2008. február 15. péntek

febr. 15
0:06
Condemned 2: Bloodshot Előzetes (Gamekapocs)
Mikor 2005-ben elstartolt az új Xbox, a játékkínálattal még voltak gondok. A Most Wanted lassú volt, a Fifa 06 ronda és ötlettelen, a PGR3 meg csak az autórajongók szívét tudta megdobogtatni. Ám a Sega mentőöve olyan sikert könyvelt el végül, mely mindenkinek elnyerte tetszését. A Condemned: Criminal Origins jött, látott, és győzött. A hihetetlen grafika, az igazi horror hangulat és a féktelen…
febr. 15
0:11
Sonim XP1 - elnyűhetetlenségből jeles (SG)
A Sonim Technologies jelenleg is teszteli új modelljét, amely a világ egyik, ha nem a környezeti hatásoknak leginkább ellenálló mobiltelefonja.
febr. 15
0:13
UEFA-kupa: nem érdemelt vereséget, kikapott a Nürnberg (NSO)
Az UEFA-kupában a legjobb tizenhat közé vágyik a Benfica és a Nürnberg is, ám a nyolcaddöntőbe már csak egyikük léphet, lévén éppen egymás ellen csatáznak. Az első felvonást a portugálok hazai pályán 1-0-ra nyerték, így előnyhöz jutottak.
febr. 15
0:14
Jeges borzongás, erdei álomvarázs - S. Hegyi Lucia új kollekciójának bemutatója (NLCafé)
Nagy fába vágta szabászollóját S. Hegyi Lucia tervezőnő, amikor a VAM Design több száz fős közönsége előtt bemutatta Észak legendái nevű új kollekcióját.
febr. 15
0:18
Mel Gibson megjavult? (est.hu)
A hollywoodi sztárt megdicsérte egy bíró, amiért 2006. nyarán történt balhéja után sikeresen teljesítette az alkoholelvonó programot, ami próbára bocsátásának egyik feltétele volt, amiért részegen ült autóba, majd az őt előállító rendőröket is inzultálta.
febr. 15
0:19
AC Milan: Párizsban sikeres műtétet hajtottak végre Ronaldón (NSO)
Sikeres térdműtétet hajtottak végre csütörtök este Ronaldón (kpépünkön), az AC Milan brazil labdarúgóján. Kezelőorvosai, Gerard Saillant és Eric Rolland szerint a kétórás beavatkozás jól sikerült, a futballista felépülése elsősorban azon múlik, a támadó mennyire hisz a teljes gyógyulásban és mindenben maximálisan követi-e az orvosi utasításokat.
febr. 15
0:23
Olvasnivaló: Tócsni, lepcsánka és társai (Mindmegette)
Dödölle, berét, macók és bodag. Cicege, pacsni vagy prósza, és sorolhatnánk még ennek a népszerű ételnek a különféle neveit. Olcsó, pofonegyszerű és finom. Mi kell még?
febr. 15
0:23
Végre nevet kapott a Burton-bébi (est.hu)
Hiába olyan határozottak forgatás közben a filmrendezők, a magánéletben attól még lehetnek bizonytalanok. Tim Burton például közel két hónapon keresztül nem választott nevet újszülött gyermekének.
febr. 15
0:27
Olvasnivaló: Kezeljük mézzel a gyermekköhögést! (Mindmegette)
Lehet, hogy mégis a nagyinak van igaza? Egy új tanulmány szerint az elalvás előtt elfogyasztott méz köhögéscsillapító hatású.
febr. 15
0:29
...ez valami más! (onlinemedia.blog.hu)
Abban az évben, a Rémek Uralma alatt az emberek egy titokzatos könyvről suttogtak, amelyben csodálatos dolgok vannak a Szabadságról és különös történetek olyan emberekrõl, akik meg merték próbálni a kijelöletlen Másik Utat. (...)a tolvaj és a Helytartó értetlenül álltak a szarvasbőrbe öltöztetett lapok fölött. Segítségül hívták a Robotokat, ám azok csak tehetetlenül nyikorogtak. Ezután betették a…
febr. 15
0:38
Kicsit optimistább lett a Magyar Telekom (terminal)
A vártnak megfelelően alakult a Magyar Telekom utolsó negyedéve. A menedzsment optimista, kicsit megemelte az idei EBITDA-célt.
febr. 15
0:44
Pure - a MotoGP készítőinek új játéka (Gamekapocs)
A MotoGP-t és az ATV Offroad Fury sorozatokat is készítő, korábban Climax néven ismert Blackrock Studio bejelentette legújabb motoros őrületét.
