2008. október 16. csütörtök

okt. 16
0:12
A magyar válogatott a második helyen várja a tavaszi folytatást a vb-selejtezőkön (Infostart)
Bár túlzás lenne elrugaszkodni a földről, jól jött a magyar csapatnak a portugálok újabb botlása. Szinte hihetetlen, de a magyar válogatott a második helyen várhatja csoportjában a tavaszt, s most sajnálhatja csak igazán, hogy nem játszott agresszívebben itthon a dánok ellen. Ami a többi csoportot illeti, az angolok és a spanyolok idegenben is megőrizték hibátlan mérlegüket, a nap meglepetését a…
okt. 16
0:30
Tenisz: Roddick is bejutott a harmadik körbe a madridi tornán (She)
A nyolcadik helyen kiemelt amerikai Andy Roddick is bejutott a legjobb tizenhat közé a madridi tenisztornán, miutána 2. fordulóban két szettben legyőzte a spanyol Tommy Robredót.
okt. 16
0:34
Tenisz: Marija Kirilenko a második körben kapott ki Zürichben (She)
Az olasz Francesca Schiavone két játszmában legyőzte az orosz Marija Kirilenkót, és bejutott a zürichi tenisztorna harmadik fordulójába.
okt. 16
1:06
Vb-selejtezők: teljes szerdai eredménysor Európából (She)
Huszonkét világbajnoki selejtezőt rendeztek szerte a kontinensen szerda este, a Nemzeti Sport Online egy csokorba gyűjtötte az összes eredményt.
okt. 16
1:10
U21-es Eb: a hajrában győzött Németország, teljes a mezőny (She)
Az utolsó pillanatban lőtt Höwedes-góllal Németország 1–0-ra legyőzte Franciaországot, és bejutott a jövő évi, svédországi U21-es labdarúgó Eb döntőjébe.
okt. 16
1:24
Vb-selejtezők: tovább folytatódik Paraguay menetelése (She)
A világbajnoki selejtezők dél-amerikai csoportjában a listavezető Paraguay az utolsó helyen álló Perut fogadta. A találkozón nem borult a papírforma, bár a hazaiak csak a mérkőzés hajrájában tudták feltörni riválisuk védelmét. A három pontot érő gólt Edgar Benítez szerezte a 82. percben.
okt. 16
4:24
Indul a Szupermaraton (Behaviour)
Az elmúlt évek sikereire alapozva idén 19. alkalommal október 18–23. között rendezik meg a Bécs–Pozsony–Budapest Szupermaratont, amely a kezdeti futóversenyből mára Európa egyik legjelentősebb, önálló turisztikai vonzerőt jelentő sportrendezvényévé, minden korosztálynak aktív turisztikai programlehetőséget nyújtó sport-, kulturális és turisztikai fesztivállá nőtte ki magát.
okt. 16
6:12
Feledhető játékkal, de legalább nyert a magyar labdarúgó-válogatott (Behaviour)
Nem szép, sokkal inkább harcos, kúszós, ám helyenként azért izgalmas meccsen nyert Máltán a magyar labdarúgó-válogatott: Torghelle feje megint három pontot ért, a támadó nem csak góljával, de játékával is döntő érdemeket szerzett a Koeman-válogatott második győzelmének kivívásában.
okt. 16
6:30
Vb-selejtezők: argentin vereség, brazil döntetlen (She)
Az argentin labdarúgó-válogatott gyenge teljesítményt nyújtva 1–0-ra kikapott Chilében a dél-amerikai vb-selejtezők 10. fordulójában.
okt. 16
6:48
NHL: büntetőkkel győzött a Montreal a Boston ellen (She)
A Montreal Canadiens már 3–0-ra is vezetett a Boston Bruins ellen az NHL 9. játéknapján, de végül csak büntetőkkel tudott győzni. A Dallas gólgazdag mérkőzésen verte meg a Nashville-t, míg a Chicago a Phoenixet, a Buffalo pedig a New York Rangerst győzte le.
okt. 16
7:42
Janics újra vízen (Blikk)
Az olimpiai bajnok kajakosnak fájt a karja az első edzés után
okt. 16
7:42
Nyilvános vizelés miatt balhézott az olimpiai bajnok (Metropol)
Csapattársai előtti bocsánatkérésre kötelezték Vang Haót, a kínaiak olimpiai bajnok asztaliteniszezőjét, miután egy karaoke bár előtt összeszólalkozott egy parkolóőrrel, aki a hírek szerint nyilvános vizelésen kapta.
