Hírarchívum - Számítástechnika - 2008 szeptember

2008. szeptember 1. hétfő

szept. 1
1:03
(Letöltések) C&C;: Red Alert [ALLIED DISC] (PC Guru)
Az EA ingyenesen letölthetővé tette a Command & Conquer széria 13. évfordulója (és a közelgő Red Alert 3) alkalmából a Red Alert első epizódját. A letöltött fájlban megtalálható a szövetséges kampányt tartalmazó ISO (CD kép) fájl, az XP-hez való patch-csel együtt. A szovjet kampány CD-jét inn (...)
szept. 1
1:21
Másfélszeres forgalombővülés a Bookline.hu-nál (terminal)
Hatvankét százalékkal bővülő, fél év alatt másfél milliárdos forgalomról, de megmaradó 52 milliós veszteségről adott számot féléves jelentésében a Bookline.hu internetes áruház.
szept. 1
1:25
Súlyos áldozatot hoz szebb jövőjéért a Dell (terminal)
A Dell Computer Corp.
szept. 1
1:57
(Letöltések) C&C;: Red Alert [SOVIET DISC] (PC Guru)
Az EA ingyenesen letölthetővé tette a Command & Conquer széria 13. évfordulója (és a közelgő Red Alert 3) alkalmából a Red Alert első epizódját. A letöltött fájlban megtalálható a szovjet kampányt tartalmazó ISO (CD kép) fájl, az XP-hez való patch-csel együtt. A szövetséges kampány CD-jét (...)
szept. 1
2:15
Új híradóst igazolt az RTL Klub (SG)
Ahogy azt várni lehetett, még ki sem hűlt az RTL Klubtól az ATV-hez távozó Alföldi Zoltán széke, a csatorna máris bejelentette az utódját, akit több jelentkező közül választottak ki.
szept. 1
6:24
Legjobban teljesítő kampányok az ETARGET-en, 35. hét (onlinemedia.blog.hu)
Az ETARGET hirdetési hálózaton az elmúlt héten az alábbi öt hirdetés teljesített a legjobban, azaz ezeknek a legmagasabb a kattintási aránya (CTR) az aktuális kulcsszóra történő megjelenéskor az ETARGET hálózatában található keresőkben (azaz a tartalom alapján történő megjelenések és a katalógus megjelenések nélkül). [...] Bővebben!
szept. 1
6:27
Tarol az új Miyazaki-anime (SG)
Bár rekordot minden bizonnyal nem fog dönteni Hayao Miyazaki legújabb rendezése, de az tény, hogy az elmúlt hetekben Japánban szinte mindenki a Gake no ue no Ponyoról beszél.
szept. 1
7:03
Xbox 360 - árcsökkentés Japánban (x360) (Gamer365)
A Microsoft a Nikkei jelentése szerint hamarosan csökkenti az Xbox 360-ak árát a szigetországban, ezzel a lépéssel pedig a legolcsóbb kiadás, az Arcade kedvezőbb árú lesz, mint a Nintendo Wii.
szept. 1
7:21
'Reggelt! (GameStar)
Ez a nyár is pillanatok alatt elrobogott mellettünk. Csak nekem tűnnek egyre rövidebbnek? Bárhogy is legyen, nagy kalappal az iskolakezdésre minden érintettnek!
szept. 1
7:21
Vámosok rohanták meg a Hyundai IFA standját (prim)
A berlini IFA kiállításon se szeri, se száma az új LCD és plazmatévéknek minden gyártó frisstett egyet modelljein, mégis üdítőleg hat egy kicsit más jellegű hír. A Hyundai váratlan látogatókat kapott standjához, a helyi vámszervek tették tiszteletüket, és nagyméretű LCD tévékkel távoztak, mivel azok a megfelelő eljárás nélkül kerültek az országba.
szept. 1
7:23
Nagyméretű digitális képkeretek a Sony-tól (prim)
A fényes, sima fekete felületű a DPF‑D100 relatíve nagy méretű, 10,2 LCD kijelzővel rendelkezik, míg kistestvére, a 8-os DPF‑D80 fekete és barna színekben kapható, hálók vagy gyerekszobák ideális kiegészítője lehet.
