2008. október 1. szerda

okt. 1
6:21
Így esznek a focisztárok (Blikk)
A futballisták szakácskönyvéből kiderül, mit kosztolnak kedvenceink
okt. 1
6:23
Milliárdosok csatája a BL-ben (Blikk)
Pászkány a Kolozsvárt, Abramovics pedig a Chelsea-t pénzeli
okt. 1
6:25
Indul Van Buuren focisulija (Blikk)
Ma mutatkozik be a magyar utánpótlás új szakvezetője
okt. 1
6:27
Szilágyi Áront külföldre csábítják (Blikk)
Németországban folytathatja pályafutását a vívó
okt. 1
6:29
Mocsai Lajos nem vállalja (Blikk)
A szakember helyett Hajdu János lett a férfi kéziválogatott kapitánya
okt. 1
7:15
MLSZ: nem tárgyalták az FTC–Haladás kupameccsen történteket (She)
Az MLSZ fegyelmi bizottsága keddi ülésén a Soproni Liga, az NB II, a férfi futsal, valamint a női bajnokságok aktuális mérkőzései kapcsán hozott határozatokat. A Ferencváros–Haladás Magyar Kupa-mérkőzésen történt szurkolói rendbontások ügyét a bizottság nem tárgyalta, azt következő ülésén tűzi napirendre.
okt. 1
7:17
NBA: Shaquille O’Neal készen áll a 18. NBA-idényére (She)
Saját állítása szerint minden eddiginél kipihentebben és fittebben várja a szezonrajtot Shaquille O'Neal, az észak-amerikai profi bajnokságban (NBA) szereplő Phoenix Suns kosarassztárja.
okt. 1
7:51
DVSC: Máté Péter újra edzésben, de egyelőre még nem játszhat (She)
Máté Péter a hét elejétől teljes értékű munkát végezhet a DVSC-ben. A tavasszal térdműtéten áteső belső védő pályára küldésével még várnia kell Herczeg András menedzsernek, akinek Bíró Péter sérülése miatt tovább fogytak a bevethető belső bekkjei.
okt. 1
8:27
Dunaferr: a csapat legjobbja, Ferling Bernadett kismama lett (She)
Kismama lett Ferling Bernadett, a Dunaferr NK csapatkapitánya, a válogatott irányítója. A klasszisjátékost, klubja vezéregyéniségét legutóbb – de talán nem utoljára – a Békéscsaba elleni bajnoki összecsapáson láttuk, amelyen az ő vezérletével nyert a BL-selejtező csoportküzdelmei előtt álló újvárosi együttes.
okt. 1
8:45
Hollandia: a válogatott védő, Bodor Boldizsár elhagyja a Rodát (She)
A magyar válogatott védő, Bodor Boldizsár úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg jövő nyáron lejáró szerződését a Roda együttesénél, hanem távozik a kerkradei csapattól.
okt. 1
9:03
NHL: közel fél év kihagyás vár a pittsburghi Szergej Goncsarra (She)
Vállsérülés miatt előreláthatólag 4–6 hónapig nem számíthat legjobb hátvédjére, Szergej Goncsarra az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Pittsburgh Penguins. Az olimpiai ezüstérmes, ötszörös All Star-válogatott orosz légiós a felkészülési szakasz első összecsapásán dőlt ki a sorból.
okt. 1
9:39
Webber hihetetlen kiesése Szingapúrban (Infostart)
Hihetetlennek tűnő műszaki hiba fosztotta meg Mark Webbert a hétvégi éjszakai forma-1-es versenyen a pontszerzéstől. Az ausztrál versenyző autójának elektronikáját a helyi metró zavarta össze.
okt. 1
9:39
Úszás: a háromszoros olimpiai bajnok Trickett edzőt váltott (She)
Edzőt váltott Libby Trickett, az ausztrálok háromszoros olimpiai bajnok úszója, aki a 2012-es londoni játékokig biztosan folytatja sikerekben gazdag pályafutását. A 23 esztendős klasszis elköszönt Stephen Widmertől, és ezentúl Grant Stoelwinderrel készül.
