2008. október 7. kedd

okt. 7
0:15
Videó: nézze meg Regedei negyvenről lőtt bombagólját! (She)
A hogy arról vasárnap beszámoltunk, a Dunajská Streda 2–0-ra legyőzte a Zilinát a szlovák első osztályú labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában, a győztes csapat második gólját Regedei Csaba szerezte a 90. percben.
okt. 7
6:03
Az elmúlt bő évtized „ezeregyedik” stadionterve (Behaviour)
Noha Magyarország alighanem világviszonylatban is listavezető az egy főre jutó, meg nem épült, csupán tervrajzon és maketten létező labdarúgó-stadionok tekintetében, a hét vége tán legjelentősebb sporthíre, hogy az MLSZ egy új(abb) futballaréna megépítését tervezi.A hír Török Ottó sportszakállam­titkártól származik, aki parlamenti meghallgatásán elsőként beszélt a már meglévő tervekről.
okt. 7
6:15
Jót sörözött a Bayern (Blikk)
A Bundesliga helyett az Oktoberfesten bizonyítottak
okt. 7
6:17
Halmosiék csodája (Blikk)
Az újonc Hull a harmadik az angol focibajnokságban
okt. 7
6:19
Túlhajszolják Gyurta Danit? (Blikk)
A kapitány indítaná a decemberi EB-n, az úszó pihenni akar
okt. 7
7:27
Győr: Supics kényszerpihenőn, de nincs nagy baj (She)
Megsérült a Győri ETO szerb védője, Zoran Supics, akinek a vasárnapi, Zalaegerszeg elleni mérkőzésen egy sprint utáni rossz mozdulat következtében már a hetedik percben el kellett hagynia a pályát.
okt. 7
8:03
Tenisz: műtétje után Sydneyben tér vissza Lleyton Hewitt (She)
A csípőműtéten áteső ausztrál teniszcsillag, Lleyton Hewitt a januári sydneyi tornán tér vissza a pályára.
okt. 7
8:39
Marokkó: óriási tömegverekedés a rangadón, 40 sérült (She)
Hatalmas tömegverekedés tört ki a Kavkab Marrakes–Wydad Casablanca marokkói labdarúgó-bajnoki találkozó után, és az összecsapásokat követően 40 sérültet kellett kórházba szállítani. A vendég Wydad csapatát mintegy 5000 szurkoló kísérte el Marrakesbe.
okt. 7
8:57
RG: az olimpiai bajnok Kanajeva tarolt a Világkupán is (She)
Három aranyéremmel (karika, buzogány, szalag) zárta az olimpiai bajnok orosz Jevgenyija Kanajeva a 7. ritmikus gimnasztika Világkupa döntőjét a spanyolországi Benidormban.
okt. 7
10:33
Teljesítménytúrát szerveznek a Budai-hegységben (Metropol)
A Tipográfia TE október 11-én szombaton, Budai kilátók néven a Budai-hegység nyolc kiemelkedő kilátópontját összekötő teljesítménytúrát rendez a Normafa - Erzsébet-kilátó - Nagy-Hárs-hegy - Kis-Hárs-hegy - Fekete-fej - Vöröspocsolyás-hát - Tarnai-pihenő - Csergezán-kilátó - Nagykovácsi útvonalon.
okt. 7
10:45
Serie A: elkerülhetetlen az interes Nelson Rivas műtétje (She)
Mindenképpen meg kell műteni az Internazionale labdarúgócsapatának Bologna ellen megsérülő hátvédjét, a kolumbiai Nelson Rivast.
okt. 7
11:39
Vb-selejtezők: Mikel nem utazik a nigériaiak edzőtáborába (She)
A Chelsea és a Nigériai Labdarúgó-szövetség megegyezése következtében nem utazik el a „szuper sasok” edzőtáborába John Obi Mikel, a Chelsea klasszisa.
okt. 7
12:15
Hollandia: kirúgták Bodor Boldizsárék edzőjét (She)
Azonnali hatállyal felmentette a Roda JC labdarúgóklub vezetősége a munkavégzés alól Raymond Atteveldet, Bodor Boldizsár csapatának edzőjét.
