2008. január 24. csütörtök

jan. 24
0:12
Nagyobb az infarktus kockázata cukorbetegségben (HáziPatika)
A cukorbetegségben az érelmeszesedés klinikai kórformái között kiemelt jelentőségűek a koszorúserek érintettségén alapuló megbetegedések, az agyérrendszeri szövődmények és az alsó végtagi verőeres keringési zavar következményei.
jan. 24
0:12
A férjem bulizik, de nélkülem… Jól van ez így? (NLC)
Úgy érzem, a párom a maga sajátos módján szeret engem. Gyakran eljár nélkülem szórakozni, én viszont csak vele érzem jól magam. Ha nekem ez fáj, az azt jelenti, hogy nem szeretem őt önzetlenül?
jan. 24
2:12
Cukorbeteg? Tegye a szívére a kezét! (HáziPatika)
Tudja, hogy tízből nyolc cukorbeteg halálát szívinfarktus okozza? A szív és az érrendszer károsodását kis odafigyeléssel viszont bárki könnyen megelőzheti. Hogyan? Cikkünkben fény derül az okokra, és hasznos, megszívlelendő...
jan. 24
5:31
Amiről mi csak álmodunk, azt a japánok megtették (Infostart)
Törött orrcsonttal került kórházba egy olasz tolvaj, aki egy japán turistacsoport egyik tagjának táskáját próbálta megszerezni Rómában.
jan. 24
5:42
Csak kedv kérdése a testsúly? (Infostart)
A szívélyes, könnyen barátkozó emberek sokkal gyakrabban szenvednek a túlsúlytól, mint az idegeskedők - vélik japán kutatók. Az aggodalmasabb emberek között a kutatás szerint több volt a kórosan sovány.
jan. 24
6:04
Háromszázmilliót is adhatnak a diktátor csodaautójáért - bámuljon Ön is! (Infostart)
Akár egymillió fontot (346 millió forintot) is adhatnak a volt olasz fasiszta diktátor, Benito Mussolini bordó Alfa Romeójáért egy februári angliai árverésen.
jan. 24
6:15
Ezek a legjobb női mobilok (Blikk)
Csillogóak, vékonyak és színesek a preferált készülékek
jan. 24
6:26
Kovács Ágnes megy Pekingbe (Életforma)
Bár a nyári ötkarikás játékokon versenyzőnként már nem vesz részt Kovács Ágnes, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszónő a MOB meghívottjaként jelen lesz a kínai fővárosban, és emellett kedden csatlakozott a Peking Szurkolói Klubhoz is.
jan. 24
6:31
Ötszáz éves gyilkosság titkát rejti a remekmű (Infostart)
A világ egyik legrejtélyesebb remekműve egy ötszáz éves gyilkosság legfőbb bűnjele - állítja Bernd Roeck, a Zürichi Egyetem történészprofesszora. Állítása szerint Piero della Francesca Krisztus megkorbácsolása című festménye azt bizonyítja: saját féltestvére ölte meg Urbino grófját.
jan. 24
6:42
Nincs "gyógyulás": a biszexualitás nem csak átmeneti állapot (Infostart)
Amerikai kutatók szerint a nők biszexualitása sok korábbi vélekedéssel ellentétben nem egy életkori szakasz velejárója, hanem egy egész életre szóló beállítódás.
jan. 24
6:53
Egy kutyáért megölte a fiát (Infostart)
Tíz év szigorított büntetőtáborban letöltendő szabadságvesztésre ítéltek egy férfit, aki 15 késszúrással megölte nevelt fiát, amiért az elaltattatta a kedvenc kutyáját.
jan. 24
7:03
A koedukált iskola "megmérgezi" a fiúkat (Infostart)
Egy sokak által vitatott könyv szerint az iskolákban külön osztályba kellene járatni a fiúkat és a lányokat. No nem erkölcsi okokból, hanem azért, mert így könnyebb lenne oktatni őket. A két nem tagjainak ugyanis máshogy működik az agyuk.
