2008. március 21. péntek

márc. 21
5:03
Újabb koalíciós feszültség: vannak-e, legyenek-e magánbefektetők? (Infostart)
Újabb feszültség érzékelhető a koalíciós pártok között. A szocialista politikusok az elmúlt napokban még arról nyilatkoztak, hogy újragondolnák a pénztártörvényt, és akár magánbefektetők nélkül reformálnák meg az egészségbiztosítást, a csütörtöki, egészségügyről folyó koalíciós egyeztetésen már Kökény Mihály szocialista politikus Horváth Ágnes szabad demokrata miniszterrel együtt jelentette ki,…
márc. 21
5:15
Nincs megállapodás az egészségbiztosítási reformról (Alternatív Energia)
A várakozásoknak megfelelően nem született döntés az egészségbiztosítási reform sorsáról a tegnapi koalíciós egyeztetésen. A kormánypártok abban már biztosak, hogy nem vonják vissza az átalakítást, de továbbra sem tudni, hogy abban szerepet kapnak-e a népszavazás miatt elbizonytalanodott magánbefektetők. Bár a politikusok tág mozgásteret látnak az üzleti szféra bevonásának lehetőségeit illetően,…
márc. 21
5:17
Májusban érkezik a nyugdíjkiegészítés, novemberben akár újabb várható (Alternatív Energia)
Akár már májusban megkaphatják az idei nyugdíjkorrekciót a idősek, és ha az inflációs adatok indokolják, novemberben újabb kiegészítésre számíthatnak – Gyurcsány Ferenc miniszterelnök mindezt tegnap, az Idősügyi Tanács ülésén jelentette be. A korrekció pontos mértékéről még nem beszélt, de lapunk értesülése szerint egy százalékot meghaladó, átlagosan három és fél, négyezer forintos emelésről van…
márc. 21
5:37
A '68-as időszak sok mindenben hasonlít a jelen kihívásaihoz (Alternatív Energia)
Múlt és jelen kihívásai között sok a közös vonás - emlékeztetett a miniszterelnök az 1968-as reform időszakára. Gyurcsány Ferenc erről az új gazdasági mechanizmus atyjának nevezett Nyers Rezső tiszteletére rendezett ünnepségen beszélt, méltatva a 85 éves közgazdász-politikust. Lapunk külön köszönti az egykor a Népszava munkatársaként is dolgozó Nyers Rezsőt.
márc. 21
6:30
Jüttner-jelentés: a csalás befolyásolhatta az SZDSZ elnökválasztását (Infostart)
Nem jutott dűlőre az SZDSZ Ügyvivői Testülete abban a kérdésben, hogy legyen-e rendkívüli tisztújítás a liberális pártban a tavalyi elnökválasztást kísérő csalási botrány miatt, a szervezet ezért azt kérte, hogy az Országos Tanács döntsön erről az április 5-i ülésén. A csalást vizsgáló bizottság végső jelentéséből kiderül, többen egybehangzóan úgy nyilatkoztak, T. Asztalos Ildikó borsod megyei…
márc. 21
6:47
Júniusban távozhat a miniszterelnök (Alternatív Energia)
Nem elképzelhetetlen, hogy Gyurcsány Ferenc júniusban lemond a miniszterelnöki posztról, majd elfoglalja a Déli Áramlat gázvezetéket is felügyelő társaság vezetői székét - írta pénteken a Magyar Nemzet a kormányhoz közeli körökből szerzett értesülésre hivatkozva.
márc. 21
7:46
A korrupció veszi el a pályázni akaró vállalkozók kedvét - lapszemle (Infostart)
Csak csúszópénzzel lehet uniós pályázatot nyerni - írja a Magyar Nemzet. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság és Vállalkozáselemző Intézete által megkérdezett cégvezetők többek között ezért sem pályáznak uniós forrásokra. Lapszemle.
márc. 21
8:02
Milliárdos csalást lepleztek le (Infostart)
Egy olaszországi ingatlanvásárlás során elkövetett egymilliárd forintos csalást leplezett le a magyar rendőrség; a nyomozók gyors intézkedésének köszönhetően az elcsalt pénzt még időben, hiánytalanul zár alá tudták venni - közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda Gazdaságvédelmi Főosztályának alosztályvezetője azt követően, hogy kezdeményezték az ügy átadását az olasz hatóságoknak.