febr. 15
1:01
HWSW: A DVD-nél is gyorsabban terjed a Blu-ray (Gamekapocs)
Jelentősen felgyorsultak a Blu-ray eladások Európában, a szövetség állítja, a Blu-ray adoptációja gyorsabb, mint a DVD esetében volt - számolt be róla a HWSW.
febr. 15
1:03
A lövöldöző meghalt - 16 embert megsebesített, közülük háromnak fejsérülése van - Videó! (MaHu)
Egy fegyveres tüzet nyitott csütörtökön egy diákokkal zsúfolt előadóteremben az Észak Illinoisi egyetem területén. A lövések következtében 16 ember megsebesült - nyilatkozta a rendőrség. Hírek szerint egyedül a fegyveres vesztette életét.
febr. 15
1:17
Friss képek és béta teszt infók a Red Alert 3-ról (Gamekapocs)
Welcome back, Comrade - olvasható a Red Alert 3 frissen fellőtt honlapján, melyen pár kép mellett megtudhatjuk, hogyan lehet jelentkezni a bétára.
febr. 15
1:19
Tudományos rendezvények támogatása / Célpályázat (Pályázatfigyelő)
Tudományos rendezvények támogatása
febr. 15
1:23
Táblakép, falfestmény vagy kárpit megalkotása / KKIP-0028/2008 (Pályázatfigyelő)
Nyilvános, egyfordulós, névaláírásos pályázat
febr. 15
1:27
Szakmai továbbképzések (Pályázatfigyelő)
Elsősorban Ph.D. tanulmány befejezésének (3-12 hónapig) támogatása a három éves ösztöndíj lejárta után, valamint néhány doktorandusz belföldi Ph.D. tanulmányának támogatása (háromévi doktori ösztöndíj) a gyógyszerkutatással kapcsolatos témakörben
febr. 15
1:31
Regionális és helyi anyanyelvű elektronikus média támogatása / Célpályázat (Pályázatfigyelő)
Regionális és helyi anyanyelvű elektronikus média támogatása
febr. 15
1:33
Az emberekben hisz a Canon vezetője (SG)
Az öncélú profitszerzés kora lejárt, a jövő a fenntartható növekedést biztosító környezettudatos termékeké - mondja Moravcsik László, a Canon Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.
febr. 15
1:35
Kutatási tevékenység támogatása (Pályázatfigyelő)
2007-ben 1-2 gyógyszerkutatási - elsődlegesen a központi idegrendszeri kutatás témaköréhez kapcsolódó - munka támogatása 2 millió Ft keretösszegen belül
febr. 15
1:37
95 évre emelkedhet a szerzői jogvédelem (SG)
Az Európai Unióban 50-ről 95 évre emelkedhet a szerzői jogvédelem időszaka az előadóművészek számára.
febr. 15
1:39
Közgyűjtemény anyanyelvű állományának gyarapítása / Célpályázat (Pályázatfigyelő)
Közgyűjtemény anyanyelvű állományának gyarapítása
febr. 15
1:43
Kongresszuson való részvétel (Pályázatfigyelő)
Magyar tudományos kutatók, doktoranduszok (35 éves korig) az alapítvány célkitűzéseihez illeszkedő tudományos konferenciákon való részvételének támogatása. A határon kívüli fiatalok a gyógyszerkutatás témakörébe tartozó rangos magyar konferenciákon, valamint Magyarországon rendezett nemzetközi kongresszusokon való részvételük támogatása
febr. 15
1:47
Beltéri falfelület megformálása és/vagy szobrászi megoldású kapu / KKIP-0029/2008 (Pályázatfigyelő)
Nyilvános, egyfordulós, névaláírásos pályázat
febr. 15
1:51
Anyanyelvű vagy kétnyelvű kiadói tevékenységek támogatása / Célpályázat (Pályázatfigyelő)
Anyanyelvű vagy kétnyelvű kiadói tevékenységek támogatása
febr. 15
1:55
Anyanyelvű színházi tevékenységek támogatása / Célpályázat (Pályázatfigyelő)
Anyanyelvű színházi tevékenységek támogatása
febr. 15
1:59
Anyanyelvű kulturális és hitéleti programok támogatása / Célpályázat (Pályázatfigyelő)
Anyanyelvű kulturális és hitéleti programok támogatása
febr. 15
2:03
Anyanyelvű és népismereti gyermek- és ifjúsági táborok / Célpályázat (Pályázatfigyelő)
Anyanyelvű és népismereti gyermek- és ifjúsági táborok
febr. 15
2:07
A nemzeti és etnikai kisebbségek országos terjesztésű kisebbségi írott sajtójának 2008. évi támogatása (Pályázatfigyelő)
Pályázat a nemzeti és etnikai kisebbségek jogairól szóló törvény hatálya alá tartozó kisebbségek országos terjesztésű írott sajtójának 2008. évi közalapítványi támogatása céljából a 2008. március 1. - 2009. február 28. időszakra
febr. 15
2:24
Thomson márkák a Hamánál (SG)
A Hama a Thomson készletéből felvásárolta a fej- és fülhallgatókat, az univerzális távirányítókat és szobaantennákat, amelyeket mint kiegészítő "vendégmárkát" forgalmaz a jövőben.
