2008. szeptember 30. kedd

szept. 30
4:18
Hamiltont visszafogta csapata, miután Räikkönen kiesett az éjszakai flúgos futamon (Behaviour)
Hihetetlen sikere után sem látja másként a világot Fernando Alonso. A szingapúri éjszaka győztese szinte a futamot követően elmondta, nem valószínű, hogy a sokadik virágzását kezdő (?) Renault pilótája marad. A verseny tragikus hőse, Felipe Massa túltette magát a Ferrari mérnökeinek kapitális hibáján, míg az összetettben immár hét ponttal vezető Lewis Hamilton bevallotta, az olasz istállónál…
szept. 30
6:18
Ronaldinho újra a csúcson (Blikk)
Botrányai után megint parádésan focizott a brazil
szept. 30
6:20
Szuper Haladás (Blikk)
Az újonc a legtöbb gólt rúgta és a legkevesebbet kapta az NB I-ben
szept. 30
6:22
Amatőr Ferrari (Blikk)
A boxutcában hibát hibára halmoznak az olasz Forma–1-es istálló munkatársai
szept. 30
6:24
Nem felejtenek a Zenitnél (Blikk)
A Real Madridon akarnak elégtételt venni az orosz focisták
szept. 30
6:26
Talmácsi mindent megtesz a sikerért (Blikk)
Jelentős a hátránya a listavezető Di Meglióval szemben, de bizakodik
szept. 30
9:00
Tenisz: Bondarenko és Bammer a második fordulóban (She)
Az ukrán Aljona Bondarenko a görög Eleni Daniilidun, az osztrák Sybille Bammer pedig a német Tatjana Mateken jutott túl a 650 ezer dollár összdíjazású stuttgarti női tenisztorna első fordulójában.
szept. 30
9:18
MLSZ, figyelem! Novembertől Dick Advocaat is szabad (Infostart)
A Zenit és a Real Madrid kora esti rangadója a mai BL-játéknap legnagyobb érdeklődéssel várt találkozója. A Manchester United esélyesebbnek tűnik dán ellenfelénél, de az előjelek nem kedvezőek.
szept. 30
9:54
Labdarúgás: az UNICEF nagykövete lett a Kárpátok Maradonája (She)
Az Egyesült Nemzetek Gyermekalapjának (UNICEF) nagykövetévé nevezték ki Gheorghe Hagit, minden idők egyik legjobb román futballistáját.
szept. 30
9:56
Tenisz, Stuttgart: Szávay Ágnes kedd délután lép pályára (She)
Az ukrán Aljona Bondarenko a görög Eleni Daniilidun, az osztrák Sybille Bammer pedig a német Tatjana Mateken jutott túl a 650 ezer dollár összdíjazású stuttgarti női tenisztorna első fordulójában.
szept. 30
10:12
Anglia: Venables szerint Berbatov miatt gyenge a Tottenham (She)
A Tottenham korábbi menedzsere, Terry Venables szerint Dimitar Berbatov tehet arról, hogy a Spurs szörnyen kezdte az idényt.
szept. 30
10:14
PSG: Ludovic Giuly megsérült, három hétig nem játszhat (She)
A korábbi francia válogatott középpályás, Ludovic Giuly kisebb combsérülést szenvedett, ezért három hétig nem léphet pályára csapatában. A Paris St. Germain 32 éves játékosa a hét végi, Grenoble elleni bajnoki mérkőzés második félidejében szedte össze a sérülést – ráadásul a fővárosiak 1–0-ra kikaptak az újonctól.
szept. 30
10:30
Szarvas körbefutja az országot (Infostart)
Negyvenöt nap alatt 2500 kilométert fut a békéscsabai Szarvas Mátyás, aki szeptember 23-án Szigligetről indult el, hogy végigfussa az úgynevezett Országos Kék Kört, vagyis a Magyarországon körbe vezető három legnagyobb turistautat. Ez összesen 35 ezer méter szintkülönbség legyőzését jelenti. A sportoló minden nap fotókat, élménybeszámolókat és személyes üzeneteket tölt fel a kéktúra.hu című…
szept. 30
11:06
Anglia: bocsánatot kért az MU meccsén hibázó játékvezető (She)
Elnézést kért tévedéséért az az angol labdarúgó-játékvezető, aki helytelenül ítélt meg egy tizenegyest a Manchester United javára a Bolton Wanderers elleni, szombati bajnoki mérkőzésen, amelyet az odahaza játszó címvédő gárda nyert meg 2-0-ra.