okt. 7
12:33
Vb-selejtezők: Alex Silva kapott pótbehívót a brazil keretbe (She)
A Hamburger SV játékosa, Alex Silva került be a sérült Alex (Chelsea) helyére a brazil labdarúgó-válogatott Venezuela (október 12.) és Kolumbia (október 15.) ellen készülő keretébe.
okt. 7
12:51
Formula–1: Japánban visszatér a nyalókához a Ferrari (She)
A Japán Nagydíjon ismét a hagyományos „nyalókás” módszert alkalmazza a Ferrari, hogy elkerülje a szingapúrihoz hasonló baleseteket.
okt. 7
13:45
Argentína: Maradona fia a River Plate-nél próbálkozik (She)
A River Plate-nél szeretné folytatni pályafutását Diego Maradona Jr., a világbajnok argentin futball-legenda fia.
okt. 7
13:47
Primera División: kirúgták a Recreativo Huelva edzőjét (She)
Azonnali hatállyal kirúgta a vezetőség Manolo Zambranót, a spanyol élvonalbeli Recreativo Huelva labdarúgócsapatának edzőjét. Az andalúziai együttes a 18. helyen áll a bajnokságban, és vasárnap 4–0-s verést kapott otthon a Málagától.
okt. 7
13:49
Portugália: menesztették a Belenenses brazil trénerét (She)
Edzőt váltott a portugál élvonalban szereplő Belenenses labdarúgócsapata: az első öt bajnokiján nyeretlen gárdától kirúgták Casemiro Miort.
okt. 7
14:03
Angol és német csapattal is egy csoportba került a Milan (Infostart)
A Dárdai Pállal felálló német Hertha és a Babos Gábort foglalkoztató holland NEC Nijmegen is nehéz csoportba került a labdarúgó UEFA Kupa keddi, nyoni sorolásán.
okt. 7
14:03
Vb-selejtezők: nem engedi el az Atlético Szeitaridiszt (She)
Alaposan összekapott a labdarúgó világbajnoki selejtezők előtt a Görög Labdarúgó-szövetség (EPO) és az Atlético Madrid, a spanyol klub ugyanis nem hajlandó elengedni a Moldova és Svájc elleni meccsre a kitűnő jobbhátvédet.
okt. 7
14:05
Vb-selejtezők: Camoranesi és Buffon is hiányzik az olaszoktól (She)
A kedd reggeli orvosi vizsgálatok után kiderült: az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marcello Lippi nem számíthat Gianluigi Buffon és Mauro Camoranesi szolgálataira a squadra azzurra októberi világbajnoki selejtezőin.
okt. 7
14:45
Bizonytalan a kétkerekű sorsa a következő olimpián (Behaviour)
A legújabb doppingbotrány-sorozat kapcsán Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) alelnöke szerint el kell gondolkodni a kerékpár ötkarikás jövőjéről.
okt. 7
14:57
Formula–1: kikerült a 2009-es versenynaptárból a Kanadai GP (She)
A Kanadai Nagydíj kikerült a 2009-es Formula–1-es naptárból, így a világbajnoki sorozatban jövőre csak 18 futam szerepel majd – jelentette be a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA). A Magyar Nagydíj július 26-án lesz.
okt. 7
15:21
Törölhetik a kerékpárt az olimpiai programból (Metropol)
A legújabb doppingbotrány-sorozat kapcsán Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) alelnöke szerint el kell gondolkodni a kerékpár ötkarikás jövőjéről.
okt. 7
15:33
Nem vállalja a kihívást Overdose, a magyar csodaló ellenfele (Infostart)
Botrányos körülmények között leintették a világ egyik legrangosabb lóversenyén, a párizsi Prix de L'Arc de Triomphe-on vasárnap azt a futamot, amelyen a magyar Overdose is indult, és elsőként ért a célba. A startnál egy ló beragadt, ezért a futamot leállították, de ezt Overdose és két másik ló zsokéja nem láthatta. A megismételt versenyt a Marchand d'Or nevű ló nyerte, amelyet a magyar csodaló…
okt. 7
15:51
Asztalitenisz: magyar ezüst, holland arany az Eb-n (She)
A Szentpéterváron zajló asztalitenisz Európa-bajnokság női csapatversenyének döntőjében a magyar válogatott simán, 3:0-ra kikapott a két kínai és egy orosz versenyzővel felálló holland nemzeti együttestől.
