2008. február 26. kedd

febr. 26
0:28
Olvasnivaló: Kávékoktélok (Mindmegette)
A kávé igen sokféle italnak alap- vagy ízesítőanyaga. A következőkben bemutatunk néhány alkoholmentes és alkalomtartalmú kávéitalt. A feketekávét mindig forrón kell fogyasztani, hidegen csak akkor, ha a recept hűtést ír elő.
febr. 26
0:32
Olvasnivaló: Völgyekbe gyűrt borászatok 2. (Mindmegette)
Kilépve a fehérre mosott vályogfalak csendes nyugalmából, poharunkkal a kezünkben a tölgyfa alatti padon pihentünk. Elzártan a külvilágtól, az Eberle borászat udvara olyan, mint egy búvóhely, ahol megállt az idő.
febr. 26
0:36
Olvasnivaló: Hízlaló édesítők? (Mindmegette)
Fogyni akarsz? Akkor talán jobb lesz, ha a diétás kólát kiöntöd a mosogatóba. Egy nemrég megjelent tanulmány szerint ugyanis az édesítőszerek hatására nehezebb lesz a táplálékfelvétel és a testsúly kontrollja.
febr. 26
5:17
Megdöbbentő beismerés: szabadon kószál minden hetedik gyilkos (Infostart)
A gyilkossággal vádoltak közül minden hetediket óvadék ellenében szabadlábra helyeztek januárban Nagy-Britanniában - kényszerült elismerni a brit igazságügyi minisztérium annak a felmérésnek az eredményét, amely szerint a gyilkossággal vádolt 455 személy közül legalább 60, az emberölésért tárgyalásra váró 41 ember közül 35 volt szabadon január 31-én.
febr. 26
5:22
Új NVIDIA videovezérlők noteszgépekbe (PCWorld)
Már ismertek az új, 9-es sorozatú mobil GeForce kártyák paraméterei.
febr. 26
5:27
Szoftver keresi a cukorbetegeket (Infostart)
Egy egyszerű számítógépes program segíti a brit orvosokat abban, hogy megtalálják a diagnosztizálatlan cukorbetegeket körzetükben.
febr. 26
5:36
A legfényesebb Oscarokat a Coen fivérek vitték haza (Spa Trend Online)
A nagy nyertes a Texas-Mexikó határvidékén játszódó éjfekete triller, a nagy vesztes a világháborús romantikus dráma. Kiosztották az Oscar-díjakat, amelyekből négy szép példány jutott a Coen fivérek Nem vénnek való vidék című filmjének, köztük a legjobb film és a legjobb rendezés szobrocskája is. Az Arany Glóbusszal indult Vágy és vezeklésnek nem jött be a szívesen emlegetett "előszoba effektus",…
febr. 26
5:36
2013-ban két új gázvezeték is eléri Európát (Kripto Akadémia)
Ha minden jól megy 2013-ban két új gázvezeték is eléri Európát: az EU által előnyben részesített - mivel ázsiai gázt szállító - Nabucco, illetve az olasz-orosz kezdeményezésre épülő és orosz gázzal feltöltendő Déli Áramlat. Mind a kettő esetében esély van arra, hogy áthalad Magyarországon. A Nabucco csökkentené Oroszországtól való függőségünket, de javítaná ellátásunkat a Déli Áramlat is.
febr. 26
5:40
Csak engedélyre adnának cigarettát (Infostart)
Tovább szigorodnának a dohányzási szabályok Nagy-Britanniában, egy minisztériumi javaslat értelmében. Eszerint csak az vásárolhatna dohánytermékeket, aki előzetesen kiváltotta a szükséges engedélyt.
