2008. január 16. szerda

jan. 16
0:08
Megtörténtek a nevezések (NLCafé)
A „Monetary, avagy közgazdálkodj okosan!” című középiskolai vetélkedő sorozat jelentkezési határideje lejárt. A tavaly megrendezett „A pénz nyomában” című pályázathoz hasonlóan a középiskolások 2006-ban is próbára tehetik tudásukat, hiszen a Monetary vetélkedő nekik szól.
jan. 16
0:27
Csúcstechnikával az alvászavar ellen (HáziPatika)
A Jahn Ferenc kórház neurológiai osztályán dolgozik Dr. Káposzta Zoltán főorvos, aki Angliából hazatérve itthon segít az alvászavarban szenvedő betegeken. Sokan nem is sejtik, hogy alvásproblémáik hátterében agyi keringési zavarok...
jan. 16
0:46
D. Tóth Kriszta: Egy nap sopánkodás (NLCafé)
„Jó az újévi sajtód” – velős sms köszöntött január elején, egy barátom küldte. Kiderült, hogy egy ízléstelen cikkről van szó, benne egy képpel egy bizonyos ruháról, amelyben kicsivel több látszott belőlem, mint amennyi szokott.
jan. 16
1:19
Télen is salátát! - Tamással, sülve-főve (NLCafé)
Jóllehet még csak január van, mégis sokakat foglalkoztat a közelgő tavasz és az a súlyfelesleg, amelytől jó volna már mostanában megszabadulni. Kiváló lehetőség erre a saláta! Íme néhány téli változat.
jan. 16
1:57
Különleges terápia segít a sokszor vetélő nőkön - Immunológiai összeférhetetlenség a szülők között (NLCafé)
Az új magyar terápia több mint 90 százalékban sikeres azoknál a nőknél, akiknél immunológiai eredetű okok miatt vetéltek el újra meg újra.
jan. 16
2:23
Az időt megállítani… - Ráncfeltöltéssel vagy botoxszal? (NLCafé)
Állítólag az európai nagyvárosokban a nők már csak „leugranak” ebédidőben egy kis botoxkezelésre vagy ráncfeltöltésre. Vajon tényleg veszéltelenek ezek a kezelések? És vajon tényleg hatásosak?
jan. 16
3:01
Két kultúra egy paplan alatt (NLCafé)
Áthidalhatóak-e a kulturális különbségek, működik-e hosszú távon egy olyan kapcsolat, ahol más a nyelv, mások a hagyományok, a társadalmi normák? Magyarországon élő "vegyes-párokat" kérdeztünk.
jan. 16
3:35
Varga Izabella: Megküzdöttem a boldogságért - Az e heti Nők Lapja címlapján (NLCafé)
Azt tanácsolom az embereknek, hogy pillantsanak vissza az életükre, és keressék az olyan eseményeket, amelyek előre vitték őket. Akkor értékelik igazán, amit elértek.
jan. 16
4:08
Örömzene az iskolában - Rendhagyó énekórák a Muzsikás együttessel (NLCafé)
„Matyi! Leesett a pulóvered…” – A tanárnő hiába súg, mutogat, a szemüveges kisfiú rá se hederít. Szinte rátapad a zenészekre, akik az iskola ebédlőjében, a sorba állított székek és padok előtt játszanak.
jan. 16
4:40
A természetességről - A dúla válaszol (NLCafé)
Egyre többen tervezünk a várandósság alatt. Informálódunk a lehetőségeinkről, a kórházakról, az orvosokról, kérdezgetjük egymást a fodrásznál és az interneten. De készüljünk-e a természetes szülésre?
jan. 16
5:09
Ebéd vagy játszótárs - hihetetlen képek a vadonból (Infostart)
A fiatalok számára a tanulás sokszor unalmas és érdektelen folyamat. Persze mindez nem igaz a gepárdkölykökre, akiknek anyjuk mutatja meg, hogyan kell ezt csinálni.
jan. 16
5:25
Bélhiány miatt aggódnak a svájciak (Infostart)
Riadót fújtak a svájci mészárosok: attól tartanak, hogy a brazil bélhiány miatt veszélybe kerülhet az alpesi ország kolbászellátása. A svájciak kedvenc kolbászát, a Cervelat-ot ugyanis tehénbélbe töltik.
