkészül a nemzeti vagyonstratégia. A javak kezelésére vonatkozó feladatok és célok ezután kerülhetnek a kormány elé. Tátrai Miklós az InfoRádió Aréna című műsorában arról is beszélt, hogy sportszakmai szempontokat figyelembe vevő ponttal egészült ki a Ferencváros eladásáról szóló megállapodás. Az MNV Zrt. vezérigazgatója…
jan. 24
7:38
Draskovics is távozik? (Népszava)
Gál J. Zoltán és Szetey Gábor után Gyurcsány Ferenc újabb bizalmi embere távozhat a kormányból - írta a csütörtöki Magyar Nemzet a Hír Televízió információi alapján. A lap értesülése szerint Draskovics Tibor kormányzati igazgatás összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszter az egyik nemzetközi könyvvizsgáló céghez igazol át, és már alá is írta szerződését.
jan. 24
7:40
Márciusban kerülhet a kormány elé a korrupcióellenes program (Népszava)
Az Antikorrupciós Koordinációs Testület (AKT) ma tárgyalja a korrupció elleni stratégiát, valamint a hozzá kapcsolódó cselekvési programot, és akár úgy is dönthet, hogy a dokumentumok hamarosan már az államigazgatási egyeztetés útját járhatják - írta a csütörtöki Világgazdaság. Az is lehet, hogy az anyag további átdolgozását látják jónak, bár a Világgazdaság értesülései szerint leginkább már csak…
jan. 24
8:03
Idén sem indul bérlakás-építési program – Lapszemle (orientpress)
Minden együtt van egy bérlakásprogramhoz: a cégek építenének, a polgárok bérelnének, az unió támogatna, hitel is akadna. Az eddigi próbálkozások mégsem hoztak átütő sikert, a minisztérium a támogatási rendszer átalakításán dolgozik – írja a Népszabadság.
jan. 24
8:14
Az első kérdés: van-e biztosítása a betegnek? (orientpress)
Amerikai típusú egészségügyre számít a biztosítási piac megnyitása után egy tagtoborzásra készülő cég vezető ügynöke. Az első kérdés az lesz, van-e biztosítása a betegnek – olvasható a Magyar Nemzet honlapján.
jan. 24
8:17
Vádlóból vádlott lesz Zsanett? (MaHu)
Súlyos helyzetbe kerülhet az öt rendőrt nemi erőszakkal megvádolt Zsanett, ha bebizonyosodik: nem igazak az állításai. Ötrendbeli hamis vád miatt nyomozást indított a Fővárosi Főügyészség.
jan. 24
8:19
Márciusban kerülhet a kormány elé a korrupcióellenes program (MaHu)
Az Antikorrupciós Koordinációs Testület (AKT) ma tárgyalja a korrupció elleni stratégiát, valamint a hozzá kapcsolódó cselekvési programot, és akár úgy is dönthet, hogy a dokumentumok hamarosan már az államigazgatási egyeztetés útját járhatják.
jan. 24
8:20
Egyetlen versért két év börtön (HVG)
A Kádár-rendszer megtorló gépezetének működését rögzíti Gáspár István Gábor: Egy vers ára című dokumentumkötete. A Palócföld-könyvek sorozatban megjelent kiadvány egy salgótarjáni munkás 1966-ban megírt versének történetét követi nyomon rendőrségi, bírósági, ügyészségi dokumentumok alapján.
jan. 24
8:46
Négy évet is várhatunk egy műtétre – Lapszemle (orientpress)
Az orvosi kamara elnöke szerint nem arra kellene büszkének lenni, hogy valami ugyanolyan rossz, mint Nyugat-Európában – így reagált Éger István arra, hogy az Egészségbiztosítási Felügyelet megállapította: a kórházi várólisták hosszúsága nem tér el az európai átlagtól. Varga Ferenc, a Kórházszövetség elnöke szerint is inkább elkeserítő a helyzet – olvasható a Magyar Nemzet Online híranyagában.
jan. 24
8:57
Orbán tévévitára hívja Gyurcsányt (Napi)
jan. 24
8:57
Nem éri meg doktorandusznak tanulni - Lapszemle (orientpress)
A különböző doktori iskoláknak 3000 államilag finanszírozott doktorandusza van, a többi mintegy ötezer hallgató saját zsebből, illetve egyéb forrásokból finanszírozza tanulmányait. A PhD megszerzése azonban nem jelent előnyt a piacon, és nem jár több fizetéssel sem - olvasható a Népszabadságban.
jan. 24
9:03
„Segítő szándékú” számvevőszéki vizsgálat Pécsett (HVG)
Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) vizsgálatot indít a pécsi önkormányzatnál a város 2010-es Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programjának nagyberuházásai ügyében – írja az Új Dunántúli Napló.
jan. 24
9:13
Medián: újabb negatív rekord az MSZP- nél (orientpress)
Az MSZP az elmúlt negyedéves mélyrepülés után januárban újabb negatív támogatottsági rekordot könyvelhet el- írja a Medián legfrisebb, HVG megbízásából készült elemzésében. A politikusok népszerűségi rangsorában Kósa Lajos debreceni polgármester van az élen, megelőzve ezzel a köztársasági elnököt.
jan. 24
9:16
Ráérnek a biztosítók - Az autósok meg elszenvedik (MaHu)
Késlekednek a biztosítók a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás első negyedévi csekkjeinek kiküldésével - Az autósoknak január 30-ig kell befizetniük az esedékes díjat. A késéseket az okozza, hogy tavaly hétszázezer autós váltott biztosítót az olcsóbb díj reményében.