okt. 16
7:44
Massa: Vébéelső leszek! (Blikk)
A brazil biztos benne, hogy megelőzi Hamiltont
okt. 16
7:46
Újabb kézivereség (Blikk)
A világbajnokok leckéztették meg a válogatottat
okt. 16
7:48
Nadal bombázók között (Blikk)
Elbűvölték a teniszsztárt a pálya mellett segédkező modellek
okt. 16
8:00
Asztalitenisz: botrányosan viselkedő olimpiai bajnok (She)
Csapattársai előtti bocsánatkérésre kötelezték Vang Haót, a kínaiak olimpiai bajnok asztaliteniszezőjét, miután egy karaokebár előtt összeszólalkozott a parkolóőrrel, aki a hírek szerint nyilvános vizelésen kapta.
okt. 16
8:02
Olimpia: öklök a levegőben, 40 éves a Black Power (She)
Napra pontosan negyven éve mutatkozott meg első ízben a feketék egyenjogúsági törekvése az olimpián, az emlékezetes demonstráció színhelye Mexikóváros volt.
okt. 16
8:04
Vb-selejtezők: amerikai vereség Trinidad és Tobagón (She)
Trinidad és Tobago 2–1-es győzelmet aratott az Egyesült Államok felett hazai pályán a vb-selejtezők CONCACAF-zónájában.
okt. 16
9:30
Liverpool: Torres és Babel sérülése aggasztja a „vörösöket” (She)
Két liverpooli játékos is megsérült a szerdai vb-selejtezők során, ami nagy érvágás a „vörösök” számára, hiszen rendkívül sűrű a programjuk, ráadásul október 26-án a Chelsea-hez látogatnak, ami Fernando Torres és Ryan Babel nélkül nem kecsegtet túl sok jóval.
okt. 16
9:32
Alpok–Adria-kupa: kikapott az U20-as válogatott Szlovákiától (She)
Wilco van Buuren a Somodi – Szekeres A., Debreceni (Nagy O., 46.), Lengyel, Présinger – Gál A., Vass Á. – Filkor, Koman, Kottán (Huszák, 69.) – Simon A. (Balázs, 73.) összeállításban szerepeltette csapatát.
okt. 16
9:48
Bajnokok Ligája: mégis saját stadionjában játszhat az Atlético (She)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) felfüggesztette az Atlético Madridot sújtó büntetést, azaz a gárda mégis saját stadionjában játszhatja le soron következő két hazai Bajnokok Ligája-mérkőzését – jelentette egybehangzóan a spanyol média.
okt. 16
10:06
Barcelona: közös üzlet az FC Bolivar tulajdonosával (She)
A bolíviai Marcelo Clauréval (az FC Bolivar tulajdonosa) közösen befektető társaságot akar alapítani a Barcelona, amelynek fő feladata MLS-franchise megszerzése lenne.
okt. 16
10:42
Kovács László lesz Janics Natasa edzője (Metropol)
A következő négyéves ciklus versenyeire Kovács László készíti fel a háromszoros olimpiai bajnok kajakost, Janics Natasát.
okt. 16
11:00
Anglia: Beckham 107. fellépésével 3. az örökranglistán (She)
A fehéroroszok elleni idegenbeli, 3–1-re megnyert világbajnoki selejtezőn a hajrában kapott szerepet David Beckham, a Los Angeles Galaxy légiósa a duplázó Wayne Rooneyt váltotta a 88. percben.
okt. 16
11:18
Tenisz: Federer már több ATP-dollárt kasszírozott, mint Sampras (She)
Ahogy arról korábban beszámoltunk, a második helyen kiemelt Roger Federer tegnap este két játszmában legyőzte Radek Stepáneket a madridi ATP-torna második fordulójában, és készülhet a Jo-Wilfried Tsonga elleni nyolcaddöntőre.
