2008. október 1. szerda

okt. 1
6:12
Nagy téligumi-teszt (Blikk)
Nem kötelező, de ajánlott lecserélni majd a nyári abroncsokat
okt. 1
6:30
Negyed évszázad után a herceg buliján lép föl újra Angliában Robin Williams (Infostart)
Robin Williams 25 éve nem lépett színpadra Angliában. Novemberben azonban újra megteszi ezt, mégpedig a walesi herceg hatvanadik születésnapja alkalmából tartott rendezvényen. Vele együtt fellép majd még például Rowan Atkinson is.
okt. 1
6:48
Ismét együtt a Titanic álompárja (Infostart)
A hatalmas sikert hozó Titanic után ismét egy filmben szerepel Kate Winslet és Leonardo Di Caprio.
okt. 1
7:06
Kitiltották a lovat a megújult kocsmából (Infostart)
Törzsvendég lovat tiltottak ki egy brit kocsmából. Peggy, az igásló hosszú ideje járt gazdájával a pubba, de miután a helyet felújították, többé már nincs számára hely.
okt. 1
7:12
A hét leggyakoribb fogápolási tévhit (WebBeteg)
"Az erős dörzsölés a hatékony"; "a rossz fogak örökletesek"; "minden étkezés után fogat kell mosni". Az ilyen és ezekhez hasonló tévhitek sokáig megragadnak a köztudatban és súlyos károkat okozhatnak.
okt. 1
8:18
Furcsa segítség: üvegszilánk a szendvicsbe (Infostart)
Nem kerül börtönbe az az asszony, aki üvegszilánkokat tett férje ételébe. A nő egyébként csak segíteni akart: azt remélte, ha férje megbetegszik, alkoholizmusát is kezeltetni kezdi.
okt. 1
8:36
Lecsukhatják a főnököt, mert megalázta beosztottját (Infostart)
Megkötözve, szégyentáblával a nyakában vonszolta magával a rendőrségre egy brit férfi lopással gyanúsított beosztottját. Meglepődött, mikor őt is letartóztatták.
okt. 1
9:12
A karriert is befolyásolja az apa-gyermek viszony (Infostart)
Magasabb intelligenciahányadossal rendelkeznek azok az emberek, akik gyermekkorukban sok időt töltöttek az édesapjukkal - derül ki egy friss tanulmányból.
okt. 1
9:18
Hogyan fogyjunk le, avagy tulajdon testalkatunk megőrzésének ayurvédikus megközelítése (Édenkert)
Tudományosan bebizonyították, hogy a fogyás nem csak esztétikai szempontból lényeges. A testsúly normalizálása pozitívan tükröződik a szív munkájában, a vérkeringésben, az idegrendszer funkcióiban, és az ember általános közérzetében.
okt. 1
9:30
Őrizetbe vették a sztárszínésznőt (Infostart)
Gyógyszeres befolyás alatt vezetett Heather Locklear amerikai színésznő, akit emiatt letartóztattak Kaliforniában.
okt. 1
9:30
Jógával a jó szexért (Blikk)
Kilenc pontban is bizonyítottan jó hatása van ágybeli teljesítményünkre
okt. 1
10:21
A leggyakoribb fogápolási tévhitek (WebBeteg)
"Az erős dörzsölés a hatékony"; "a rossz fogak örökletesek"; "minden étkezés után fogat kell mosni". Az ilyen és ezekhez hasonló tévhitek sokáig megragadnak a köztudatban és súlyos károkat okozhatnak.
okt. 1
10:42
Száznál is több pedofilra csaptak el a rendőrök (Infostart)
A spanyol rendőrség száznál is több embert vett őrizetbe: a gyanú szerint gyerekekről készült pornográf videókat és képeket birtokoltak és terjesztettek az interneten.
okt. 1
11:24
Már kérhető a pneumococcus elleni védőoltás (WebBeteg)
Október elsejétől a két éven aluli kisgyermekek ingyen kaphatják meg itthon a pneumococcus elleni védőoltást, ha kérik ezt a szülők - így döntött korábban a kormány. Magyarországon körülbelül 185-190 ezer kisgyermek tartozik az érintett korosztályba.
