2008. október 2. csütörtök

okt. 2
10:51
E-kalandok az iskolában (Metropol)
Gengszterek, sofőrök és idegbeteg gyilkosok után a Rockstar Games 2006-ban egészen eredeti főszereplővel és játékvilággal – üdítő kivétellel – rukkolt elő még 2006-ban.
okt. 2
10:53
A Google megmenti világunkat (Metropol)
A Google tízmillió dollárt fizet annak, aki a legjobb ötlettel áll elő a világ meg men tésére. Korlát nincs, valami spéci, számítógépek és emberek masszájából összeálló gép szörny éppúgy megteszi, mint az esőhozó varázsbot.
okt. 2
11:27
Késik az e-befogadás (Metropol)
Talán a hazai politika viharai vagy a gazdaság bajai írták felül az Európai Unió kezdeményezését: úgy tűnik fel, mintha Magyar országon ed dig elmaradt volna az e-befogadás éve.

2008. október 7. kedd

okt. 7
16:33
Elektronikus formában a hazai betegeik leletei (Metropol)
Harmincnyolc egészségügyi intézményt és háziorvosokat kapcsol össze a magyar egészségügyi szabványokra épülő Intézményközi Információs Rendszer (IKIR), amely lehetővé teszi az orvosok számára, hogy elektronikus formában férjenek hozzá betegeik vizsgálati anyagaihoz - közölte a rendszert kidolgozó British Telecom (BT).

2008. október 9. csütörtök

okt. 9
9:12
Adjunk esélyt az esélynek (Metropol)
A politikai osztály jó irányba lépett, ami kor – az október 6-i parlamenti ülésen – ötpár ti egyezség alapján létrehozta az e-befogadást ellenőrző eseti parlamenti bizottságot.
okt. 9
9:14
Lassan zöldül az IT (Metropol)
Még nem zöld, de már zöldülget az informatika – hangzott el azon a konferencián, amelyet a PC World számítástechnikai folyóirat kiadói szerveztek.
okt. 9
11:00
Ismét szól a vörös riadó (Metropol)
Megérkezett vég re a híres, valós idejű stratégiai játék, a Red Alert sorozat harmadik része! Ezúttal három fél oldalán léphetünk be a véres háborúba: az állandó ellenfelek, a szövetségesek, illetve az oroszok mellett megjelennek a japánok is.

2008. október 13. hétfő

okt. 13
19:06
236 millió dolláros büntetés levélszemetelésért (Metropol)
Levelenként 10 dollár kártérítésre ítéltek egy amerikai házaspárt, amiért kéretlen elektronikus levelek millióival bombázták egy internetszolgáltató rendszerét.
okt. 13
19:08
A cég értékét is növeli az IT-biztonság (Metropol)
A vállalatokat a biztonsági és informatikai fejlesztésekben nemcsak az motiválja, hogy megfeleljenek az előírásoknak, hanem az is, hogy ezzel növelni tudják a vállalat értékét - mondta Varga Zsolt, a Novell konzultációs részlegének operatív igazgatója pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

2008. október 14. kedd

okt. 14
13:06
Csak emberiség-szinten lehet túlélni (Metropol)
Az Internet Hungary konferencia megnyitóján a felszólalók a technikai vívmányok társadalmi kontrolljáról, az állampolgárok, mint felhasználók fontosságáról és a digitális átálással felszabaduló frekvenciák sorsáról beszéltek.
okt. 14
14:36
Amerikai szakember szerint könnyű kijátszani a szólásszabadság korlátozásait (Metropol)
Könnyen kijátszhatóak a szólásszabadságot korlátozó rendszerek, a hatalom pedig néha több kárt okoz magának a korlátozásokkal, mint amennyi a haszna ezen - magyarázta számos példát felhozó előadásában Ethan Zuckerman, az amerikai Global Voices online hírfolyam képviselője az Internet Hungary konferencián, kedden Tihanyban.
okt. 14
14:38
Hiányoznak a hazai piacról a közepes méretű online cégek (Metropol)
A közepes méretű, az Index, az origo és a Sanoma online csoportja mellett nagy céggé válni képes szolgáltatókat hiányolta az Internet Hungary egyik keddi kerekasztal-beszélgetésének több résztvevője is.
okt. 14
14:54
Internet Hungary 2008: az első nap (Metropol)
2010-re megkerülhetetlen! - mottóval megkezdődött az idei Internet Hungary konferencia, amely a szervezők szerint nem azzal foglalkozik, hogy mi lesz 10-20 vagy száz év múlva, hanem azzal, hogy mi lesz itt maholnap, alig egy-két éven belül.
okt. 14
17:54
Veszélyben a Google képkereső szolgáltatása? (Metropol)
Az amerikai informatikai óriás ellen egy hamburgi képregényrajzoló indított pert, amiért a PsykoMan nevű teremtményéről több ábrázolás is szabadon elérhető a népszerű képkeresőn keresztül.