okt. 1
10:15
Kolozsvárott telt ház várja a Chelsea-t (Infostart)
Szerda este újabb nyolc mérkőzést játszanak a Bajnokok Ligájában. Kolozsvárott zsúfolt ház előtt szerepel majd a Chelsea. A nap legérdekesebbnek ígérkező további találkozói: Liverpool-PSV, Inter-Werder, Atlético-Marseille.
okt. 1
10:51
Tenisz: Tokióban három szett kellett a győzelemhez Ferrernek (She)
A férfiaknál és a nőknél is továbbjutottak a kiemeltek a tokiói kemény pályás tenisztornán. A férfiaknál Ferrer, Tsonga és Schüttler három játszmában lépett tovább, míg a hölgyeknél Medina Garriguesnek és Kanepinek volt szüksége három szettre a győzelemhez.
okt. 1
11:09
Kerékpár: az USADA szerint Armstrong februártól versenyezhet (She)
Az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége (USADA) augusztus elsején regisztrálta mint reaktivált sportolót Lance Armstrongot, így a visszatérő amerikai kerékpáros legenda elvileg február elsejétől versenyezhetne ismét.
okt. 1
11:27
Manchester United: Scholes novemberig harcképtelenné vált (She)
Paul Scholest sérülés miatt le kellett cserélni az Aalborg elleni keddi Bajnokok Ligája-mérkőzés 16. percében. A találkozót követően Sir Alex Ferguson elmondta, minden jel arra mutat, hogy a középpályás ínszalagszakadást szenvedett.
okt. 1
12:39
Premier League: a Depor volt klasszisát teszteli a West Ham (She)
Gianfranco Zola menedzser külön kérésére próbajátékon tartózkodik a West Ham Unitednél Diego Tristán, a Deportivo La Coruna volt csatára.
okt. 1
12:41
Vb-selejtezők: Linderoth nem játszhat a portugálok ellen (She)
Nem léphet pályára sérülése miatt a portugálok elleni labdarúgó vb-selejtezőn Tobias Linderoth, a Galatasaray védekező középpályása. A magyarokkal egy csoportban szereplő „háromkoronások” nem számíthatnak Rami Shaaban, Erik Edman és Anders Svensson szolgálataira sem.
okt. 1
12:57
ZTE: Meyé és Miljatovic meghívót kapott hazája válogatottjába (She)
A Zalaegerszegen futballozó gaboni csatár, Roguy Meyé meghívót kapott hazája válogatottjába, ahogy a szlovén védő, Matej Miljatovic is.
okt. 1
14:45
Atlétika: Iszinbajeva Európa legjobb női atlétája 2008-ban (She)
Az olimpiai bajnok és világcsúcstartó Jelena Iszinbajeva orosz rúdugrót választották 2008 legjobb európai atlétanőjének.
okt. 1
14:47
Vb 2014: a „halálstadiont" is ajánlják a brazilok a FIFA-nak (She)
A 2014-es labdarúgó-vb házigazdája, Brazília a leendő futballcsúcs egyik színhelyeként a hét ember haláláról elhíresült salvadori stadiont is ajánlja a nemzetközi szövetségnek, a FIFA-nak.
okt. 1
15:21
A Császár azt mondja: játsszon inkább zongorán, ne a futballpályán! (Infostart)
2006 júliusában - noha a válogatott nem nyerte meg a hazai rendezésű világbajnokságot - kevés népszerűbb ember akadt Németországban Jürgen Klinsmann-nál. Ő volt a "szívek bajnokának" edzője, akinek maradásáért nem csak a futballélet kulcsszereplői, hanem még kedvesen és lelkesen szurkoló kancellár, Angela Merkel is szót emelt. Ám "Klinsi" tartotta magát korábbi ígéretéhez, s hazaköltözött a…
okt. 1
15:39
Nigériai kézbe kerülhet a Newcastle (Infostart)
Komolyan gondolják ajánlatukat az angol Newcastle futballklubra pályázó nigériai üzletemberek - közölte szóvőjük. Mike Ashley milliárdos, a csapat tulajdonosa azért akar megválni a klubtól, mert a drukkerek nem örültek Kevin Keegan edző távozásának. A Newcastle-ra többen is pályáznak, de hírek szerint egyelőre csak a nigériaiak tettek konkrét ajánlatot.