márc. 21
8:03
Lendvai: A boltot nem lehet bezárni (168 Óra Online)
Az MSZP frakcióvezetője nem gondolja, hogy most miniszterelnököt kell és szabad cserélniük. Ez szerinte egyszerre lenne túl olcsó és túl drága megoldás. [Dátum: 2008. 03. 21. 07:40]
márc. 21
8:36
A vadász lelőtte feleségét, majd öngyilkos lett Kocson (Metropol)
Lelőtte feleségét, majd öngyilkos lett az a vadász, aki előzőleg fegyverével fenyegetőzött a Komárom-Esztergom megyei Kocson - jelentette be sajtóértekezletén Gorgosilits Fábián megyei rendőrfőkapitány csütörtök éjjel.
márc. 21
9:04
Feloldották az útzárat az A2-esen (Infostart)
Feloldotta a rendőrség a baleset miatti teljes útzárat az A2-es autóúton Göd és Sződliget között, így mindkét irányba szabadon lehet közlekedni - közölte a rendőrség. A balesetben hatan sérültek meg.
márc. 21
10:12
Ezt szülték éjjel az SZDSZ ügyvivői (Alternatív Energia)
Az SZDSZ ügyvivői testülete közleményben számolt be a tegnap éjszakába húzódó ülése eredményéről, amelyen a legutóbbi pártválasztás szabálytalanságait tárgyalták. Így írnak:
márc. 21
10:17
Az MTV úgy véli, félreértették (Alternatív Energia)
Nem pályázat, hanem piacfelmérés volt az a pár hete közzétett hirdetés, amelyben együttműködő regionális stúdiókat keresett a Magyar Televízió (MTV) - közölte a közmédium sajtóosztálya pénteken az MTI-vel.
márc. 21
10:28
Zsanett-ügy: elítélték a rendőröket (Alternatív Energia)
Szolgálatban kötelességszegés miatt bűnösnek mondta ki első fokon és pénzbüntetésre ítélte, valamint megrovásban részesítette a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa pénteken a Zsanett-ügyben korábban meggyanúsított öt rendőrt, ugyanakkor a hivatali visszaélés vádja alól felmentette az ezzel megvádolt három rendőrt.
márc. 21
10:44
Visszavonták Surányi György jelölését (Alternatív Energia)
Magyarország visszavonta Surányi György jelölését az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) elnöki posztjára - közölte Pichler Ferenc, a Pénzügyminisztérium szóvivője az MTI-vel pénteken.
márc. 21
10:59
Zsanett-ügy: pénzbüntetésre ítélték a rendőröket (Infostart)
Szolgálatban kötelességszegés miatt bűnösnek mondta ki első fokon és pénzbüntetésre ítélte, valamint megrovásban részesítette a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa pénteken a Zsanett-ügyben korábban meggyanúsított öt rendőrt, ugyanakkor a hivatali visszaélés vádja alól felmentette az ezzel megvádolt három rendőrt.
márc. 21
11:57
MTV: nem pályázat, hanem piacfelmérés volt a regionális stúdiós hirdetés (Alternatív Energia)
Nem pályázat, hanem piacfelmérés volt az a pár hete közzétett hirdetés, amelyben együttműködő regionális stúdiókat keresett a Magyar Televízió (MTV) - közölte a közmédium sajtóosztálya pénteken az MTI-vel. A közalapítvány kuratóriumi elnöksége csütörtökön kezdett el foglalkozni azzal, miért tette közzé a hirdetést az MTV; testületi tagok tájékoztatása szerint jövő heti ülésükön folytatják a téma…
márc. 21
12:02
Visszatérhetnek a lopóautók Budapestre (Infostart)
Jövő év elejétől ismét megjelenhetnek Budapesten az úgynevezett lopóautók, amelyek a tilosban parkoló gépjárműveket szállítják el, ha a parlament elfogadja az erről szóló törvénymódosítást - mondta az InfoRádiónak Danielisz Béla, a fővárosi közgyűlés városrendvédelmi bizottságának elnöke.
