2008. október 1. szerda

okt. 1
5:09
Bush elnök a mentőcsomag elfogadását sürgeti - Róna óva int a megvalósításától (Kripto Akadémia)
Az egész világon válaszreakciókat váltott ki, hogy európai idő szerint hétfőn este nyolc után az amerikai képviselőház leszavazta a kormány 700 milliárdos pénzügyi mentőcsomagját. Vannak szakértők, akik úgy vélik, ezzel csak elhúzódóbbá tették a válságot, mások homlokegyenest ellentétes véleményen vannak: szerencse, hogy a honyatyák visszadobták a hibás tervezetet. George W. Bush amerikai elnök az…
okt. 1
5:45
Halálra taposták egymást a zarándokok (Kripto Akadémia)
Meghaladhatja a kétszázat a halálos áldozatok száma a nyugat-indiai Rádzsasztán államban, a turisták kedvelt célpontjának számító Dzsodhpur város egyik hindu templomában, amely a Merangar erőd közepén áll. Többszázan megsebesültek.
okt. 1
6:03
Még szedi európai áldozatait a pénzpiaci válság (Infostart)
Az Európai Unió nem számított arra, hogy az amerikai pénzpiaci válság ilyen gyorsan átgyűrűzik a közösségbe. A BruxInfo elemzője szerint az európai gazdaságra is rossz hatással lehet az, hogy az Egyesült Államok kongresszusa elutasította a 700 milliárd dolláros állami beavatkozást.
okt. 1
6:21
Meghalt a pakisztáni tálibok vezetője? (Kripto Akadémia)
Veseelégtelenségben meghalt a pakisztáni tálibok vezetője, akit a Bhutto-gyilkosság elkövetésével gyanúsítottak a hatóságok - jelentette szerdán a CNN amerikai hírtelevízió iszlámábádi forrásokra hivatkozva.
okt. 1
6:39
Amerikai vízummentesség (Kripto Akadémia)
Ma írja alá az amerikai vízummentességhez szükséges utolsó megállapodást Magyarország és az Egyesült Államok. A magyarok így jövő év elejétől nagy eséllyel vízummentesen utazhatnak majd Amerikába.
okt. 1
6:57
Az elmúlt 24 óra legfontosabb eseményei képekben (Kitekintő)
okt. 1
7:33
Kelemen: a magyarországi pártok ne kampányoljanak Erdélyben (Kitekintő)
okt. 1
7:51
Nem kell az orosz katona (Kripto Akadémia)
Hivatalosan szerdán kezdi meg működését az Európai Unió Unió 300 tagú missziója Grúziában. Megbízatása, hogy megfigyelje az orosz erők október 10-éig vállalt kivonulását.
okt. 1
7:53
Tőzsde: vihar után? (Kripto Akadémia)
Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai részvénypiacok szerdán emelkedéssel kezdhetnek, elsősorban amiatt, hogy az amerikai törvényhozás ismét kísérletet tesz a 700 milliárd dolláros bankmentő csomag módosított változatának megszavazására.
okt. 1
8:09
Rögös útra futott a Volvo (Napi)
okt. 1
8:09
Füst egy észak-koreai nukleáris létesítmény körül (Kripto Akadémia)
Tevékenységet észleltek a közelmúltban egy olyan észak-koreai nukleáris létesítmény körül, ahol 2006. október 9-én Phenjan végrehajtotta első atombomba-kísérletét.
okt. 1
8:11
Amerikában terjeszkedik a Mitsubishi UFJ (Napi)
okt. 1
8:11
Drágult az olaj (Kripto Akadémia)
Szerdán folytatódott az olaj árának kedden elindult drágulása, elsősorban annak hatására, hogy esély látszik a 700 milliárdos amerikai bankmentő csomag módosított változatának elfogadására az amerikai törvényhozásban szerdán. A novemberi szállítású amerikai könnyűolaj hordónkénti ára szerdán reggel 101,43 majd 101,93 dollárig ment fel az elektronikus kereskedésben Ázsiában.