szept. 1
7:57
Félmilliárd dollárért vásárol európai kiskereskedelmi oldalt a Microsoft (prim)
A vállalat bejelentette, hogy megveszi a többek között az egyik legnépszerűbb árösszehasonlító oldalt, a Ciao-t is magába foglaló Greenfield Online-t 486 millió dollárért.
szept. 1
8:06
Trójait rejt Angelina Jolie dekoltázsa (PC Fórum)
szept. 1
8:33
Jönnek a Sins of a Solar Empire kiegészítők (pc) (Gamer365)
A Stardock tájékoztatása szerint még ebben az évben megérkezik a Sins of a Solar Empire-höz tervezett mikro-kiegészítők első felvonása, melyet újabbak követnek jövőre.
szept. 1
8:33
Az ország, ahol 600 millió mobilos él (terminal)
A címből könnyen kikövetkeztethető, hogy ezúttal Kínáról van szó.
szept. 1
8:35
3 megapixeles új divatmobil - LG KF350 (terminal)
Az LG ezúttal egy a középkategóriában hadrendbe állítandó új mobilt jelentett be.
szept. 1
8:37
Bemutató: Supertooth One autós kihangosító (terminal)
A Gigatel által forgalmazott Supertooth One egy remek autós kihangosító megoldás azoknak, akik a headseteket nem annyira kedvelik.
szept. 1
8:42
Folytatódik a "Microsoft-ügy" (MaHu)
A Gazdasági Versenyhivatal azt kéri a Fővárosi Bíróságtól, hogy semmisítse meg a Közbeszerzési Döntőbizottság "Microsoft-ügyben" hozott határozatát, és kötelezze új eljárásra a testületet, mivel a versenyhivatal szerint az általuk kifogásolt kiírás sérti a versenysemlegességet - a tárgyalást ma tartják.
szept. 1
9:09
Resistance 2 Collectors Edition részletek (Gamekapocs)
Novemberben jelenik meg az Insomniac által fejlesztett Resistance második része, amelyből készül gyűjtőknek szánt változat is. Lássuk, mit tartalmaz!
szept. 1
9:45
A Lenovo számítógépgyárat létesít Lengyelországban (prim)
A kínai Lenovo csoport számítógépeket gyártó üzemet létesít Lengyelországban, a gyár várhatóan idén decemberben kezdi meg működését.
szept. 1
9:47
Befellegzett az "amerikai internet" korszakának (prim)
Befellegzett az "amerikai internet" korszakának - állapította meg a The New York Times, arra utalva, hogy az Egyesült Államok fölénye a világháló forgalmában megszűnt.
szept. 1
10:12
Faló helyett spamben érkeznek a trójaiak (MaHu)
Angelina Jolie képei mögé bújnak a legújabb kémprogramok, és már a Google reklámhálózatában is hirdetnek károkozókat.
szept. 1
10:12
Immár hivatalos az Amilo Mini - Ui 3520 típusjelzéssel (IT-Extreme)
Hónapok óta folytak találgatások a Fujitsu-Siemens új netbook gépéről, melyet biztosan lehetett tudni, hogy érkezik csak a pontos időpont volt kérdéses. Az idei IFA-n hivatalosan is bemutatkozott...
szept. 1
10:12
TrekStor vezeték nélküli hangfalszett (Game Channel Online)
Úgy látszik a vezeték nélküli őrület lassan minden komolyabb külső hardware-t elér. A Trekstor most egy új hangfalszettel szeretné erősíteni ezt a tábort, amely a tervek szerint valamikor októberben debütálna olyan 10-12 ezer forintos árkategóriában, ami valljuk be nem sok. A normál vezetékes hangszórók is ilyen árkategóriá...
szept. 1
10:14
Angelina Jolie képei mögé bújnak a legújabb kémprogramok (IT-Extreme)
Faló helyet képek mögé bújnak a legújabb kémprogramok, és már a Google reklámhálózatában is hirdetnek károkozókat...
szept. 1
10:16
Hidrogén alapú töltő az oroszoktól (IT-Extreme)
Orosz kutatók nemrégiben egy hidrogéncellás töltőt fejlesztettek ki és készítettek elő sorozatgyártásra, amellyel mobil eszközeink működési ideje jelentősen megnövekedhet.
