2009. január 1. csütörtök

jan. 1
11:42
Nő az igény az adatgyűjtő szoftverek iránt (Metropol)
A magyar vállalatok és szervezetek is egyre jobban érdeklődnek az olyan informatikai adatgyűjtő és elemző szoftverek iránt, amelyek nyomon követnek minden informatikai rendszerben történő eseményt, például jelzik a szokatlan műveleteket, s ezzel megakadályozhatják az adatlopást.
jan. 1
16:48
A Yahoo csökkenti az adatmegőrzési időt (Metropol)
Tizenhárom hónapról kilencven napra csökkenti a felhasználói személyes adatok megőrzési idejét a Yahoo.
jan. 1
16:50
Itt az első mobiltelefonos katolikus imagyűjtemény (Metropol)
Melegen ajánlja a hívőknek az első mobiltelefonra fejlesztett imagyűjtemény használatát a katolikus egyház, amelynek iPod-tulajdonos vezetője BXVI. aláírással szokott sms-eket küldeni a vallás ifjú követőinek.
jan. 1
16:52
Cenzúra lesz a szigorú internetkorlátozás? (Metropol)
Felháborodtak az ausztrálok, mert kormányuk a demokratikus országok legszigorúbb internetszabályozását kívánná bevezetni.

2009. január 5. hétfő

jan. 5
20:24
Online hírekből tájékozódik az európai netezők negyede (Metropol)
Az EU-s országok internetezőinek harmada online intézte utazásainak ügyeit is.

2009. január 8. csütörtök

jan. 8
9:18
A háló lehet a polc (Metropol)
Egy recept válság idején, amely rögtön újat fial: költöztesd a luxust fapadra! A világ legnagyobb elektronikai show-jának idén ez lehet a jelszava.
jan. 8
9:36
Itt a lepkesúlyú MacBook (Metropol)
Komoly aggodalmak előzték meg az idei Macworldöt, az Apple legnagyobb rendezvényét. Az első sokk az volt, amikor kiderült, hogy a kaliforniai cég most vesz részt utoljára a show-n. Mit ér a Macworld, ha csak a tartozékgyártók jelennek meg rajta, az anyacég nem?
jan. 8
9:38
Játszd újra, Liu King (Metropol)
A szenvedélyes játékosok közül ki ne ismerné az oldalnézetes verekedős játékok klasszi kusát, a Mortal Kombatot?
jan. 8
17:24
Pénteken megjelenik a Windows 7 tesztverziója (Metropol)
Péntektől letölthető a Windows 7 operációs rendszer első tesztverziója. A Vista utódjának végleges változata piaci várokozások szerint idén novemberben jelenik meg.

2009. január 12. hétfő

jan. 12
15:00
Mélységi mámor a CES-en (Metropol)
Egyetlen kiállító sem maradt túlságosan "egysíkú" idén a világ egyik legnagyobb elektronikai expóján, mindenki meg akarta mutatni a "mélységet" is: a háromdimenziós technikák taroltak a gyártók körében.
jan. 12
15:36
A Google is szennyezi a környezetet (Metropol)
Hét gramm széndioxiddal terheli a környezetet minden egyes keresés a Google-on - mutatták ki a Harvard Egyetem fizikusai.

2009. január 13. kedd

jan. 13
17:06
Próbálja ki a legújabb Windows-t! (Metropol)
Január 24-ig korlátlanul letölthető a Windows 7 operációs rendszer első próbaváltozata, az érdeklődők pedig magyar nyelvű hivatalos Microsoft-weboldalon is megismerkedhetnek az új programmal.

2009. január 15. csütörtök

jan. 15
9:54
A Nagy Testvér mosolya (Metropol)
Egy elrabolt kislányt találtak meg Ame rikában a mobiljába épített GPS és a Google Street View segítségével. Pár nappal később ugyanezzel a módszerrel mér ték be a gyilkosok, merre járnak azok a gazdag műgyűjtők, akiket ki akartak rabolni – ez utóbbi sze rencsére csak egy tv-sorozat egyik epizódja.
jan. 15
10:12
CES: térhatású tévék (Metropol)
Az utóbbi évek trendjeinek megfelelően az idei CES sem a forradalmian új eszközökről, sokkal inkább az evolúcióról szólt.
jan. 15
10:14
„Szóljon hangosan az ének” (Metropol)
Óhatatlanul az örökbecsű Soltész Rezső-sor jut az ember eszébe a Lips nevű, karaoke-éneklős játékról, amely mellett nem lehet mosolygás nélkül elmenni.