okt. 1
8:45
Izrael: a távozó miniszterelnök pálfordulása (Kitekintő)
Ehud Olmert, izraeli ügyvivő miniszterelnök nemcsak hazájában, de világszerte meghökkentést keltett, amikor egy hétfőn közzétett interjúban azt nyilatkozta, hogy Izraelnek csaknem az egyész Nyugati Partról, Kelet-Jeruzsálemből és a Golán-fennsíkról is ki kell vonulnia, ha békét akar a palesztinokkal és a szírekkel.
okt. 1
9:03
700 milliárd dollár: hétévnyi magyar költségvetés (Infostart)
Azt számolgatja a LiveScience.com tudományos internetes oldal, hogy mennyi is lehet az a hétszázmilliárd dollár, amellyel az amerikai kormány konszolidálni szerette volna a bankokat. Mint kiderült, a négyszáz leggazdagabb ember összes vagyona együtt adja ki ezt az összeget, ami minden amerikaira leosztva négyszázezer forintnak megfelelő dollármennyiséget jelent. A magyar költségvetésnek "csak" hét…
okt. 1
9:21
Amerikai Canossa-járás Észak-Koreában (Kitekintő)
okt. 1
9:39
Mozgalmas hét Koszovóban a magyar katonák számára (Kitekintő)
A missziós feladatok végrehajtása mellett a készségek szinten tartása és a folyamatos kiképzés is nagy hangsúlyt kap a koszovói Pecben szolgálatot teljesítő MH KFOR Zászlóaljnál.
okt. 1
9:57
Egymillió laptopot vásárol iskolásainak Venezuela (Infostart)
Egy Portugáliával kötött egyezmény alapján egymillió laptopot vásárol iskolás gyerekeknek Hugo Chávez Venezuelája. Az egyezség azt követően jött létre, hogy Portugália hasonló egyezményt kötött az Intel számítástechnikai óriáscéggel ötszázezer laptopról, amelyekkel az ország összes hat-tíz éves gyermekének tudnak adni egy gépet. Az ügylet nagy vesztese a Minden Gyermeknek Laptopot szervezet.
okt. 1
10:15
Elindult a grúziai EU misszió (Kitekintő)
A Külügyminiszterek Tanácsának szeptember 15-i döntése alapján ma kezdődik az EU legalább 200 fős grúziai Megfigyelői Missziójának küldetése.
okt. 1
10:33
Egyesülhet a két bányaóriás (Napi)
okt. 1
10:33
A franciák nem követik az amerikai példát (Kitekintő)
A franciák összefogással válaszolnának a világot sújtó gazdasági krízisre.
okt. 1
10:33
Szeptember: Irakban 359 polgári személy halt meg erőszakcselekményekben (Kripto Akadémia)
Szeptemberben 359 polgári személy vesztette életét Irakban, miközben elesett 26 katona, 55 rendőr és 66 felkelő - derült ki az iraki belügyminisztérium szerdán nyilvánosságra hozott adataiból.
okt. 1
10:51
Oroszország rehabilitálta az utolsó cárt és családját (Infostart)
II. Miklóst, az utolsó orosz cárt és családját jogtiprás áldozatának ismerte el és rehabilitálta az orosz legfelső bíróság elnöksége.
okt. 1
10:51
A szlovák miniszterelnök szerint probléma van Orbán politikájával (Kripto Akadémia)
A szlovákok problémája a magyar jobboldallal címmel közölt interjút Robert Fico szlovák miniszterelnökkel szerdán a Die Welt című német konzervatív napilap.
okt. 1
11:09
Utolérte a válság a Xstratat (Napi)
okt. 1
11:09
Ma eldőlhet az amerikai-indiai atomüzlet - a franciák beelőztek (Kitekintő)
Ma szavaz az amerikai szenátus az évek óta húzódó, Indiával kötött nukleáris megállapodásról. Igyekezniük kell az amerikaiaknak, mert Franciaország tegnap lépéselőnybe került: kétoldalú kereskedelmi egyezményt kötött Indiával.
