2008. március 5. szerda

márc. 5
5:42
Évi 140 milliárd forint a közoktatás fejlesztésére (Alternatív Energia)
2009-től a kormány évi 130-140 milliárd forintos fejlesztési forrásból megújítja a közoktatást - jelentette be Gyurcsány Ferenc. Az egyetemet végző pályakezdő tanárok havi 40 ezer forint pótlékot kapnak majd, míg a halmozottan hátrányos helyzetű családok, ha rendszeresen járatják óvodába gyermekeiket, 20 ezer forint "óvodáztatási támogatásra" lesznek jogosultak.
márc. 5
5:47
Újabb MSZP-tagok csatlakoztak a szociáldemokratákhoz (Alternatív Energia)
Újabb MSZP-tagok léptek át a Magyarországi Szociáldemokrata Pártba. Józsefvárosban tegnap több mint húsz volt szocialista döntött úgy, hogy a jövőben a Kapolyi László fémjelezte pártban szolgálja a baloldalt. A mostani átigazolásokra azért figyeltek jobban oda mind a két pártban, mert társaival együtt Hárs Gábor MSZP-s képviselő is tagkönyvet váltott. A hét elején Zuglóban a helyi MSZDP-s…
márc. 5
5:49
A kampánycsend előírásait nem szokták betartani (Alternatív Energia)
Ugyanazok a szabályok érvényesek a péntek éjféltől életbe lépő kampánycsendre, mint a parlamenti vagy az önkormányzati választásoknál. A választási eljárási törvény szerint "a szavazást megelőző nap 0 órától a szavazás befejezéséig választási kampányt folytatni tilos".
márc. 5
5:58
"A vizitdíj kőkeményen a pénzről szól, s a gyógyítás minőségét is javítja" (Alternatív Energia)
Bíztam abban, hogy elmondhatjuk a szakmai és a háziorvosi gondolkodásból adódó érveinket: a vizitdíj kőkeményen a pénzről szól, ami az amúgy szűkös források mellett hozzájárul a rendelő működtetéshez, s a gyógyítás minőségét is javítja - mondta lapunknak Komáromi Zoltán. A vizitdíj megtartása mellett kardoskodó XII. kerületi háziorvos beszélt hálapénzről, "kormánypártiságról", s arról is, milyen…
márc. 5
7:03
Az MSZP népszavazási reménysugara a választói lustaság (Infostart)
Szabó Zoltán szocialista országgyűlési képviselő szerint az volna a jó pártjának, ha az emberek többsége nemmel voksolna a három népszavazási kérdésre, de ha otthon maradnak, azzal sem ártanak a kormánynak, ugyanis így is a reformokat támogatják. A politikus erről az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt.
márc. 5
7:36
Mi lesz, ha zuhog a népszavazás napján? (Infostart)
Az Index időjárási előrejelzést közöl a március 9-ei népszavazásra. A szombati esőzések másnap délelőtt is kitartanak, csak vasárnap délután lesz egy többé-kevésbé napos szünet a csapadékot hozó frontok között. A keleti országrészben azonban végig lehetnek esők a népszavazás napján.
márc. 5
8:37
Lap, szem, le (Metropol)
Kevesebb pénze lesz a mentőknek, korrupció Ferihegyen, kizárt Fidesz-elnök, pártbővítés és érvénytelen pályázat. Lapszemle.
márc. 5
8:59
Észre sem vette, hogy szánkózás közben leszakadt a lába (Infostart)
Egy szánkóbalesetben elvesztette lábát egy brit háborús hős, Bernie Bambury, és a férfi észre sem vette mindezt.
márc. 5
9:27
Az MSZP népszavazási reménysugara a választói lustaság (Alternatív Energia)
Szabó Zoltán szocialista országgyűlési képviselő szerint az volna a jó pártjának, ha az emberek többsége nemmel voksolna a három népszavazási kérdésre, de ha otthon maradnak, azzal sem ártanak a kormánynak, ugyanis így is a reformokat támogatják. A politikus erről az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt.