márc. 21
12:02
"Sorszámot Kolompár Orbánnak, a közellenségnek!" (168 Óra Online)
Kis híján ökölharccá fajult a Magyar Gárda Hagyományőrző és Kulturális Egyesület megszüntetése végett indított per első fordulója a Fővárosi Bíróságon. [Dátum: 2008. 03. 21. 10:12]
márc. 21
12:12
Fehér könyv a szellemi tulajdon védelméről (Infostart)
A szellemi tulajdon védelmének feladataira, a szakma előtt álló kihívásokra kívánja irányítani a döntéshozók figyelmét a Magyar Szabadalmi Hivatalban bemutatott Fehér könyv a szellemi tulajdon védelméről 2007 című kiadvány.
márc. 21
12:56
Röszkénél és Nagylaknál is torlódás várható (Infostart)
A röszkei és a nagylaki határátkelőhelyen szombaton lassú haladásra kell számítaniuk a határátlépőknek. A húsvéti ünnep alatt, azaz vasárnap és hétfőn nem közlekedhetnek a tehergépjárművek, szombaton azonban még igen - számolt be az InfoRádiónak a Csongrád megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
márc. 21
14:05
A szélsőséges eszme erősödésére figyelmezet az OCÖ (Alternatív Energia)
A világ országaiban egyre erősödik a rasszizmus, egyre nagyobb teret nyer az idegengyűlölet és újra politikai hatalomra törekszik a szélsőséges eszmeiség - hívta fel a figyelmet az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) szóvivője a rasszizmus elleni világnap alkalmából pénteken.
márc. 21
14:14
Félnapos BKV-sztrájk lehet április 7-én (Infostart)
Április 7-én félnapos sztrájkot tartanak a BKV dolgozói, ha a cég vezetése nem vonja vissza járatritkítási terveit - mondta Gulyás Attila, az egyik reprezentatív BKV-s szakszervezet, a VTDSZSZ elnökhelyettese.
márc. 21
14:20
A húsvéti nyúl betüremszik a mátrixba is (168 Óra Online)
Négyes metrón jön a mámor, locsoljon meg Demszky Gábor! locsolórigmusokat gyűjtöttünk azoknak, akiknek ehhez már nincs ereje vagy fantáziája. [Dátum: 2008. 03. 21. 14:16]
márc. 21
14:24
Több mint 70 tonnányi árut foglaltak le (Infostart)
Eddig 76 millió forintnyi bírságot szabtak ki a fogyasztóvédelmi hatóságok a tavaszi ellenőrzéseik során. Több mint 70 tonnányi árut - főleg édességet - foglaltak le, a félidejénél járó ellenőrzések során csaknem ezer kereskedőt ellenőriztek.
márc. 21
14:28
Az MSZP szociálisan érzékeny klímavédelmet szorgalmaz (Alternatív Energia)
A klímavédelem terén elsősorban olyan területeket kell támogatni, amelyek a környezet védelme mellett a társadalom szociális helyzetének javulását is szolgálják - mondta Hegyi Gyula, az Európai Parlament szocialista képviselője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón. Szakítani kell azzal a gondolattal, hogy a zöld célok támogatása csupán az adófizetők pénzének pazarlása felesleges dolgokra. A…
márc. 21
14:35
Még hó is eshet húsvétkor (Infostart)
Csapadékos, hűvös idő lesz húsvétkor - mondta Németh Lajos meteorológus. Hozzátette, a mostani hűvös, olykor havazással járó időjárás nem szokatlan március közepén, de nem is gyakori.
márc. 21
14:39
Vágó István Radnóti díjjas lett (Alternatív Energia)
Átadták a Radnóti Miklós antirasszista díjakat pénteken Budapesten a Parlamentben. A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ) által nyolc éve alapított díjat az idén tizenhatan vehették át. Posztumusz díjat kapott Tom Lantos az Amerikai Egyesült Államok volt kongresszusi képviselje, akiről egy perces némasággal emlékeztek meg az ünnepség résztvevői.
márc. 21
14:50
Gyurcsány üzent húsvétra (Alternatív Energia)
Az idei tavaszon talán lezárhatjuk a múlt évből magunkkal cipelt politikai vitáink legalább egy részét, és nyugodtabb hétköznapoknak nézhetünk elébe - írta húsvéti üzenetében Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.