febr. 26
5:48
Összefogtak a kerületek a közlekedési cég járatritkítási terve ellen (Alternatív Energia)
Azonnali hatállyal leállította a BKV hálózati reformjának előkészítését a főváros közlekedési tanácsnoka. Ez lett az eredménye, hogy az előzetes tervek nyilvánosságra kerülését követően sorra háborodtak fel a fővárosi kerületek a tervezett járatritkítások, illetve megszűntetések miatt. A változtatásoktól a BKV évi 6 milliárd forint megtakarítást remélt, ennek híján nehéz helyzetbe kerülhet a…
febr. 26
5:48
Rovarevést javasol az ENSZ az éhezőknek (Infostart)
A tücsök, a hernyó és a lárva tele van proteinnel és ásványi anyagokkal, így jelentős élelemforrásul szolgálhat aszály vagy egyéb természeti katasztrófa idején - állítják a kutatók. Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) Thaiföldön tartott ülésén a résztvevők is kipróbálták a rovardiétát.
febr. 26
5:54
Ismét leszavazta a parlament Sólyom László ombudsman-jelöltjeit (Alternatív Energia)
Április végére zárulhat le a konzultáció a munka, a tudás és a tulajdon, vagyis az új polgárosodás kérdéseiről. A kormány a fő irányok kijelölése és a konzultáció után hozza csak meg a döntéseket, május-június körül, és fél évet hagy az állampolgárok tájékoztatására - közölte a parlamentben Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. Az ellenzék az új politika kétarcúságáról beszélt. A képviselők megint…
febr. 26
5:59
Gladiátorból csatát veszett vezér lehet Gaskó (Alternatív Energia)
Kilenc óra elteltével ismét felfüggesztette a vasutas sztrájkot a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ). A Gaskó István vezette érdekképviselet az akcióval nyomást kívánt gyakorolni a MÁV-val délután folytatódott tárgyalásra, ám kudarcot vallott. A vasúttársaság továbbra is elzárkózik a pénzügyi követelések teljesítésétől. Az ágazati szakszervezetek egyre inkább kalandor akciónak…
febr. 26
6:02
Nyugaton nem szívelik Putyint, máshol értékelik Amerika-ellenességét (Infostart)
Eltérő módon ítélik meg Vlagyimir Putyin a nyugati országok lakói és a szélesebb értelemben vett külföld - derült ki a BBC több mint 30 országban végzett felméréséből. Az orosz elnökválasztások előtt nem sokkal publikált anyag szerint a G7-es országok lakóinak többsége szerint Putyin fenyegetést jelent az orosz demokráciára és a világ békéjére, országa pedig megbízhatatlan energiaszállító. További…
febr. 26
6:05
Az aktuális kormánykoalíció és ellenzéke egészen más országban él (Alternatív Energia)
Nincsenek hagyományai a közös ünneplésnek Magyarországon. A rendszerváltozás óta - egy kivétellel - március 15-én külön ünnepeltek a pártok. Március idusán elmondott beszédekben többnyire háttérbe szorult az 1848-as forradalom méltatása, helyét a napi politikai üzengetések vették át. Bár a jobboldali kormányok idején nem voltak ritkák a tüntetések, de csendes volt március 15, míg az MSZP vezette…
febr. 26
6:11
Az eredmények a legpesszimistább előrejelzéseket is alulmúlták (Infostart)
A legpesszimistább előrejelzéseknél is kevesebb tőke áramlott a hazai kis- és közepes vállalkozásokba az elmúlt években - mondta az InfoRádióban Start Tőkegarancia Zrt. vezérigazgatója.
febr. 26
6:13
Újra itt a 300 forintos üzemanyag-ár (hirado.hu)
A benzinért 2, a gázolajért pedig 4 forinttal kell majd többet fizetni szerdától
febr. 26
6:18
Szervezetten folyik az illegális fakitermelés? (Infostart)
Az Egererdő Zrt. vezérigazgatója szerint szervezetten lopják a fát Észak-Magyarországon. Az elkövetők évente több tízmillió forint kárt okoznak. Pallagi László az InfoRádiónak elmondta: a fatolvajok Ózd és Arló térségében okozzák a legtöbb kárt. A vezérigazgató a rendőrség, az ügyészség és a törvényalkotók összefogását sürgeti.
