2008. március 5. szerda

márc. 5
0:25
Gyógyítás az erdő közepén (HáziPatika)
Az idilli környezetben lévő Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézet több mint száz éves történetében meghatározó szerepet játszottak a Korányiak, de azóta sok víz lefolyt a Dunán. Az intézetről Dr. Strausz János...
márc. 5
0:29
Allergiás a penicillinre? Lehet, hogy mégis szedheti! (HáziPatika)
Izraeli kutatók vizsgálatai alapján kaphatnak szájon át szedendő penicillint azok a betegek, akik korábban nem életveszélyes allergiás reakcióval reagáltak a gyógyszerre - írja az Annals of Allergy, Asthma, and Immunology.
márc. 5
1:53
Obama simán megnyerte a vermonti demokrata előválasztást (Infostart)
A demokrata párti indulók közül Barack Obama, a republikánusoknál pedig John McCain győzött Vermontban, azon négy amerikai szövetségi állam egyikében, ahol helyi idő szerint kedden előválasztáson szavaznak az elnökjelölt-aspiránsokra.
márc. 5
3:25
Vásárlási láz a 10 éves JOY-jal! (Joy)
Április 4-5-én a 10 éves JOY segítségével a LEGNAGYOBB KEDVEZMÉNYEKKEL szerezheted be a tavasz legtrendibb ruháit, kiegészítőit! Tudsz ennél jobbat?
márc. 5
5:23
Már napi két pohár bor is halálos lehet (Infostart)
Ismét összezavarodnak a borivók, miután egy friss kutatásból kiderült, hogy már napi egy pohár bor is duplájára emeli a vérnyomást. Becslések szerint minden negyedik embernek magas a vérnyomása, s a "csöndes gyilkos" felelős a legtöbb halálos kimenetelű szívrohamért és agyvérzésért.
márc. 5
5:32
Mellei mentették meg a modellt a börtöntől (Infostart)
Hatalmas kebleinek köszönhetően menekült meg a börtöntől egy japán modell. A bíróság ugyanis kénytelen volt elismerni: ilyen mértekkel képtelenség lett volna átfurakodni egy kicsiny lyukon.
márc. 5
5:38
Unjátok a szexet? Próbáljátok ki az orált! (Életforma)
Több év elteltével a párkapcsolatok kezdenek ellaposodni. Elmúlik az újdonság ereje, kiismerjük kedvesünk rigolyáit, szexuális szokásait, és annak megfelelően, rutinszerűen éljük minden napjainkat. Pedig az újításokra nagyon is szükség van egy kapcsolatban, de legfőképpen az ágyban!
márc. 5
5:39
Szemrevaló német filmeket vetít az Örökmozgó és a Művész (Infostart)
Szemrevaló címmel tizenharmadik alkalommal szervez vetítéssorozatot új, kortárs német filmekből a Goethe Intézet. Az Örökmozgóban és a Művész moziban vetített, többségében fesztiváldíjas alkotásokat március 5-e és 21-e között tekinthetik meg az érdeklődők.
márc. 5
5:49
Hat nap börtön - könyvtári késésért (Infostart)
Hat napig ült börtönben egy nő az Egyesült Államokban - mert nem vitte vissza időben a könyvtárba a kikölcsönzött könyveket.
márc. 5
6:00
Kocsonya és teknősvér - szépüljön evés közben! (Infostart)
Iható kocsonya, disznóláb, teknőchús és -vér - a kollagénben gazdag ételek egyre népszerűbben Japánban, ahonnan már külföldre is szállítják a bőrt szépítő, kollagénes kiegészítőket és kozmetikumokat. Már New Yorkban is megnyílt az első japán csülökétterem.
márc. 5
6:13
Még a republikánus szavazók is imádják Obamát (Infostart)
A republikánusok majdnem annyira kedvelik Barack Obamát, mint a saját valószínű elnökjelöltjüket, John McCaint - derült ki egy friss közvélemény-kutatásból. Az összes megkérdezett felnőtt körében pedig népszerűbb, mint McCain és Hillary Clinton együtt.
márc. 5
6:22
Szép lányok, formás autók (Blikk)
Megnyílt a 78. Genfi Nemzetközi Autószalon
márc. 5
6:22
Praktikus jó tanácsok szülőknek - a szexuális felvilágosításról (Infostart)
Nincs olyan szülő, aki ne rettegne attól, hogy fel kell világosítania kamasz gyermekét a szexről, sem pedig olyan tinédzser, akit ne törne ki a frász, mikor az örege bejelenti, hogy "ideje lenne megbeszélnünk valamit". Kedves szülők, van egy jó hírünk - és egy rossz.
