2008. szeptember 15. hétfő

szept. 15
0:27
Görögország: döntetlen Szalonikiban a forduló rangadóján (She)
Pontosztozkodás született a görög labdarúgó élvonal vasárnap esti meccsén: az AEK Athén Szalonikiban a PAOK ellen harcolt ki értékes döntetlent. A rangadón a nyáron alaposan megerősített PAOK Muslimovic góljával szerzett vezetést, Ismael Blanco az első félidő lefújása előtt egyenlített.
szept. 15
0:31
Serie A: a Genoában folytatja karrierjét Thiago Motta (She)
A Genoa labdarúgócsapata négy évre szerződtette az utóbbi idényekben sorozatos sérülésekkel küzdő Thiago Mottát.
szept. 15
6:09
Kivégezték a Paksot (Blikk)
Súlyos következményei lesznek az angyalföldi vereségnek
szept. 15
6:11
Gera a Fulham kedvence (Blikk)
Mesterhármast is szerezhetett volna a magyar játékos
szept. 15
6:13
Halálból hozták vissza Gazzát (Blikk)
Teljesen elzüllött az egykori angol klasszis
szept. 15
6:15
Vesedonorját vette el Niki Lauda (Blikk)
Négy éve megmentette, most nőül vette
szept. 15
7:03
Barcelona: Alekszandr Hleb már az első bajnokin megsérült (She)
Balul sikerült Alekszandr Hleb bemutatkozása az FC Barcelona labdarúgócsapatában: sérülés miatt tudniillik három-, de lehet, hogy négyhetes pihenő vár a középpályásra.
szept. 15
7:05
Marco Melandri Kawasakival versenyez a következő két évben (She)
A következő és a 2010-es idényben Kawasakival versenyez a gyorsaságimotoros-világbajnokságon Marco Melandri. Az olasz pilótának érvényes szerződése volt a jövő évre a Ducatival, de mivel az elmúlt 18 hónapban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, jelenlegi csapata elengedte.
szept. 15
7:21
Videó: nézze meg Rivaldo első két üzbég bajnoki gólját! (She)
Két szépségdíjas találattal döntötte el első üzbég bajnokiját Rivaldo. A világbajnok, aranylabdás kiválóság a nyáron igazolt az FC Bunyodkor csapatához, amelynek színeiben a hétvégén játszotta első bajnoki mérkőzését. Rivaldo és társai 2–0-ra győztek a Mash’al ellen.
szept. 15
7:57
Paralimpia 2008: Engelhardt a hetedik idővel döntős 50 gyorson (She)
Engelhardt Katalin a hetedik idővel bejutott az 50 méteres gyorsúszás döntőjébe az S5-ös kategóriában a pekingi paralimpián. Ugyanebben a számban Vereczkei Zsolt a 11. időt érte el, és kiesett.
szept. 15
8:15
Engelhardt és Vereczkei döntős (Behaviour)
Engelhardt Katalin a hetedik idővel bejutott az 50 méteres gyorsúszás döntőjébe a pekingi paralimpián.
szept. 15
8:33
Tenisz: kevés változás történt a világranglistán, Szávay 19. (She)
A nőknél és a férfiaknál sincs jelentős változás a teniszezők világranglistáján. Továbbra is Serena Williams, illetve Rafael Nadal áll az élen, a héten Tokióban szereplő Szávay Ágnes a 19. a nők rangsorában.
szept. 15
8:51
Vettel a legfiatalabb futamgyőztes (Blikk)
Szenzációs német siker az Olasz Nagydíjon
szept. 15
8:51
Sevilla: Antonio Puerta családja kártérítést követel (She)
Kártérítést követel a Sevillától Antonio Puerta családja, mert véleménye szerint az andalúziai klub közvetetten érintett a 22 évesen elhunyt játékos egy évvel ezelőtti halálában.
