2008. március 2. vasárnap

márc. 2
0:23
Füge: egy édes emlék (HáziPatika)
A Mikulás-csomagok, a karácsonyi rágcsálnivalók elmaradhatatlan tartozéka az aszalt füge, de frissen sem ismeretlen, hiszen egyre több kiskertben megpróbálkoznak a termesztésével is.
márc. 2
8:20
Csak az első határig jutott el az üres zsebű "világjáró" (Infostart)
Csak Calais-ig jutott el az a brit fiatalember, aki azt tervezte, hogy egy fillér nélkül elsétál Bristolból Indiáig. Mivel a franciák potyázónak és menekültnek nézték, fel adta nagyszabású tervét, és hazatért.
márc. 2
8:58
Két orvos ellen folyik vizsgálat a filmsztár halála miatt (Infostart)
Vizsgálatot folytatnak az amerikai gyógyszerellenőrzési hatóságok két orvos ellen, akiknek közük lehetett Heath Ledger halálához.
márc. 2
9:20
A rossz tévék kalandos sorsa (Infostart)
A Magyarországon évente keletkező 100-130 ezer tonna elektronikus hulladék kevesebb mint felét adják le újrahasznosításra, holott ma már egyszerű megszabadulni a régi, rossz gépektől, hisz a kereskedők legtöbbje visszaveszi, és számos telepen ingyen lerakhatjuk a berendezéseket.
márc. 2
9:43
A sok mobilozástól nő a fülzúgás veszélye (MaHu)
A tartós mobilhasználat döntően növeli a fülzúgás kialakulásának kockázatát - állítják tanulmányukban osztrák tudósok. Az eredmény őket is meglepte, de van javaslatuk: headset, vagy (ha muszáj): vonalas telefon.
márc. 2
10:33
Francia mobilcsók (Borsa)
Ki más is fejlesztett volna ki egy, a csókolózáshoz kapcsolódó telekommunikációs eszközt, mint a franciák. A találmány új megjelenesi formát biztosít a virtuális csóknak, és segíti a távkapcsolatokat.
márc. 2
10:38
Koraszüléshez vezethet a bántalmazás (HVG)
A fizikailag bántalmazott terhes nőknél nagyobb a koraszülés kockázata, de a súlyos pszichológiai gyötrelem is jelentős tényezője lehet ezeknek az eseteknek – állapították meg portugál kutatók.
márc. 2
10:49
Molotov-koktélt dobtak egy budapesti lakás erkélyére (Infostart)
A fővárosban Molotov-koktélt dobtak éjjel egy XIX. kerületi lakás erkélyére, senki sem sérült meg - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
márc. 2
10:51
Sminktanácsok sapkához (Blikk)
Hogyan fesse ki magát az ember lánya, ha sapkát húzott a fejébe?
márc. 2
11:32
Vasárnap is erős lesz a szél (Infostart)
Vasárnap délután is erős széllökésekre kell számítani. Molnár László meterológus közölte: jövő héttől hűvösre fordul az időjárás, de erős szélre már nem kell számítani, míg a hét vége felé ismét beköszönt a tavasz.
márc. 2
12:09
Laptopot kapnak a háziorvosok - Romániában (orientpress)
Március 15. és május 15. között minden családorvos laptopot, valamint nyomtatót kap - jelentette be Eugen Nicolaescu, román egészségügyi miniszter. A berendezések beszerzésére kiírt árverést nyolc hónap után sikerült véglegesíteni.
márc. 2
12:16
A gének miatt hatnak másképp a gyógyszerek (MaHu)
A Utah-állambeli fehér lakosok és a nigériai joruba törzs összehasonlító genetikai vizsgálata a különbözőségek olyan szignifikáns csokrát mutatta ki, amely megmagyarázhatja, hogy miért reagálnak különböző népességi csoportok különbözőképpen a gyógyszerekre.
márc. 2
13:16
Koraszüléshez vezethet a bántalmazás (MaHu)
A fizikailag bántalmazott terhes nőknél nagyobb a koraszülés kockázata - állapították meg portugál kutatók. 2660 portugál nő részvételével zajlott a vizsgálat, melynek eredményét az American Journal of Obstetrics and Gynecology szakfolyóirat legújabb száma közli.
márc. 2
13:22
Megadóztatnák a hálapénzt Romániában? (orientpress)
Gyakorlatilag az egészségügy totális magánosításával érne fel, ha törvényesítenék az orvosi hálapénzt Romániában. A kamara támogatja, a minisztérium habozik, a beteg azt kérdi: de akkor miért adózom?
márc. 2
14:05
Szén-monoxid-mérgezésben halt meg egy férfi Csányban (Infostart)
Szén-monoxid-mérgezés következtében halt meg egy férfi a Heves megyei Csányban - közölte a rendőrség.
márc. 2
16:19
Busszal ütközött egy autó a fővárosban - képgaléria (Infostart)
Busszal ütközött egy személyautó a főváros XIX. kerületében vasárnap kora délután - tudta meg az InfoRádió.
márc. 2
17:19
Gyalogolni jó és egészséges (HVG)
Aki az Amerikai Egyesült Államokban tömegközlekedéssel utazik, átlagosan 8,3 perccel többet gyalogol – azaz kb. 25,7-39 kilokalóriával többet éget el –, mint az autósok. Az amerikai tanulmányt a betegségek megelőzésével foglalkozó szakfolyóirat, a Preventive Medicine közölte.
márc. 2
17:29
A hatos lottó nyerőszámai - Öné a közel félmilliárd? (Infostart)
A hatos lottó 9. héten megtartott számsoroláson a következő számokat húzták ki: 9, 17, 22, 29, 33, 36.
márc. 2
19:13
Minden eddiginél többet tudhatunk meg az élelmiszerekről (Infostart)
A közösség országaiban több és jobban olvasható információ lesz az élelmiszerek címkéin, ha életbe lép egy új európai uniós rendelet. A tervezet szerint a csomagoláson kötelező lesz feltüntetni az adott termék tápanyag-összetételét, az ajánlott beviteli mennyiségeket, az esetleges allergén anyagokat, illetve a mostaninál sokkal pontosabb származási helyet - mindezt legalább három milliméteres…
márc. 2
20:13
Ittasan vezetett a szívtipró színész? - képek (Infostart)
Elképzelhető, hogy ittas vezetésen érték Hugh Grant brit színészt a lesifotósok.
márc. 2
20:35
Egykori kukás is részt vesz az Eurovíziós Dalfesztiválon - videóval (Infostart)
Egykor kukás volt a 43 éves Andy Abraham, aki Even If című dalával a brit válogatón jogot nyert az Eurovíziós Dalfesztivál belgrádi döntőjén való részvételre.
márc. 2
21:02
Nem hisz 9/11-ben az Oscar-díjas színésznő (Infostart)
Marion Cottilard Oscar-díjas francia színésznő egy tavaly készült, de most nyilvánosságra került interjúban megkérdőjelezte a 2001. szeptember 11-i terrortámadásokat.
márc. 2
21:29
Nevet kaptak a sztárpár ikrei (Infostart)
Az Emme és Max nevet kapták Jennifer Lopez és Marc Anthony február 22-én született ikrei.
márc. 2
22:20
Túlélte, hogy a metró elé lökték (Infostart)
Németországban szélsőséges, idegenellenes merényletnek nyilvánították a hatóságok a berlini metróban történt támadást.

Keresés