2008. szeptember 19. péntek

szept. 19
0:03
Kieséses sakk ob: Almási Zoltán 60 lépésben győzött (She)
Almási Zoltán az első játszmában világossal legyőzte Ruck Róbertet a Nyíregyházán zajló kieséses rendszerű férfi egyéni országos sakkbajnokság elődöntőjében. A viadal honlapja szerint parti a 60. lépésig tartott, Ruck ekkor adta fel a küzdelmet. A másik ágon Balogh Csaba 30 lépés után remizett a sötét bábukat vezető Kovács Gáborral.
szept. 19
4:21
Tegnap már a Magyar Olimpiai Bizottság asztalán volt a szövetségi jelentések többsége (Behaviour)
Szerda éjfélig kellett eljuttatnia a MOB-ba a különböző olimpiai sportágak szakszövetségeinek a pekingi szereplést elemző jelentéseit. Az ötkarikás szervezet ezeket a jelentéseket az október harmadikai elnökségi ülésen tárgyalja, majd az október 18-i közgyűlésen fogadja el. Molnár Zoltán, a MOB ügyvezető igazgatója elmondta, tegnapig mindössze öt szövetség nem küldte még el a jelentését, ám…
szept. 19
6:21
Itt a svéd király (Blikk)
Nyert öt vébét és kilenc EB-t, 42 évesen is a világ legjobbja
szept. 19
6:23
Del Piero: Visszatértünk! (Blikk)
Két és fél év után játszott és nyert nemzetközi porondon a Juventus
szept. 19
6:25
Megmutatta testét a csatár (Blikk)
„Agyon van tetoválva” Ferenczi István felsőteste
szept. 19
6:27
Jogtalan Kovács büntetése? (Blikk)
Az MTK egymillióra akarja büntetni az olimpiai bajnokot
szept. 19
6:29
Sándor Tamás újra a pályán (Blikk)
Öt hónap szünet után tért vissza Sándor Tamás
szept. 19
6:31
Mocsai mégsem lesz kapitány? (Blikk)
VESZPRÉM — Két hete nincs szövetségi kapitánya a férfi kézilabda-válogatottnak, s a hónap végéig nem is neveznek ki senkit Skaliczki László utódjának.
szept. 19
6:39
Kerékpár: Ullrich két jótékonysági versenyre visszatér (She)
Két jótékonysági viadal erejéig újra nyeregbe ül a tavaly visszavonult Jan Ullrich, az 1997-es Tour de France országúti kerékpáros körverseny német győztese.
szept. 19
7:57
Magyar kapusok sikerei az UEFA-kupában (Metropol)
A labdarúgó UEFA Kupa 1. fordulójának első mérkőzésén a Babos Gáborral felálló NEC Nijmegen hazai környezetben 1-0-ra nyert a Dinamo Bucuresti ellen, az Austria Wien - amelynek kapuját Sáfár Szabolcs őrizte - hazai pályán 2-1-re nyert a lengyel Lech Poznan ellen.
szept. 19
8:09
Everton: David Moyes 2013-ig hosszabbított Liverpoolban (She)
Az Everton menedzsere, David Moyes új szerződést írt alá klubjához. A kontraktus szerint Moyes további öt évig, 2013-ig marad csapatánál.
szept. 19
8:27
UEFA-kupa: baseballütővel támadtak a zágrábi huligánok (She)
Meglehetősen vad fogadtatásban részesült a Sparta Praha küldöttsége Zágrábban. A Dinamo elleni UEFA-kupa-mérkőzésre érkező cseh klub négy elöljárója – négy testőr társaságában – a meccs előestéjén sétálni indult, amikor mintegy húsz álarcos, baseballütős férfi támadott rájuk.
szept. 19
8:45
Újpest: nosztalgiameccs a Kaposvári elleni bajnoki előtt (She)
A lila-fehérek két legutóbbi bajnokcsapatának tagjai csapnak össze vasárnap a Kaposvár Megyeri úti bajnokija előtt.