szept. 15
8:53
Liverpool: Gerrard és Torres játéka kérdéses a Marseille ellen (She)
A liverpooli Steven Gerrard és Fernando Torres játéka még kérdéses a keddi, Marseille elleni BL-csoportmeccsen.
szept. 15
9:09
Milan: Adriano Galliani nem akarja meneszteni Carlo Ancelottit (She)
Adriano Galliani, a Milan alelnöke a vasárnapi Genoa elleni idegenbeli vereség (2–0) után kijelentette, Carlo Ancelotti állása annak ellenére sem forog veszélyben, hogy a csapat két forduló után még pont nélkül áll az olasz bajnokságban.
szept. 15
9:09
Joó Abigél aranyérmet szerzett cselgáncsban (Behaviour)
Joó Abigél aranyérmet szerzett a 70 kg-os kategóriában a Varsóban rendezett junior cselgáncs Európa-bajnokságon.
szept. 15
9:11
Videó: nézze meg Huszti Mönchengladbach elleni góljait! (She)
Huszti Szabolcs, a Hannover magyar középpályása ugyan kihagyott egy büntetőt a Mönchengladbach elleni vasárnapi bajnokin, de ezt követően két gólt is szerzett. Csapata 5–1-re megnyerte a mérkőzést.
szept. 15
9:27
Kézilabda: szlovák és fehérorosz ellenfél az EHF-kupában (She)
A Budapest Bank-FTC a szlovák Duslo Sala, a Fehérép-Alcoa pedig a fehérorosz Arkatron ellen lép pályára a női kézilabda EHF-kupában a 32 közé jutásért. A sorsolást már korábban elkészítették, de a konkrét párosítás csak azután alakulhatott ki, hogy a leendő ellenfelek túljutottak az első fordulón.
szept. 15
9:45
"A sikereim titka a magyar vérem" (Behaviour)
Szekeres Pállal, a magyar csapat Pekingben vasárnap bronzérmet szerzett kerekesszékes tőrvívójával közölt részletes interjút a China Daily című napilap hétfői száma.
szept. 15
10:21
Atlétika: magyar sikerek Ausztriában, a kremsi maratonin (She)
Az ausztriai Kremsben rendezett maratoni futáson a hölgyek mezőnyében Kovács Réka az első helyen végzett, míg Kovács Ida a félmaratoni távon második lett.
szept. 15
10:39
Atlétika: az olimpiai bajnok Stefan Holm visszavonult (She)
A hétvégi stuttgarti Világdöntőn elért második helyezés volt az utolsó eredménye a svédek magasugrósztárjának, Stefan Holmnak, aki ezzel befejezte pályafutását.
szept. 15
10:57
Teljes magyar siker Veszprémben! (Behaviour)
A nemzetközi női röplabda felkészülési tornát a MÁV Előre-Kodolányi FSC nyerte, a házigazda Veszprémi Egyetemi SC lett a második, az Újbuda TC játékosai pedig bronzérmet vehettek át.
szept. 15
11:51
Paralimpia 2008: Krajnyák legjobb európaiként negyedik (She)
Krajnyák Zsuzsa legjobb európaiként a negyedik helyen végzett kerekes székes párbajtőrvívásban, A-kategóriában a pekingi paralimpián. A magyar vívó a főtáblán a négy közé jutásért 15–5-re megverte ukrán riválisát, az elődöntőben azonban 15–10-re kikapott kínai ellenfelétől.
szept. 15
12:09
Tenisz: Sarapova sérülése miatt az idén már nem játszik (She)
Helyi médiainformációk szerint az idén már nem lép pályára Marija Sarapova, az oroszok klasszisteniszezője. A világranglistán jelenleg a hatodik helyen álló 21 éves játékos vállproblémái miatt a pekingi olimpiától és a New York-i US Opentől is kénytelen volt visszalépni.