okt. 1
15:57
Kosárlabda: Berényi szerint a liga miatt nem lesznek bírók (She)
A női bajnokság nyitó napján délelőtt nem született megállapodás, így a hivatásos játékvezetők nélkül rajtol el délután a kosárlabda NB I 2008–2009-es idénye. Az MKOSZ elnöke, Berényi János szerint ezért a női ligát terheli a felelősség.
okt. 1
15:57
Szávay lemondja a moszkvai tornát (Behaviour)
Szávay Ágnes csípősérülése miatt várhatóan lemondja a hétfőn kezdődő 1,34 millió dollár összdíjazású moszkvai tenisztornát, a Kreml Kupát.
okt. 1
15:59
Tenisz: Szávay lemondja a moszkvai Kreml-kupa-szereplést (She)
Szávay Ágnes csípősérülése miatt várhatóan lemondja a részvételt a hétfőn kezdődő, 1.34 millió dollár összdíjazású moszkvai tenisztornán, a Kreml-kupán.
okt. 1
16:15
Athletic Bilbao: klubhűségből ingyen játszik Etxeberría (She)
Az Athletic Bilbao volt spanyol válogatott játékosa, Joseba Etxeberría a következő szezonban nem vesz fel fizetést – klubja iránti lojalitásból.
okt. 1
16:17
U20-as válogatott: egygólos győzelem az olaszok ellen (She)
Az U20-as magyar labdarúgó-válogatott 2–1-re legyőzte Kecskeméten az olasz csapatot az Alpok-Adria-kupa keretében.
okt. 1
16:33
Vb-selejtezők: Morten Olsen „fél keretet” hirdetett (She)
A dán szövetségi kapitány, Morten Olsen szokás szerint két lépcsőben hirdet keretet a labdarúgó vb-selejtezőkre; a szakember most az első 13, számításba vett játékos nevét tette közzé. A magyar válogatottal azonos csoportban szereplő dánok október 11-én Koppenhágában fogadják Máltát.
okt. 1
16:51
Fogadási csalás gyanúja merült fel a Zenit-Bayern München UEFA Kupa-meccsen (Behaviour)
A spanyol ügyészség fogadási csalás vádjával vizsgálatot indított a május 12-én rendezett Zenit-Bayern München labdarúgó UEFA Kupa-visszavágó mérkőzéssel kapcsolatban.
okt. 1
17:09
Elcsalták a Zenit - Bayern meccset? (Infostart)
A spanyol ügyészség fogadási csalás vádjával vizsgálatot indított a május 12-én rendezett Zenit - Bayern München labdarúgó UEFA Kupa-visszavágó mérkőzéssel kapcsolatban.
okt. 1
17:09
Ligakupa, A-csoport: simán verte a Szpari a Vácot (She)
Könnyed, 3–0-s győzelmet aratott a másodosztályú Vác ellen a Nyíregyháza Spartacus a magyar labdarúgó Ligakupa 1. fordulójában megrendezett mérkőzésen.
okt. 1
17:27
Ligakupa, C-csoport: idegenben nyert a Pécs a Paks ellen (She)
A Pécs 1–0-ra legyőzte idegenben a Paksot a magyar Ligakupa első fordulójában a C-csoportban.
okt. 1
18:03
Ligakupa, D-csoport: három góllal győzött a Fradi (She)
A Ferencváros könnyed győzelmet aratott a magyar Ligakupa első fordulójában. Az FTC idegenben verte meg a Baktalórántházát a D-csoportban.
okt. 1
18:05
Oroszország: távozna Moszkvából az elégedetlen Maxi López (She)
Edzőjével, Oleg Blohinnal fennálló konfliktusa miatt távozni akar az FK Moszkva csapatától Maxi López, a Barcelona egykori labdarúgója.
okt. 1
18:07
Ligakupa, B-csoport: a Győr kiütötte a Haladást (She)
A Győr kiütéses győzelmet aratott a Haladás ellen a magyar Ligakupa B-csoportjában. A hazaiak 4–0-ra verték meg a szombathelyieket az ETO-parkban a B-csoportban.