okt. 1
11:27
Katalizátor nélkül behajtani tilos! (Infostart)
Október elsejétől kezdve csak katalizátorral rendelkező gépkocsik hajthatnak be Frankfurt, München és több Ruhr-vidéki város központjába. A környezetvédelmi intézkedés célja, hogy egyre kevesebb, a kipufogógázokban előforduló ártalmas részecske kerüljön a levegőbe.
okt. 1
11:45
Az Ohio-i Nemzeti Gárda Debrecenben (Kitekintő)
Szeptember utolsó hetében amerikai delegáció látogatott az MH 5. Bocskai István Lövészdandár debreceni laktanyájába.
okt. 1
12:03
Tényleg rákkeltő a mobil? (Napi)
okt. 1
12:03
Mi fáj a finnországi svéd kisebbségnek? (Kitekintő)
A székelyföldi kezdeményezés időszerűségét belső szükségleteinken kívül megerősítik a működő kisebbségi autonómiákról érkező újabb tudósítások.
okt. 1
12:39
Az autózáson spórolnak a franciák (Infostart)
Egy felmérés szerint az üzemanyag árának drasztikus emelkedése óta a franciák 65 százaléka lényegesen kevesebbet használja a gépkocsiját. Az olajipari vállalatok legfrissebb adatai szerint augusztusban átlagosan 9,4 százalékkal csökkent az üzemanyag fogyasztás Franciaországban. A helyzetre reagálva a Peugeot cég 32 ezer gépkocsival kevesebbet gyárt idén, a Renault vezérigazgatója pedig kedden…
okt. 1
12:57
Nincs hova hátrálni: az állam létét veszélyezteti a mexikói drogháború? (Infostart)
Fordulópontjához érkezett a mexikói "drogháború", a lakosság egyre kevésbé tudja elviselni a drogkartellek uralmát és a véres leszámolásokat. Felipe Calderon elnök mintha sarokba szorult volna: ha nem folytatja harcát, akkor Mexikó új Szomáliává válhat, ha pedig igen, akkor sem szűnik meg a vérontás. A drogkereskedők emberei már a rendőrségbe szervezetébe is beépültek. A baloldali ellenzék…
okt. 1
12:57
Palin miatt aggódnak a republikánusok (Kitekintő)
A csütörtöki alelnökjelölti vita kapcsán felmerülő republikánus kétségek, amelyek a gazdasági válság ellenére is kiemelt figyelmet kapnak.
okt. 1
13:15
"Szóba sem jöhet etnikai alapú autonómia Szlovákiában" (Infostart)
A szlovákiai ellenzéki pártok továbbra is elutasítják az együttműködést a Magyar Koalíció Pártjával. A pártelnökök élesen bírálták Csáky Pál legutóbbi autonómia-kijelentéseit. Az MKP visszautasítja a vádakat.
okt. 1
13:15
Eljött a globális pénzügyi rendszer vége? (Kitekintő)
Sötét fellegek gyülekeznek a Wall Street felett és a globalizált pénzügyi szektor visszafojtott lélegzettel figyel. Vajon mi vezetett a gazdasági válsághoz és vajon milyen megoldási kísérletek születtek?
okt. 1
13:33
Alternatív Nobel-díjat kapott egy német orvos a nőkkel szembeni erőszak elleni küzdelméért (Metropol)
Monika Hauser kölni orvosnak ítélték szerdán Stockholmban a 2008. év négy Alternatív Nobel-díjának egyikét a háború sújtotta területeken megerőszakolt nők megsegítéséért végzett munkájáért - közölte a kitüntetést adományozó Right Livelihood Foundation (RLF) nevű magánalapítvány.