febr. 26
6:22
Járulékos korkedvezmény: fokozatosan nő a teher (Privátbankár)
A munkáltatónak a korkedvezményre jogosító munkakörben foglalkoztatott alkalmazott után korkedvezmény-biztosítási járulékot kell fizetnie
febr. 26
6:22
Spielberg régi kalandja (Blikk)
febr. 26
6:22
Nő voltam, igazi férfi leszek (Blikk)
Évaként szerették, Gáborként bujdokolnia kell a régi barátai elől
febr. 26
6:22
Barack Obama népszerűsége a roksztárokéval vetekszik (Kripto Akadémia)
Amerikában a híres politikusok népszerűsége a rocksztárokéval vetekszik; az egyik legfényesebb csillag a 47 éves demokrata párti szenátor, Barack Obama.
febr. 26
6:24
Újra a régi a Barca (Blikk)
Eto’o triplázott, Messi parádézott
febr. 26
6:24
Dopeman lázadása (Blikk)
„Nekem mindegy, Orbán vagy Gyurcsány, mindkettőre rímel a sátán”
febr. 26
6:24
Obama: Innen származom (Blikk)
Ő lehet az első színesbőrű elnöke az USA-nak
febr. 26
6:26
Schumi legyőzte Kimit (Blikk)
Megmutatta, hogyan vezet egy nyugdíjas
febr. 26
6:26
Így bulizott Erdélyi Timi (Blikk)
Timi és társasága nem ismer tabukat, ha önfeledt bulizásról van szó
febr. 26
6:26
Visszatérnek Zsanett rendőrei (Blikk)
Majd' egy év kényszerpihenő után jövő héttől ismét munkába állnak a Zsanett-ügyben megvádolt rendőrök
febr. 26
6:27
Karvalits: nem látjuk a hatósági áremelés kontrollját (Infostart)
A Magyar Nemzeti Bank elnöke arra figyelmeztette a kormány és az önkormányzatok figyelmét, hogy a hatósági áremeléseknél vegyék figyelembe: a kabinet és a jegybank közösen tűzte ki az inflációs célt. Karvalits Ferenc az InfoRádió Aréna című műsorában ezzel kapcsolatban azt mondta: a jegybank a kockázatokra figyelmeztetett.
febr. 26
6:28
NB I: Három stadion betiltva (Blikk)
Győrben nem kell villany az NB I-hez
febr. 26
6:28
Baby Gabi üvöltözött az álomrandevúján (Blikk)
„Utálom, ha agyonpuszilgatnak”
febr. 26
6:28
Testvére ellen vallott a koronatanú (Blikk)
Ordításba torkollt az olaszliszkai lincselés tárgyalása
febr. 26
6:29
"Nincs veszélyben a filmes adókedvezmény" (Infostart)
A filmeseknek korábban nyújtott 20 százalékos adókedvezmény-rendszer nincs veszélyben - mondta az InfoRádiónak az Oktatási és Kulturális Minisztérium főosztályvezető-helyettese a filmtörvénnyel kapcsolatos uniós tárgyalások kapcsán. A magyar filmtámogatási rendszer uniós jóváhagyása a múlt év végén járt le, a felek azonban még mindig nem tudtak megállapodni a folytatásról.
febr. 26
6:30
Megállíthatja Szávay az orosz bombázót? (Blikk)
A világelső Sarapovával teniszezik
febr. 26
6:30
Kalandtúrán Liluék (Blikk)
Férjével vág bele az útnak
febr. 26
6:30
Ellentmondásos kommandósakció (Blikk)
Adócsalás vagy feketemunkások miatt törtek rá a panzióra?
febr. 26
6:32
100 milliót hozna a Fradi (Blikk)
Több szurkoló, értékesebb reklámjogok, nagyobb tévés nézettség
febr. 26
6:32
Ártatlannak vallja magát a lopással gyanúsított mentős (Blikk)
A mentős öngyilkos akart lenni
febr. 26
6:34
Újabb áldozatai vannak a madárinfluenzának (Adó1százalék)
Meghalt madárinfluenzában egy tanárnő Vietnamban, és ezzel négyre emelkedett a délkelet-ázsiai országban a H5N1-es vírusaltipus idei évi halálos áldozatainak a száma.
