2008. január 24. csütörtök

jan. 24
0:12
Nagyobb az infarktus kockázata cukorbetegségben (HáziPatika)
A cukorbetegségben az érelmeszesedés klinikai kórformái között kiemelt jelentőségűek a koszorúserek érintettségén alapuló megbetegedések, az agyérrendszeri szövődmények és az alsó végtagi verőeres keringési zavar következményei.
jan. 24
0:12
A férjem bulizik, de nélkülem… Jól van ez így? (NLC)
Úgy érzem, a párom a maga sajátos módján szeret engem. Gyakran eljár nélkülem szórakozni, én viszont csak vele érzem jól magam. Ha nekem ez fáj, az azt jelenti, hogy nem szeretem őt önzetlenül?
jan. 24
2:12
Cukorbeteg? Tegye a szívére a kezét! (HáziPatika)
Tudja, hogy tízből nyolc cukorbeteg halálát szívinfarktus okozza? A szív és az érrendszer károsodását kis odafigyeléssel viszont bárki könnyen megelőzheti. Hogyan? Cikkünkben fény derül az okokra, és hasznos, megszívlelendő...
jan. 24
5:31
Amiről mi csak álmodunk, azt a japánok megtették (Infostart)
Törött orrcsonttal került kórházba egy olasz tolvaj, aki egy japán turistacsoport egyik tagjának táskáját próbálta megszerezni Rómában.
jan. 24
5:42
Csak kedv kérdése a testsúly? (Infostart)
A szívélyes, könnyen barátkozó emberek sokkal gyakrabban szenvednek a túlsúlytól, mint az idegeskedők - vélik japán kutatók. Az aggodalmasabb emberek között a kutatás szerint több volt a kórosan sovány.
jan. 24
6:04
Háromszázmilliót is adhatnak a diktátor csodaautójáért - bámuljon Ön is! (Infostart)
Akár egymillió fontot (346 millió forintot) is adhatnak a volt olasz fasiszta diktátor, Benito Mussolini bordó Alfa Romeójáért egy februári angliai árverésen.
jan. 24
6:15
Ezek a legjobb női mobilok (Blikk)
Csillogóak, vékonyak és színesek a preferált készülékek
jan. 24
6:31
Ötszáz éves gyilkosság titkát rejti a remekmű (Infostart)
A világ egyik legrejtélyesebb remekműve egy ötszáz éves gyilkosság legfőbb bűnjele - állítja Bernd Roeck, a Zürichi Egyetem történészprofesszora. Állítása szerint Piero della Francesca Krisztus megkorbácsolása című festménye azt bizonyítja: saját féltestvére ölte meg Urbino grófját.
jan. 24
6:42
Nincs "gyógyulás": a biszexualitás nem csak átmeneti állapot (Infostart)
Amerikai kutatók szerint a nők biszexualitása sok korábbi vélekedéssel ellentétben nem egy életkori szakasz velejárója, hanem egy egész életre szóló beállítódás.
jan. 24
6:53
Egy kutyáért megölte a fiát (Infostart)
Tíz év szigorított büntetőtáborban letöltendő szabadságvesztésre ítéltek egy férfit, aki 15 késszúrással megölte nevelt fiát, amiért az elaltattatta a kedvenc kutyáját.
jan. 24
7:03
A koedukált iskola "megmérgezi" a fiúkat (Infostart)
Egy sokak által vitatott könyv szerint az iskolákban külön osztályba kellene járatni a fiúkat és a lányokat. No nem erkölcsi okokból, hanem azért, mert így könnyebb lenne oktatni őket. A két nem tagjainak ugyanis máshogy működik az agyuk.
jan. 24
7:47
Egyre több a nemi szervi rendellenesség (MaHu)
A nemi szervi rendellenességgel született fiúk száma egyre növekszik - fedezték fel cambridge-i kutatók, s feltételezésük szerint a hétköznapi vegyületek káros hatása lehet a jelenség fő oka - olvasható a The Sunday Times brit hetilap legutóbbi számában.