okt. 16
11:36
Videó: nézze meg a portugál blamát Albánia ellen! (She)
Mint arról már beszámoltunk, a magyar válogatottal egy csoportban szereplő Portugália és Albánia gól nélküli döntetlent játszott tegnap világbajnoki selejtezőn. Most megmutatjuk a találkozó összefoglalóját!
okt. 16
11:54
Kajak-kenu: Kovács László lesz Janics Natasa edzője (She)
Az olimpia lassan két hónapja befejeződött, és azóta különböző találgatások láttak napviálgot azzal kapcsolatban, hogy ki lesz a jövőben Janics Natasa edzője, aki azóta, hogy 2007-ben elhagyta Fábiánné Rozsnyói Katalint ideiglenesen Vajda Attila edzőjével, Vécsi Viktorral készült. A közel másfél évesre nyúlt ideiglenes megoldás után Janics vissztér nevelőedzőjéhez, Kovács Lászlóhoz – adta hírül a…
okt. 16
11:56
Gyász: több ezren kísérték utolsó útjára Alekszej Cserepanovot (She)
Szerdán temették el Alekszej Cserepanovot, az Avangard Omszk 19 évesen elhunyt jégkorongozóját. Ahogy arról beszámoltunk, a jobbszélső a Csehov Vityaz elleni idegenbeli bajnoki mérkőzésen hunyt el hirtelen szívmegállás következtében.
okt. 16
12:12
Vasas: Németh Gábornak edzés közben beszakadt a vádlija (She)
Beszakadt a vádlija Németh Gábornak. A 33 éves angyalföldi kapus edzés közben sérült meg, és valószínűleg három hétig nem számíthat rá Mészöly Géza vezetőedző.
okt. 16
12:14
Videó: argentin és brazil égés a világbajnoki selejtezőkön (She)
Mint arról már beszámoltunk, Argentína 35 év után ismét vereséget szenvedett Chilétől, Brazília pedig hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott Kolumbiával. Tekintse meg a találkozók összefoglalóját videón!
okt. 16
12:30
Válogatott: a flexibilis csőtápvonal volt a bűnös, a Sport 1 este leadja a 2. félidőt (She)
Mint ismeretes, a tegnap este Máltán lejátszott Málta–Magyarország (0–1) világbajnoki selejtező első félidejének végét és teljes második félidejét technikai okok miatt nem láthatták a magyar televíziónézők. A hibát a máltai közvetítőkocsiban elégett kábel okozta, ahogy ez a Sport Televízió hivatalos közleményében olvasható.
okt. 16
12:48
Formula–1: csak 17 futam lesz, jövőre elmarad a Francia Nagydíj (She)
A francia motorsportszövetség (FFSA) szerdai bejelentése nyomán nem rendezik meg jövőre a Francia Nagydíjat, így már csak 17 futam szerepel a 2009-es Forma–1-es programban.
okt. 16
12:50
Női kosárlabda: Fegyverneky 8, Bujdosó 6 ponttal kezdett (She)
A női kosárlabda Euroliga magyar válogatott légiósai közül Fegyverneky Zsófia 8, Bujdosó Nóra pedig 6 ponttal kezdett a szerdai nyitó fordulóban.
okt. 16
12:52
Műkorcsolya: visszavonul a kétszeres világbajnok Lambiel (She)
Befejezi a versenyzést Stéphane Lambiel, a svájciak kétszeres világbajnok műkorcsolyázója. A sportoló – a 2006-os torinói olimpia ezüstérmese – 23 évesen döntött a visszavonulás mellett. Sérülésére hivatkozott, a jövőben csak bemutatókon akar részt venni.
okt. 16
13:06
MOB: közös fair play díjak a Nemzeti Sportszövetséggel (She)
A Magyar Olimpiai Bizottság és a Nemzeti Sportszövetség közös pályázatot hirdet fair play díjak elnyerésére három kategóriában (fair play cselekedet, fair play népszerűsítése és életműdíj). A sportbarátok november elsejéig tehetnek javaslatot Kamuti Jenő MOB-főtitkárnál (1/460-6956).
okt. 16
13:08
Oroszország: Pavljucsenko képviselő lett Sztavropolban (She)
Első profi csapata városában, Sztavropolban (ahol futballiskola is működik a tiszteletére) beválasztották az orosz dumába Roman Pavljucsenkót, a Tottenham csatárát.