okt. 1
11:54
Kicsapták az Obamát "felakasztó" rasszista diákokat (Infostart)
Barack Obama demokrata elnökjelölt képmását akasztotta egy fára a nyaka köré hurkolt zsineggel és rasszista felirattal egy oregoni keresztény egyetem négy diákja, akiket rövid úton eltanácsoltak az intézményből.
okt. 1
12:03
A nagyobb születési méret növelheti a mellrák kockázatát (Metropol)
Azok az újszülött lányok, akik az átlagosnál nagyobb súllyal és hosszal születnek, felnőve nagyobb mellrákkockázattal számolhatnak - állítják brit kutatók a Public Library of Science Medicine című online tudományos szakfolyóiratban.
okt. 1
12:27
Genetikai összefüggés a kövérség és a vastagbélrák között (WebBeteg)
Amerikai kutatók hármas összefüggést találtak a vastagbélrák, a kövérség és a genetikai örökség között. Kiderítették, hogy akinek genetikai okból magas a vérében a "zsírhormon", annak 30 százalékkal kisebb valószínűséggel lesz vastagbélrákja.
okt. 1
14:33
Tüdőpestis Tibetben (WebBeteg)
A ritkának számító tüdőpestisben halt meg két ember egy Tibet keleti részén található faluban - közölte szerdán a kínai állami média. A hatóságok a Beijing Times című lap szerint azonnal megtették a szükséges intézkedéseket.
okt. 1
15:15
Hűvös helyen tovább díszít a korallbogyó (Édenkert)
Jellegzetessége az üvegszerű, narancssárga bogyók sokasága, amely ősszel a kúszó szárakat borítja. Apró levelei lekerekítettek, zöldek.
okt. 1
15:39
Hormonok állhatnak az antiszociális viselkedés hátterében (Metropol)
A kortizol nevű stresszhormon alacsony szintjét hozzák kapcsolatba brit kutatók kamaszfiúk antiszociális viselkedésével. Stresszel telt helyzetekben emelkedik az emberek kortizolszintje, ami vélhetően segít uralkodni érzelmeink fölött.
okt. 1
16:06
A C-vitamin ronthatja a kemoterápia hatékonyságát (Infostart)
A C-vitamin készítmények csökkenthetik a kemoterápia hatékonyságát - állapították meg laboratóriumi kísérletek alapján amerikai kutatók. Különböző kemoterápiás szerek 30-70 százalékkal kevesebb emberi ráksejtet pusztítottak el petricsészében akkor, ha előzetesen C-vitaminnal kezelték a sejteket - számoltak be az eredményről a New York-i rákkutatók a Cancer Research című szakfolyóiratban.
okt. 1
16:06
Nagy lakáshoroszkóp (Blikk)
Kiváncsi vagy rá, milyen színek illenek hozzád otthonodban?
okt. 1
16:08
A blogolók tízparancsolata (Infostart)
A blogolók tízparancsolatát állították össze keresztény vallási vezetők, hogy megóvják a kísértésektől az internetes naplók íróit.
okt. 1
16:42
Nem direkt rosszak - hormonok okozhatják az antiszociális viselkedést (Infostart)
A kortizol nevű stresszhormon alacsony szintjét hozzák kapcsolatba brit kutatók kamasz fiúk antiszociális viselkedésével.
okt. 1
17:00
Opera a pályaudvaron - videókkal (Infostart)
Ideiglenesen operaházzá változott a zürichi pályaudvar, amikor a műfaj sztárjai, eredeti módon az utasok közé vegyülve, adták elő Verdi Traviata című művét. A cél az volt, hogy sikerüljön újabb híveket toborozni az operának, és hírek szerint érdeklődőkben nem volt hiány. A közvetítést annyian nézték a tévében, mint egy komoly futballmeccset.
okt. 1
17:27
Lipcsei kutatók találmánya a tüdőrák korai felismerésére (Metropol)
A lipcsei egyetem kutatói különleges eljárást fejlesztettek ki a tüdőrák korai felismerésére. Német sajtóértesülések szerint az eljárás drasztikusan egyszerűsíti a felismerést.