jan. 24
7:57
Meztelen az elnök asszonya - nézze meg! (Infostart)
Egy spanyol magazinban exkluzív képek jelentek meg Carla Bruniról, Nicolas Sarkozy francia elnök barátnőjéről. A képeken az olasz szupermodell teljesen meztelen, ám igazából nem is ez a szenzáció, hanem a jegygyűrűje. A fotó kapcsán ugyanis ismét fellángolhatnak a találgatások arról, vajon titokban összeházasodott-e az elnök és Carla Bruni.
jan. 24
8:19
Rendőrök segítették a lopott kocsi útját (Infostart)
Rendőrjárőrök biztosítottak utat egy lopott kocsinak az Egyesült Államokban, mert elhitték, hogy áldott állapotú nőt fuvaroz kórházba éppen szülni az autó sofőrje.
jan. 24
8:21
A hosszú házasság titka: a veszekedés (Infostart)
Hosszú és egészségben leélt házasságra számíthatnak a veszekedő párok - erre a következtetésre jutottak michigani kutatók, akik ezzel a kutatással megerősítették azt a régen gyanított tényt, hogy akik hajlamosak magukba fojtani az indulataikat, rövidebb életre számíthatnak.
jan. 24
9:02
4 érv, hogy tarts szeretőt, és 4 érv, hogy ne! (MaHu)
Szerető. Igen, ez a téma is tabu. Nem szeretünk róla beszélni, mert igazság szerint hazugságot idéz. Hogy miért tarts mégis? Vagy miért ne?
jan. 24
9:11
Megmutatjuk, ki a leggazdagabb sztárpár! (NLC)
Salma Hayek és milliárdos kedvese, Francois-Henri Pinault Hollywood leggazdagabb párja, legalábbis egy amerikai hetilap legfrissebb felmérése szerint.
jan. 24
9:15
Csirkeláb a nyakban (Borsa)
Egy brit dizájnerlány olyan medálokat készít, melyektől első ránézésre ugyan kirázott bennünket a hideg, azonban ahogy megszoktuk a látványukat, elkezdtük értékelni is.
jan. 24
9:18
Körülmetélve is ugyanolyan jó a szex (MaHu)
Nem befolyásolja a férfiak szexuális teljesítményét és elégedettségét a körülmetélés, így nem szükséges korlátozni a circumcisios műtét elvégzését, hiszen az operáció a HIV elleni harc egyik eszköze lehet - jelent meg egy közleményben a BJU International-ben.
jan. 24
9:23
A vécék miatt rúghatják ki a lelkészt (Infostart)
Elbocsáthatják azt az újító szellemű lelkészt, aki akkor került végképp összeütközésbe a hívekkel, amikor eldöntötte: mellékhelyiséget építtet abba a XIV. századi templomba, ahol szolgál.
jan. 24
9:45
Szingliség, rámenős lányok, mulyácska fiúk (MaHu)
Új életforma jelent meg a "piacon" az önmegvalósító, könnyen manipulálható "egyszemélyes csoport", a szingli. Divatos dolog, de vajon megéri-e?
jan. 24
10:10
Babát szeretnének a sztárok! (NLC)
Czene Attila és Bánhidi Petra hamarosan beköltözhetnek első családi fészkükbe! A fiatal pár azt szeretné, ha a trónörökös akkor érkezne, amikor elkészül az otthonuk.
jan. 24
10:50
Matematikus igazolta Murphy törvényét (Infostart)
Ha elunjuk a várakozást a buszmegállóban, és elindulunk gyalog, biztosan látunk magunk mellett elsuhanni egy vagy két buszt a következő percekben - tartja Murphy egyik törvénye. Egy amerikai matematikus bebizonyította, hogy ebben sok igazság van, így a helyes megoldás nyugodtan megvárni a buszt.
jan. 24
11:10
Itt a farsang, áll a bál! (NLC)
A farsangi szezon már nem tart sokáig – a vízkereszt és a hamvazószerda közötti időszakot jelöli, tehát aki még nem nevezett be valamilyen mulatságra, az gyorsan porolja le a táncos cipellőjét!
jan. 24
11:12
Rambo még mindig keménylegény? (NLC)
Keményebb fickónak tartja magát Sylvester Stallone Hollywood mai akciósztárjainál. Szerinte Rambo egy kézzel elintézné Jason Bourne-t.