szept. 30
12:00
Hajdu János: "Dobtam egy hátast" (Infostart)
Hajdu János lett a magyar férfi kézilabda-válogatott új szövetségi kapitánya.
szept. 30
12:00
Kézilabda: Hajdu János lett a férfiválogatott kapitánya (She)
Hajdu János lett a magyar férfi kézilabda-válogatott új szövetségi kapitánya. Megbízatása 2009. június 30-ig, gyakorlatilag az Európa-bajnoki selejtezők végéig szól.
szept. 30
12:24
Hajdu János a férfi kézilabda-válogatott új kapitánya (Behaviour)
Hajdu János lett a magyar férfi kézilabda-válogatott új szövetségi kapitánya.
szept. 30
12:54
Ligakupa: a Bőcs mégis indul a héten kezdődő sorozatban (She)
Hétfőn még úgy volt, hogy a Bőcs nem indul a Ligakupa 2008–2009-es küzdelmeiben, azonban keddre változott a helyzet.
szept. 30
13:12
Kézilabda: Hajdu János Mocsait szerette volna kapitánynak (She)
A magyar férfi kézilabda-válogatott új szövetségi kapitánya, Hajdu János kinevezése után elmondta, örült volna, ha Mocsai Lajos ül le a nemzeti csapat kispadjára.
szept. 30
13:30
Kézilabda: Mocsai Lajos szerint Hajdu János jó szakember (She)
A Magyar Kézilabda-szövetség Mocsai Lajost szerette volna kinevezni a férfiválogatott élére, de a szakember nemet mondott a felajánlott állásra, mert veszprémi munkájára akar összpontosítani.
szept. 30
13:32
Anglia: Ferguson megsértődött a sajtóra, ezentúl „csöndben” lesz (She)
Sir Alex Ferguson nagyon megsértődött az újságírókra, amiért korábban elferdítették egy nyilatkozatát a Chelsea-ről.
szept. 30
15:00
Atlétika: befejezte pályafutását az ecuadori világklasszis (She)
Felhagy a versenyzéssel Jefferson Pérez olimpiai és világbajnok gyalogló. Az ecuadori atléta 1996-ban, Atlantában nyert ötkarikás aranyérmet 20 km-en – ezzel ő lett hazája első olimpiai dobogósa –, majd ugyanezen a távon 2003-ban, 2005-ben és 2007-ben vb-címet is szerzett. A 34 éves gyalogló augusztusban második volt a pekingi játékokon.
szept. 30
15:36
U19: Sisa Tibor nem folytatja munkáját az MLSZ-nél (She)
Az U19-es válogatottal Eb-bronzérmet nyerő Sisa Tibor az MLSZ vezetőivel történt egyeztetést követően közös megegyezéssel abban állapodott meg, hogy a jövőben nem vesz részt az utánpótlás-válogatottak munkájában, és a továbbiakban nem áll az MLSZ alkalmazásában.
szept. 30
15:54
Csehország: hazaigazolt Nantes-ból a válogatott csatár (She)
Közös megegyezéssel szerződést bontott a francia élvonalbeli FC Nantes csapatával, majd hazaigazolt a Brnóba Marek Heinz.
szept. 30
16:12
Tenisz: a tokiói tornán 16 közé jutottak a kiemeltek (She)
A tokiói tenisztornán a kiemeltek közül a dán Caroline Wozniacki és a kanadai Aleksandra Wozniak is három szettben jutott a legjobb 16 közé, míg az izraeli Sahar Peer két játszmában győzött.
szept. 30
16:30
Szávay kiesett Stuttgartban (Infostart)
Szávay Ágnes az első fordulóban kiesett a 650 ezer dollár összdíjazású stuttgarti női tenisztornám, mivel két szettben kikapott a fehérorosz Viktorija Azarenkától. A magyar sportoló tegnap párosban is az első körben búcsúzott.