márc. 21
14:51
Túszejtés egy balkányi pénzintézetben (Infostart)
Túszul ejtett két nőt egy késsel fenyegetőző férfi az egyik balkányi pénzintézetben pénteken, majd később elengedte fogva tartottjait - közölte a rendőrség az MTI-vel. A rendőrség speciális egysége behatolt az épületbe, és kivérzett állapotban találta meg a túszejtőt.
márc. 21
14:55
2:1-re leszavazták a kamatemelést (Alternatív Energia)
A Monetáris Tanács február 25-i ülésén az alapkamat változatlanul 7,5 százalékon hagyása mellett 8 tag, az alapkamat 7,75 százalékra emelése mellett négyen szavaztak, míg a forint árfolyamsáv eltörléséről 11 támogató és egy ellenszavazattal döntött a testület - áll az ülésről pénteken kiadott jegyzőkönyvben.
márc. 21
15:02
Már voksolhatnak a szocialisták (Infostart)
Az eddigi visszajelzések szerint az MSZP tagsága támogatja Gyurcsány Ferenc kormányfő és pártelnök politikáját a szocialisták március 15-én kezdődött és 25-ig tartó pártszavazásán - mondta az InfoRádiónak az MSZP Országos Választmányának elnöke.
márc. 21
15:12
Bíróság elé kerül a koszorút lerugdosó férfit (Alternatív Energia)
Beismerte tettét a férfi, aki március 15-én Demszky Gábor főpolgármester Petőfi szobornál elhelyezett koszorúját lerugdosta, a 41 éves férfit bíróság elé állítják - közölte a rendőrség pénteken.
márc. 21
15:24
Lemondott az audiovizuális kormánybiztos (Alternatív Energia)
Március 31-i hatállyal lemondott az audiovizuális kormánybiztos; az MTI információját pénteken maga Sarkady Ildikó erősítette meg, jelezve egyben, hogy a Miniszterelnöki Hivatalból is távozik.
márc. 21
15:27
Lemondott az audiovizuális kormánybiztos (Metropol)
Március 31-i hatállyal lemondott az audiovizuális kormánybiztos. az MTI információját pénteken maga Sarkady Ildikó erősítette meg, jelezve egyben, hogy a Miniszterelnöki Hivatalból is távozik. „Mindent, amit lehetett, és tőlem telt, megtettem” - mondta a távozása okait firtató kérdésre.
márc. 21
15:29
Önként jelentkezett az egyik keresett férfi (Alternatív Energia)
Önként jelentkezett a rendőrségen egy férfi, akit a március 15-i rendbontással kapcsolatban keresett a rendőrség; hivatalos személy elleni erőszak miatt indult ellene eljárás - tudatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken.
márc. 21
15:31
Nem lesz gázbáró Gyurcsányból (Infostart)
Cáfolta Daróczi Dávid kormányszóvivő, hogy a miniszterelnök júniusban lemond, és a Déli Áramlat gázvezetéket felügyelő társaság vezetőjeként folytatja karrierjét. Erről a forgatókönyv a pénteki Magyar Nemzet írt, kormányhoz közeli körökre hivatkozva.
márc. 21
15:56
Kóka János: már az első körben elnök lehettem volna (Alternatív Energia)
A Jüttner-bizottság vizsgálata lezárult és egyértelműen megállapította: T. Asztalos Ildikó Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnök Fodor Gábor érdekében négy illetéktelen küldöttet buzdított arra, hogy szavazzanak. Ha ez nem történt volna meg, akkor nagy valószínűséggel már az első fordulóban elnök lettem volna - mondta az SZDSZ elnöke pénteki fővárosi sajtótájékoztatóján.
márc. 21
16:11
Túszejtés egy balkányi pénzintézetben (Metropol)
Túszul ejtett két nőt egy késsel fenyegetőző férfi az egyik balkányi pénzintézetben pénteken, majd később elengedte a fogvatartottakat - közölte a rendőrség.