szept. 1
10:21
Pannon: 600 perc ingyen beszélgetés (prim)
A Pannon ismét vonzó ajánlattal rukkolt elő: mindazok, akik 2008. szeptember 2. és október 1. között új Praktikum kártyás előfizetést vásárolnak, 600 lebeszélhető perccel lesznek gazdagabbak.
szept. 1
10:21
A legnépszerűbb magyar profi blog (terminal)
A blog alig egy éves megalakulása óta olyan közösségi műhelyként funkcionál, mely keretein belül vita tárgyává emel olyan kérdéseket, melyekről a nagy magyar nyilvánosság nem, vagy keveset beszél.
szept. 1
10:23
Hogyan fertőz Angelina Jolie? (terminal)
Valódi és hamisított Angelina Jolie aktok kéretlen levelekben.
szept. 1
10:25
Friss mobil árlisták: az első őszi áreső (terminal)
Az alábbiakban a szolgáltatók legfrissebb előfizetéses és pre-paid akciós árlistái olvashatók.
szept. 1
10:27
Komoly változások az Nvidiánál (terminal)
Megoldás a videokártyák hardverhibáira; valamint mégsem halnak ki a többkártyás rendszerek.
szept. 1
10:30
A Fujitsu is beszáll a netbook piacra (MaHu)
A japán cég is bejelentette saját netbookjának érkezését. A gép elég hasonló lesz vetélytársaihoz, de azért találni némi eltérést is.
szept. 1
10:39
Csak jövőre oldódhat fel teljesen az Atom-hiány (HWSW)
Nem bírja kiszolgálni Atom processzorokkal a számítógépgyártókat az Intel, az olcsó, jobbára netezésre, kommunikációs feladatokra használható netbookok gyártói ezért jobb híján kényszermegoldásokkal tudják csak kiszolgálni az igényeket. Akad olyan gyártó, amelyik az Atom helyett ezért néhány konfigurációnál az elavultabb -- és kevésbé energiatakarékos -- Celeronokat rendeli az Inteltől, néhányan…
szept. 1
10:57
Biológiai ihletésű szenzorhálózatok (Agent Portal)
Egyre komolyabb médiafigyelem kíséri a vezeték nélküli szenzorhálózatok fejlesztését, működésüket. Fontos paramétereket, például sugárzást, szennyeződést, hőmérsékletet monitoroznak, méréseik alapján könnyen eldönthető, mikor és hol szükséges sürgős beavatkozás.
szept. 1
11:15
Nem lesz Gears of War 2 PC-re (x360,pc) (Gamer365)
Bár eredetileg Xbox 360 exkluzív volt, végül PC-re is megjelent az első Gears of War, a fejlesztők azonban elárulták, hogy a második résznél már senki se számítson hasonlóra.
szept. 1
11:15
(Letöltések) Fallout 3 - Tenpenny Játékmenet videó 5 (PC Guru)
Ebben a videóban óvóhelylakó barátunk a Tenpenny Tower felé veszi az útirányt, hogy felkeressen egy bizonyos Mr. Burke nevű, eléggé kétes hitelű foglalkozást űző úriembert. Láthatjuk, hogy a toronyba bejutni sem túl könnyű, mivel csak embereket engednek be. A videó végén egy igen látványos "tűzijá (...)
szept. 1
11:15
LG hálózati adattároló - N4B1 NAS (IT-Extreme)
Az LG is otthoni használatra tervezett NAS-t mutatott be az idei IFA kiállításon, mely szokatlan módon Blu-Ray írót is tartalmaz...
szept. 1
11:15
Need For Speed: Undercover: Hivatalos dobozkép (Game Channel Online)
Az EA Blackbox csapatának újabb eszeveszett száguldozása, a gyökerekhez visszatérő Need For Speed: Undercover megkapta a hivatalos dobozképét. A novemberben érkező epizód egy csomó remek dolgot fog felvonultatni, köztük a rendőrös üldözéseket, az élőszereplős történetvezetést és persze nem utolsósorban a szépséges Maggie Q-...
szept. 1
11:17
Penny Arcade Adventures: On the Rain Slick Precipice of Darkness: a második felvonás (Game Channel Online)
Képregény és kalandjáték. Számomra és még nagyon sokak számára ez a két szó többet jelent annál ami. Na de mi van akkor, ha ez a kettő keveredik és összeáll egy egésszé? Kérem szépen sokakban elszabadulnak a boldogsághormonok. Ez történt a Penny Arcade kalandjátékkal is, amely nem éppen rövid címmel büszkélkedhet, azonban r...