márc. 5
9:32
Újnyilas polgártársaink vicsorkoncertje (168 Óra Online)
Egy kis fekete egyenruha, egy kis büdöscigányozás, egy kis mocskoszsidózás, egy kis rohadtbuzizás minden napra, az utcán, a metrón, az aluljáróban nem nagy ügy. Megszokja az ember, aztán észre sem veszi így szokott ez történni. [Dátum: 2008. 03. 05. 07:14]
márc. 5
10:00
Várhatóan kizárják a Fideszből a hevesi polgármestert (Alternatív Energia)
Várhatóan kizárják a Fideszből Csáki Zsigmondot, Heves város fideszes polgármesterét - a Heves Megyei Hírlap értesülését maga az érintett önkormányzati vezető erősítette meg szerdán. Hivatalos értesítést ugyan még nem kapott a kezdeményezésről, ám - mint mondta - tapasztalt erre utaló jeleket. Tudomása szerint a Fidesz országos elnökségének március 20-i ülésén tárgyalják a kizárására vonatkozó…
márc. 5
10:04
Kizárás lesz a vége: fideszes egészségügyi privatizáció Hevesben (Infostart)
Várhatóan kizárják a Fideszből Csáki Zsigmondot, Heves fideszes polgármesterét.
márc. 5
10:32
Megalakult az Új Tulajdonosi Program Tanács (Infostart)
Az Új Tulajdonosi Program Tanács azt szeretné, ha a miniszterelnök által bejelentett kedvezményes privatizáció már az év végén, vagy 2009 elején megkezdődne.
márc. 5
11:44
Belügyminiszterek vitáztak a tévében Malina Hedvigről (Infostart)
A volt szlovák belügyminiszter szerint hiba volt Malina Hedviget hazugsággal vádolni. A tavalyelőtt megvert nyitrai diáklány ellen még nem zárult le az eljárás.
márc. 5
11:58
A Fidesz szerint érdemes lenne szigorítani a kézbesítés feltételein (Alternatív Energia)
A Fidesz több helyről kapott bejelentést arról, hogy problémák vannak a népszavazási értesítők kézbesítésével, ezért az ellenzéki párt szerint érdemes lenne szigorítani a kézbesítés feltételein - mondta Kontrát Károly fideszes országgyűlési képviselő.
márc. 5
12:03
Nagyszabású iskolfelújítás (Alternatív Energia)
Minden második iskolaépület megújulhat az elkövetkező három évben Magyarországon az Új Tudás, Új Iskola program keretében - mondta Tóth Tiborné szocialista képviselő. Az Országgyűlés oktatási bizottságának tagja elmondta, hogy e célra 120 milliárd forintot különítenek el, ami "többségében uniós forrás". A keretből 9 milliárd forintot szánnak a bölcsődék, óvodák megújítására - tette hozzá.
márc. 5
12:12
Hárs Gábor szocialista képviselő marad, de a pártot elhagyta (Infostart)
A főváros VIII. kerületében huszonnégy MSZP-tag lépett ki a pártból és kérte felvételét a Magyar Szociáldemokrata Pártba. Közöttük van Hárs Gábor is, aki 2006 végéig a szocialisták kerületi elnöke volt. Az önkormányzati és országgyűlési képviselő - aki egyik szocialista frakciót sem hagyja el - azt mondja: nem az országos, hanem a kerületi politika késztette pártja elhagyására.
márc. 5
12:32
Orbán: egy sikeres ország nem épülhet csak a gazdag és egészséges emberekre (Alternatív Energia)
Egy sikeres ország nem épülhet csak a gazdag és egészséges emberekre, nem feledkezhet meg azokról, akik nem gazdagok és nem egészségesek - jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke újságíróknak Szekszárdon, ahol kampánykörútja során fogyatékkal élő emberekkel találkozott szerdán.
márc. 5
12:34
Kijelölték a központi régióban az egészségbiztosítási pénztárak területét (Infostart)
A kormány kijelölte Budapesten és Pest megyében azt a négy területet, amelyben egy-egy egészségbiztosítási pénztár alapítható; a rendelet a Magyar Közlönyben jelent meg.
márc. 5
12:36
Választási értesítők kézbesítése: a Fidesz szigorítana (Infostart)
Szigorítaná a választási értesítők kézbesítésének feltételeit a Fidesz.