okt. 1
13:51
Az UniCreditért is lehet aggódni? (Napi)
okt. 1
13:51
Az MPP még nem nevezte meg jelöltjeit (Kitekintő)
okt. 1
14:09
Lemondott a bajor miniszterelnök (Kripto Akadémia)
A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) választási kudarca nyomán szerdán bejelentette lemondását a tartomány miniszterelnöke. Günther Beckstein a müncheni CSU-frakció délelőtti ülésén hozta meg ezzel kapcsolatos döntését. Az ezt követő sajtóértekezleten arra hivatkozott, hogy a választások utáni helyzetben pártja részéről nem érezte a munkájának folytatásához szükséges támogatást.
okt. 1
14:27
Nők az urnák előtt (Kitekintő)
A nők a szavazóbázis fontos részét képezik az Egyesült Államokban, szeretnek adakozni és nagytöbbségük szívesen járul az urnák elé.
okt. 1
15:03
Karzai tárgyalna a tálibokkal (Kitekintő)
"Két éve küldök leveleket és üzeneteket a szaúdi királynak..., hogy megkérjem, segítsen a béke helyreállításában" - mondta az elnök.
okt. 1
15:03
Barrosso közös intézkedéssel oldaná meg a gazdasági válsághelyzetet (Kripto Akadémia)
Az európai kormányoknak közösen kell fellépniük annak érdekében, hogy a pénzügyi válságot kezelni lehessen - jelentette ki szerdán Jose Manuel Barrosso, az Európai Bizottság elnöke.
okt. 1
15:05
Szomália elismeri Dél-Oszétia és Abházia függetlenségét (Kripto Akadémia)
Szomália azt tervezi, hogy a lehető legrövidebb időn belül diplomáciai kapcsolatot létesít Abháziával és Dél-Oszétiával, Grúzia két szakadár területével - jelezte szerdán Szomália moszkvai nagykövete.
okt. 1
15:39
Választás előtt a csehországi magyarok (Kitekintő)
okt. 1
16:15
MKP: A szlovák pártok nacionalista versengése nem európai (Kitekintő)
A Magyar Koalíció Pártja az nem tartja európainak a szlovák politikai pártok nacionalista versengését. Dunajsky Éva, az MKP szóvivője elmondta, hogy pártját meglepték Mikuláš Dzurinda és Pavol Hrušovský Csáky Pálnak címzett szavai.
okt. 1
16:33
Magyarok látják el a kabuli reptér kulcsbeosztásait (Kripto Akadémia)
Szerdától magyar katonák vezetik az afganisztáni főváros repülőterének irányítását - közölte a Honvédelmi Minisztérium sajtóosztálya az MTI-vel.
okt. 1
17:09
Nem akar csökkenni a globális CO2 kibocsátás (Kitekintő)
A Kiotói Protokoll keretében tett erőfeszítések sem tűnnek elegendőnek annak érdekében, hogy csökkentsük a világ szén-dioxid kibocsátásának mértékét.
okt. 1
17:09
Szerdától magyar katonák irányítása alatt üzemel a kabuli repülőtér (Metropol)
Szerdától magyar katonák vezetik az afganisztáni főváros repülőterének irányítását. A honvédség szolnoki helikopterbázisának parancsnokhelyettese, Varga Csaba ezredes vezetésével dolgozó mintegy 70 fős magyar kontingens 2009. március 31-ig látja el a kabuli repülőtér kulcsbeosztásait.
okt. 1
17:27
A pénzügyi válság Obama malmára hajtja a vizet (Infostart)
Barack Obama vezet három döntő fontosságú szövetségi államban egy szerdán nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatás szerint. Az elmúlt napokban az amerikai bankválság elterelte némileg a figyelmet a konkrét kampányról, és Obama malmára hajtotta a vizet.
okt. 1
17:27
Körülvették a szomáliai kalózokat (Metropol)
Külföldi hadihajók impozáns erőt vonultattak fel szerdán a szomáliai kalózok által elrabolt ukrán fegyverszállító teherhajó környezetében.

Keresés