szept. 19
9:03
Tenisz: Jankovics kikapott Kuznyecovától Tokióban (She)
A női világranglista második helyezettje, a szerb Jelena Jankovics szoros mérkőzésen kikapott a hetedik orosz Szvetlana Kuznyecovától a tokiói tenisztorna negyeddöntőjében.
szept. 19
9:21
A női kézilabda-kapitány szerint nem lépnek életbe a szabálymódosítások (Infostart)
Új szabályokat vezethetnek be a kézilabdában, ugyanis a nemzetközi szervezet szabályokkal foglalkozó testülete megvizsgálja és szükség esetén módosítja a sportág előírásait. Az egyik javaslat szerint a büntetőből elért gól kettőt ér, ha a játékos nem hét, hanem kilenc méterről találna be a kapuba. Imre Vilmos, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya az InfoRádiónak azt mondta: nincs…
szept. 19
9:21
Videó: a Dortmund–Udinese UEFA-kupa-mérkőzés góljai (She)
Hajnal Tamás együttese, a Dortmund hazai pályán szenvedett 2–0-s vereséget az Udinese csapatától. Az olasz gárda első gólját Floro Flores szerezte, a másodikat Gökhan Inler.
szept. 19
9:57
Diósgyőr: sok a hiányzó a Győr elleni mérkőzés előtt (She)
Sok hiányzóval küszködik a Diósgyőr a Győr elleni bajnoki előtt.
szept. 19
10:15
Videó: a Tottenham–Wisla Kraków UEFA-kupa-meccs góljai (She)
Nézze meg a Tottenham–Wisla Kraków meccs három gólját! Az angolok Bentley révén szereztek vezetést, majd Jirsak egyenlített, végül Bent döntötte el a találkozót.
szept. 19
11:09
Tenisz: Petrova két szettben legyőzte Radwanskát (She)
Az orosz Nadja Petrova 1 óra 13 perc alatt legyőzte Tokióban a hatodik helyen kiemelt lengyel Agnieszka Radwanskát, és ezzel az elődöntőbe jutott.
szept. 19
11:45
Ferencváros: mentővel szállították el Szalait az edzésről (She)
Edzésen szenvedett sérülést Szalai Tamás, a Ferencváros középpályása, a játékos a gyakorlás során a kapufának esett.
szept. 19
11:47
Honvéd: Takács Ákos műtét után, Palásthy Norbert megsérült (She)
Térdműtéten esett át Takács Ákos, a Bp. Honvéd ötszörös válogatott jobb oldali védője, míg Palásthy Norbert szalagszakadást szenvedett.
szept. 19
11:49
Izrael: magyar játékosokat figyel Lothar Matthäus csapata (She)
Két magyar játékos teljesítményét figyeli a korábbi magyar szövetségi kapitány, Lothar Matthäus csapata, az izraeli Maccabi Netanya.
szept. 19
12:03
Evezős Eb: két magyar egység már középdöntős (She)
A címvédőként vízre szálló Varga Tamás, Hirling Zsolt könnyűsúlyú kétpár előfutamgyőztesként, a Simon Béla, Vinkó Gáspár kormányos nélküli kettes pedig másodikként bejutott a szombati középdöntőbe, azaz a legjobb 12 közé az evezősök Európa-bajnokságán, Athénban.
szept. 19
12:21
Tenisz: Gyementyjeva elvesztette a negyeddöntőt (She)
A két orosz, Szevtlana Kuznyecova és Nadja Petrova után egy szlovén teniszező, Katarina Srebotnik jutott be harmadikként a tokiói női torna negyeddöntőjébe.
szept. 19
12:57
MTK: meg kell műteni a Győr ellen megsérülő Pál András bokáját (She)
Ismét kés alá kell feküdnie a bajnok MTK Budapest tehetséges, de nagyon sérülékeny szélsőjének, Pál Andrásnak. Az őszi idényben remek formában játszó támadó a Győr ellen sérült meg, csakúgy, mint 2008 tavaszán.
szept. 19
13:03
Kovács Katalin prémiummegvonásra számíthat (Behaviour)
A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) egyelőre nem avatkozik bele Kovács Katalin és az MTK vitájába, az ügy lezárulta után azonban elképzelhető, hogy lépni fog.
