2008. január 24. csütörtök

jan. 24
0:27
Cigánynak még a pénze sem kell! - Nyílt rasszizmus (C-Press)
Nyíltan rasszista és személyiségi jogokat sértõ plakátot helyezett el kirakatában egy vegyesbolt Budapest egy frekventált kerületében. Nem szívesen látott vásárlók!...
jan. 24
0:31
Visszaadta Hajdúhadház a szegregációs pénzt (C-Press)
Visszafizette Hajdúhadház azt a pénzt, amelyet roma integrációért kapott az államtól korábban - azóta ugyanis elsõfokú bíróság mondta ki, hogy...
jan. 24
0:35
"Elismerném, hogy nincs igazam" - nem mond le a cigányozó Szabó János (C-Press)
Nem mond le a gyõri önkormányzat közigazgatási bizottságának külsõ tagságáról Szabó János volt kisgazda agrárminiszter, aki a múlt héten azt...
jan. 24
0:39
Nehezebb lesz megkenni a rendõröket egy átborozott éjszaka után (C-Press)
Két napja a rendõrök minimális alkoholfogyasztás után is a helyszínen veszik el a jogosítványt. A rendõri vezetõk azt ígérik, hogy...
jan. 24
0:43
A mikrofinanszírozás váljon elérhetõvé a romák számára is (C-Press)
A nõi vállalkozók helyzetének javításáról tartott megbeszélést az Európai Néppárt Kis- és Középvállalkozók Szövetsége tegnap az Európai Parlamentben (EP). A...
jan. 24
1:18
Tanulmányi ösztöndíj (Pályázatfigyelő)
Az ösztöndíj, valamint az ehhez kapcsolódó lelki programok a katolikus értelmiség szakmai továbbképzését óhajtják elősegíteni.
jan. 24
1:22
Pályázat általános iskolások részére az ókori Egyiptom életének bemutatására (Pályázatfigyelő)
Pályázat az általános iskolák diákjai számára a számos nemzetközi díjat elnyert egyiptomi szerzőpáros, Sharouni és Yacoub színes illusztrációival ellátott, A fáraó menyasszonya című műve alapján. Célunk a tanulók fogalmazáskészségének, kreativitásának kibontakoztatása és fejlesztése, ezért a szubjektív elemzéseket előnyben részesítjük.
jan. 24
1:26
Ösztöndíjpályázat kiemelkedő PhD/DLA munkák támogatására (Pályázatfigyelő)
Ösztöndíjpályázat kiemelkedő PhD/DLA munkák támogatására a kísérletes természettudomány, a kísérletes orvostudomány és az alkalmazott tervező művészeti tevékenység területén.
jan. 24
1:30
Novellapályázat a Nyugat emlékére (Pályázatfigyelő)
PoLíSz című irodalmi lap a Nyugat szép hagyományára emlékezve kötettel még nem rendelkező, pályakezdő írók részére novellapályázatot ír ki
jan. 24
1:34
MADE - művészet a diszkrimináció ellen (Pályázatfigyelő)
A Tűzraktér 2008 májusára olyan eseményt tervez, mely Budapest egyik központi térségébe és annak környékére csábítja a városlakókat, a lehető legnagyobb számú részvétellel, egy hatalmas kulturális és a civil életet is megrengető programmal, mely a diszkrimináció ellen lép fel, és egyúttal egy 37 országot átfogó nemzetközi esemény részévé válik.
jan. 24
1:38
Felhívás a zene ünnepén való részvételre Európa 5 fővárosában (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja a Zene Ünnepén való egyszeri fellépésen túl az, hogy a kiutazó zenekarok a kint töltött maximum 6 nap alatt saját csatornáikon elindulva, önállóan megszervezhessék következő turnéikat.