2008. október 15. szerda

okt. 15
12:12
Agytorna böngészéssel (Metropol)
Az internetes szörfölés segíthet élesen tartani a középkorúaknak és idősebbeknek memóriájukat, állapították meg amerikai kutatók.
okt. 15
13:06
Hankiss Elemér: aki nem tud keresni, az nem is talál (Metropol)
Az internet felhasználói közül sokan azért nem találják meg, amit keresnek, mert nem tudják, mi a fontos a rájuk zúduló információk közül - mondta Hankiss Elemér szociológus az Internet Hungary konferencián kedden Tihanyban.
okt. 15
13:24
Az új módszerek fordíthatják a közönséget a politika felé (Metropol)
Amerikai médiaszakemberek szerint egyre fontosabbá válik a politikában is az internet. Szerintül például Obama azzal alapozta meg eredményeit, hogy mindenkinél korábban épített a világhálós jelenlétre, "az internetet tette a középpontba".
okt. 15
15:12
Keveset tudunk a mobil internetről (Metropol)
Tíz magyaról kilenc tudja, mit jelent a mobil internet kifejezés, de csak minden harmadik felnőtt rendelkezik a témában bővebb tudással. Ráadásul a legtöbben képtelenek elszakadni attól a – reklámok által is sugallt – képzettől, hogy alapvetően a mozgásban léthez kapcsolódik a fogalom.

2008. október 16. csütörtök

okt. 16
9:12
Meztelen a neten az igazság (Metropol)
Már majdnem komolyan vettük a világvége-hangulatot az Internet Hungary konferencián Hankiss Elemér előadását hallgatva.
okt. 16
9:14
Legyen a háló közös (Metropol)
Hogyan lehet az internet és annak mobil változata is minden magyar mindennapjainak része? Hogyan növelhető a biztonsága? Hogyan hat a világháló a politikai kommunikációra? Ezekről a témákról esett szó az Internet Hungary konferencia idei előadásainak zömében.
okt. 16
10:24
Akcióban a terraforminátor (Metropol)
Úgy látszik, a távoli jövőben tényleg alaposan pórul járunk, hiszen oly sok könyv, film és játék írta már le a sötét és depresszív, sugárszennyezett, vagy félig kihalt, mutánsokkal teli világokat, hogy ha hihetünk nekik, akkor kétség sem férhet a világ pusztulásához.
okt. 16
17:00
Uralkodói látogatás a Google-nál (Metropol)
Meglátogatta a Google londoni központját és feltöltött egy videót a YouTube-ra csütörtökön II. Erzsébet, az első brit uralkodó, aki e-mailezik, sms-ezik és van saját honlapja.
okt. 16
17:36
„Koránra hív” a mobil (Metropol)
Elsöprő sikert aratott az első muzulmán mobil Indonéziában. A készülék imára szólít, tanulmányozható benne a Korán, egyszóval igazi sláger a piacon, kedvező üzletnek ígérkezik.

2008. október 19. vasárnap

okt. 19
16:24
A gyermekek védelme az internethasználat során (Metropol)
Hétfőn vitázik és szerdán szavaz az Európai Parlament arról az előterjesztésről, amely támogatásáról biztosítja az Európai Bizottság javaslatát a nethasználat során szükséges gyermekvédelemről.