márc. 5
13:01
Ferge Zsuzsa: A nagycsaládosok egyre szegényebbek (Infostart)
Tovább romlott a szegények helyzete Magyarországon, különösen a sokgyermekes családoké - mondta az InfoRádióban Ferge Zsuzsa szociológus. Az elmúlt évek tehernövekedései ugyanis a nagycsaládosokat jobban sújtották, mint a társadalom többi részét.
márc. 5
13:06
Több méterrel emelkedett meg a Tisza és a Bodrog vízszintje (Infostart)
Nem közlekedik a komp Tiszacsenge és Ároktő között, mert jelentősen megemelkedett a vízszint. Az Észak-Magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság szóvivője szerint bár az utóbbi időben sok csapadék esett és jelentősen megemelkedett a vízszint, ennek ellenére sem a Tiszán, sem pedig a Bodrogon nem rendeltek el elsőfokú készültséget.
márc. 5
13:16
Leeresztett labdával játsszák a vidéki focit (168 Óra Online)
Örök vitatéma, hogy hány csapatos bajnokság szolgálja leginkább labdarúgásunk érdekeit. [Dátum: 2008. 03. 05. 12:28]
márc. 5
13:23
Húsvét előtti körkép az árakról (Infostart)
A sonka nem lesz jelentősen drágább húsvétkor, mint 2007-ben volt, a statisztikai hivatal adatai szerint a tavalyihoz képest alig több mint 3 százalékkal nőtt az ára. A tojás ennél jelentősebben drágult, a KSH majd 21 százalékos áremelkedésről számolt be 2007 januárjához képest.
márc. 5
13:33
Kormányszóvivő: a gázvita a Gyurcsány-kormányt igazolja (Alternatív Energia)
Magyarország biztonságát szolgálja, ha a Nabucco gázvezeték és a Déli áramlat is megépül - közölte a kormányszóvivő.
márc. 5
13:34
MÁV: nincs veszélyben a vasúti közlekedés (Infostart)
A MÁV üzletági általános vezérigazgató-helyettese szerint nem veszélyezteti a vasúti közlekedés biztonságát az, hogy a vasúttársaságnak továbbra sincs meg a pályavasúti működési engedélye.
márc. 5
14:45
Nincs megállapodás a Nabuccoról szóló ötpárti egyeztetésen (Alternatív Energia)
Nem született megállapodás az SZDSZ által kezdeményezett szerdai ötpárti egyeztetésen: a pártok nem tudtak megállapodni sem Nabucco gázvezeték melletti magyar elkötelezettségről szóló országgyűlési határozatról, sem a projekttel foglalkozó eseti bizottságról.
márc. 5
14:46
Véget ért a diákok Európai Parlamentje (Infostart)
Százhúsz magyar középiskolás vehetett részt a szerdán véget érő Európai Parlamenti Modell elnevezésű nemzetközi mozgalomban, amelynek során a diákok azt szimulálták: hogyan is működik a brüsszeli és a strasbourgi jogalkotás.
márc. 5
15:08
Pokorniba csíphet bele a budai turul (168 Óra Online)
A bíróság szerint bontani kellene, a politika döntésképtelen. [Dátum: 2008. 03. 05. 14:41]
márc. 5
15:14
Horváth Ágnes: egyre jobb a kórházi menü (Infostart)
Az egészségügyi miniszter szerint a tavaly decemberben felemelt normatívának köszönhetően jelentősen javult a kórházi ételek minősége. Horváth Ágnes emlékeztetett, hogy a korábbi 390 forint helyett ma már 550 forintot fordítanak a kórházak egy-egy beteg napi étkeztetésére.
márc. 5
15:33
Egyre jobb a kórházi koszt? (Alternatív Energia)
A tavaly december 1-jével felemelt normatívának köszönhetően jelentős javulás állt be a kórházi ételek minőségében - jelentette ki Horváth Ágnes egészségügyi miniszter szerdai budapesti sajtótájékoztatóján az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálattal (ÁNTSZ) közösen 208 intézményben végzett kérdőíves felmérésre hivatkozva.