jan. 24
5:16
Nyakó: hazugság, hogy népszavazással kormányt lehet buktatni (Népszava)
Sólyom László március 9-ére tűzte ki a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörlését célzó népszavazást. Orbán Viktor, aki tizenöt hónappal ezelőtt kezdeményezte a referendumot tegnap közölte, örül a köztársasági elnök döntésének. Daróczi Dávid kormányszóvivő az államfő bejelentését követően leszögezte, a népszavazásnak nincsen tétje, hiszen nem érinti a reformok lényegét és nem járhat azzal…
jan. 24
5:21
Nem távozik önként a "cigánybűnözésről" beszélő volt agrárminiszter (Népszava)
Nem távozik önként a győri önkormányzat közigazgatási bizottságából Szabó János, az Antall-kormány volt agrárminisztere, aki a testület múlt heti ülésén tett cigányellenes kijelentéseiről híresült el. A politikus a jegyzőkönyv szerint a "cigánybűnözésről" értekezve azt mondta a romákról: "két megoldás létezik a probléma kezelésére, az egyik a kiirtás, a másik eltartás (…) a kiirtás már szóba sem…
jan. 24
5:23
Budaházy tárgyalásán Árpád sávos zászlókkal tüntettek a vádlott mellett (Népszava)
Jövő hétre halaszotta az ítélethirdetést a bíróság Budaházy György alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására tett kísérlete miatt a tegnap megkezdett tárgyaláson. Az eseményre - egy szélsőjobboldali portál felhívásának eleget téve - több szimpatizáns is ellátogatott. Budaházy kijelentette, a vádat sem érti.
jan. 24
5:27
Az internet, a mobiltelefonok elterjedése megnehezíti a szabályok betartását (Népszava)
Kampánycsend lesz a hétvégén, ha nem is olyan mély, mint az országgyűlési választások idején szokott lenni, de azért az újbudai időközi parlamenti voksolás miatt sem árt óvatosan küldeni és közvetíteni a politikai üzeneteket. Kampánycsend ugyanis mindenfajta választás és népszavazás idején van, annak ellenére, hogy sokan kétségbe vonják az intézmény korszerűségét. Az internet elterjedésével…
jan. 24
6:33
A nap előfizetője: Obsitos Miklósné (szon)
Napkor - Obsitos Miklósné és családja hosszú évek óta olvasója a Kelet-Magyarországnak. Előfizetői hűségüket gazdag ajándékcsomaggal köszöntük meg a napokban. Szerkesztőségünkbe nyertesünk lánya, Anikó látogatott el.
jan. 24
6:39
Postánkból: Kocsma az iskola mellett (szon)
Egy balkányi szülő fordult szerkesztőségünkhöz. Panasza, hogy a kocsma a gyönyörű iskola és Művelődési Ház ölelésében helyezkedik el, ami zavarja a gyerkeket.
jan. 24
6:41
Olvasónk véleménye: Aki együtt tutul a farkasokkal (szon)
Szeretném felhívni mindenki figyelmét, hogy vigyázzanak az álláshirdetésekkel. Amelyik nem tartalmaz konkrét munkát és vállalat megnevezést, az mind becsapás.
jan. 24
6:43
Olvasónk írja: Csalóka statisztika (szon)
Olvasom, hallom a statisztikai hivatal adatait, mely szerint az elmúlt 11 hónapban a „kétkezi” fizikai dolgozók átlag fizetése nettó 84 600 Ft – írja olvasónk.
jan. 24
6:45
A Mediciek fénykora - mától a Szépművészetiben (boon)
A Mediciek fénykora - élet és művészet a reneszánsz Firenzében címmel nyílik kiállítás csütörtökön a budapesti Szépművészeti Múzeumban.
jan. 24
6:45
Elhervadt virágszál (szon)
Fruzsi értelmes, érdeklődő csöppség volt óvodásnak. Talán kissé elevenebb a többieknél, sőt azt is mondták róla, hogy hat fiúval felér. Ő viszont alig várta, hogy végre "nagy legyen" és iskolába mehessen.Sipos Marianna jegyzete
jan. 24
6:45
Orbán tévévitára hívja Gyurcsányt? (ma.hu)
Orbán Viktor Fidesz-elnök arra készül, hogy a népszavazási kampány végén tévévitára hívja ki Gyurcsány Ferenc MSZP-elnök kormányfőt - írta a csütörtöki Népszava az ellenzéki párthoz közel álló forrástól származó értesülésre hivatkozva.
jan. 24
6:47
Kiábrándító melltartó és bugyikörkép (boon)
A hírességek csillogó ruhakölteményekben jelennek meg a különböző rendezvényeken, mindig tökéletes külsejük irigylésre méltó.
jan. 24
6:47
Anyagyilkosság: tizenöt év (szon)
Tizenöt év fegyházzal sújtotta a Debreceni Ítélőtábla azt a 34 éves szabolcsi férfit, aki tavaly nyáron ittasan agyonverte idős édesanyját. Orvost is csak másnap hívott.
