2008. március 2. vasárnap

márc. 2
0:39
Lesz vér, veríték és könnyek (terminal)
Akárhogy is fáj, ki kell mondani: az informatikai ipar legnagyobbjait alázza porig nap mint nap néhány elszánt bandita.
márc. 2
0:43
Genfen a világ szeme (terminal)
Február végén Genfben dől el, hogy ISO szabvánnyá válik-e a Microsoft XML formátuma. Egy független elemzés jobbnak találta a Microsoft Open XML képességeit, mint a vetélytársáét, amelynek alkalmazását "csupán kivételes esetben" ajánlják.
márc. 2
1:16
(Letöltések) Penumbra: Overture demo v1.03 (PC Guru)
Ebben a demo-ban a történet kezdeti szakaszára nyerhetünk betekintést. Főhősünk egy elhagyatott bunkerban találja magát, ahol mindenféle furcsa zajok és egyéb kellemetlen események borzolják fel a hátán a szőrt. Attól függetlenül, hogy ez a játék techdemo-nak indult, a hangulatra nem (...)
márc. 2
8:56
'Reggelt! (GameStar)
Remélem mindenki átvészelte különösebb nehézségek nélkül a tegnapi vihart, s nem sikerült rövid távon úgy bőrig áznia, hogy az utolsó métereken már erőteljes karcsapásokkal úszott. Nekem igen.
márc. 2
9:19
Folytatódik a bioterror (SG)
Sokan vannak, akik ki nem állhatják a magyar tévécsatornákra ömlő amerikai sorozatokat - nekik csak a szórványos német produkciók jelenthetnek mentsvárat, hiszen az angol alkotások nem nagyon találják meg hazánkat.
márc. 2
9:21
UMTS-fórum - még gyorsabb mobilinternet (SG)
A T-Mobile szervezésében március 5-én és 6-án Budapesten tanácskoznak az UMTS Fórum, a 3G/UMTS és továbbfejlesztett változatainak világméretű elterjesztését célul kitűző nyílt nemzetközi szervezet tagjai.
márc. 2
9:24
Street Fighter IV - A győzelem jele (GameStar)
A CAPCOM legendás sorozatának válogatott hősei büszkén pózolnak a kamera előtt. Vajon ki lesz közülük az igazi győztes?
márc. 2
9:25
A szólásszabadság fontosabb a banktitoknál (prohardver)
A bíróság visszavonta két héttel ezelőtti rendelkezését, melyben korlátozta a Wikileaks.org hozzáférhetőségét.
márc. 2
10:18
Még társalogni is lehet az emberszerű mobillal (prim)
Egy japán cég bemutatott egy olyan mobilt, amelyre karokat és lábakat lehet csatolni, így annak kinézete emberszerűvé válik, és ezen túlmenően még társalogni is lehet a készülékkel.
márc. 2
10:23
ETAPS: magyar jelentkezőket várnak (prim)
Az évenként megrendezett ETAPS (European Joint Conferences on Theory and Practice of Software) konferencia-sorozat idei állomásának, 2008. március 29. és április 6. között Budapest ad otthont. Az eseményt az akadémiai és ipari kutatók első számú európai fórumaként tartják számon, a szoftvertudomány területén.
márc. 2
10:25
Megöli a laptop akkuját a Blu ray meghajtó (prim)
Egy angol szakmai lap nem ajánlja a vásárlóknak az alacsony árkategóriás Blu ray lemezeket is kezelő noteszgépeket mondván, hogy ezek optikai meghajtója rendkívül gyorsan lemeríti az akkumulátort.
márc. 2
10:28
Élő videók a YouTube-on (prim)
Stveve Chen, a YouTube társalapítója a sajtónak azt nyilatkozta, hogy rövidesen élő mozgóképes tartalmak videó stream-ek is megjelennek a népszerű videómegosztó portálon.