szept. 30
17:06
Tenisz: Andrew Jarett is mérkőzést vezet a budapesti gálán (She)
A hétvégi Budapesten esedékes Tennis Classics rendezvény pénteki napjára már majdnem elfogytak a jegyek a Papp László Budapest Sportarénába, de a csütörtöki, szombati és vasárnapi meccsekre még lehet belépőket váltani. A teniszrajongók nemcsak a mindennap pályára lépő Björn Borggal és John McEnroe-val találkozhatnak az eseményen, hanem Andrew Jarett wimbledoni főbíróval is – jelentették be az…
szept. 30
17:08
Vb-selejtezők: Mihajlicsenko keretet hirdetett a horvátok ellen (She)
Az ukrán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Olekszij Mihajlicsenko kihirdette keretét a horvátok elleni, október 11-i világbajnoki selejtezőre.
szept. 30
17:10
Németország: kijelölték a 2011-es női vb házigazdáit (She)
A Német Labdarúgó-szövetség (DFB) kijelölte a 2011-es női labdarúgó-világbajnokság helyszíneit.
szept. 30
18:00
Újpest: szerződést hosszabbított a lilák fiatal tehetsége (She)
2013-ig meghosszabbította szerződését az Újpest FC-vel Korcsmár Zsolt, a lilák utánpótlás-válogatott védője – adta hírül az újpestiek hivatalos honlapja.
szept. 30
18:18
AC Parma: Cagni helyett Guidolin a kispadon (She)
Az olasz labdarúgó élvonaltól a 2007–08-as szezon végén búcsúzó AC Parma vezetősége azonnali hatállyal menesztette a csapat szakvezetőjét, Gigi Cagnit.
szept. 30
18:36
Futsal vb: tucatnyi góllal nyitottak a házigazda brazilok (She)
Parádés rajtot vett a futsal világbajnokságon a házigazda Brazília: a selacao 12–1-re mosta le a japánokat. A brazilok valósággal össztűz alá vették a japán kaput (49 kapura lövésük volt), és a félidei 3–1-es vezetés után a második játékrészben kilenc gólt rúgtak, hozzájárulva ezzel a karneváli hangulathoz.
szept. 30
18:38
Torna: Berki Krisztián nem indul a szombathelyi Világkupán (She)
Csuklósérülés miatt nem indul a Szombathelyen péntektől vasárnapig tartó tornász Világkupán Berki Krisztián, a háromszoros Európa-bajnok lóspecialista.
szept. 30
19:12
Taróczy szerint Szávay nemsokára újra nyerni fog (Infostart)
Már az első fordulóban kiesett Szávay Ágnes a 650 ezer dollár összdíjazású stuttgarti női tenisztornán, a világranglistán pedig az áprilisi tizenharmadik helyről visszacsúszott a huszonhetedikre. Taróczy Balázs a magyar teniszező szereplésével és világranglistás helyezésével kapcsolatban az InfoRádiónak azt mondta, hogy Szávay Ágnes hamarosan újra feljebb léphet, mert nagy küzdő, és még mindig…
szept. 30
19:12
MLSZ: nagy az érdeklődés a magyar–albán vb-selejtező iránt (She)
Hétfő óta rendkívüli kedvezményekkel árulják az ország összes IBUSZ-kirendeltségében a jövő szombati magyar-albán világbajnoki selejtező belépőit, és egyelőre nagy érdeklődés tapasztalható a szurkolók részéről – adta hírül az mlsz.hu.
szept. 30
20:06
UEFA-kupa: Dárdaiék simán léptek tovább, csakúgy, mint a CSZKA (She)
Elkelt az első két hely a labdarúgó UEFA-kupa 2008–09-es kiírásának csoportkörében: a Hertha BSC az ír St. Patrick’s, a CSZKA Moszkva a horvát Slaven Belupo ellen lépett tovább.