okt. 1
17:42
Mások, akik máshogy szeretik: a homoszexualitásról (WebBeteg)
Napjainkban is heves viták tárgyát szokta képezni az azonos neműek egymás közötti testi-lelki barátsága, amely a társadalomból mindig is elutasító, eltaszító reakciót váltott ki. Számos kutatás volt már e témában, de konkrét okot - hogy valaki miért vonzódik az azonos nemű társához -, még eddig nem tudtak felmutatni.
okt. 1
19:15
Hantavírus okozhatta egy német fiatal halálát Szegeden (Metropol)
Belső vizsgálatot indított a Szegedi Tudományegyetem klinikai központja annak a huszonéves német orvostanhallgatónak az ügyében, aki a Délmagyarország című napilap információi szerint hantavírusban hunyt el a belgyógyászati intenzív osztályon - tudatta szervezet vezetése.
okt. 1
19:42
Meg akarja menteni a Földet? Csak fél kiló húst egyen hetente! (Infostart)
Drasztikusan csökkenteni kell a heti élelmiszerfogyasztásunkat, hogy elkerüljük a klímaváltozás negatív hatásait - állítják brit szakértők.
okt. 1
19:48
Akik máshogy szeretik: a homoszexualitásról (WebBeteg)
Napjainkban is heves viták tárgyát szokta képezni az azonos neműek egymás közötti testi-lelki barátsága, amely a társadalomból mindig is elutasító, eltaszító reakciót váltott ki. Számos kutatás volt már e témában, de konkrét okot - hogy valaki miért vonzódik az azonos nemű társához -, még eddig nem tudtak felmutatni.
okt. 1
20:18
"A gólyák 90 százaléka nem tudja, mi a főnév" (Infostart)
Az angol nyelv alapszabályait is tanítják majd a gólyáknak az ausztráliai Monash Egyetemen, az oktatók ugyanis döbbenten látták, hogy a fiatalok nem is konyítanak a nyelvtanhoz.
okt. 1
20:20
Lezuhant egy kisrepülőgép Szlovákiában (Infostart)
Kelet-Szlovákiában lezuhant és kigyulladt egy kisrepülőgép. A pilóta életét vesztette.
okt. 1
20:36
Ráugrott a cápára, hogy megmentse kutyáját (Infostart)
Fejest ugrott egy cápára egy férfi az Egyesült Államokban, hogy megmentse kutyáját, melyet már szinte teljesen elnyelt a ragadozó.
okt. 1
21:12
Leoperálhatják arcáról a borzalmas tumort - képpel (Infostart)
Nem csak a "faember" szenved szörnyű kinövésektől a világon. Lisszabonban él egy ember, José, akinek tizenéves kora óta hatalmas vérömleny nőtt az arcára. Alig lát, enni is nehezére esik, és dolgozni sem tud emiatt. Mivel hite tiltja a vérátömlesztést, ezért eddig nem is tudtak vele mit kezdeni az orvosok. Most azonban mégis van remény, hogy leoperálják róla a szörnyű tumort - feltéve, ha ő is…
okt. 1
21:14
Fagyasztott péksütemény közé tette szomszédja levágott karját (Infostart)
Egy angol férfi kertészkedés közben véletlenül levágta egyik karját, majd átsétált szomszédjához, aki hívta a mentőket, a végtagot pedig egy nejlonzacskóba rakta.

2008. október 2. csütörtök

okt. 2
6:12
Tizenkét centis késsel a fejében került kórházba - képpel (Infostart)
Egy utcai rabláskísérlet során megkéseltek egy tinédzsert Londonban, aki egy több mint 12 centis késsel a fejében került kórházba.
okt. 2
6:12
Férfias játékszerek (Blikk)
Ezek nélkül nem érezhetjük magunkat igazán macsónak
okt. 2
8:18
A műfogsor mentette meg a gyilkos golyótól (Infostart)
A műfogsorának köszönheti az életét egy horvát férfi: a neki szánt gyilkos golyó gellert kapott a felesége arcán és a hamis fogakban állt meg.
okt. 2
8:24
Hogyan öregszik szervezetünk? - Az időskor biológiája (WebBeteg)
Az öregedés az élethez hozzátartozó biológiai folyamatok összessége, melyre a mai kor embere hajlamos betegségként gondolni, pedig ugyanolyan fiziológiai folyamat, mint az alvás vagy emésztés. Az öregedés elkerülhetetlenül bekövetkezik, annak legfeljebb ütemét és az esztétikai megjelenését lehet megváltoztatni.