jan. 24
11:22
Mi a hosszú házasság titka? (HVG)
Hosszú és egészségben leélt házasságra számíthatnak a veszekedő párok - erre a következtetésre jutottak michigani kutatók, akik ezzel a kutatással megerősítették azt a régen gyanított tényt, hogy akik hajlamosak magukba fojtani az indulataikat, rövidebb életre számíthatnak.
jan. 24
11:44
Képzelt betegség: megvan rá az első gyógyszer (HVG)
Megjelent ellene az első gyógyszer, de még mindig vita tárgya, hogy létezik-e, betegségnek tekinthető-e a fibromyalgia.
jan. 24
12:10
Ki kapja majd az Oscar-díjat? (NLC)
Oscar-lázban ég Hollywood! A forgatókönyvírók sztrájkja ugyan beárnyékolja a készülődést, de a filmváros okozhat még meglepetéseket.
jan. 24
12:42
Spermapiac (Borsa)
Hazánkban nem lehet csak úgy besétálni a spermabankba és kikérni az aktuális ideálképre legjobban hasonlító donor mintáját. Ám egy nő két dologért képes mindenre: hogy legyen gyereke, és hogy ne.
jan. 24
12:50
Kálcium: egyszerre jó és ártalmas? (HVG)
Sok idős hölgy szed csontjainak erősítése végett kálciumkészítményeket, de egy új vizsgálat arra utal, hogy ezek a szerek fokozhatják a szívinfarktus kockázatát. Mark J. Rolland új-zélandi kutató és munkacsoportja ezt a lehetőséget írta le az angol orvosi hetilap, a British Medical Journal legújabb számában.
jan. 24
13:11
Kik lesznek Hollywood idei legrosszabbjai? (NLC)
Az év legrosszabb filmjeinek és filmes alakításainak jegyzékét az idén Lindsay Lohan és Eddie Murphy vezeti. A két színész inkább botrányairól, mint művészi alakításairól híres.
jan. 24
13:59
Egy hímivarsejt emlékirataiból (Borsa)
Egy hímivarsejt nem tud beszélni, ezért nem tudja elmondani a véleményét a spermabankba betérő ondódonorának. Szerencsére Hímtagunk kreatív: simán megszemélyesít és levelet ír, mint hímivarsejt.
jan. 24
14:23
Mobilokat lopott el két gyermek Budán (Infostart)
Egy 10 és egy 13 éves fiú elvette két hasonló korú gyerek telefonját a II. kerületben. A rendőrök tetten érték őket - mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
jan. 24
14:34
Kálcium: jó a csontnak, árt az érnek? (MaHu)
Sok idős hölgy szed csontjainak erősítése végett kálciumkészítményeket, de egy új vizsgálat most arra utal, hogy ezek a szerek fokozhatják a szívinfarktus kockázatát. Mark J. Rolland új-zélandi kutató és munkacsoportja ezt a lehetőséget írta le az angol orvosi hetilap, a British Medical Journal legújabb számában.
jan. 24
14:50
Békabőrrel a kórházi fertőzések ellen (MaHu)
Nem középkori kuruzslás, hanem mai orvostudomány: a kórházakban felbukkanó, antibiotikumoknak ellenálló baktériumok ellen a békák bőre nyújthat segítséget római és pisai egyetemi kutatók szerint.
jan. 24
14:52
A hosszú házasság titka: a veszekedés (MaHu)
Hosszú és egészségben leélt házasságra számíthatnak a veszekedő párok - erre a következtetésre jutottak michigani kutatók, akik ezzel a kutatással megerősítették azt a régen gyanított tényt, hogy akik hajlamosak magukba fojtani az indulataikat, rövidebb életre számíthatnak.
jan. 24
15:21
A legrangosabb filmes fesztiválok (Borsa)
A filmes szakma is szereti ünnepeltetni magát, a világ szinte minden pontján rendeznek nemzetközi szintű seregszemléket, ahol a vizuális alkotások kerülnek górcső alá. Íme a legrangosabb öt.