febr. 26
6:34
Lisztes a Honvédnál edz (Blikk)
A volt fradista a Honvédnál kért lehetőséget
febr. 26
6:40
Megosztja az orvosokat a népszavazás (Infostart)
Megosztja az orvosokat a vizitdíj eltörléséről szóló népszavazás. Több háziorvos is kiállt a térítés megmaradása mellett, miközben a Magyar Orvosi Kamara elnöke a díjak megszüntetése mellett érvel. A kórházi napi díjról szintén különbözőek a vélemények.
febr. 26
6:41
2011-ben Rotterdamban lesz az egyéni vb (hirado.hu)
Jövőre Jokohama ad otthont az egyéni küzdelmeknek, míg a következő csapat-vb-t Moszkvában rendezik, 2010-ben
febr. 26
6:43
Munkateszt után jöhet csak a segély (hirado.hu)
A jövőben csak akkor lehet rendszeres szociális segélyt megállapítani, ha az aktív korúakat munkatesztnek vetik alá - értesült a Népszabadság
febr. 26
6:44
Kozulin részt vehet a felesége temetésén (Kripto Akadémia)
A fehérorosz hatóságok háromnapos eltávozást engedélyeztek a börtönbüntetését töltő volt ellenzéki elnökjelölt, Aljakszandr Kozulin számára, hogy részt vehessen felesége temetésén - közölte kedden Igor Rinkevics, az elítélt volt ügyvédje, a Fehérorosz Szociáldemokrata Párt (Gromada) elnökhelyettese.
febr. 26
6:45
Fiat és Fiat Professional a 78. Nemzetközi Genfi Autószalonon (hirado.hu)
Az eredeti koncepcióval felállított látványos stand a Made in Italy" érzelmekben, fantáziában és stílusban gazdag világába kalauzolja a látogatókat
febr. 26
6:45
Vesztegetés miatt indult eljárás a volt argentin elnök ellen (Infostart)
Vesztegetés miatt bírósági eljárás indult Fernando de la Rua volt argentin elnök ellen, aki egy évvel kormányának bukása előtt ellenzéki politikusoknak kenőpénzt fizetett, hogy támogassák munkapiaci reformjait.
febr. 26
6:47
Pénzbüntetés a félreszavazó szociknak (hirado.hu)
Több tízezer forintot kell fizetnie azon három MSZP-s képviselőnek, aki kiszavazott a képviselőcsoportból. Karsai és Farkas ügyét jegelik
febr. 26
6:49
A BKV-sok is sztrájkra készülnek? (Piac és Profit)
Tárgyalásokat szorgalmaz a BKV legnagyobb szakszervezeti szövetsége a tulajdonos fővárosi önkormányzattal a négy éve veszteséges cég teljesítményelvű finanszírozásáról, valamint a szerintük elfogadhatatlan 20 százalékos járatritkításos paraméterkönyv-tervezetről, hogy elkerüljék ezzel "minden idők legnagyobb", a fővárost vagy akár az egész országot megbénító sztrájkot.
febr. 26
6:49
Kivárásra játszik a kormány (Infostart)
Tavaly július óta mintegy 25-27 százalékkal kellett volna emelni a gáz árát a szolgáltatóknak, tekintettel a világpiaci folyamatokra, a kőolaj és a földgáz árszintjének változására - mondta az InfoRádiónak az ICEG Európai Központ tudományos munkatársa.
febr. 26
6:51
Elaludtak a repülőgép pilótái? (Adó1százalék)
A közlekedési hatóságok vizsgálják, vajon valóban szunyókált-e annak a repülőgépnek a két pilótája, amely mintegy 24 kilométerrel túlrepült a célállomáson.

Keresés