márc. 2
10:30
Samung 3D plazmatévé 1 000 000 : 1 kontraszttal (prim)
A Samsung egy olyan 50 colos plazmatévét mutatott be, amely nem kevesebb, mint egymillió az egyhez kontrasztarányt képes produkálni, ráadásul speciális szemüveggel háromdimenziós mozgóképek is élvezhetők képernyőjén.
márc. 2
11:02
Az OTP Bank és az Országos Thermo Park egymásnak feszült (domainabc.hu)
Az otpltp.hu vitatott domain ügyében az ISZT Tanácsadó Testület február 26-án hozott döntést.
márc. 2
11:23
Az Apple már a 10. legnagyobb mobilgyártó (prim)
Annak ellenére, hogy az iPhone egyelőre csak Amerikában, Franciaországban, Nagy-Britanniában és Németországban kapható, a készülék révén az Apple mégis a tizedik legjelentősebb mobilgyártóvá lépett elő.
márc. 2
11:40
Májusban irány Csernobil! (SG)
Úgy tűnik a GSC Game World ezúttal nem ül hat évet a PC-n megjelent STALKER újabb részén, mivel a hivatalos bejelentés szerint alig két hónap múlva, májusban visszatérhetünk Csernobilba.
márc. 2
11:42
Franciaország is online házkutatásokat tervez (SG)
Svájc, Németország és Ausztria után egy újabb európai állam, Franciaország is komolyan fontolgatja az ilyen internetes akciók bevezetését.
márc. 2
11:44
Elonex One - újabb Eee-rivális (SG)
Az Elonex elkészült a röviden csak One néven jelzett készülékével, amelynek feladata az Asus Eee PC sikerének megismétlése. A Sony eközben aggasztónak tartja az olcsó fejlesztések gyors elterjedését.
márc. 2
11:50
Vasárnapi csetresz (prohardver)
Enso: a gyorsabb navigálásért, valamint a PDF Text Online, egy online használható PDF-text átalakító.
márc. 2
11:51
Ismeretlen erő hat az űrszondákra (SG)
Öt, a Föld mellett elhaladó űrszonda mozgásában is váratlan anomáliákat tapasztaltak, hasonlókat az úgynevezett Pioneer-anomáliához.
márc. 2
11:53
Itthon hidegen hagyta a mozizókat John Rambo (SG)
Sylvester Stallone hiába támasztotta fel Rocky Balboa után másik klasszikus karakterét, idehaza, akárcsak az új Rocky-film, a Rambo újragondolása sem eredményezett különösebben hisztériát, pedig a közönségreakció jó volt.
márc. 2
12:29
Lego Halo a Bungie-tól! (x360) (Gamer365)
Mostanában igencsak elszaporodtak a LEGO kockákból felépülő játékok, a Bungie pedig úgy döntött, hogy ők sem akarnak kimaradni a sorból, így nincs más hátra: készül a Lego Halo.
márc. 2
12:45
Conflict: Denied Ops Extra cikk (Gamekapocs)
A Pivotal Games-féle Conflict sorozat valahogy sosem tartozott a kedvenceim közé. A Desert Storm és a Back to Baghdad hatalmas csalódás volt, komoly taktikát és izgalmas küldetéseket vártam tőlük, de csak pofont kaptam. Az őket követő Vietnam és Global Storm részek nálam kimaradtak, most viszont a Denied Ops a megújult köntösével ismét elcsábított. Gondoltam adok neki egy sanszot, de hogy jól…
márc. 2
12:55
Netscape: nincs tovább (prohardver)
Több változat nem jelenik meg a böngészőből. Élt 14 évet.
márc. 2
13:06
LEGO Batman trailer (GameStar)
A Dániából indult LEGO figurák újabb kultikus filmeket vettek célba. A Sötét Lovag hasa pedig kockásabb, mint valaha.