jan. 24
16:05
Kannabiszpirulákat dobnak piacra a gyógyszergyártók (HVG)
Egy holland gyógyszerészeti magáncég öt éven belül piacra kívánja dobni a világ első kannabisztartalmú piruláját, mintegy 4 milliárd eurós piacra számítva.
jan. 24
16:05
Borzalmas öngyilkosság szalagfűrésszel a börtönben (Infostart)
Szalagfűrésszel követett el öngyilkosságot a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sátoraljaújhely büntetés-végrehajtási intézetében egy rab.
jan. 24
16:18
Fizikai panaszainknak lelki oka van (Blikk)
Minden fizikai tünetnek, betegségnek lelki panasz áll a hátterében
jan. 24
16:18
Torkos Csütörtök után Mozgós Péntek (MaHu)
A Torkos Csütörtök sikeressé lett éttermi félárú akció mintájára idén hagyományteremtő szándékkal megrendezésre kerül a Mozgós Péntek is, amelyen szintén féláron mozoghatjuk le a pluszkilókat.
jan. 24
16:33
Újabb áldozata van egy kínai gyógyszernek (HVG)
Egy mérgező kínai gyógyszertől már a tizennegyedik páciens halt meg Kínában a kezelés után csaknem két évvel - közölte az Új Kína hírügynökség.
jan. 24
17:33
Demenciát okozhat az alvás közbeni légzéskimaradás (HVG)
Amerikai kutatók szerint az alvás alatt fellépő légzészavarok, így az apnoé, azaz a légzéskimaradás az idős nők esetében növelheti a szellemi károsodás kockázatát.
jan. 24
17:34
Tények étrendünk cukortartalmáról (MaHu)
A túlsúly és az elhízás problémájának európai és globális, szédítően gyors ütemű térhódításával párhuzamosan a szénhidrátok (és főként a cukrok) étrendünkben betöltött szerepe az érdeklődés középpontjába került, megítélésük sokszor rendkívül ellentmondásos.
jan. 24
20:29
Kutya helyett a favágóval is beérte a tigris (Infostart)
A fiatal nőstény egy kutyát kergetett, amely ijedtében egy favágó lábánál keresett menedéket. A tapasztalatlan ifjú tigrisnek nem sikerült idejében fékeznie, és nekirohant az embernek. Nyilván maga is nagyon megijedt, gyorsan megharapta a favágó kezét és elinalt - számolt be a támadásról a tigrisek védelmével foglalkozó szibériai központ.
jan. 24
20:41
Ismét felgyorsult a pusztítás üteme (Infostart)
Két évig tartó lassulás után 2007 második felében újra felgyorsult a brazíliai Amazonas esőerdő pusztulása. Tavaly augusztus és december között 3.235 négyzetkilométernyi tűnt el a Föld tüdejének tartott őserdőből.
jan. 24
20:47
Halálos ítélet a régió legismertebb pálmájára (Infostart)
Túlélt két világháborút és az Osztrák-Magyar Monarchiát is, most azonban szembe kell néznie a fejszével Bécs "Sissi-pálmájának", a néhai Erzsébet osztrák császárnéról és magyar királynéról elnevezett vén pálmafának.
jan. 24
21:03
Sztárvallomás: "Jobban félek a szoptatástól, mint a szüléstől" (Infostart)
Először beszélt a szüléstől való félelmeiről Jessica Alba azóta, hogy kiderült: első gyermekét várja vőlegényétől, Cash Warrentől.
jan. 24
21:31
Meglepő sztárvallomás: "Három éve nem értem nőhöz" (Infostart)
Saját bevallása szerint három éve nem szexelt Lenny Kravitz. Az énekes ráadásul nem is hajlandó feladni a cölibátust - egészen addig, amíg meg nem találja a tökéletes nőt.
jan. 24
21:41
Politikailag nem korrekt mesének nincs helye a polcon! (Infostart)
Vallási megfontolások miatt nem jelölik állami díjra Nagy-Britanniában azt a mesét, amely a három kismalac történetét mondja el - a modern időkhöz igazítva. A digitális formában terjesztett könyv ugyanis a hatóságok szerint sértheti a muzulmán közösséget - és a kőműveseket.

Keresés