jan. 16
5:36
Nem tudja, hogyan készül a lágy tojás? Nincs egyedül (Infostart)
Nemrég a brit parlamenti képviselők arról kaptak tájékoztatót, hogyan kell kicserélni egy kiégett izzót. Most kiderült, hogy a tojásfőzéshez is szakácskönyv kell nekik.
jan. 16
5:47
Anyósa rettegett a gyilkossággal vádolt rendőrtől - nem ok nélkül (Infostart)
A felesége meggyilkolásával vádolt, később magával is végző brit rendőrtiszt attól félt, hogy nem látja többet gyermekeit. Közben kiderült, hogy a 47 éves férfi anyósa rettegett vejétől.
jan. 16
6:13
Nagy, nagyobb, Clio kombi (Blikk)
Megnéztük, hogy sikerült az első Clio kombi
jan. 16
6:15
Idén ráfizet, aki túl szabálytalan (Blikk)
Az idén már nem hi vatkozhat a gépjármű tulajdonosa arra, hogy kölcsönadta közeli hozzátartozójának az autóját, és az ő gyorshajtása vagy szabálytalan parkolása miatt nem áll módjában fizetni. Ha nem állapítható meg a szabálysértő személye, akkor a bírságot a tulajnak kell állnia. Ez nem zárja ki, hogy a valódi elkövetőt vonják felelősségre, akinek kilétét már jól felfogott érdeke lesz közölni az…
jan. 16
6:29
Nézze meg a húszméteres hullámokat meglovagoló szörfösöket! (Infostart)
Hawaiira és Ausztráliára jellemző hatalmas hullámokkal kellett szembenézniük nemrég azoknak, akik Nagy-Britannia partjainál próbálták ki szörfdeszkájukat. Cornwall partjainál csaknem húszméteres hullámok vették őket üldözőbe.
jan. 16
6:34
Magyarország legjobb kórházai - ismeri őket? (HáziPatika)
A HáziPatika.com szavazásán az összes államilag finanszírozott kórház és klinika részt vett 2007-ben is. A díjátadáson kiderült: a kórházaktól ugyanazt várja el a miniszter és a beteg is: gyógyítást mindenhol, azonosan jó...
jan. 16
6:40
Már az anyaméhben zöldségekkel kell táplálni a babát (Infostart)
Érdemes már a terhesség alatt sok zöldséget és gyümölcsöt juttatni a születendő gyermek szervezetébe, ezzel ugyanis megelőzhető az asztma és több más allergiás betegség - állítják a kutatók.
jan. 16
7:07
Diana kifúrta volna Károlyt a trónról (Infostart)
Diana hercegnő több mint tíz évvel ezelőtt, egy titkos találkozón arra kérte Tony Blair akkori brit miniszterelnököt: érje el, hogy Károly sohase kerüljön trónra. Erről a tíz éve elhunyt hercegnő egykori válóperes ügyvédje számolt be azon a meghallgatáson, amelyen Diana halálának körülményeit vizsgálják.
jan. 16
7:56
Nézze meg a világ első jégzongoráját! (Infostart)
Kínában elkészítették az első olyan jégzongorát, amely megszólaltatható. A különleges hangszert azonban nem egy zongoragyár faragta ki, hanem egy jégszobrász, egy hasonló tárgyakat bemutató kiállításra.
jan. 16
8:23
Titokzatos tárgy lebegett át a kisváros felett (Infostart)
Amatőr UFO-vadászok gyülekeznek Texasban, ahol több tucatnyian láttak titokzatos fényeket az égen.
jan. 16
8:56
Bedagadt fül, kiütések, égési sebek a hajfestéktől (Infostart)
Bepereli a L'Oréal szépségipari céget egy brit nő, akinek szervezete extrém módon reagált a gyártó egyik hajfestékére: kémiai égés nyomai jelentek meg a testén, fülei pedig hatalmasra dagadtak.
jan. 16
9:12
D. Tóth Kriszta: Egy nap sopánkodás (NLCafé)
„Jó az újévi sajtód” – velős sms köszöntött január elején, egy barátom küldte. Kiderült, hogy egy ízléstelen cikkről van szó, benne egy képpel egy bizonyos ruháról, amelyben kicsivel több látszott belőlem, mint amennyi szokott.
jan. 16
9:22
Beszakadt a jég a rendőrség elől menekülő férfi alatt - képek (Infostart)
Valószínűleg beszakadt a Balaton jege egy rendőrségi intézkedés elől menekülő férfi alatt. Az InfoRádió úgy tudja, hogy a Veszprém megyei rendőrök betöréssel gyanúsítottakkal szemben intézkedtek, amikor az egyik a már megbilincselt férfi elszaladt.