szept. 1
11:33
A Cisco újabb felvásárlással támadja a Microsoftot (HWSW)
E-mailes és naptáralkalmazásokat fejlesztő céget vásárolt a Cisco. Az amerikai és bolgár fejlesztőkkel dolgozó PostPath felvásárlásával a vállalat a WebEx Connect webes platformját kívánja továbbfejleszteni, mely elsősorban a Microsoft Office megoldásaival rivalizál. A megállapodás keretében a Cisco megközelítőleg 215 millió dollárt fizet a PostPath részvényeiért.
szept. 1
11:33
Trójait rejt Angelina Jolie dekoltázsa (prim)
Angelina Jolie képei mögé bújnak a legújabb kémprogramok, és már a Google reklámhálózatában is hirdetnek károkozókat.
szept. 1
11:33
8 megapixeles, GPS-es, érintőkijelzős LG mobil (terminal)
Októberben debütál a kereskedelmi forgalomban a dél-koreai gyártó legújabb fejlesztése.
szept. 1
11:33
(Letöltések) Fallout 3 - Escape Játékmenet videó 1 (PC Guru)
A Penny Arcade Expo-n bemutatott 5 részes prezentáció első videóját láthatjátok itt. A láttottakhoz nem kell sok magyarázat. Karakterünk apja úgy döntött, hogy elhagyja a biztonságot nyújtó Vault 101-et, valúszínűleg egy elég nyomós ok miatt. Így hát karakterünk is úgy dönt, mint felmenője, hogy elh (...)
szept. 1
11:51
Rendelhető a Lenovo IdeaPad U8 internetterminál, egyelőre csak Kínában (HWSW)
Többször tettünk említést oldalunk hasábjain a Lenovo közelgő internet-termináljáról, az IdeaPad U8-ról, melyet a gyártó formálisan az olimpiai játékok alatt mutatott be. A 4,8 hüvelykes kijelzővel szerelt parányi számítógép már rendelhető, igaz ma még csak Kínában.
szept. 1
11:51
Ninja Blade bejelentés (Gamer365)
A Microsoft a mai napot egy sajtókonferenciával kezdte a japán piac számára, amelyen a Ninja Blade személyében egy eddig még nem látott játékot is bemutattak.
szept. 1
11:51
(Letöltések) Fallout 3 - Megaton Játékmenet videó 2 (PC Guru)
A második videóban Megaton kis közösségébe teszünk egy kiruccanást. Rögtön az elején a seriff egy kellemes "fakk"-kal üdvözöl bennünket, így már biztosan tudjuk, hogy jó játékban járunk. Ezután körülnézhetünk a szedett-vetett kis városkában, ami egy még mindig működő - de fel nem robbant - atombom (...)
szept. 1
12:09
(Letöltések) Fallout 3 - The Wasteland Játékmenet videó 3 (PC Guru)
Megaton után karakterünk egy kis túrára indul a Wasteland-ben. Ebben a videóban tulajdonképp a harc a lényeg. Megtudhatjuk, hogy mikor hasznos a V.A.T.S. harcrendszer és a sima FPS szisztéma használata. Ezenkívül még egy jó öreg Radscorpion is feltűnik majd, valamint egy teljesen új ellenfél is, a (...)
szept. 1
12:18
LG X110 netbook integrált 3G modemmel (IT-Extreme)
Az LG is lerántotta a leplet az idei IFA show-n a netbook modelljéről, melynek létezéséről és érkezéséről már korábban tudni lehetett…
szept. 1
12:27
Érkezik a javítás az iPhone-ok és iPodok régi-új biztonsági résére (HWSW)
Heteken, vagy akár napokon belül megérkezhet az Apple igazi slágertermékének számító telefonjához, az iPhone 3G-hez az a biztonsági frissítés, mely a készülék múlt héten felfedezett, a gyártó által "kisebb biztonsági sérülékenységnek" nevezett hibát javít.
szept. 1
12:27
World Cyber Girls 2008 - A koronát pedig kapja... (GameStar)
Bár csak egy lány lett Miss World Cyber Girl, mégsem ment haza senki üres kézzel a szépségverseny döntőjéről

Keresés