márc. 21
16:15
Kóka: "Már az első fordulóban nyerhettem volna" (Infostart)
Az SZDSZ elnöke, Kóka János kész újra megmérettetni magát, igaz arra nem adott egyértelmű választ, hogy a megismételt választást szükségesnek tartja-e. Úgy vélte: a liberális párt elnökválasztási csalásának körülményeit vizsgáló Jüttner-bizottság jelentése egyértelmű állásfoglalás. Kóka János szerint azoknak, akiknek közük volt a szabálytalanságokhoz, távozniuk kell az SZDSZ-ből.
márc. 21
16:40
T. Asztalos Ildikó: ne csaltam, nem szerveztem csalást (Alternatív Energia)
Nem fogadja el a Jüttner-bizottság megállításait az SZDSZ Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezetének elnöke; T. Asztalos Ildikó erről pénteken beszélt az MTI-nek, hangsúlyozva: nem csalt a liberálisok tavaly márciusi elnökválasztásán, és nem is szervezett csalást.
márc. 21
16:42
Távozik az audiovizuális médiapolitikáért felelős kormánybiztos (Infostart)
Március 31-i hatállyal lemondott az audiovizuális médiapolitikáért felelős kormánybiztos. Sarkady Ildikó a Miniszterelnöki Hivatalból is távozik. A médiajogász az InfoRádiónak azt mondta: mindent elvégeztek, amit lehetett, innentől kezdve a pártokon van a sor.
márc. 21
16:45
Kivérzett állapotban talált rá a rendőrség a balkányi túszejtőre (Metropol)
Kórházba szállították a balkányi túszejtőt, akit súlyos állapotban kezelnek. A férfire korábban kivérzett állapotban találtak rá a rendőrök, miután behatoltak a pénzintézetbe - közölte Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei főkapitányság sajtószóvivője pénteken.
márc. 21
16:47
Fokozott rendőri ellenőrzés húsvétkor a fővárosban (Metropol)
Fokozott ellenőrzéseket tart a rendőrség szombattól hétfőig a fővárosban, az ittas járművezetők, a gyorshajtók és az agresszív vezetők kiszűrésére - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken.
márc. 21
17:20
A kormány nem foglalkozik az olimpiai bojkott ötletével (Infostart)
Magyarországon egyelőre nem került napirendre a pekingi olimpia vagy csak az esemény megnyitójának bojkottja. A kérdéssel azonban egyre több kormányzat foglalkozik.
márc. 21
17:37
A budai vár felújítása is kiemelt beruházás lesz (Infostart)
Jogszabályi változtatásokkal segítené a kabinet a kiemelt beruházások gyorsítását - mondta az önkormányzati és területfejlesztési miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón. Bajnai Gordon hozzátette: a korábbi 7 mellé további 32 beruházást minősített kiemelt projektté a kormány.
márc. 21
18:15
Nyílt lázadás az SZDSZ-ben (Infostart)
Fodor Gábor környezetvédelmi miniszterhez hasonlóan Béki Gabriella, John Emese és Szent-Iványi István is felfüggeszti tagságát az SZDSZ ügyvivő testületében, mert szerintük a testület nem hozta meg a szükséges politikai döntést a tavalyi tisztújításon történt visszaélés ügyében.
márc. 21
18:36
Fodor Gábor felfüggeszti ügyvivői tagságát (Alternatív Energia)
Fodor Gábor felfüggeszti tagságát az SZDSZ ügyvivő testületében, amíg utóbbi fórum nem talál politikai megoldást a liberális párt tavaly márciusi tisztújító közgyűlésekor történt visszaélések nyomán kialakult helyzetre.
márc. 21
18:41
SZDSZ: Béki, John és Szent-Iványi is felfüggeszti ügyvivői tagságát (Alternatív Energia)
Fodor Gáborhoz hasonlóan Béki Gabriella, John Emese és Szent-Iványi István is felfüggeszti tagságát az SZDSZ ügyvivő testületében. m
márc. 21
19:03
Kóka János: azok mondjanak le, akik részt vettek a csalásban (Alternatív Energia)
Kóka János szerint Fodor Gábor és támogatói szükségtelenül vállalták T. Asztalos Ildikó helyett a politikai felelősséget - az SZDSZ elnöke erről azt követően küldött közleményt, hogy Fodor Gábor, valamint Béki Gabriella, John Emese és Szent-Iványi István is bejelentette: felfüggeszti tagságát a liberális párt ügyvivő testületében.

Keresés