jan. 16
9:27
A világ legdrágább dugóhúzója (Borsa)
Első ránézésre leginkább valamiféle orvosi kínzóeszköznek gondolnánk a képen látható tárgyat, azonban semmi köze az orvostudományhoz. A borfogyasztáshoz és a dizájnhoz viszont annál több.
jan. 16
10:07
Télen is salátát! - Tamással, sülve-főve (NLCafé)
Jóllehet még csak január van, mégis sokakat foglalkoztat a közelgő tavasz és az a súlyfelesleg, amelytől jó volna már mostanában megszabadulni. Kiváló lehetőség erre a saláta! Íme néhány téli változat.
jan. 16
10:11
Gyümölcskenyeret koldulnak a gólyák (Infostart)
Sárgabarackos gyümölcskenyér, vékonyan vajazva - ez a gólyák egyik kedvenc eledele az Antwerpen melletti Planckendael településen.
jan. 16
10:22
Másodfokon tárgyalják a szegedi betegcserét (HVG)
A vádirat ismertetésével a Csongrád Megyei Bíróságon elkezdődött a szegedi betegcsere-ügy tárgyalása szerdán délelőtt.
jan. 16
10:54
8 jel, hogy mániás vagy (MaHu)
Odavagy a kocsikért, vagy éppen betegesen bélyeget gyűjtesz? Hirtelen lázba hoznak események és nehezen állítod le magad? Hol kezdődik a mánia?
jan. 16
10:55
Más-más színészt kedvelnek a demokraták és a republikánusok (Infostart)
Sorozatban másodszor lett Denzel Washington az amerikaiak kedvenc filmszínésze - derült ki egy friss felmérésből.
jan. 16
11:06
Legális felvételt készíteni szex közben - döntött a bíróság (Infostart)
Nem tilos titkos felvételt készíteni a partnerről szeretkezés közben - döntött az olaszországi legfelsőbb bíróság.
jan. 16
11:08
Varga Izabella boldogsága (NLCafé)
”Azt tanácsolom az embereknek, hogy pillantsanak vissza az életükre, és keressék meg azokat a pontokat, eseményeket, amelyek előre vitték őket. Akkor tudják értékelni, amit elértek. Ez az elégedettség titka, nem más.”
jan. 16
11:10
Különleges terápia segít a sokszor vetélő nőkön - Immunológiai összeférhetetlenség a szülők között (NLCafé)
Magyar kutatóorvosok olyan terápiás programot dolgoztak ki, amely a gyermekre vágyakozó nők segítségére lehet. A módszer abban az esetben eredményes, ha a gyermektelenség hátterében immunológiai eredetű ismétlődő vetélések állnak. Ilyenkor viszont a siker aránya több mint kilencven százalék!
jan. 16
11:38
Az ember is kiszagolja a betolakodót? (MaHu)
Úgy tűnik, nemcsak a kutyák képesek kiszagolni az idegen betolakodókat. A kanadai McGill Egyetem Montreali Neurológiai Intézetének (MNI) kutatói nemrég rávilágítottak, hogy az emberi szaglás sokkal kifinomultabb, mint azt korábban hitték.
jan. 16
11:39
Száz év plakát (Borsa)
Ha az óriásplakátokról ránkszakadó hirdetéseket vesszük alapul, nem gondolnánk hogy hazánkban komoly hagyománya volt a plakátművészetnek. Most könyv készült az igényes hirdetésekről.
jan. 16
12:07
Az időt megállítani… - Ráncfeltöltéssel vagy botoxszal? (NLCafé)
Állítólag az európai nagyvárosokban a nők már csak „leugranak” ebédidőben egy kis botoxkezelésre vagy ráncfeltöltésre, Amerikában pedig egyenesen a botoxparti dívik, amelyen több nő vesz részt, és némi pezsgőzés mellett, néhány injekcióval simíttatják ki ráncaikat. Vajon tényleg ilyen veszélytelenek (és hatásosak) ezek a kezelések? S vajon tényleg megállítható velük az öregedés?
jan. 16
12:32
Margarin kontra vaj: mi az igazság? (HVG)
A jó minőségű margarinok nem, vagy csak az egészségügyi világszervezet (WHO) által ajánlott mértéket meg nem haladó mennyiségben tartalmaznak a szervezet számára káros transzzsírsavakat. A vaj margarinnal való helyettesítése hosszú távon - kedvező zsírsavösszetételének köszönhetően - segíthet megelőzni az első számú népbetegség, a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulását.