2008. október 20. hétfő

okt. 20
14:18
Korán-idézetek miatt elhalasztották egy videojáték premierjét (Metropol)
Az utolsó pillanatban elhalasztotta egyik legjobban várt videojátékának premierjét a Sony, mert sértheti a muzulmán vallásúakat a program Korán-idézetekkel kevert háttérzenéje.

2008. október 21. kedd

okt. 21
13:42
Összehoz a mobiltelefon és az internet (Metropol)
Egyre kevesebbet tévéznek közösen a családok az Egyesült Államokban, viszont többet interneteznek, ami a mobiltelefon-használathoz hasonlóan javítja a családon belüli kommunikációt.

2008. október 22. szerda

okt. 22
14:36
A német férfiakat szeretik a brit nők (Metropol)
A német férfiakat találják Európában a legvonzóbbnak a nyaralgató brit nők, míg férfi honfitársaik a horvát nőkért bolondulnak leginkább.

2008. október 25. szombat

okt. 25
10:06
Bizalmas adatok maradnak a használt mobiltelefonokon (Metropol)
Minden ötödik használtan vásárolt mobiltelefonon, illetve kézi kommunikációs eszközön maradnak bizalmas adatok. A BT, a walesi University of Glamorgan és az ausztráliai Edith Cowan University közös kutatása szerint az eszközökön nemcsak személyes, hanem vállalati adatok is maradnak, amelyek sokszor illetéktelen kezekbe kerülnek.
okt. 25
20:00
Fehéredik a magyar játékszoftver-piac (Metropol)
Csökken az illegális játékszoftverek aránya Magyarországon, októbertől eladási sikerlista készül a programokról, az új játékok szombaton tartott seregszemléjén pedig hatszor annyian voltak, mint a tavalyi rendezvényen.

2008. október 27. hétfő

okt. 27
10:21
Nemcsak a húszéveseké az online szerelem (Metropol)
Egy 81 éves kínai férfi bebizonyította, hogy a kor nem lehet akadálya az internetes szerelemnek és feleségül vette azt az 58 éves asszonyt, akit a világhálón ismert meg.

2008. október 28. kedd

okt. 28
7:57
A Microsoft bemutatta Windows Azure nevű új platformját (Metropol)
A Microsoft amerikai szoftvergyártó óriáscég bemutatta Windows Azure névre keresztelt új platformját, amelyet internetes alapú alkalmazásokat és szolgáltatásokat fejlesztő társaságoknak szán.
okt. 28
17:51
Gyermekprogramok az interneten (Metropol)
Kiállítások, fesztiválok, koncertek, színházi előadások és még sok más, a gyermekeket érdeklő rendezvény található meg egy helyen az októberben indult új weboldalon a www.gyerekprogram.hu-n.

2008. október 29. szerda

okt. 29
19:39
Kínai-magyar e-szótár a neten (Metropol)
Húszezer címszónál jár az interneten elérhető magyar-kínai, kínai-magyar elektronikus szótár, amely a Pekingi Magyar Nagykövetség és a Balassi Intézet támogatásával jött létre.

2008. október 30. csütörtök

okt. 30
8:33
Nem celeb sztár (Metropol)
A web celebjei nem a címlapok celebjei, és nem is kell őket kimenteni, jól érzik magukat ott, ahol vannak.
okt. 30
8:35
Többet, de olcsóbbat akar a vevő (Metropol)
Az év harmadik negyedében tovább növekedtek a számítógép-eladások, de elsősor ban a kisebb értékű eszközök lettek kelendőek.
okt. 30
8:37
Válságjelenségek a világhálón is (Metropol)
A pénzügyi válság már az interneten is érezteti hatását. Az Egyesült Álla mok ban a bejegyzett webcímek száma egy hét alatt 7%-kal csökkent.
okt. 30
8:39
Az új generációs laptopok (Metropol)
„Az Apple elképesztő marketingjátékos, így valószínűleg akkor is lélegzet-visszafojtva várná a világ, hogy milyen is lesz az új termék, ha egy radírt mutatna be, persze az iRadírt.”

Keresés