szept. 15
12:27
Haladás: Szombathelyen késik a beléptetőrendszer telepítése (She)
A Soproni Ligában a negyedik helyen álló Haladás vezetői úgy tervezték, hogy a soron következő, Kecskemét elleni mérkőzésre már elkészül a szombathelyi Rohonci úti stadion beléptetőrendszere, de erre egyelőre várni kell – adta hírül a klub hivatalos honlapja.
szept. 15
12:45
Már a jövő héten is ülésezhet a NOB kalapácsvetők doppingja ügyében (Behaviour)
A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) értesülése szerint várhatóan a jövő héten ül össze a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) illetékes bizottsága, amely tárgyalja a pekingi olimpián Pars Krisztián előtt végzett és pozitív doppingtesztet produkált két dobogós fehérorosz kalapácsvető ügyét.
szept. 15
13:21
Manchester United: Kuszczak két évvel hosszabbított (She)
Két évvel meghosszabbította 2010-ben lejáró szerződését Tomasz Kuszczak, a Manchester United második számú kapusa.
szept. 15
13:39
Labdarúgás: menesztették Kazahsztán szövetségi kapitányát (She)
A Kazah Labdarúgó-szövetség felbontotta a válogatott szövetségi kapitánya, a holland Arno Pijpers szerződését. A 49 éves szakembertől a vb-selejtezőkön elért gyenge eredmények miatt váltak meg.
szept. 15
13:41
Tenisz, Kanton: maratoni csata után búcsúzott Kapros Anikó (She)
Kapros Anikó három játszmában, 6:7, 6:4, 6:1-re kikapott a román Ioana Raluca Olarutól a 175 ezer dollár összdíjazású kínai kemény pályás női tenisztorna első fordulójában. A viadal honlapja szerint a világranglistán jelenleg 310. magyar játékos 2 óra 49 perc alatt maradt alul a rangsorban 122. riválisával szemben.
szept. 15
13:57
Atlétika: a jövő héten tárgyal a NOB a dobogós kalapácsvetőkről (She)
A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) értesülése szerint várhatóan a jövő héten ül össze a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) illetékes bizottsága, amely tárgyalja a pekingi olimpián Pars Krisztián előtt végző és pozitív doppingtesztet produkáló két dobogós fehérorosz kalapácsvető ügyét.
szept. 15
14:15
Kerékpár: Armstrong helyett Bodrogi mehet a Katyusához (She)
A hírek szerint az orosz profi kerékpároscsapat, a Katyusa megpróbálta magához csábítani a pályafutását újrakezdő Lance Armstrongot, de a hétszeres Tour de France-győztes amerikai elutasította a megkeresést.
szept. 15
14:17
Labdarúgás: Hasselbaink bejelentette visszavonulását (She)
Bejelentette visszavonulását Jimmy Floyd Hasselbaink. A 36 éves csatár utolsó klubja a Cardiff City volt, de előtte megfordult többek között a Leeds, az Atlético Madrid, a Chelsea és a Middlesbrough csapatában is.
szept. 15
14:33
Real Madrid B: Szalai Ádám két gólja kellett a sikerhez (She)
Szalai Ádám két gólt lőtt a Real Madrid Castilla színeiben a Deportivo Alfaro elleni idegenbeli bajnokin. A Real Madrid B-csapata nagyrészt a magyar csatár két góljának köszönhetően 3–2-re megnyerte a találkozót.
szept. 15
14:51
Ökölvívás: Balzsay Károly őrzi első helyét a WBO ranglistáján (She)
Balzsay Károly továbbra is az első helyen áll a Bokszvilágszervezet (WBO) nagyközépsúlyú világranglistáján.
szept. 15
15:45
Kézilabda: Kenyeres Fanni autóbalesetet szenvedett (She)
Hétfő reggel szerencsés kimenetelű autóbalesetet szenvedett a Ferencváros női kézilabdacsapatának balszélsője, Kenyeres Fanni – olvasható a klub pártolói egyesületének honlapján.