2009. január 16. péntek

jan. 16
17:24
Blogot adtak el az eBay-en (Metropol)
Közel 13 millió forintnak megfelelő összegért eladtak az eBay aukciós portálon egy népszerű német blogot.

2009. január 17. szombat

jan. 17
21:00
Az EU újból fellépett a Microsoft üzleti gyakorlata ellen (Metropol)
Az Európai Unió ismét fellépett a Microsoft amerikai szoftver-cégóriás ellen, ezúttal arra hivatkozva, hogy versenytorzító hatású az Internet Explorer böngésző program hozzákapcsolása a Windows operációs rendszerhez. Ha a Microsoft nem fizet, az ügy akár az Európai Bíróság elé is kerülhet.
jan. 17
21:18
A pápa a Google-ra „költözik” (Metropol)
A Vatikán megállapodást köt a Google céggel, az együttműködés célja, hogy közvetlen hozzáférést biztosítsanak a katolikus egyházfő nyilatkozataihoz és videoüzeneteihez.

2009. január 21. szerda

jan. 21
12:24
Netről letöltött minták alapján hamisított pénzt (Metropol)
Előzetes letartóztatásba helyeztek egy 31 éves miskolci férfit pénzhamisítás bűntettének megalapozott gyanújával, aki a világhálóról töltötte le a mintát a húsz- és tízezer forintos bankjegyek sokszorosításához.
jan. 21
20:48
Fejlesztik az Ügyfélkaput (Metropol)
Megkezdődött az Ügyfélkapu fejlesztése csaknem ötmilliárd forintos uniós finanszírozással; a rendszer megbízhatóságának növelését és ügyfélbarát jellegének erősítését célul kitűző projekt eredményeként decemberben kezdi meg működését az "Ügyfélkapu 2" - közölte Baja Ferenc, informatikáért felelős kormánybiztos kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.
jan. 21
20:50
Videó: a zetabájt kora (Metropol)
A pekingi olimpiai játékokról szóló internetes közvetítésekre összesen több mint 75 millió alkalommal klikkeltek. Az athéni és a torinói játékok összesen 10,8 millió letöltéséhez képest hatszorosára növekedett a megtekintett videofelvételek száma; ezeket összesen 1126 évig tartana megnézni.
jan. 21
21:42
Akiken túllépett a század (Metropol)
Amikor a legújabb eladási statisztikák megjelentek, a Nemzetközi Hanglemezipari Szövetség arra gondolt: lépnie kell.

2009. január 22. csütörtök

jan. 22
13:01
Játék katonák a vérprofiknak is (Metropol)
Az idén megjelenő Armed Assault 2-vel újabb tökéletesen életszerű katonai szimuláció készül. A lényeg a nagybetűs realizmus.
jan. 22
18:42
Kétmillió magyar netezik naponta (Metropol)
2008 végére hatszázezer fővel bővült az intenzív internetfelhasználók tábora a 2007-es év végi adatokhoz képest.

2009. január 23. péntek

jan. 23
17:31
Elindult a pápa YouTube-csatornája (Metropol)
A Szentszék ingyen használhatja a számára biztosított reklámmentes felületet, ahova napi három anyagot terveznek feltölteni.
jan. 23
20:12
Újabb súlyos hardveres hiba az Xbox 360-ban (Metropol)
A Microsoft játékgépeinél ez már a harmadik súlyos szériahiba.

2009. január 25. vasárnap

jan. 25
17:12
Tegye le Ön is repülőjét a Hudson folyóra! (Metropol)
Már nemcsak a YouTube portálon lehet újra átélni a múlt csütörtökön a Hudson folyóra leszállt amerikai utasszálító gép szerencsés balesetét: az amerikai Torich cég máris piacra dobott egy internetes játékot, amely lehetővé teszi, hogy virtuálisan bárki letegye bajba jutott A320-asát a New York-i vízi útra.