okt. 1
18:09
Ligakupa, B-csoport: kikapott a Siófok a Budaörstől (She)
A Siófok hazai pályán kapott ki 2–1-re a Budaörstől a magyar Ligakupa első fordulójában a B-csoportban.
okt. 1
18:11
Svédország: visszavonul a 109-szeres válogatott Alexandersson (She)
Az év végén visszavonul Niclas Alexandersson, az IFK Göteborg 109-szeres svéd válogatott középpályása.
okt. 1
18:21
Ligakupa, C-csoport: az Újpest legyőzte a Kaposvárt (She)
Az Újpest 4–2-re megverte a Kaposvárt idegenben a magyar Ligakupa C-csoportjának első fordulójában.
okt. 1
18:39
Euro 2012: a skótok készek beugrani rendezőnek (She)
A Skót Labdarúgó-szövetség (SFA) kész megrendezni a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokságot, ha a lengyel szövetség kizárása miatt Lengyelország és Ukrajna képtelen lenne megrendezni a kontinenstornát.
okt. 1
18:41
Ligakupa, A-csoport: Vasas-döntetlen hazai pályán (She)
A Vasas hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a labdarúgó Ligakupa első fordulójában. Az angyalföldiek a másodosztályú Bőccsel ikszeltek az A-csoport mérkőzésén.
okt. 1
18:57
Olasz Kupa: szenvedett, de továbblépett a Bologna (She)
Ha komoly nehézségek árán is, de az Olasz Kupa legjobb 16 csapata közé jutott a Bologna labdarúgócsapata, miután Coelho 84. percben esett találatával legyőzte a rengeteg ziccert elhibázó másodosztályú Ascolit.
okt. 1
19:15
Ligakupa, D-csoport: nyert a Bp. Honvéd Kecskeméten (She)
A Budapest Honvéd idegenben 3–2-re legyőzte a Kecskemétet a labdarúgó Ligakupa A-csoportjának 1. fordulójában.
okt. 1
19:17
Vb-selejtezők: a lengyelek következő meccseit az ellenfeleknek adhatják (She)
Határidőt adott a FIFA a lengyel kormánynak: október 6.-ig vissza kell helyezni hivatalába a Lengyel Labdarúgó-szövetség (PZPN) hatalmi szóval eltávolított vezetőségét. Ha ez nem történik meg, a lengyelek már a vb-selejtezőkön szankciókra számíthatnak.
okt. 1
19:33
Ligakupa, D-csoport: otthon hengerelt a Fehérvár (She)
A Fehérvár könnyedén legyőzte hazai pályán 4–0-ra a REAC-ot a magyar Ligakupa D-csoportjának első fordulójában.
okt. 1
19:51
Női kosárlabda: a Szeged nyerte a bajnokság első meccsét (She)
A Szeviép-Szeged idegenben tudott nyerni 76–55-re a Pasaréti úton a Vasas-Csata otthonában.
okt. 1
19:51
Gémesi: Miért csak a fiaskó után sürget változást Nemcsik? (Infostart)
A Magyar Vívó Szövetség elnöke furcsának tartja, hogy Nemcsik Zsolt csak most a sikertelen pekingi olimpia után sürget változtatásokat a sportágon belül. Gémesi György hozzátette: nem reális a vívó elképzelése arról, hogy a világ egyik legjobb kardedzőjének tartott francia Christian Bauert kérjék fel trénernek az olimpia előtt elhunyt Gerevich György helyére, mert a magyar szövetségnek erre nincs…
okt. 1
20:09
Ligakupa, B-csoport: döntetlent játszott a Pápa az MTK-val (She)
A Pápa döntetlent játszott hazai pályán az MTK-val a magyar Ligakupa első fordulójában. A két csapat 2–2-es döntetlennel zárta a találkozót a B-csoportban.
okt. 1
20:27
Női kosárlabda: szolnoki siker a „szezon legjobb játékvezetése” mellett (She)
A Szolnoki KK hazai pályán 11 ponttal megverte a BEAC-Újbudát a női kosárlabda-bajnokság első fordulójában.

Keresés