márc. 5
6:24
Matrózoktól tanult úszni első olimpiai aranyérmesünk (Blikk)
Hajós egy nap alatt nyert két aranyérmet
márc. 5
6:26
Végignéztem Bence tragédiáját (Blikk)
Elmondta az igazságot a halott fiú szerelme
márc. 5
6:26
A Real ászai a túlélésért fociznak (Blikk)
Ha nem sikerül nyerniük, könnyen bajba kerülhet a királyi gárda
márc. 5
6:28
Adj nevet a kisfáninak! (Blikk)
Szépen cseperedik a tavaly ősszel született ormányos
márc. 5
6:28
Túl sok a munka? Csak nyugi! (Privátbankár)
Tízből nyolc magyar felnőtt saját bevallása szerint rendszeresen stresszben él - a negatív hatások jellemzően munkahelyi túlterheltség következtében jelentkeznek, tartós fennállásuk esetén pedig idegességet, gyomorproblémákat okoznak
márc. 5
6:28
Szávay Ági feltámadt (Blikk)
Négy vereség után újra győzni tudott
márc. 5
6:30
Itthon nem kell az autóm! (Blikk)
A magyar feltaláló külföldre viszi találmányát
márc. 5
6:32
Újra iskolába jár a szívátültetett kisfiú (Blikk)
Örömmel fogadták Balázst a barátai az iskolában
márc. 5
6:33
Kopernikuszi fordulat a Vatikánban (Infostart)
Csaknem négy évszázaddal azután, hogy eretnekség vádjával a Vatikán bíróság elé állította a neves tudóst, Galileit, most azt tervezi, hogy a csillagász-matematikus-fizikus tudományos munkájához méltóan zárja le a rehabilitálását: egy emlékművet állít számára a Vatikán falain belül.
márc. 5
6:38
Táplálkozásunk indikátora: a bőr (Életforma)
Az emberiség történelme során a bőr szépségének megőrzésére a mézes szamártejben fürdő ókori uralkodónő - Kleopátra - óta számtalan praktikát lejegyeztek már. Az újabbnál újabb kozmetikumok, szépítő kezelések és beavatkozások alkalmazásának népszerűsége napjainkban is töretlen.
márc. 5
6:44
Nyilatkozatháború Bush és az OPEC között (Privátbankár)
Az OPEC kedden nyilatkozó illetékesei szerint az amerikai és a világgazdaság kilátásai - lassulása - okán a kartell a termelés szinten tartásáról fog határozni szerdai miniszteri értekezletén, Bush el...
márc. 5
6:49
Félre nézett gázszállítás: kitört a számháború (Privátbankár)
A Gazprom orosz közlések szerint további 25 százalékkal, összesen 50 százalékkal csökkentette gázszállítását Ukrajnának, ahol ugyanakkor 82 százalékos visszaesést állapítottak meg
márc. 5
6:51
Új társasági adót akar a kormány (Napi)
márc. 5
6:53
Miért nem adják ki a szabadságunkat? (Napi)
márc. 5
6:53
Szatellit reneszánsz (Piac és Profit)
A televíziózás új korszakának számító digitális műsorszórás már itt kopogtat az ajtónkon és pár éven belül ugyanolyan része lesz mindennapi életünknek, mint az internet vagy a mobiltelefon.
márc. 5
7:03
Az MSZP népszavazási reménysugara a választói lustaság (Infostart)
Szabó Zoltán szocialista országgyűlési képviselő szerint az volna a jó pártjának, ha az emberek többsége nemmel voksolna a három népszavazási kérdésre, de ha otthon maradnak, azzal sem ártanak a kormánynak, ugyanis így is a reformokat támogatják. A politikus erről az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt.
márc. 5
7:06
Még mindig nincs meg a demokraták befutója (Privátbankár)
John McCain arizonai szenátor a keddi előválasztásokon szerzett győzelmeivel megszerezte az amerikai Republikánus Párt elnökjelöltségét
márc. 5
7:09
Fej fej mellett a két demokrata jelölt (Infostart)
Az amerikai demokrata párti elnökjelöltségért folyó küzdelemben a keddi előválasztások rendkívül szoros eredményt hoztak: Hillary Clinton nyert Ohióban, Texasban és Rhode Islandben, Obama lett a győztes Vermontban.
márc. 5
7:20
Stuck: a BMW-nek győznie kell (Formula)
A volt versenyző a német pilóták helyzetét elemezte
márc. 5
7:22
Szerepcsere az Autószalonon (Privátbankár)
Az idén a Budapesti Autószalon kiállításon a márkakereskedések veszik át az importőrök eddigi kiállítói szerepét  - közölte a Hungexpo Vásár és Reklám Zrt. Tájékoztatásuk szerint az idén május 14-18. ...
márc. 5
7:26
Lauda: a Renault a mérce a Red Bullnál (Formula)
Ausztrál Nagydíj: megkezdődött a visszaszámlálás
márc. 5
7:26
Hibás pályázattal nyert a Hospinvest? (HírTV)
A kiírás értelmében érvénytelennek kellett volna nyilvánítani a Hospinvest Zrt. nyertes pályázatát, amellyel múlt hét pénteken megszerezte a Heves Megyei Markhot Ferenc Kórház működtetési és vagyonkezelői jogát. A cég tartozásairól szóló banki igazolás ugyanis nem megfelelő – tudta meg a Magyar Nemzet.