2009. január 26. hétfő

jan. 26
7:54
Net nélkül maradt a fél ország (Metropol)
Példátlan internetleállás történt vasárnap kora délután, ami nem ismétlődhet, és nem is fog megismétlődni.

2009. január 27. kedd

jan. 27
13:36
Adatbázisokon pereskednek a direkt markeginges cégek (Metropol)
Jogellenes adathasználat miatt pert nyert a TeleData Kft. a Company Success Kft.-vel szemben - közölte a TeleData kedden a jogerős ítéletet.
jan. 27
13:54
Befuccsolt a Microsoft levelezőrendszere a Fehér Házban (Metropol)
Az AP amerikai hírügynökség keddi jelentése szerint a legutóbbi email washingtoni idő szerint hétfőn reggel 9 óra előtt érkezett az elnöki sajtóirodából.
jan. 27
14:48
Ingyenes újság kinyomtatott internetes blogokból (Metropol)
Egy chicagói cég eredeti módon kísérletezik a mind nagyobb nehézségekkel küszködő nyomtatott sajtó felélesztésével és forradalmasításával: helyi, ingyenes újságokat jelentet meg olymódon, hogy blogokat nyomtat ki, és mint az internetes naplókon szokás, a célközönségnek szóló olcsó tarifájú hirdetéseket csatol hozzájuk.
jan. 27
16:54
A YouTube eltörölné a múltat (Metropol)
Törölhetik a videókhoz fűzött megjegyzéseiket a YouTube videómegosztó portál felhasználói.

2009. január 29. csütörtök

jan. 29
8:51
Üzletág lett az adatlopás (Metropol)
Veszélyben van emberi méltóságunk, önrendelkezési szabadságunk, ha személyes adatainkkal nem rendelkezhetünk – a négy hónapja hivatalba lépett adatvédelmi biztos, Jóri András így emlékeztetett az Alkotmány bíró ság 1991-es határozatára az adatvédelem napja alkalmából rendezett konferencián. Mint mondta: ha kívülről megfigyelik a magánszférát, nincs lehetőség szabad véleményalkotásra.
jan. 29
12:27
Netező nagyik Amerikában (Metropol)
Az Egyesült Államokban 2005 óta a 70-75 esztendős korosztályban nőtt a legjelentősebben az internetezők aránya.

2009. február 1. vasárnap

febr. 1
20:06
Adókedvezményt kapnának az erőszakot nem propagáló játékfejlesztők (Metropol)
Oklahoma állam adókedvezményt adna azoknak a számítógépes játékfejlesztőknek, akik a gyermekek számára készülő játékokban nem propagálják az erőszakot.

2009. február 3. kedd

febr. 3
9:51
Bourne-kalandok videójátékon (Metropol)
Videójáték készül Robert Ludlum népszerű Jason Bourne-regénysorozatából, amely korábban már nagy sikerrel mutatkozott be a filmvásznon is Matt Damon főszereplésével.
febr. 3
17:21
Megjelent a Google Earth új változata (Metropol)
Már elérhető az online térképszoftver legújabb, magyar nyelven is elérhető változata, amelynek segítségével a felhasználó megismerheti a tenger alatti világot, sétálhat a Marson és utazhat az időben.

2009. február 4. szerda

febr. 4
8:45
Visszatér Los Angelesbe az E3 (Metropol)
Az utóbbi évek hanyatlása után a rendezők szerint régi pompájában tér vissza a legrangosabbnak számító számítógépes és videojáték kiállítás és vásár, az E3.
febr. 4
13:51
90.000 szexuális bűnöző a MySpace-en (Metropol)
Kilencvenezer szexuális bűnelkövetőt azonosítottak és távolítottak el a MySpace közösségi portálról - jelentették be kedden az oldalt működtető vállalat képviselői, de a szakértő illetékesek szerint nem garantált maximálisan a gyermekek online biztonsága.