okt. 2
8:36
"A gyerekkori elhízás csak mítosz" (Infostart)
A reklámipar szerint semmiféle összefüggés nincs az élelmiszer-reklámok és a gyerekkori elhízás között, sőt, egy ausztrál parlamenti vizsgálat során egy még nem nyilvánosságra hozott kutatás eredményére hivatkozva azt állították, hogy a gyerekkori elhízás nem több mítosznál.
okt. 2
8:54
Morbid gyilkosság: agyonnyomta a kisgyereket a kövér nagynéni (Infostart)
Túl kövér, ezért nem tud elmenni a bírósági tárgyalásra az a texasi nő, akit 18 hónapos unokaöccse meggyilkolásával vádolnak. A kicsi koponyáját valósággal összemorzsolták, de Mayra Rosales azzal védekezik: nem bántotta a gyereket, csak véletlenül ráesett.
okt. 2
9:06
Európai Madármegfigyelő Napok - határokat nem ismerő utazás (Édenkert)
Európában több mint egy évtizede, október első hétvégéjén madárbarátok, természetbarátok ezrei kémlelik az eget, hogy megfigyelhessék az országok felett átkelő madarakat. Indul a verseny!
okt. 2
9:12
A boldogság forrása: öt perc alvás egy rózsaszínű koporsóban (Infostart)
Thaiföldön egy buddhista kolostor azt ajánlja a híveknek, hogy megfelelő pénzösszeg fejében maguk mögött hagyhatják problémáikat. Ehhez csak azt kell tenniük, hogy bemásznak egy koporsóba, "meghalnak", majd újjászületnek.
okt. 2
9:30
Tíz módszer, hogyan tehetjük tönkre magunkat (Infostart)
Pamela Anderson ex-férje, Tommy Lee mondta egyszer: nem azért születtünk, hogy sokáig éljünk, hanem azért, hogy jól érezzük magunkat. Világszerte sokan követik a példáját, akik egészségtelen táplálkozással, önmaguk mérgezésével és nemtörődöm életstílusukkal igyekeznek kijátszani a darwini evolúció alapelvét: a túlélést. Ha Ön is ezek közé tartozik, akkor tudja, mi a tíz legbiztosabb módja az…
okt. 2
9:48
"Segítene? Levágtam a karom a fűrésszel" (Infostart)
Szomszédja ajtaján kopogott segítséget kérve egy brit férfi, aki véletlenül levágta a láncfűrésszel a karját.
okt. 2
9:50
Betiltották a Messiást Kínában (Infostart)
A kínai kulturális minisztérium megtiltotta a vallási zeneművek nyilvános előadását, így nem csendülhet fel például Händel Messiása vagy Mozart Rekviemje.
okt. 2
10:30
A C-vitamin csökkenti a rákgyógyszerek hatását (WebBeteg)
A C vitamin tartalmú szerek jelentősen csökkenthetik egyes rákgyógyszerek hatását - állapították meg amerikai kutatók. Laboratóriumi kísérletekben az izolált ráksejtekből 30-70 százalékkal kevesebb pusztult el akkor, ha előtte C vitaminnal voltak kezelve.
okt. 2
10:42
A jótékony vörösbor (Blikk)
Már kutatások igazolják, hogy a mértékkel fogyasztott jó minőségű vörösbor jótékony hatással bír az emberi szervezetre, különösen a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának veszélyét csökkenti. A kis mennyiségű, napi 1 pohár vörösbor fogyasztása kedvező hatást fejt ki a fenti betegségek kialakulása ellen és nem utolsósorban jótékony hatással van a lélekre is.
okt. 2
11:18
Két helyen is gyújtogattak éjszaka a fővárosban (Infostart)
A fővárosban két helyen gyújtogattak ismeretlenek éjszaka, de senki nem sérült meg - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
okt. 2
11:36
Senki sem érti, mitől vérzik a kislány (Infostart)
A bőrén át hullatja vérét egy 13 éves indiai kislány. A gyermek anélkül vérzik, hogy bármilyen sérülése lenne. Az orvosok egyelőre nem tudják meggyógyítani.

Keresés