márc. 5
7:28
Ráncfelvarráson esett át a dollár (Privátbankár)
Új vízjellel és biztonsági szállal látták el a megújult, a korábbinál nehezebben hamisítható ötdolláros bankjegyet, amelyet március 13-án vezetnek be - közölte az amerikai pénzverde. A bankó külseje n...
márc. 5
7:32
"Heréljétek ki a taxisofőröket!" (Infostart)
Több száz dél-afrikai nő tüntetett az egyik johannesburgi művészeti galéria előtt, hogy tüntessen a miniszoknya és a nők jogai mellett.
márc. 5
7:36
Mi lesz, ha zuhog a népszavazás napján? (Infostart)
Az Index időjárási előrejelzést közöl a március 9-ei népszavazásra. A szombati esőzések másnap délelőtt is kitartanak, csak vasárnap délután lesz egy többé-kevésbé napos szünet a csapadékot hozó frontok között. A keleti országrészben azonban végig lehetnek esők a népszavazás napján.
márc. 5
7:37
Szorosabb lett a Clinton-Obama küzdelem (Blikk)
márc. 5
7:37
Több tízmilliárdra rúgnak a felhalmozott köztartozások (HírTV)
Több mint 50 milliárd forintos adósságot halmozott fel a magyar áramfogyasztó lakosság a szolgáltatóknál tavaly. Ebből az ország csaknem kétharmadát lefedő E.ON-nál 47 milliárd forint kinnlevőség keletkezett, de a dél-magyarországi régiót villannyal kiszolgáló Démász is 4 milliárd forintról számolt be.
márc. 5
7:38
A sok munka árt a szexuális életnek (Életforma)
Ötből egy amerikai elvesztette érdeklődését a szex iránt, és nem azért, mert fáj a fejük - derült ki egy hétfőn közzétett kutatásból. A Nemzeti Alvás Alapítvány szerint a libidó elvesztésének hátterében a túl sok munka és túlóra miatti alváshiány áll.
márc. 5
7:42
Iszonyatos mészárlás nyomaira bukkantak (Infostart)
A mexikói hatóságok 23 holttestet fedeztek fel több csoportos sírban az év eleje óta Ciudad Juarez körzetében. Feltehetően a drogmaffiák közötti leszámolások áldozatairól van szó - közölte a rendőrség.
márc. 5
7:42
Szakadékba zuhant egy busz Peruban (HírTV)
Legalább 19-en meghaltak, 30-an pedig megsérültek, amikor szakadékba zuhant egy busz Peru déli részén - közölte az AFP szerdán. Hét holttestet csak a baleset után több órával találtak meg a mentőcsapatok.
márc. 5
7:44
Népszavazás: van, akinek csak a szája jár (Privátbankár)
A Szonda Ipsos felmérése szerint mindhárom népszavazási kérdésben összejöhet az eredményességhez szükséges számú igen szavazat
márc. 5
7:49
Maffiaellenes áruház nyílt Palermóban (Infostart)
Maffiaellenes áruház nyílt Palermóban: kizárólag olyan kereskedők termékekeit kínálják megvételre, akik fellázadtak a maffia ellen, és nem hajlandók védelmi pénzt fizetni.
márc. 5
7:51
Háborús felvételekkel sokkolt a sztárénekes - nézze meg Ön is! (Infostart)
Alaposan megdöbbentette rajongóit James Blunt, amikor hétfői, New York-i koncertjén a koszovói háború véres jeleneteiből összeállított filmmel illusztrálta No Bravery című dalát.
márc. 5
7:53
"Márkanév lett a Szépművészeti" (Piac és Profit)
Baán László: "Ami piaci megközelítésben fő törekvésem volt, megvalósult: a Szépművészeti Múzeum valódi brand, márkanév lett".
márc. 5
7:54
Hernyómentéssel az erőszak ellen (Infostart)
Bogárhetest nevezett ki egy tanárnő az Egyesült Államok egyik iskolájában: a gyerek arra ügyel, hogy senki se csapjon agyon egy rovart sem. Ugyancsak neki kell kijuttatni a tanterembe tévedt állatokat a szabadba.
márc. 5
7:55
Mindenki a kicsikre hajt (Privátbankár)
Megindult a verseny az áramszolgáltatók között a kisebb vállalkozásokért - írja a Napi Gazdaság. A cikk szerint óvatosan emeltek az áramszolgáltatók, a lap által megkérdezett cégek mindegyike 18 száza...
márc. 5
7:58
A Széf újra összehozta anyát és nagylányát (Blikk)
"Már a műsor előtt tudtuk, hogy nyertesek vagyunk"

Keresés