jan. 24
7:26
Szag alapján választunk szexuális partnert (Életforma)
A Psychological Science című lapban publikált kutatás eredményei szerint a homoszexuális férfiak például szaglás alapján képesek kiválasztani homoszexuális partnerüket.
jan. 24
7:57
Meztelen az elnök asszonya - nézze meg! (Infostart)
Egy spanyol magazinban exkluzív képek jelentek meg Carla Bruniról, Nicolas Sarkozy francia elnök barátnőjéről. A képeken az olasz szupermodell teljesen meztelen, ám igazából nem is ez a szenzáció, hanem a jegygyűrűje. A fotó kapcsán ugyanis ismét fellángolhatnak a találgatások arról, vajon titokban összeházasodott-e az elnök és Carla Bruni.
jan. 24
8:19
Rendőrök segítették a lopott kocsi útját (Infostart)
Rendőrjárőrök biztosítottak utat egy lopott kocsinak az Egyesült Államokban, mert elhitték, hogy áldott állapotú nőt fuvaroz kórházba éppen szülni az autó sofőrje.
jan. 24
8:21
A hosszú házasság titka: a veszekedés (Infostart)
Hosszú és egészségben leélt házasságra számíthatnak a veszekedő párok - erre a következtetésre jutottak michigani kutatók, akik ezzel a kutatással megerősítették azt a régen gyanított tényt, hogy akik hajlamosak magukba fojtani az indulataikat, rövidebb életre számíthatnak.
jan. 24
8:25
Folyton fáradt vagy? Természetes tippek az éberségért! (Életforma)
Folyamatosan fáradtnak érzed magad? Hiába alszol napi nyolc órát, mégis olyan vagy reggel, mintha az egész éjszakát végigbuliztad volna? A fáradtság hátterében több ok is állhat, de mindenre van megoldás - természetes is!
jan. 24
9:11
Megmutatjuk, ki a leggazdagabb sztárpár! (NLC)
Salma Hayek és milliárdos kedvese, Francois-Henri Pinault Hollywood leggazdagabb párja, legalábbis egy amerikai hetilap legfrissebb felmérése szerint.
jan. 24
9:23
A vécék miatt rúghatják ki a lelkészt (Infostart)
Elbocsáthatják azt az újító szellemű lelkészt, aki akkor került végképp összeütközésbe a hívekkel, amikor eldöntötte: mellékhelyiséget építtet abba a XIV. századi templomba, ahol szolgál.
jan. 24
9:28
Figyelj! Ezek a képek elárulják, mennyire vagy stresszes! (Életforma)
Kíváncsi vagy rá, hogy mennyire terített le a stressz, a kimerültség így év végére? Elég csak egy pillantást vetned az alábbi négy képre, és azonnal megtudhatod stressz-szintedet!
jan. 24
10:10
Babát szeretnének a sztárok! (NLC)
Czene Attila és Bánhidi Petra hamarosan beköltözhetnek első családi fészkükbe! A fiatal pár azt szeretné, ha a trónörökös akkor érkezne, amikor elkészül az otthonuk.
jan. 24
10:29
Kávéval megelőzhető lehet a petefészekrák (Vital)
tovább
jan. 24
10:29
Hat egyszerű szabály a tökéletes bőrért (Életforma)
Az elmúlt néhány nap verőfényes napsütése után úgy érezhettük, mindjárt itt a tavasz. Sajnos, erre még várni kell, bőrünk pedig egyre jobban kikészül a hidegtől.
jan. 24
10:31
Sebgyógyulás heg nélkül (Vital)
tovább
jan. 24
10:50
Matematikus igazolta Murphy törvényét (Infostart)
Ha elunjuk a várakozást a buszmegállóban, és elindulunk gyalog, biztosan látunk magunk mellett elsuhanni egy vagy két buszt a következő percekben - tartja Murphy egyik törvénye. Egy amerikai matematikus bebizonyította, hogy ebben sok igazság van, így a helyes megoldás nyugodtan megvárni a buszt.