szept. 30
20:24
Futsal vb: Kuba tízet rúgott, Paraguay „csak” a felét (She)
Maradt még a házigazda Brazília 12–1-es, Japán ellen aratott diadala után kiütéses siker a futsal világbajnokságon: Kuba 10–2-re gázolta el a Salamon-szigeteket, Paraguay pedig 5–0-ra verte az Egyesült Államokat.
szept. 30
21:00
Nyert a Real Madrid Szentpéterváron (Infostart)
A Real Madrid egy góllal nyert a Zenit vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. A többi mérkőzés 20 óra 45 perckor kezdődött.
szept. 30
21:00
Bajnokok Ligája: elkezdődtek a meccsek, élőben az NSO-n (She)
A BL csoportkörének második fordulójában hét meccset rendeznek kedd este. Az eredmények alakulását figyelemmel kísérheti honlapunkon.
szept. 30
21:02
Jégkorong: a Steaua megverte az SC Csíkszeredát (She)
A Steaua Bucuresti 4–3-ra győzte le az SC Csíkszeredát a jégkorong MOL Liga keddi játéknapján.
szept. 30
21:04
Férfi röplabda NB I-es ligabajnokság: szegedi győzelem (She)
A Szeged öt játszmában nyert a Dunaferr ellen a férfi röplabda NB I-es ligabajnokság keddi mérkőzésén.
szept. 30
21:18
Tenisz: Almagro és Ljubicic kiesett a metzi tornán (She)
A 370 ezer euró összdíjazású franciaországi fedettpályás férfi tenisztorna első fordulójának néhány eredménye.
szept. 30
21:36
Jégkorong: az NZ Stars öttel verte meg a Miskolcot (She)
Az NZ Stars 9–4-re legyőzte a Miskolci Jegesmedvéket a jégkorong MOL Liga keddi játéknapján.
szept. 30
21:36
Sisa Tibor lemondott (Infostart)
Lemondott Sisa Tibor, a nyári csehországi Európa-bajnokságon bronzérmes magyar U19-es labdarúgó-válogatott szövetségi edzője.
szept. 30
21:38
Jégkorong: Fehérváron öttel nyert a Ferencváros (She)
Magabiztos, ötgólos sikert aratott a Ferencváros a jégkorong MOL Ligában Fehérváron az Alba Volán második számú csapata ellen.
szept. 30
21:54
Jégkorong: elveszítette veretlenségét az Alba Volán (She)
Négy 3–2-es győzelem után elszenvedte első vereségét az osztrák jégkorongligában az Alba Volán, a fehérvári együttes 5–1-ra kapott ki Klagenfurtban.
szept. 30
22:30
Jégkorong: a Tampa csak büntetőkkel nyert a Slovan ellen (She)
Az észak-amerikai jégkorongligában (NHL) szereplő Tampa Bay Lightning Pozsonyban játszott bemutató mérkőzést, és igencsak megszenvedett a házigazda Slovan Bratislavával.
szept. 30
22:48
Jégkorong-szenzáció Pozsonyban (Infostart)
Felbolydult a szlovák főváros, miután kedden este a helyi Slovan Bratislava ellen lép jégre az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Tampa Bay Lightning. A kedd esti remek iramú és hangulatú mérkőzésen a Tampa Bay büntetőkkel nyert az 53. percig vezető Slovan ellen.
szept. 30
22:48
Videó: tekintse meg a Zenit-Real Madrid meccs góljait! (She)
Mint arról korábban már beszámoltunk, a Real Madrid Szentpéterváron 2–1-es győzelmet aratott a Zenit ellen a Bajnokok Ligája H-csoportjának 2. fordulójában.
szept. 30
22:50
BL, G-csoport: lefocizta az Arsenal a Portót, 0–0 Isztambulban (She)
Kiütéses, 4–0-s győzelmet aratott az Emiratesben az Arsenal az FC Porto ellen: a rengeteg ziccert elpocsékoló Wenger-csapat gyakorlatilag lefocizta a BL-történelme legsúlyosabb vereségét elszenvedő portugál bajnokot. A Sükrü Saracoglu-stadionban nem bírt egymással a Fener és a Dinamo Kijev.

Keresés