okt. 7
15:53
Serie A: meghosszabbították Ballardini szerződését a Palermónál (She)
A Palermo vezetősége 2011-ig meghosszabbította a szicíliai labdarúgócsapat vezetőedzője, Davide Ballardini szerződését.
okt. 7
16:09
Ezüstérmes a női asztalitenisz-csapat az Eb-n (Infostart)
Ezüstérmet szerzett a Lovas Petra, Póta Georgina, Tóth Krisztina, Li Bin összeállítású magyar női asztalitenisz-válogatott a szentpétervári Európa-bajnokságon.
okt. 7
16:09
Bundesliga: a társak Ribéryt választották a legjobbnak (She)
A Bundesliga-játékosok a Bayern München klasszisát, a francia Franck Ribéryt választották a 2007–08-as szezon legjobb játékosának.
okt. 7
16:11
Kanada helyett Dubajba megy a Forma-1 (Infostart)
A Kanadai Nagydíj kikerült a 2009-es Forma-1-es naptárból és a világbajnoki sorozatban jövőre 18 futam szerepel majd - jelentette be a Nemzetközi Automobil Szövetség.
okt. 7
17:39
Vb-selejtezők: Cazorla megsérült a spanyolok első edzésén (She)
Santiago Cazorla hétvégi szereplése hamar veszélybe került a spanyol válogatott Észtország elleni vb-selejtezőjén, miután a középpályás megsérült csapata első edzésén.
okt. 7
17:41
Ökölvívás: Balzsay kapitány szerződését nem újítják meg (She)
A Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) elnöksége keddi ülésén úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg automatikusan Balzsay Károly szövetségi kapitány december 31-én lejáró szerződését, hanem pályázatot ír ki a posztra.
okt. 7
17:45
Pályázat az ökölvívók szövetségi kapitányi posztjára (Metropol)
A Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöksége keddi ülésén úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg automatikusan Balzsay Károly szövetségi kapitány december 31-én lejáró szerződését, hanem pályázatot ír ki a posztra.
okt. 7
17:57
Kerékpár: törölhetik a sportágat az olimpiai programból (She)
A legújabb doppingbotrány-sorozat kapcsán Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) alelnöke szerint el kell gondolkodni a kerékpár ötkarikás jövőjéről. A német sportdiplomata szerint az is elképzelhető, hogy a sportágat meghatározatlan időre leveszik az olimpiai műsorról.
okt. 7
18:15
Spanyolország: edzőváltás történt a Recreativo Huelvánál (She)
A spanyol elsőosztályú Recreativo Huelvánál válságértekezletet tartottak a klub vezetői, és leváltották a csapat vezetőedzőjét, Manolo Zambranót.
okt. 7
18:15
Cseh Laci az Adrián (Blikk)
Az úszóbajnok vitorláson teljesít szolgálatot az Adrián
okt. 7
18:21
Magyar ezüstérem az asztalitenisz Eb-n (Metropol)
A Lovas Petra, Póta Georgina, Tóth Krisztina, Li Bin összeállítású magyar női asztalitenisz-válogatott ezüstérmet szerzett a szentpétervári Európa-bajnokságon, miután a fináléban 3-0-ra kikapott a két kínai, valamint egy orosz honosított játékossal felálló hollandoktól.
okt. 7
18:30
Tenisz, Moszkva: üzbég teniszező ejtette ki a 6. kiemelt Llodrát (She)
Némi meglepetésre már az első fordulóban elbúcsúzott a moszkvai Kreml Kupa küzdelmeitől a férfiak versenyének 6. kiemeltje, Michael Llodra. A francia teniszezőt az üzbég Denisz Isztomin 7:6, 6:3-ra verte.