jan. 24
11:10
Itt a farsang, áll a bál! (NLC)
A farsangi szezon már nem tart sokáig – a vízkereszt és a hamvazószerda közötti időszakot jelöli, tehát aki még nem nevezett be valamilyen mulatságra, az gyorsan porolja le a táncos cipellőjét!
jan. 24
11:12
Rambo még mindig keménylegény? (NLC)
Keményebb fickónak tartja magát Sylvester Stallone Hollywood mai akciósztárjainál. Szerinte Rambo egy kézzel elintézné Jason Bourne-t.
jan. 24
11:19
Így árthatnak fiuk nemi szervének az anyák (Vital)
tovább
jan. 24
11:28
Vigyázat! Egy betegség, melytől steril lehetsz! (Életforma)
A mumpsz, vagyis fűtőmirigy-gyulladás egy erősen fertőző, akut vírusfertőzéses állapot, amely mindkét nagy nyálmirigyet érinti a fül és az áll között, illetve kismértékben érintettek lehetnek a herék is.
jan. 24
12:10
Ki kapja majd az Oscar-díjat? (NLC)
Oscar-lázban ég Hollywood! A forgatókönyvírók sztrájkja ugyan beárnyékolja a készülődést, de a filmváros okozhat még meglepetéseket.
jan. 24
12:28
Sztárok elegáns kis feketében - Sok képpel! (Életforma)
A kis fekete ruha népszerűsége a '20-as évek óta töretlen. Hordják házi- és üzletasszonyok, sztárok, fiatalok, idősebbek, tárgyalásra, délutánra, estélyre, bálba. Vajon mi a titka?
jan. 24
13:11
Kik lesznek Hollywood idei legrosszabbjai? (NLC)
Az év legrosszabb filmjeinek és filmes alakításainak jegyzékét az idén Lindsay Lohan és Eddie Murphy vezeti. A két színész inkább botrányairól, mint művészi alakításairól híres.
jan. 24
13:28
Ön mitől retteg? (Életforma)
A személyes félelmek sorában a családban bekövetkező súlyos betegségek, halál és sérülések miatti aggodalmak a legjellemzőbbek, míg az emberiség jövőjét illetően a terrorizmustól és háborútól tartanak legtöbben világszerte. Sokan úgy igyekeznek kezelni aggodalmaikat, hogy azokat megbeszélik barátaikkal és családjukkal, de vannak, akik aktívan tesznek is azért, hogy a világ élhetőbbé váljon -…
jan. 24
14:23
Mobilokat lopott el két gyermek Budán (Infostart)
Egy 10 és egy 13 éves fiú elvette két hasonló korú gyerek telefonját a II. kerületben. A rendőrök tetten érték őket - mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
jan. 24
14:28
"Faképnél hagyott volna, ha óvszert húzok rá!" (Életforma)
Sajnos fennáll a lehetősége annak, hogy gyerekünk óvszer és fogamzásgátló nélkül, részegen vagy betépve adja oda ártatlanságát éppen aktuális szerelmének.
jan. 24
15:28
"Vegyél egy lovat a hálószobádba!" (Életforma)
"Nem a szavak és a törvények uralják a világot, hanem jelek és jelképek" - mondja Konfucius. A kínaiak régóta tudják, hogy a szerelmet és a párkapcsolatot, milyen jelképekkel tudjuk erősíteni. Érdemes próbálkozni!
jan. 24
16:05
Borzalmas öngyilkosság szalagfűrésszel a börtönben (Infostart)
Szalagfűrésszel követett el öngyilkosságot a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sátoraljaújhely büntetés-végrehajtási intézetében egy rab.