szept. 19
13:15
Skócia: litván csodagyerekkel erősít László Csaba csapata (She)
A skót élvonalban szereplő Heart of Midlothian csapata végleges szerződést kínált Litvánia egyik legnagyobb tehetségének tartott Arvydas Novikovasnak.
szept. 19
13:17
Franciaország: Trezeguet visszatérne, ha Domenech menne (She)
David Trezeguet, a franciák világ- és Európa-bajnok középpályása elgondolkozna a válogatottbeli visszatérésen, ha menesztenék Raymond Domenech szövetségi kapitányt.
szept. 19
13:51
Prémiumemelés, az új magyar sportág - Vajda is kevesli a pénzt (Infostart)
Sok magyar olimpikon emelt prémiumot kapott pekingi szereplése honoráriumaként. Vajda Attila nincs köztük, neki "csak" az egyéni győzteseknek járó 20 millió forint jutott. A kitűnő kenus úgy érzi, ezzel leértékelődött a teljesítménye. Újabb fordulóhoz érkezett az új magyar sportág, a prémiumemelés?
szept. 19
13:51
Vajda kevesli az aranyért kapott pénzt (Blikk)
Az olimpiai bajnok kenus úgy érzi, leértékelték teljesítményét
szept. 19
13:57
Petrova könnyedén jutott a négy közé (Behaviour)
Az orosz Nagyja Petrova rendkívül könnyedén, 1 óra 13 perc alatt nyert a hatodik helyen kiemelt lengyel Agnieszka Radwanska ellen az 1,34 millió dollár összdíjazású tokiói keménypályás női tenisztorna negyeddöntőjében.
szept. 19
14:27
FTC: Short játszana, ha megszabadul fölösleges kilóitól (She)
Ahogy már beszámoltunk róla újabb, Angliában sikeres futballmúlttal büszkélkedő edzővel, játékossal bővült a Ferencváros szakmai stábja. Az Everton és a Blackburn korábbi futballistája, a 40 éves Craig Short a 100% Fradinak elmondta, a tavasszal szívesen pályára lépne bajnoki mérkőzéseken is.
szept. 19
14:33
"A szegénység nem szégyen"- támogatást kér a Kosárlabdázók Szövetsége (Behaviour)
Támogatókat keres a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) a jövő nyári Európa-bajnokságra bravúrral kijutott női válogatott menedzseléséhez.
szept. 19
15:03
Tenisz: Dinara Szafina is elődöntőbe jutott Tokióban (She)
A negyedik helyen kiemelt Dinara Szafina három szettben legyőzte észt riválisát, így bejutott a tokiói tenisztorna elődöntőjébe, amelyben honfitársa, Nadja Petrova lesz az ellenfele.
szept. 19
15:21
Erdei: "Hiszek benne, hogy még eljöhet az én időm" (Infostart)
Erdei Zsolt, a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoka továbbra is hisz abban, hogy karrierje során még találkozik komoly ellenféllel és várja a nagy lehetőséget.
szept. 19
15:39
Newcastle United: januárig nem léphet pályára Alan Smith (She)
Szegény embert még az ág is húzza: januárig nem léphet pályára Alan Smith, az amúgy is rengeteg problémával küzdő Newcastle United játékosa.
szept. 19
15:57
Újpest: Korcsmár szalagszakadása után már edzésbe állt (She)
Kilenc nappal ezelőtt szenvedett könyöksérülést Korcsmár Zsolt, az Újpest középpályása. A játékosnak a bal könyökében elszenvedett szalagszakadás miatt három hétig kell rögzítőkötést viselnie, és legalább négy hét múlva térhet vissza, de a labdás edzéseket már pénteken megkezdhette.
szept. 19
16:15
Nyíregyháza: Goiával szerződést bontottak, mégis marad (She)
Bár a Nyíregyháza Spartacus FC a napokban felbontotta román légiósával, Cosmin Goiával kötött szerződését, a játékos mégis marad a klubnál – megváltozott feltételek mellett.