okt. 7
18:48
Tenisz, Moszkva: Zvonarjova könnyen nyert Kirilenko ellen (She)
A moszkvai Kreml Kupa női versenyének első fordulójában nem született meglepetés, leginkább a papírformának megfelelő eredmények születtek. A hazai közönség előtt szereplő két orosz kiválóság, Vera Zvonarjova és Marija Kirilenko mérkőzése végül előbbi könnyebb győzelmével zárult.
okt. 7
19:06
Tenisz, Stockholm: simán továbbjutottak az esélyesek (She)
A 713 ezer dollár összdíjazású stockholmi tenisztorna első fordulójában az eddig lejátszott mérkőzéseken nem született meglepetés. A verseny első, második és ötödik kiemeltje, David Nalbandian, Rainer Schüttler és Mario Ancic is kétszettes laza győzelemmel jutott be a következő fordulóba.
okt. 7
19:08
Asztalitenisz: Téglás szerint a maximumot hozták ki az Eb-ből (She)
Ahogy arról korábban beszámoltunk, a magyar női asztalitenisz-válogatottnak nem sikerült megvédenie Európa-bajnoki címét, a Li Jiao, Li Jie és Elena Timina alkotta holland válogatott 3:0-ra legyőzte a Póta Georgina, Tóth Krisztina, Lovas Petra összeállítású magyar csapatot.
okt. 7
19:42
Férfi kézilabda NB I: a Szeged idegenben nyert a Komló ellen (She)
A Pick-Szeged a vasárnapi Bajnokok Ligája-siker után a férfi kézilabda NB I keddi mérkőzésén is győzött.
okt. 7
19:44
Tenisz: Venus Williams már az első körben elksözönt Moszkvától (She)
Venus Williams már az első fordulóban elbúcsúzott a moszkvai tenisztornától, az amerikai klasszist az olasz Flavia Pennetta verte meg három játszmában.
okt. 7
20:00
Blog: Ocskayék szívesen látnák Aaron Vorost a Volánban (She)
Újabb írással jelentkezett blogjában Ocskay Gábor, jégkorongozó. Az Alba Volán és a magyar válogatott hokisa kifejti véleményét klubcsapata elmúlt három találkozójáról, valamint arról, hogy Aaron Voros az NHL-ben érdekelt New York Rangers játékosa szívesen játszana a magyar nemzeti csapatban.
okt. 7
20:36
Videó: Dzsudzsák szerint esélyesebbek vagyunk az albánoknál (She)
A magyar válogatott megkezdte a felkészülést a hétvégi Albánia elleni vb-selejtezőre. A keret kedd délután edzett együtt először a REAC pályáján. A tréning után a PSV Eindhoven középpályását, Dzsudzsák Balázst kérdeztük.
okt. 7
20:38
Jégkorong: az Újpest hazai pályán legyőzte a Steauát (She)
Az Újpest jégkorongcsapat háromgólos győzelmet aratott hazai pályán a Steaua Bucuresti ellen a MOL Liga keddi játéknapján.
okt. 7
20:40
MLSZ: három meccsre eltiltották a „visszaeső” Csertői Aurélt (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága három bajnoki mérkőzésről eltiltotta a Haladás vezetőedzőjét, Csertői Aurélt.
okt. 7
20:54
Jégkorong: a HC Csíkszereda Újvárosban is nyerni tudott (She)
A MOL Liga listavezetője, a HC Csíkszereda tartja vezető helyét a bajnoki tabellán, miután Dunaújvárosban 5:3-ra győzött a házigazda ellen.
okt. 7
20:56
Vb-selejtezők: Capel megsérült, Riera érkezik a helyére (She)
Diego Capel megsérült a spanyol válogatott edzésén, és az orvosi vizsgálatok után eldőlt, hogy nem vesz részt csapata soron következő két vb-selejtezőjén.
okt. 7
22:24
Liverpool: Gulácsival a fedélzeten kapott ki a tartalékcsapat (She)
1–0-s vereséget szenvedett a Manchester Citytől az angol tartalékbajnokság északi csoportjának harmadik fordulójában a Liverpool.

Keresés