okt. 16
13:24
Vb-selejtezők: Casillas nem dönti meg Zubizarreta rekordját (She)
Wesley Sonck a Belgium–Spanyolország vb-selejtező 7. percében megszerezte a vezetést a hazaiaknak. Ez a találat egyben azt is jelentette, hogy Iker Casillas 714 perc után kapott ismét gólt a spanyol labdarúgó-válogatottban, így most nem döntheti meg a spanyol rekordot, amit Andoni Zubizarreta tart 736 perccel.
okt. 16
13:26
Tájfutás: Baumholczer Máté bronzérmes lett az ifi Eb-n (She)
Az elmúlt hétvégén rendezték Svájcban a 7. ifjúsági tájfutó Európa-bajnokságot, amelyen a magyar csapat egy bronzérem mellett több értékes helyezést is szerzett.
okt. 16
13:42
Labdarúgás: megnevezték az afrikai aranylabda jelöltjeit (She)
Az afrikai szövetség megnevezte azokat a játékosokat, akik közül kikerül a kontinens 2008-as legjobbja.
okt. 16
14:00
Barcelona: királyi fizetés Messinek, évi tízmillió eurót keres majd (She)
Fizetésemelést kap klubjától, a spanyol Barcelonától az argentin válogatott egyik csillaga, Lionel Messi.
okt. 16
14:02
Real Madrid: Miguel Torres három hétre kidőlt (She)
Combsérülése miatt három hétre kidőlt a sorból a Real Madrid 22 éves jobbhátvédje, Miguel Torres.
okt. 16
14:18
Chelsea: Cudicini erősen gondolkodik, hogy elhagyja a klubot (She)
Úgy tűnik, hogy a szezon végén elhagyja a Chelsea-t Carlo Cudicini, a kékek második számú kapusa.
okt. 16
14:20
Man. City: takarítás a klubnál, szélnek eresztették a thaiföldieket (She)
A közelmúltban arab kézbe került Manchester City elköszönt az előző tulajdonos, Thaksin Shinawatra által a klubra ráerőltetett három thaiföldi labdarúgótól.
okt. 16
14:22
Dopping: nem kell nyilvánosságra hozni a tesztelések hátterét (She)
Az ICO brit adatvédelmi iroda állásfoglalása szerint helyesen járt el az a londoni laboratórium, amely nem volt hajlandó nyilvánosságra hozni, milyen módszerekkel vizsgálja a doppingellenőrzésre beküldött mintákat.
okt. 16
14:36
Tenisz: Nadal kisebb sérülése miatt visszalépett párosban (She)
Visszalépett a madridi férfi tenisztorna párosversenyétől Rafael Nadal.
okt. 16
14:54
Sportpolitika: Schulek Csaba az EBU sportbizottságának tagja (She)
Schulek Csabát, a Magyar Televízió sportfőszerkesztőjét beválasztották az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének (EBU) szakmai testületébe, a sportbizottságba.
okt. 16
15:12
Asztalitenisz: teljessé vált a decemberi TOP 12 mezőnye (She)
Teljessé vált a Marczibányi téren december 2–3-án sorra kerülő asztalitenisz TOP 12 bajnokság mezőnye: a szintén a Statisztika csarnokában rendezett selejtezőből a férfiaknál és a nőknél is három-három játékos biztosította a helyét a legjobbak között.
okt. 16
15:12
Koeman: "ma már senkit sem könnyű legyőzni" (Behaviour)
Profi munka volt a magyar labdarúgó-válogatott részéről Málta legyőzése az idegenbeli világbajnoki selejtezőn Erwin Koeman szövetségi kapitány szerint.
okt. 16
15:14
Birkózás: Ritter és Aubéli nélkül folytatják a szabadfogásúak (She)
Ezen a héten megkezdték a közös munkát a szabadfogású birkózóválogatottnál számításba vett versenyzők Gulyás István szakágvezető irányításával, illetve a két visszavonuló klasszis, Ritter Árpád és Aubéli Ottó segítségével.
okt. 16
16:42
Koeman: "A földön kell maradni" (Infostart)
Profi munka volt a magyar labdarúgó-válogatott részéről Málta legyőzése az idegenbeli világbajnoki selejtezőn - mondta Erwin Koeman szövetségi kapitány.

Keresés