jan. 24
6:48
Gyurcsány újabb bizalmasa távozhat (Infostart)
A miniszterelnök kabinetfőnöke, Gál J. Zoltán után Gyurcsány Ferenc újabb bizalmasa távozhat a kormányból - értesült a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, a következő távozó a kormányzati igazgatás összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszter, Draskovics Tibor lehet.
jan. 24
6:49
Olvasónk véleménye: Aki együtt tutul a farkasokkal (boon)
Szeretném felhívni mindenki figyelmét, hogy vigyázzanak az álláshirdetésekkel. Amelyik nem tartalmaz konkrét munkát és vállalat megnevezést, az mind becsapás.
jan. 24
6:50
Drága a gyenge forint; de mennyire? (boon)
Budapest - Gyenge gazdasági mutatók, könnyen sebezhető nemzeti valuta és sokszáz milliárdnyi devizahitel - ilyen állapotban találta Magyarországot az elmúlt napokban Amerikából indult, de szinte az egész világot megrázó tőzsdekrach.
jan. 24
6:51
Elhervadt virágszál (boon)
Fruzsi értelmes, érdeklődő csöppség volt óvodásnak. Talán kissé elevenebb a többieknél, sőt azt is mondták róla, hogy hat fiúval felér. Ő viszont alig várta, hogy végre "nagy legyen" és iskolába mehessen.Sipos Marianna jegyzete
jan. 24
6:55
Háztűz Felsősóskúton (szon)
A Nyírtelek határában lévő Felsősóskút nevű településrészen egy házban keletkezett tűz szerda este.
jan. 24
6:59
Lízingeljünk vagy hitelre vegyünk autót? (Infostart)
A tulajdonszerzést jelentő hitelt vagy inkább az alacsonyabb kockázat miatt alacsonyabb törlesztőrészleteket is jelentő lízinget válasszuk, ha autót szeretnénk venni?
jan. 24
7:17
Gál J. és Szetey után Draskovics is távozik? (ma.hu)
Gál J. Zoltán és Szetey Gábor után Gyurcsány Ferenc újabb bizalmi embere távozhat a kormányból - írta a csütörtöki Magyar Nemzet a Hír Televízió információi alapján.
jan. 24
7:21
"Gyurcsány Ferenc személyes ambícióinak foglyai vagyunk" (Népszava)
Közép-Európa létérdeke a közös európai energiapolitika, ez nyújthat védelmet az orosz energiaügyi és politikai befolyással szemben - mondta Navracsics Tibor, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerdán a washingtoni Johns Hopkins Egyetemen tartott előadásában.
jan. 24
7:23
MSZP: "már látni az alagút végét" (Népszava)
Magyarország számára az amerikai vízummentesség a jövő év folyamán valósulhat meg - mondta Mesterházy Attila, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese szerdán Washingtonban, ahol a szocialista párt országgyűlési képviselőcsoportjának küldöttsége tárgyalásokat kezdett.
jan. 24
7:26
Újabb garancia: a Fradi is beleszólhat, ki vegye meg (Infostart)
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója szerint egy hónapon belül elkészül a nemzeti vagyonstratégia. A javak kezelésére vonatkozó feladatok és célok ezután kerülhetnek a kormány elé. Tátrai Miklós az InfoRádió Aréna című műsorában arról is beszélt, hogy sportszakmai szempontokat figyelembe vevő ponttal egészült ki a Ferencváros eladásáról szóló megállapodás. Az MNV Zrt. vezérigazgatója…
jan. 24
7:28
Szállítják a maradék csepeli galvániszapot (boon)
Már csütörtökön megkezdődhet a Csepelen maradt 600 tonnányi mérgező galvániszap elszállítása - írja a Népszabadság.
jan. 24
7:38
Draskovics is távozik? (Népszava)
Gál J. Zoltán és Szetey Gábor után Gyurcsány Ferenc újabb bizalmi embere távozhat a kormányból - írta a csütörtöki Magyar Nemzet a Hír Televízió információi alapján. A lap értesülése szerint Draskovics Tibor kormányzati igazgatás összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszter az egyik nemzetközi könyvvizsgáló céghez igazol át, és már alá is írta szerződését.
jan. 24
7:39
Olcsó lemezt vásárol a magyar zenehallgató (boon)
Az oktatási minisztérium után már a Miniszterelnöki Hivatalnál is lobbiznak a zenei kiadók az illegális zeneletöltések szabályozásáért - írja a Napi Gazdaság.