jan. 24
16:10
Plusz pénzt kérnek a kórházak az influenzások és a traumás betegek ellátására (Metropol)
Több tízmillió forintos plusz támogatásra volna szükségük a fővárosi kórházaknak a jelenleg is zajló influenzajárvány, valamint a január eleji rendkívüli időjárás során megnövekedett traumatológiai betegforgalom miatt – nyilatkozta Szolnoki Andrea csütörtökön.
jan. 24
16:12
Kannabiszpirula öt éven belül (Metropol)
Egy holland gyógyszerészeti magáncég öt éven belül piacra kívánja dobni a világ első kannabisztartalmú piruláját, mintegy 4 milliárd eurós piacra számítva.
jan. 24
16:18
Fizikai panaszainknak lelki oka van (Blikk)
Minden fizikai tünetnek, betegségnek lelki panasz áll a hátterében
jan. 24
16:29
Budapesten a kristálytehén (Életforma)
Hazatért a két hétig egy bécsi kávézó kirakatát díszítő kristálytehén.
jan. 24
16:43
Kannabiszpirula öt éven belül (Metropol)
Egy holland gyógyszerészeti magáncég öt éven belül piacra kívánja dobni a világ első kannabisztartalmú piruláját, mintegy 4 milliárd eurós piacra számítva.
jan. 24
17:29
Lerúgom a fejed, te! (Életforma)
Tombolnak az érzelmek a Nagy Fogyásban, még ha kedvelik is egymást a szereplők, a kamera kedvéért mindannyian beszólnak.
jan. 24
19:29
Tanácsok és ingyen masszázs (Életforma)
Szeretettel meghívjuk A NŐ EZER ARCA Kapcsolatelemző-és Fejlesztő Központ nyitott napjára 2008. január 27-én vasárnap 15 - 18 óra között. A Nő Ezer Arca XII. alkalommal - ingyenes nyílt nap keretében - rendezi a Női Akadémia programot.
jan. 24
20:29
Kutya helyett a favágóval is beérte a tigris (Infostart)
A fiatal nőstény egy kutyát kergetett, amely ijedtében egy favágó lábánál keresett menedéket. A tapasztalatlan ifjú tigrisnek nem sikerült idejében fékeznie, és nekirohant az embernek. Nyilván maga is nagyon megijedt, gyorsan megharapta a favágó kezét és elinalt - számolt be a támadásról a tigrisek védelmével foglalkozó szibériai központ.
jan. 24
20:41
Ismét felgyorsult a pusztítás üteme (Infostart)
Két évig tartó lassulás után 2007 második felében újra felgyorsult a brazíliai Amazonas esőerdő pusztulása. Tavaly augusztus és december között 3.235 négyzetkilométernyi tűnt el a Föld tüdejének tartott őserdőből.
jan. 24
20:47
Halálos ítélet a régió legismertebb pálmájára (Infostart)
Túlélt két világháborút és az Osztrák-Magyar Monarchiát is, most azonban szembe kell néznie a fejszével Bécs "Sissi-pálmájának", a néhai Erzsébet osztrák császárnéról és magyar királynéról elnevezett vén pálmafának.
jan. 24
20:52
Calicivírus okozhatta a tömeges megbetegedést több budapesti iskolában (Metropol)
Nagy valószínűséggel a calicivírus okozhatta több budapesti iskolában január második hetében a tömeges megbetegedéseket. Ez azt jelenti, hogy nem bizonyítható a korábban feltételezett ételeredet – közölte az ÁNTSZ csütörtökön.
jan. 24
21:03
Sztárvallomás: "Jobban félek a szoptatástól, mint a szüléstől" (Infostart)
Először beszélt a szüléstől való félelmeiről Jessica Alba azóta, hogy kiderült: első gyermekét várja vőlegényétől, Cash Warrentől.
jan. 24
21:31
Meglepő sztárvallomás: "Három éve nem értem nőhöz" (Infostart)
Saját bevallása szerint három éve nem szexelt Lenny Kravitz. Az énekes ráadásul nem is hajlandó feladni a cölibátust - egészen addig, amíg meg nem találja a tökéletes nőt.

Keresés