2009. február 5. csütörtök

febr. 5
10:03
Szerepjáték régi motorosoknak (Metropol)
A számítógépes szerepjátékok lényege min dig is a csoportos kaland élménye volt. Azt a varázst próbálták a gép mellett szimulálni, amit a valódi, élő szerepjáték ad résztvevőinek, pedig ez esetben játszótársainkat már a mesterséges intelligencia irányítja.
febr. 5
10:05
Erősödik az e-demokrácia (Metropol)
Magyar siker Strasbourgban: Szabó Zol tán, szocialista országgyűlési képviselő előterjesztése alapján az Európa Ta­nács parlamenti közgyűlése úgy foglalt állást, hogy a szervezet irányelveket, szab ványokat dolgoz ki az elektronikus eszközök széles körű felhasználásáról a demokrácia működtetésében.
febr. 5
10:07
Amikor elszakad a háló (Metropol)
Olvastam, hogy az Öböl-háborúban az amerikaiak sokáig nem értették, miért nem tudják megsemmisíteni az iraki kommunikációt. A háború után derült ki a magyarázat: az irakiak az internetet használták adatforgalmi eszközként, azt a hálózatot, amelyet már születésekor úgy terveztek, hogy érzéketlen legyen min denféle sérülésre, útvonalak kiesésére.
febr. 5
16:58
Ötéves a Facebook (Metropol)
Öt éve indult a Facebook online kapcsolatépítő portál, amely rövid fél évtized alatt diákhálózatból 150 millió ügyfelet kiszolgáló óriásvállalattá terebélyesedett, alapítója pedig minden idők legfiatalabb milliárdosa lett.

2009. február 8. vasárnap

febr. 8
12:09
Dúl az online szerelem (Metropol)
A magyar internetezők egyre kreatívabban és rámenősebben flörtölnek a neten a Windows Live Messenger lehetőségeinek köszönhetően.
febr. 8
15:27
Közösségi oldalak összefogása az internetes lelki terror ellen (Metropol)
Megállapodást kötnek egymással vezető európai közösségi oldalak kedden Luxembourgban az EU kezdeményezésére arról, hogy összehangolt lépésekkel fogják védeni a fiatalokat az internetes lelki terror ellen.
febr. 8
17:16
Hackerek törhették fel az ügyfélkaput (Metropol)
A kormány biztonsági felügyelője vizsgálja az ügyfélkapu szombaton történt működési problémáit, és jelentést készít a történtekről - közölte a kormányszóvivő a vasárnapi, soron kívüli kormányülés után tartott sajtótájékoztatóján. Az adatvédelmi biztos helyszíni vizsgálatot indít.
febr. 8
19:21
Windows XP-ről is lehet frissíteni majd Windows 7-re (Metropol)
Mégsem kell teljes értékű Windows 7-et vásárolni majd a Windows XP tulajdonosainak. Az új operációs rendszer megjelenésekor elég lesz majd a szoftverfrissítő verziót megvenni.

2009. február 9. hétfő

febr. 9
15:27
Nem támadás okozta az ügyfélkapu meghibásodását (Metropol)
Nem "hackertámadás", hanem valószínűleg az üzemeltetés szabályainak megsértése okozta a hétvégén a kormányzati ügyfélkapu meghibásodását - közölte Jóri András adatvédelmi biztos.

2009. február 10. kedd

febr. 10
17:33
Lemondott az Ügyfélkaput üzemeltető cég vezetője (Metropol)
Egy éles helyzetben nem jól működő, a kormányzati portál teljesítményét növelni hivatott szoftver okozta az ügyfélkapu zavarát, nem külső támadás. Az új alkalmazást azért készítették, mert az ügyfélkapu túlterhelés miatt lelassult.

2009. február 11. szerda

febr. 11
22:03
F.É.L.E.L.E.M. a monitoron (Metropol)
A félelemkeltés filmben, játékban egyaránt nehéz műfaj. Mivel már számtalan alkalommal mutatták meg nekünk a leghátborzongatóbb rémálmokat, ingerküszöbünk már olyan magas, hogy a fejlesztőknek a maximumot kell kihozniuk, ha a frászt akarják ránk hozni. Épp ezért nem voltak könnyű helyzetben a F.E.A.R. 2: The Origin című játék készítői.

Keresés