márc. 5
15:35
Orbán az igen mellett pénzt is kér? (Alternatív Energia)
Az MSZP szerint a Fidesz pénzszerzésre is fel szeretné használni a népszavazást - mondta Mesterházy Attila, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese szerdán Budapesten sajtótájékoztatón. Több MSZP-s szimpatizáns kapott csekkel együtt olyan levelet, amiben Orbán Viktor, a Fidesz elnöke arra kéri a választókat, hogy támogassák pénzadománnyal is az igenek győzelmét - közölte a kormánypárti…
márc. 5
15:53
Nincs parlamenti megállapodás a Nabuccóról (Infostart)
Nem tudtak megállapodni a parlamenti pártok a Nabucco gázvezetékről szóló, ötpárti egyeztetésen. Így nem született meg a tervezett országgyűlési határozat sem.
márc. 5
16:02
Miskolczi Norbert veszélyben érzi szervezetét (Alternatív Energia)
A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája még a népszavazás előtt várja a parlamenti pártok válaszát, terveznek-e és támogatnak-e egy olyan törvénymódosítást, amely megváltoztatná a HÖOK működésének jelenlegi szabályozását - közölte Miskolczi Norbert, a HÖOK elnöke szerdán az MTI-vel.
márc. 5
16:14
Folytatják a simliskampányt, igen, igen, igen (Alternatív Energia)
Közvélemény-kutatás a kampányban - sértheti a választások tisztaságát
márc. 5
16:21
Hiába érkezett korán, nem csinálhat nyarat az első fecske (Infostart)
Alig egy hete madarászok már láttak füstifecskét Pesthidegkúton - mondta az InfoRádiónak a Magyar Madártani Egyesület munkatársa. Berényi Zsombor hozzátette: a példány túl korán érkezett, ilyenkor még alig talál magának élelmet, ezért kicsi az esélye annak, hogy életben marad.
márc. 5
16:25
Megvan a népszavazás első vesztese! (Alternatív Energia)
Elrendelte a nyomozást a Magyar Posta feljelentése alapján a rendőrség a Kecskemét néhány utcájában a választási értesítőket nem kézbesítő postás ellen - közölte az MTI-vel szerdán a rendőrség.
márc. 5
16:37
Egységes tudományos tantárgy az általános iskolában (Infostart)
Az oktatási tárca tervei szerint négy év múlva az általános iskolák felső tagozatain már összevontan oktathatják a természettudományos tárgyakat, amelyeket összefüggéseikben sajátíthatnak el a diákok. Mindehhez egy új tananyag kidolgozása, valamint a tanárképzés átalakítása kell.
márc. 5
16:54
Fűrész: a többszintes kampánytól az eltolt fókuszig (Infostart)
Fűrész Gábor szerint a Fidesz népszavazási kampánya nem volt ellentmondásos, a pártnak saját szavazóin kívül a bizonytalanokat is meg kellett szólítania. Az MSZP kampányával kapcsolatban a politikai kommunikációs szakértő úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferenc miniszterelnök új programja igazából a figyelem elterelését szolgálta.
márc. 5
17:11
Íme Gyurcsány Ferenc március 15-i programja! (Infostart)
A miniszterelnök három eseményen vesz részt a március 15-i ünnepségeken - közölte a kormányszóvivő. Gyurcsány Ferenc a nemzeti lobogó felvonásán, a Kossuth-emlékmű koszorúzásán, és a Művészetek Palotájában tartandó ünnepi díszelőadáson lesz jelen.
márc. 5
17:19
A Legfelsőbb Bíróság elnöke hallgat, mint a sír (Alternatív Energia)
Bíró voltam, az vagyok, s az is maradok - válaszolta Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság (LB) és az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) elnöke szerdán Debrecenben sajtótájékoztatón a jövőjét firtató újságírói kérdésekre. Emlékeztetett rá, hogy 1945, a Kúria megszűnése óta ő az első bíróból lett elnök, aki korábban csak bíróként dolgozott, s ő az egyetlen, aki elnökként is végig tárgyalt.
