2008. március 2. vasárnap

márc. 2
0:05
Erdő Péter a magyar családokért és az ifjúságért tartott szentmisét (Alternatív Energia)
A magyar családokért és az ifjúságért tartott szentmisét a hónap első szombatja alkalmából Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek Budapesten a Szent Gellért plébániatemplomban.
márc. 2
8:32
Öten a nagybörzsönyi polgármesteri székért (Alternatív Energia)
Időközi választást tartanak ma a Pest megyei Nagybörzsönyben, miután a képviselő-testület még tavaly feloszlatta magát.
márc. 2
8:43
Háziorvosok a vizitdíj mellett és ellen (Alternatív Energia)
A vizitdíj kérdése megosztja az érintett háziorvosok és fogorvosok társadalmát is; van, aki a vizitdíj mellett érvel, van, aki ellene, sőt olyan doktor is akad, aki egyenesen megtagadta a díj beszedését betegeitől.
márc. 2
9:27
Dögkeselyű köröz a KDNP fölött (168 Óra Online)
Abból az alkalomból, hogy a 168 Óra elkezdte XX. évfolyamát, beleböngésztünk korábbi példányainkba. [Dátum: 2008. 03. 02. 18:47]
márc. 2
9:43
ENSZ diákkonferencia a parlamentben (Alternatív Energia)
Az országban egyedülálló módon, már negyedszer rendezik meg március 6-a és 8-a között a budapesti Karinthy Frigyes Gimnáziumban a fiataloknak szóló nemzetközi ENSZ-modell konferenciát - közölte Bognár Anikó, az iskola igazgatóhelyettese az MTI-vel.
márc. 2
11:14
2200 esetben riasztották a tűzoltókat a viharkárok miatt - képek (Infostart)
Vasárnap hajnalig 2.275 esetben riasztották a tűzoltókat, elsősorban fakidőlések és épületkárok miatt a szombati országos vihart követően - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Dobson Tibor elmondta: jelenleg a szombati viharkárok helyreállítása zajlik. A főváros valamennyi kerületéből érkeztek hívások. Mgrongálódott a Nemzeti Múzeum, a Heim Pál Gyermekkórház, a…
márc. 2
12:04
Megrongálták Wass Albert szobrát (Infostart)
Vörös festékkel öntötték le Wass Albert erdélyi író mellszobrát az V. kerületi Hazatérés templomának bejáratánál - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
márc. 2
12:32
Fidesz: ötmilliárdot költött tanulmányokra a kormány (Infostart)
A Fidesz szerint a kormány ötmilliárd forintot költött tanulmányokra 2002 és 2007 között.
márc. 2
12:43
Orbán: Káosz és fejetlenség uralkodik az egészségügyben (Infostart)
A központi igazgatás átláthatatlan rendelkezései következtében ma káosz és fejetlenség uralkodik az egészségügyben - jelentette ki Orbán Viktor vasárnap Hódmezővásárhelyen.
márc. 2
12:50
A főpolgármester összehívta a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülését (Alternatív Energia)
Március 10-ére hívta össze Demszky Gábor főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülését, amelyen egyetlen téma, a költségvetés tárgyalása szerepel, a szocialisták által korábban ennek elfogadási feltételeként megjelölt holding jellegű egészségügyi átszervezés továbbra sincs napirenden - tudta meg az MTI vasárnap városházi forrásokból.
márc. 2
13:24
Ágh Péter: a kormány 17 millió vizitdíj összegét költötte tanulmányokra (Alternatív Energia)
A Fidesz szerint a kormány milliárdokat költött tanulmányokra 2002-2006 között, amelyek egy része pártérdeket szolgál - mondta a Fidesz országgyűlési képviselője vasárnap, Budapesten.
márc. 2
13:27
Március 10-én dönt a büdzséről a Fővárosi Közgyűlés (Infostart)
Március 10-ére hívta össze a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülését a főpolgármester. A tervek szerint az egyetlen téma a költségvetés megtárgyalása lesz, de a szocialisták által korábban szorgalmazott, és a költségvetés elfogadásának feltételeként szabott egészségügyi átszervezésről továbbra sem tárgyalnak.
márc. 2
14:29
Gémesi: a korábbinál több támogatás a kisebbségi önkormányzatoknak (Alternatív Energia)
Gémesi Ferenc szerint az új támogatási rendszerben - az eddig feldolgozott pályázatok és az első modellszámítások alapján - a kisebbségi önkormányzatok több állami támogatást kapnak feladataik ellátásához, mint a korábbi években. Erről a Miniszterelnöki Hivatal kisebbség- és nemzetpolitikáért felelős államtitkára vasárnap nyilatkozott azt MTI-nek.
márc. 2
17:07
Szlovákiában is komoly károkat okozott a vihar (Infostart)
Nyugat-Szlovákiában akár napokig is eltarthat a szombati szélvihar következményeinek felszámolása. Számos település vasárnap is áram nélkül maradt.
márc. 2
18:02
Elemző: csak egy radikális járulékcsökkentés állíthatja meg a munkanélküliség romlását (Infostart)
Az InfoRádió által megkérdezett elemző szerint várhatóan még néhány hónapig romlani fognak a munkanélküliségi adatok. Német Dávid úgy vélte: csakis drasztikus járulékcsökkentéssel lehetne megfordítani a folyamatot. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a munkanélküliségi ráta átlagosan 8,1 százalék volt 2007 november és 2008 január között. Ezzel az adattal a munkanélküliség évtizedes…
márc. 2
18:57
Varga Mihály: Nem csodaszerre van szükség, hanem komplex gazdaságpolitikára (Infostart)
A parlamenti Fidesz-frakció gazdasági kabinetvezetője szerint 2006-tól nyilvánvalóvá vált, hogy a magyar gazdaság utat tévesztett. Varga Mihály Szlovákia és Magyarország gazdaságát összehasonlítva kiemelte, hogy északi szomszédunknál kisebbek az adóterhek, míg a magyar állampolgárok adóit 2003-ban, 2004-ben és 2006-ban is emelték. Az ellenzéki politikus az InfoRádiónak azt mondta: jelenleg…
márc. 2
19:25
Nyakó: Álcázott rémhírterjesztés folyik (Infostart)
Az MSZP szerint közvélemény-kutatásnak álcázott rémhírterjesztés folyik a vizitdíj emelése kapcsán. Erről Nyakó István, a párt szóvivője beszélt.
márc. 2
20:46
Újabb késések a vasúti közlekedésben (Infostart)
Ismét késésekre kell számítani a vasúti közlekedésben, miután az erősödő szél újabb felsővezetékeket szakított le.
márc. 2
21:11
Batizi Zoltán Nagybörzsön polgármestere (Alternatív Energia)
Batizi Zoltán független jelölt nyerte az időközi önkormányzati választást Nagybörzsönyben, mostantól ő a falu polgármestere - közölte a szavazatok előzetes értékelése után a Pest megyei község jegyzője az MTI-vel.

Keresés