szept. 15
15:47
Kosárlabda: megvannak a lettországi női Eb helyszínei (She)
Az Európai Kosárlabda-szövetség (FIBA Europe) elfogadta a jövő nyáron, a magyar csapat részvételével rendezendő női kosárlabda Európa-bajnokság lettországi helyszíneit.
szept. 15
16:03
Tenisz: jövőre 31 országban 54 WTA-tornát rendeznek (She)
A női profi teniszezők versenyeit szervező WTA nyilvánosságra hozta jövő évi naptárát, amelyben 54 viadal, közte egy új, az úgynevezett Bajnokok Tornája szerepel.
szept. 15
16:21
Formula–1: a BMW-nél elismerték, hogy tárgyalnak Alonsóval (She)
A BMW spanyolországi szóvivője elismerte, hogy a németországi központú gyár vezetői tárgyalnak Fernando Alonsóval annak érdekében, hogy a kétszeres világbajnok spanyol pilóta a 2009-es szezont a BMW-Sauber formula–1-es csapatban kezdje meg.
szept. 15
17:33
Hull City: Halmosi Péter csapattársának eltört a lába (She)
Craig Fagan, a Hull City játékosa szombaton súlyos sérülést szenvedett a Newcastle elleni bajnokin.
szept. 15
17:51
Kerékpár: fél év felfüggesztettet kapott Frigo és felesége (She)
Hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte az albertville-i bíróság Dario Frigót és feleségét.
szept. 15
17:53
Bundesliga: fegyelmi két Schalke 04-védő ellen (She)
Fegyelmi eljárást indított a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) a Schalke 04 két hátvédje, Marcelo Bordon és Mladen Krsztajics ellen.
szept. 15
17:55
Kongó: tizenhárom ember halt meg egy futballmérkőzésen (She)
Egy kongói rádióállomás szerint 13, többségében tizenéves fiatal halt meg egy Butembo városában megrendezett labdarúgó-mérkőzésen kitört zavargások miatt.
szept. 15
17:57
AC Milan: Carlo Ancelottit válságértekezletre hívták (She)
Az AC Milan hétfői edzése után válságértekezletre rendelte Adriano Galliani a piros-feketék edzőjét, Carlo Ancelottit.
szept. 15
17:59
Vuelta: David Garcia nyerte meg a 15. szakaszt (She)
David Garcia, a Xacobeo Galicia csapat tagja nyerte meg a Vuelta a Espana tizenötödik szakaszát.
szept. 15
18:09
MotoGP: a Hondát elhagyó Hayden a Ducatinál folytatja (She)
Nicky Hayden aláírta szerződését a 2009-es szezonra a Ducati csapatához. A Hondát elhagyó amerikai versenyző az idén gyengén teljesítő Marco Melandri helyét veszi át, és Casey Stoner csapattársa lesz jövőre.
szept. 15
18:11
Anglia: Ronaldo télen érkezhet a Manchester Citybe (She)
A 31 éves brazil Ronaldo lapinformációk szerint megállapodott a Manchester Cityvel, és a januárban aláírja szerződését az angol klubbal.
szept. 15
18:13
Newcastle: folytatódik a káosz, Shearert is kirúgták (She)
A Newcastle United elbocsátotta a klub egyik legnagyobb legendáját, Alan Shearert, aki a klub „utazó nagykövete” volt eddig.
szept. 15
18:45
Kosárlabda: sztrájkolnak a bírók, edzők vezetik a meccseket (She)
Munkafeltételeik javítása érdekében felfüggesztették tevékenységüket a bajnoki kosárlabda-mérkőzéseken közreműködő játékvezetők.
szept. 15
18:47
Kosárlabda: új NB I-es férfi csapat lesz Budapesten (She)
A Vásárhelyi Kosársuli áttelepülésével, Enternet NTE-Hegyvidék néven új élvonalbeli férfi kosárlabdacsapat mutatkozik be a 2008–2009-es idényben.

Keresés