2008. március 2. vasárnap

márc. 2
19:54
Eltűnhetnek a távközlési műholdak Európa egéről (Metropol)
Öt-tíz éven belül eltűnhet az Európa és az Egyesült Államok felett keringő távközlési műholdak nagy része, az optikai szálak terjedésével ugyanis nem lesz rájuk szükség.

2008. március 3. hétfő

márc. 3
21:59
Ballmer: az ötödik számítógépes forradalom előtt áll a világ (Metropol)
Az ötödik számítógépes forradalom előtt áll a világ, ez az átalakulás pedig forradalmasíthatja a tudományt is - mondta Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója hétfőn Hannoverben, a világ legnagyobb információtechnológiai és telekommunikációs kiállításának, a CeBIT-nek megnyitóján.

2008. március 5. szerda

márc. 5
19:18
A mobiltelefonokat is megcélozta a Microsoft (Metropol)
A drótnélküli készülékek világában először a Nokia okostelefonokon debütál a Microsoft Silverlight technológiája.
márc. 5
19:20
Külön utakon a Nav'N'Go és a Mio Technology (Metropol)
Szerződést bontott a Nav'N'Go magyar navigációs szoftvergyártó a világ egyik legnagyobb személyi GPS (globális helyzetmeghatározó-rendszer) készülékforgalmazójának számító Mio Technologyval.
márc. 5
23:54
Minikomputerek, maxitévék (Metropol)
A világ legnagyobb informatikai vásárát három részre lehet bontani: az esélyesekre, az esélytelenekre és a próbálkozókra. Az előbbiek olyan gyártók, akiknek a nevével mindennap találkozunk: Asus, IBM, Samsung. A nagy cégek óriási, látványos standokat rendeznek be, ezrek gyűlnek a kiállított termékek köré, még akkor is, ha csak egy nyomorult monitort akarnak rásózni az emberre.

2008. március 6. csütörtök

márc. 6
8:57
Kutatói hölgyválasz (Metropol)
Létezik a rejtett vagy nyílt nemi diszkrimináció a tudományos kutatás területén – állítja egy európai jelentés. Bár földrészünkön a diplomások több mint fele nő, arányuk a kutatók között jóval alacsonyabb, és számuk kirívóan alacsony a tudományos élet vezetői között.

2008. március 7. péntek

márc. 7
14:29
Kitiltotta a Pentagon a Google-t az amerikai katonai támaszpontokról (Metropol)
Biztonsági kockázatokra hivatkozva megtiltotta a washingtoni védelmi minisztérium, hogy a Google Earth műholdas kereső térképkészítői részletes felvételeket készítsenek az amerikai katonai támaszpontok belsejéről.
márc. 7
19:08
Európai E-Kiválóság Díj 2008 - négy magyar győztes (Metropol)
A hannoveri CeBIT informatikai kiállításon a hét során négy magyar cég kapott Európai E-Kiválóság Díjat - közölte a Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) pénteken.

2008. március 11. kedd

márc. 11
9:59
A számítógépé a jövő - már a televíziózásban is (Metropol)
Egyre több amerikai a laptopján, számítógépén tévézik, s nem a televíziókészüléket nézi - állapította meg a Nielsen médiakutató csoport. Az NBC televízió népszerű vígjátéksorozata, a A hivatal (The Office) negyedik évadának premierjét tavaly ősszel már minden ötödik néző számítógép-monitoron élvezte.
márc. 11
18:34
Összeomlott a francia belügyminisztérium informatikai rendszere (Metropol)
A francia belügyminisztérium informatikai rendszere a helyhatósági választások első fordulójának estéjén összeomlott – állította kedden a Le Monde című napilap.

2008. március 13. csütörtök

márc. 13
13:05
Lámpavaspárna sms-ezőknek (Metropol)
Puha anyaggal burkolják be a lámpaoszlopokat egy londoni utcán a gyalogosütközések sérülései ellen, elsősorban a menet közben mobiltelefont nyomkodó járókelők védelmében.

2008. március 17. hétfő

márc. 17
9:52
Peking nem cenzúrázza a tibetiek elleni gyűlölethullámot a kínai interneten (Metropol)
A világhálót szigorúan ellenőrző pekingi hatóságok ezúttal nem akadályozzák, hogy kínai internetezők a lhászai tüntetők meggyilkolására buzdító felhívásokat tegyenek közzé a legnépszerűbb hazai hírportálon.

2008. március 19. szerda

márc. 19
13:50
Néhány hónapon belül elindulhat az életvitelt segítő program (Metropol)
Akár már 2008 első felében elindulhat a „környezeti intelligencián alapuló, életvitelt segítő program” (Ambient Assisted Living Joint Programme - AAL-JP), miután az Európai Parlament március 13-án jóváhagyta azt - mondta Egyed Géza, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium gazdaságfejlesztési szakállamtitkára szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.
márc. 19
21:24
Jönnek a multicégek (Metropol)
K+F: varázsszó ez a gazdasági elemzők körében, sokan egy-egy ország fejlettségét azon mérik, hogy mennyit fordít erre, de sokatmondónak tartják azt is, hogy hány multicég telepít az adott országba K+F-központot.
márc. 19
21:35
Egy hét, négyezer klub (Metropol)
Az iWiW továbbra is a személyes kapcsolatok ápolását tartja legfőbb küldetésének, ám mostantól az üzleti vállalkozások, szervezetek és rajongói klubok – díjfizetés ellenében – új lehetőségeket kapnak az oldalon. Ezt mondta a Metronak Szabó Márton, az iWiW Kft. ügyvezető igazgatója.
márc. 19
21:37
Döntse el, kinek segítene (Metropol)
Az EU országaiban 2008 az e-befoga­dás éve. Azok éve, akik eddig nem jutottak hozzá, hogy megtanulják a számítógép és az internet kezelését: ők a mo­dern szegények, a digitális szakadék túloldalán. Ők a többség honfi­társaink között.

2008. március 26. szerda

márc. 26
17:25
Rekordösszegű adomány a Wikipediának (Metropol)
Minden korábbinál nagyobb összegű, összesen hárommillió dolláros (490 millió forint) adományt kapott a Wikipedia online enciklopédiát működtető alapítvány.

Keresés