márc. 2
13:12
Konzoleladási nemzetközi toplista (GameStar)
Ez a hét aránylag nyugalomban telt el, csak a Nintendo DS eladások estek vissza szignifikánsan, a többi konzol körülbelül ugyanazt teljesítette, mint múlt héten. Ezúttal a Japánban február 24.-ével, míg az amerikai kontinensen és Európában, illetve egyéb területeken február 23.-ával befejeződött hét adatait ismertetjük.
márc. 2
14:58
Indul a NextWork robotépítő verseny (Agent Portal)
Izgalmas oktatási célú robotépítő verseny indul márciusban. Az induló csapatok feladata a mindennapi életet, munkát vagy hobbit segítő robot megépítése a LEGO Mindstorms NXT robotépítő készletét felhasználval.
márc. 2
15:17
Left 4 Dead - Hullajó videó (GameStar)
Zimbes-zombis filmekkel és játékokkal kis túlzással Dunát lehetne rekeszteni, bár akadnak köztük kiemelkedő darabok is.
márc. 2
15:30
A Sun csatalkozik a SOA Konzorciumhoz (prohardver)
Az IBM, az SAP és a Sparx mellé csatlakozik a Sun mint a szolgáltatásorientált architektúra támogatója.
márc. 2
15:43
Videójáték lesz az Aerosmithből (MaHu)
Főszereplője lett egy videojátéknak, pályatársai közül elsőként az Aerosmith amerikai rockegyüttes. Mivel a veterán banda mostanság kevés lemezt ad el, inkább koncerten kíváncsiak rájuk a rajongók, új lehetőségeket keresnek.
márc. 2
17:27
Fórum a még gyorsabb mobilinternetről (MaHu)
A T-Mobile szervezésében március 5-én és 6-án Budapesten tanácskoznak az UMTS Fórum, a 3G/UMTS és továbbfejlesztett változatainak világméretű elterjesztését célul kitűző nyílt nemzetközi szervezet tagjai.
márc. 2
18:16
Bioshock 2 - A fenevad gyomrában! (GameStar)
Látványos, és nem csekély hangulattal bíró koncepciórajzokra bukkantunk a világháló rejtett zugaiban.
márc. 2
18:17
Újabb per indult a kínai Baidu ellen (SG)
A nagy amerikai zenekiadók és az őket képviselő IFPI után most két kínai társaság is beperelte a keresőt, amiért az megkönnyíti az illegális kalózmásolatok felkutatását és terjesztését.
márc. 2
18:19
Csak jövőre jön az új Phenom FX (SG)
A kétprocesszoros felállást is támogató asztali Phenom FX család jövőre bővül majd ki a 45 nanométeres példányokkal - addig érkeznek a hárommagos Phenomok, illetve az ikermagos Sempronok.
márc. 2
18:21
Itthon folytatódik a Gyilkos elmék (SG)
Bár az RTL Klub csak nemrég fejezte be a népszerű krimisorozat 2. évadának vetítését, és a 3. évad még az Egyesült államokban sem ért véget, az AXN azonnal lecsapott az éppen aktuális szezonra, és már tavasszal adásra tűzi a 3. etapot.
márc. 2
18:23
Heti Fókusz - ez történt a héten (Gamer365)
A GDC után érthetően egy nyugalmasabb hét következett, igaz, így is jutott az elmúlt napokra pár nagy bejelentés: kiderült a Metal Gear Solid 4 megjelenési dátuma, Phil Harrison otthagyta a Sony-t, friss infók érkeztek a Mirror's Edge-ről, az új Smash Bros. pedig sokat késik.
márc. 2
19:27
Aliens: Colonial Marines - az első jó minőségű képek (Gamekapocs)
A Gearbox és a SEGA közös Aliens játékából láttunk már mini teaser képeket, scannelt csúnyaságokat, most viszont itt vannak az első jó minőségű screenek!