jan. 24
7:40
Márciusban kerülhet a kormány elé a korrupcióellenes program (Népszava)
Az Antikorrupciós Koordinációs Testület (AKT) ma tárgyalja a korrupció elleni stratégiát, valamint a hozzá kapcsolódó cselekvési programot, és akár úgy is dönthet, hogy a dokumentumok hamarosan már az államigazgatási egyeztetés útját járhatják - írta a csütörtöki Világgazdaság. Az is lehet, hogy az anyag további átdolgozását látják jónak, bár a Világgazdaság értesülései szerint leginkább már csak…
jan. 24
7:45
Gázolt az IC Taktaharkánynál (boon)
Taktaharkány - A Nyíregyházára és Debrecenbe közlekedő InterCity ütött el egy férfit Taktaharkány állomásának közelében csütörtök reggel.
jan. 24
8:03
Idén sem indul bérlakás-építési program – Lapszemle (orientpress)
Minden együtt van egy bérlakásprogramhoz: a cégek építenének, a polgárok bérelnének, az unió támogatna, hitel is akadna. Az eddigi próbálkozások mégsem hoztak átütő sikert, a minisztérium a támogatási rendszer átalakításán dolgozik – írja a Népszabadság.
jan. 24
8:14
Az első kérdés: van-e biztosítása a betegnek? (orientpress)
Amerikai típusú egészségügyre számít a biztosítási piac megnyitása után egy tagtoborzásra készülő cég vezető ügynöke. Az első kérdés az lesz, van-e biztosítása a betegnek – olvasható a Magyar Nemzet honlapján.
jan. 24
8:17
Vádlóból vádlott lesz Zsanett? (ma.hu)
Súlyos helyzetbe kerülhet az öt rendőrt nemi erőszakkal megvádolt Zsanett, ha bebizonyosodik: nem igazak az állításai. Ötrendbeli hamis vád miatt nyomozást indított a Fővárosi Főügyészség.
jan. 24
8:19
Márciusban kerülhet a kormány elé a korrupcióellenes program (ma.hu)
Az Antikorrupciós Koordinációs Testület (AKT) ma tárgyalja a korrupció elleni stratégiát, valamint a hozzá kapcsolódó cselekvési programot, és akár úgy is dönthet, hogy a dokumentumok hamarosan már az államigazgatási egyeztetés útját járhatják.
jan. 24
8:20
Egyetlen versért két év börtön (HVG)
A Kádár-rendszer megtorló gépezetének működését rögzíti Gáspár István Gábor: Egy vers ára című dokumentumkötete. A Palócföld-könyvek sorozatban megjelent kiadvány egy salgótarjáni munkás 1966-ban megírt versének történetét követi nyomon rendőrségi, bírósági, ügyészségi dokumentumok alapján.
jan. 24
8:38
Ügyeleti hírek megyénkből (szon)
Nyugodt éjszaka volt. A mentők és a tűzoltók ügyeletein megtudtuk, hogy az elmúlt éjszaka folyamán semmiféle rendkívüliesemény nem történt.
jan. 24
8:38
Féltik a Bakonyt a pót-Dakartól (boon)
A Bakony élővilágáért aggódnak a környezetvédők az esetleges pót-Dakar rali miatt, amit a tervek szerint tavasszal rendeznének meg.
jan. 24
8:40
Horn nem ismeri meg párttársait (boon)
Nincs életveszélyes állapotban Horn Gyula, bár szellemileg "nincs jól" - írja a Bors.
jan. 24
8:46
Négy évet is várhatunk egy műtétre – Lapszemle (orientpress)
Az orvosi kamara elnöke szerint nem arra kellene büszkének lenni, hogy valami ugyanolyan rossz, mint Nyugat-Európában – így reagált Éger István arra, hogy az Egészségbiztosítási Felügyelet megállapította: a kórházi várólisták hosszúsága nem tér el az európai átlagtól. Varga Ferenc, a Kórházszövetség elnöke szerint is inkább elkeserítő a helyzet – olvasható a Magyar Nemzet Online híranyagában.
jan. 24
8:49
Kávéházat avattak Újfehértón (szon)
Újfehrétó - A Közéleti Kávéház a fehértóiak „találkahelyévé” válhat.
jan. 24
8:57
Orbán tévévitára hívja Gyurcsányt (Napi)

Keresés