jan. 16
12:32
Zsanett-ügy: elutasították a védő panaszát , vége a nyomozásnak (Infostart)
Fővárosi Főügyészség elutasította azt a panaszt, amelyet E. Zsanett jogi képviselője nyújtott be, így jogerőre emelkedett a Budapesti Nyomozó Ügyészség nyomozást megszüntető határozata - közölte a Fővárosi Főügyészség szóvivője, Varga Gergely.
jan. 16
13:12
Arányos-alacsony csajok, figyelem! (Borsa)
A Borsa stylist-jai nem csak általánosan, egy-egy témát kiemelve, s arról értekezve segítenek a harmonikus öltözködésben. Bárki megtalálhatja őket személyre szabott, konkrét kérdéssel is.
jan. 16
13:12
Két kultúra egy paplan alatt (NLCafé)
Áthidalhatóak-e a kulturális különbségek, működik-e hosszú távon egy olyan kapcsolat, ahol más a nyelv, mások a hagyományok, a társadalmi normák? Vajon el lehet „magyarázni” lényünk alapköveit: a belénk épült mondókákat, az ízeket, a magyar habitust? Az is kérdés, számítanak-e ezek egyáltalán. Magyarországon élő, eltérő országból származó párokat kérdeztünk.
jan. 16
13:14
Örömzene az iskolában - Rendhagyó énekórák a Muzsikás együttessel (NLCafé)
„Matyi! Leesett a pulóvered…” – A tanárnő hiába súg, mutogat, a szemüveges kisfiú a füle botját sem mozdítja. Pontosabban füle, szeme, lelke, az egész gyerek teljesen másutt jár. Szinte rátapad a zenészekre, akik az iskola ebédlőjében, a sorba állított székek és padok előtt játszanak.
jan. 16
13:52
Influenzajárvány több megyében (HVG)
Az egész országot érinti az influenzajárvány, amely közepes intenzitású - jelentette be Falus Ferenc országos tisztifőorvos szerdán.
jan. 16
13:54
Adócsalással gyanúsítják Fabio Capellót (Infostart)
Adócsalással gyanúsítják hazájában Fabio Capellót, az angol labdarúgó-válogatott olasz szövetségi kapitányát.
jan. 16
13:58
Ismét pusztít a fekete halál (HVG)
A kór az elmúlt húsz év során világszerte száz-kétszáz halálos áldozatot követelt. Ma olyan országokban - elsősorban afrikaiakban - tűnik fel, ahol mindeddig nem kellett tartani tőle - állítja a Liverpooli Egyetem Michael Begon ökológus által vezetett kutatócsoportja.
jan. 16
14:12
Csörögefánk (Borsa)
A farsangi időszakra való tekintettel Borsamunkatárs fánkot sütött, de nem a szalagosat, hanem a ropogós, könnyű csörögét. Nem bonyolult, másfél óra alatt megvolt vele, és fél óra alatt elfogyott.
jan. 16
14:38
Perel az első „popcorntüdős” beteg (HVG)
Perel az első úgynevezett popcorntüdős beteg, aki nem pattogatott kukoricát gyártó üzemben, hanem valószínűleg otthon a konyhában szerezte a ritka tüdőbajt.
jan. 16
15:09
Sztáresküvő lesz nemsokára? (NLCafé)
Beadta a derekát a színésznő, és az októberi lánykérést átgondolva igent mondott kedvesének. Hollywood új álompárja, Jake Gyllenhaal és Reese Witherspoon a hírek szerint még tavasszal összeházasodik.
jan. 16
15:35
Az amputáltak is járhatnak a robotlábbal (HVG)
Csak két láb és a járás matematikailag pontosan megfogalmazott szabályai kellenek ahhoz, hogy a göttingeni egyetem egy csoportja bemutathassa: a robotok tudnak ugyanolyan természetesen is sétálni, mint az emberek.
jan. 16
15:42
Az 5 legértelmetlenebb szépségápolási termék (Borsa)
A női hülyeség - valljuk be - határtalan tud lenni, ha a szemünk előtt lebegő cél nem kevesebb, mint a szépség. A most következő listánkon szereplő termékek kiagyalói éppen ezt használták ki…

Keresés