szept. 19
16:33
Davis-kupa: Nadal győzelmével vezet Spanyolország az USA ellen (She)
A Davis-kupa elődöntőjében Madridban Spanyolország az Egyesült Államok válogatottjával mérkőzik.
szept. 19
16:51
Evezős Eb: újabb két magyar továbbjutó, döntők már szombaton (She)
A péntek délutáni reményfutamokból újabb két magyar egység jutott tovább az evezősök athéni Európa-bajnokságán: a női könnyűsúlyú kétpár a döntőben, az egypárban versenyző Szabó Katalin pedig a középfutamban folytathatja szereplését.
szept. 19
17:27
Kosárlabda: sztrájkolnak a görög kosarasok, nem lesznek meccsek (She)
A görög kosárlabda-játékosok sztrájkja miatt elmarad a Görög Kupa első fordulója.
szept. 19
17:45
Borussia Dortmund: Hummels és Zidan is kényszerpihenőn (She)
A Borussia Dortmund labdarúgócsapatának két játékosa, Mats Hummels és Mohamed Zidan is néhány hetes pihenőre kényszerül sérülése miatt.
szept. 19
18:21
NB II Nyugati csoport: kiütötte a Dunaújvárost a Tatabánya (She)
Kiütéses, 4–0-s sikerrel szerezte meg első hazai győzelmét a labdarúgó NB II 2008–09-es szezonjában az FC Tatabánya: a bányászvárosiak az idényben már sokadik súlyos vereségüket „beszedő” Dunaújvárost verték magabiztosan. A négy meccse veretlen Tatabánya a 8. helyre jött fel a tabellán, a Dunaújváros a 15.
szept. 19
18:39
AC Milan: súlyos Pirlo sérülése, akár két hónapot is kihagyhat (She)
A pénteki orvosi vizsgálatokon kiderült: az AC Milan labdarúgócsapatának keddi edzésén megsérült Andrea Pirlo sérülése súlyos, a kitűnő középpályásra hosszabb pihenő vár.
szept. 19
18:41
Inter: elutasították a fellebbezést, 3 meccset hagy ki Muntari (She)
Elutasították az Internazionale labdarúgócsapatának fellebbezését, így a Catania elleni, 2. fordulóbeli mérkőzésen kiállított Sulley Muntarinak három mérkőzést kell kihagynia.
szept. 19
19:15
Soproni Liga, 8. forduló: Fehérvár–MTK élőben az NSO-n! (She)
Elkezdődött a Fehérvár–MTK mérkőzés, a Soproni Liga nyolcadik fordulójának első találkozója.
szept. 19
19:33
Gyenesei: A szövetség adhatott volna több pénzt Vajdának, ha akar (Infostart)
Az olimpiai érmekért kapott 19 millió forint plusz prémiumból a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek vezetői Vajda Atillának is adhattak volna, csak a Kiss, Kozmann kenu párossal kapcsolatban volt megkötés - mondta az InfoRádiónak a sportért felelős önkormányzati miniszter Vajda Attila nyilatkozatáról, amelyben az olimpiai bajnok kenus azt mondta, hogy úgy érzi, a prémiumok elosztásakor leértékelték…
szept. 19
19:39
Magyar győzelmek az ifjúsági öttusázók világbajnokságán (Metropol)
Demeter Bence, illetve a magyar fiú és lány csapat aranyérmes lett az ifjúsági korú - 17-18 éves - öttusázók bulgáriai világbajnokságán, Albénában.
szept. 19
19:51
Davis-kupa: újabb spanyol győzelem, vezetnek az argentinok is (She)
Rafael Nadal győzelme után újabb spanyol sikert jegyezhettünk fel a Davis-kupában.
szept. 19
19:53
Öttusa: magyar győzelmek az ifjúsági világbajnokságon (She)
Demeter Bence, illetve a magyar fiú és lány csapat aranyérmes lett az ifjúsági korú – 17-18 éves – öttusázók bulgáriai világbajnokságán, Albénában.

Keresés