márc. 5
17:38
Az orvosi kamara szerint "kulcskérdés, hogy minél többen nyilvánítsanak véleményt" (Infostart)
A népszavazáson való részvételre buzdít a Magyar Orvosi Kamara amiatt, hogy a végeredmény hitelesen tükrözze az emberek álláspontját. Éger István, a szervezet elnöke megismételte: a vizitdíj és kórházi napi díj eltörlése esetén a kieső bevételt a kormánynak közpénzből kell pótolnia.
márc. 5
17:40
Hiller: 15 év alatt megnégyszereződött a felsőoktatásban tanulók létszáma (Infostart)
Az elmúlt négy évben összesen 65 ezer négyzetméternyi kollégiumi épületet újítottak fel - közölte az oktatási és kulturális miniszter Gödöllőn. Hiller István szerint az elmúlt másfél évtizedben megnégyszereződött a felsőoktatási intézményekbe járó fiatalok száma.
márc. 5
17:55
Törvénysértéssel vádolja Kaposvár polgármesterét az MSZP (Infostart)
A Területi Választási Bizottsághoz fordult az MSZP kaposvári szervezete, mert szerintük törvényt sértett Szita Károly, a város polgármestere.
márc. 5
18:22
Értékeket pusztítottak a régi pesti zsidónegyedben (Infostart)
Értéket pusztítottak az építkezések a VII. kerületi volt zsidónegyed ingatlanberuházásai során - állapítja meg egy jelentés, amelyet az UNESCO Világörökségi Központja készített.
márc. 5
18:29
Lomnici Zoltán: nőtt a bíróságok ügyforgalma, nő az ügyhátralék (Alternatív Energia)
Tavaly tovább nőtt a bíróságok ügyforgalma: a közel 1,5 millió érkezett ügy 10 százalékos növekedést jelent - közölte Lomnici Zoltán szerdán Debrecenben sajtótájékoztatón. A Legfelsőbb Bíróság (LB) és az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) elnöke a Debreceni Ítélőtábla összbírói értekezletét követő tájékoztatón rámutatott: a befejezett ügyek aránya ezzel szemben átlagban 9 százalékkal…
márc. 5
18:31
Négy év alatt 65 ezer négyzetméter felsőoktatási kollégiumi férőhelyet újítottak fel - Hiller István (Alternatív Energia)
Az elmúlt négy évben összesen 65 ezer négyzetméternyi felsőoktatási kollégiumi férőhelyet újítottak fel szerte az országban - mondta Hiller István szerdán Gödöllőn. Az oktatási tárca vezetője a Szent István Egyetem korszerűsített, 600 ágyas kollégiumi szárnyának avatásán többi között arról is beszámolt, hogy az elmúlt négy évben 5000 új kollégiumi hely épült az országban és a következő két évben…
márc. 5
18:38
Szonda Ipsos: érvényes lehet a népszavazás (Infostart)
Nagy valószínűséggel érvényes és eredményes lesz a vasárnapi népszavazás - derül ki a Szonda Ipsos felmérésből. Závecz Tibor kutatási igazgató az InfoRádiónak elmondta: a részvételi arány a kutatás alapján 50 százalék körüli lesz, ez a kutatók szerint azt jelenti, hogy a szavazóképes korúak körülbelül 40 százaléka megy majd el voksolni. A Szonda Ipsos kutatásából kiderül, hogy valószínűleg…
márc. 5
18:40
MSZP: képtelen hazugságokkal mozgósít a Fidesz (Infostart)
A parlament egészségügyi bizottságának szocialista elnöke szerint nagyon elbizonytalanodhatott a Fidesz, ha néhány nappal a népszavazás előtt a kormánynak címzett durva fenyegetésekkel, képtelen hazugságokkal próbálja mozgósítani szavazóit.
márc. 5
18:40
Gyurcsány három eseményen vesz részt március 15-én (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc március 15-én a nemzeti lobogó felvonásán, a Kossuth-emlékmű koszorúzásán, és a Művészetek Palotájában tartandó ünnepi díszelőadáson vesz részt hivatalosan; utóbbin beszédet is tart - közölte Budai Bernadett kormányszóvivő szerdai tájékoztatóján.

Keresés