márc. 2
19:33
Aliens: Colonial Marines - jó minőségű képek (Gamekapocs)
A Gearbox és a SEGA közös Aliens játékából láttunk már mini teaser képeket, scannelt csúnyaságokat, most viszont itt vannak az első jó minőségű screenek!
márc. 2
19:39
Nem szabad túl hamar adót fizetni (terminal)
Mert megbüntet az adóhatóság...
márc. 2
19:41
Médialejátszás, kodektelepítések nélkül (terminal)
Letölthető a legújabb VLC player - immár Vistán is tökéletes.
márc. 2
19:50
Kalózkodás végzett a titánokkal (GameStar)
A THQ kreatív igazgatója szerint többek közt a kalózkodás magas aránya vezettett a Titan Quest fejlesztőinek bukásához.
márc. 2
20:38
Amit az új Canon fényképezőről tudni akartál II. (terminal)
Mit tud a Canon EOS-1Ds Mark III?
márc. 2
20:40
Levelezés: legalább 6 hiba veszélyeztet az e-mailezést (terminal)
A Microsoft által fejlesztett Outlook riválisának szánt Mozilla Thunderbird új változata féltucat biztonsági hibát szüntet meg.
márc. 2
20:44
Magyarul is jönnek a Démonirtók (SG)
Az idei tévés évad sokak szerint leghumorosabb sorozatának a Reaper című sátán-fejvadászós széria sikeredett, ahol is a Pokolból szökött lelkek összevadászását kevésbé veszik komolyan.
márc. 2
20:59
A legjobban pörgő termékek az Arukereso.hu-n, 8. hét (onlinemedia.blog.hu)
Az Arukereso.hu-n az 7. héten az alábbi termékeket keresték a legtöbben. A lista 50 terméket tartalmaz: az 5 legjobb kategória 10-10 legtöbb átkattintást hozó termékét. Az átkattintás itt azt jelenti, hogy a felhasználó a keresett termékre kattintva kilép az Arukereso.hu-ról és belép valamelyik partner-áruházba, amelynek az adatai itt elérhetőek. [...] Bővebben!
márc. 2
21:16
Mini Bluetooth-adapter noteszgépekhez (prim)
A mobil-, illetve számítógép-kiegészítőkre specializálódott Kensington bemutatta a világ legkisebb USB Bluetooth adapterét, amelynek használata rendkívül kényelmes, köszönhetően az apró méretnek.
márc. 2
21:22
Két új PS3 csomag Európának (prim)
Alighogy Amerikában piacra dobta Dual Shock 3 kontrollerel és a Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots játékprogrammal kiegészített 80 GB-os verziót, a Sony most Európában is két új PS3-csomagot készül megjelentetni.
márc. 2
21:33
Legyen az adatok többszörös tárolásának kiküszöbölése a mentési stratégia része! (prim)
A vállalatoknál a tárolási igény gyors, az adatközpontokon belül és kívül egyaránt jelentkező növekedése és az új üzleti követelmények próbára teszik a hagyományos adatvédelmet. Ez a cikk ezeket az erőpróbákat vizsgálja, és azt kutatja, hogy az egyszeresítésnek hívott új, lemezes mentési módszer (azaz az adatok többszörös tárolásának kiküszöbölése) hogyan oldhatja meg a mentés és a helyreállítás…
márc. 2
21:38
Megújult kétmagosok: kicsit gyorsabb, sokkal hűvösebb (terminal)
A Penryn magos Core 2 Duo lapkák teljesítménye valamivel nagyobb elődeiknél, viszont jóval kevesebbet fogyasztanak.
márc. 2
21:44
Évente 295 milliárd forint a számítógépes tudatlanság ára (prim)
Egy munkavállaló hetente 2 óra 51 percet tölt el a számítógéppel kapcsolatos problémák megoldásával. Képzéssel a hatékonyság növelhető: a munkáltató fejenként évente 126000 Ft-ot takaríthat meg.

Keresés