jan. 24
9:19
Amnesty: Szlovákia megszegi nemzetközi emberi jogi kötelezettségeit (orientpress)
Az Amnesty International rendkívül sajnálatosnak tartja a szlovák Legfelsőbb Bíróság döntését, amely zöld utat adott Mustapha Labsi algériai kiadatásának, ahol kínzás vagy egyéb bántalmazás valós veszélye áll fenn. A szervezet felszólítja a szlovák igazságügyminisztert, állítsa le a kiadatást.
jan. 24
9:19
Draskovics is távozna? – találgat a Hír Tv (HVG)
Gál J. Zoltán és Szetey Gábor után Gyurcsány Ferenc újabb bizalmi embere távozhat a kormányból – írja a Magyar Nemzet a Hír Televízió információi alapján.
jan. 24
9:24
Lehet valaki digitálisan is analfabéta? (orientpress)
Magyar Bálint fejlesztéspolitikai államtitkár vitaindító prezentációt tartott a Government Leaders’ Forum berlini ülésén, „digitálisan analfabéta kormányok a digitális írástudásért” kérdéskörben. A liberális politikus szerint nem csak jogot, de lehetőséget is kell biztosítani az információhoz jutáshoz, mivel a digitális analfabéták hátránya a munkaerőpiacon a hajléktalanokéval vetekszik.
jan. 24
9:24
Még nem tudják, mi ölte meg Heath Ledgert (Infostart)
Egyelőre nem lehet biztosan tudni, hogy mi okozta Heath Ledger ausztrál színész halálát, mivel a holttestén elvégzett vizsgálatok nem hoztak értékelhető eredményt. Nem valószínű azonban, hogy a Brokeback Mountain - Túl a barátságon című film sztárja szándékosan ölte volna meg magát: korábban ugyanis megkérte egyik kollégáját, hogy ébressze fel.
jan. 24
9:24
Orbán tévévitára készülne Gyurcsánnyal? (HVG)
Orbán Viktor Fidesz-elnök arra készül, hogy a népszavazási kampány végén tévévitára hívja ki Gyurcsány Ferenc kormányfőt – írja a Népszava az ellenzéki párthoz közel álló forrástól származó értesülésre hivatkozva. Szijjártó Péter cáfol.
jan. 24
9:33
Gyurcsány átalakítaná az emberek gondolkodását - Videóval (MaHu)
Az oktatásra kellene összpontosítani és az emberek attitüdjének megváltoztatására, hogy sokkal nagyobb legyen az önbizalmuk - válaszolta a magyar kormányfő a Youtube Davosi kérdésére.
jan. 24
9:41
Mesterházy: amerikai vízummentesség 2009-ben (HVG)
Magyarország számára az amerikai vízummentesség a jövő év folyamán valósulhat meg – jelentette ki Mesterházy Attila, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese Washingtonban, ahol a szocialista párt országgyűlési képviselőcsoportjának küldöttsége tárgyal.
jan. 24
10:08
Már megint erősen habzik a Rába (HVG)
Több heti szünet után ismét erőteljesen habzik a Rába – közölte Woki Zoltán, a Pro Natura St. Gotthard (PRONAS) környezetvédő civil szervezet képviselője.
jan. 24
10:13
Évtizedek óta nem volt ennyi gyilkosság (HVG)
Nevezetes évnek bizonyult a tavalyi a halálbüntetést ellenző hazai abolicionisták naptárában.
jan. 24
10:16
Tarlós: ha Gyurcsány nem ígért volna valamit, akkor most nem kellene népszavazást tartani (Népszava)
A Fidesz kampányfőnöke szerint a kormány sorsáról, a szocialista kampány irányítója szerint az egészségügyről és az oktatásról szól a március 9-re kiírt népszavazás; Tarlós István és Juhász Ferenc a köztelevízió csütörtöki Nap-kelte műsorában nyilatkozott.
jan. 24
10:21
Büntetett előéletű a Magyar Gárda több tagja (Népszava)
Büntetett előéletű, de a korábbi cselekményei alól már mentesült - mondta el a Magyar Gárda Zala megyei kapitánya annak kapcsán, hogy a HVG legfrissebb számában az olvasható: a szervezet több tagját is elítélték korábban. Dolgos Péterről a hetilap azt írta: összesen hétszer volt büntetve, legutóbb 2005-ben elkövetett, hivatalos személy elleni erőszakért, könnyű testi sértésért és ittas…
jan. 24
10:32
Navracsics: Gyurcsány személyes ambícióinak foglyai vagyunk (MaHu)
Közép-Európa létérdeke a közös európai energiapolitika, ez nyújthat védelmet az orosz energiaügyi és politikai befolyással szemben - mondta Navracsics Tibor, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerdán a washingtoni Johns Hopkins Egyetemen tartott előadásában.
jan. 24
11:22
Gyurcsány: "2008 a sokkok éve lehet" (Infostart)
Kisebb vihart kavart Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Davosban, amikor a Világgazdasági Fórumon az Európai Unió agrártámogatási rendszerének lehetséges átalakításáról beszélt. A magyar kormányfő blogjában arról is írt, hogy az idei év "különböző természetű gazdasági kihívások, nem egy esetben a sokkok éve lehet" a világgazdaságban.
jan. 24
11:28
Cigány nőket vertek meg Szigetváron (HVG)
Két roma nőt bántalmazott öt fiatal kedden Szigetváron, a rendőrség őrizetbe vette a gyanúsítottakat – közölte a baranyai rendőrség.
jan. 24
11:31
Cél a roma gyerekek felzárkóztatása (C-Press)
A hátrányos helyzetû roma gyerekek tanulmányi felzárkóztatását segíti az Utolsó Padban Egyesület. A szervezetnek kidolgozott esélynövelõ programja van arra, hogy...

Keresés