febr. 15
2:28
Komoly feladatokkal néz szembe az e-egészségügy (SG)
Az új egészségügyi törvény elfogadása több szakmai, infrastrukturális kérdés megoldását veti fel.
febr. 15
3:22
És... a KIA-rejtvény... most! (Totalcar)
Hármat ütött már az óra, térjenek má' nyugovóra, de előtte gyorsan fejtsenek rejtvényt!A hivatalos, kincstári kérdés az Adidas Euro2008-labdákhoz vezető úton a következő:A Kia cee'd milyen karosszériaváltozatai kaphatók a Pappas Autónál?Kemény, kemény, tudjuk, de nem mi találtuk ki, hanem a Pappas Autó ügynöksége, ahol, mint már minden futballrajongó tudja, nemcsak Mercedes, de Kia is kapható.
febr. 15
4:45
(Letöltések) Pure trailer (PC Guru)
Gigantikus ugratók, levegőben végrehajtott kaszkadőrmutatványok és földbedöngölő grafikai megjelenítés egy off-road játékban? Ezt bizony érdemes megnézni! A Disney kiadó gondozásában érkező "extrém autóversenyzős" program ráadásul még idén debütál majd! (...)
febr. 15
4:56
Kókán nem segít a karizma (Népszava)
Legitimációs válság hivatalosan nincs, politikai (nem hivatalosan) bizonyosan lesz az SZDSZ elnökválasztási ügyéből. Az ellenzéki sajtó csaknem egy évvel a szabad demokraták vezetőcseréjét követően azt állítja, hogy Kóka János bizony csalással lett elnök. Fejüket kapkodják a magyarokhoz képest is exponenciálisan fogyó liberálisok: ez ebben a pártban nem fordulhat elő, na de kérem?!
febr. 15
4:58
Kérem a mobilokat ellenőrzésre felmutatni! (prohardver)
A barcelonai Mobile World Congress szakkiállításon mutatták be a magyar iziSHOP új termékét, a mobiltelefonos menetjegyet.
febr. 15
5:07
Orbán: a népszavazás után bármi megtörténhet (Infostart)
Más következményei lesznek a népszavazásnak, ha az emberek 40 százaléka vesz részt a voksoláson, és más, ha 60 százaléka. Más, ha az igenek fölénye elsöprő, és más, ha csak egyszerű többségben vannak - fogalmazott Orbán Viktor, a Fidesz elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Az ellenzéki pártvezető szerint nincs helye profitérdekelt biztosítóknak az egészségügyi alapellátásban. "Jobb, ha ezt a…
febr. 15
5:17
A fiús anyákra jellemzőbb a szülés utáni depresszió (Infostart)
A fiúgyermeknek életet adó kismamáknak nagyobb eséllyel lesznek depressziósak a szülés utáni hetekben, mint azok, akiknek kislányuk lett.
febr. 15
5:18
Bolgár György: Orbán jól megmondta az őszintét (Népszava)
Hová jutottunk, te jó ég? És már észre sem vesszük. Oda, hogy a nagyobbik ellenzéki párt vezetője minden év elején úgynevezett évértékelő beszédet tart, a közvélemény, benne elsősorban a média pedig úgy figyeli a szertartást, mint valami különleges súlyú ünnepi eseményt. Hogy mi van?
febr. 15
5:19
A tragédia sújtotta család újra gyermekáldás elé néz (Népszava)
Egy év felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte és két évre eltiltotta a vezetéstől Grézló Tamást tegnap a Pécsi Városi Bíróság. A férfi két gyermekét veszítette el tavaly januárban, amikor autója a mohácsi kompfeljárónál a Dunába gurult. Az ítélet ellen a védelem fellebbezett. Az eljárás szemmel láthatóan megviselt minden résztvevőt. Az ítélethoztal napján derült ki, hogy a család májusban újabb…
febr. 15
5:26
Medián: az emberek többsége úgy látja: lejáratják a népszavazás intézményét (Népszava)
Orbán Viktor ugyan azt állítja, hogy a Fidesz kormányzása idején az Országgyűlésben is elmondta: programjukkal ellentétben miért nem vezetik be a több biztosítós egészségbiztosítási rendszert, az MSZP szerint ez nem igaz. A kormánypárt úgy látja: a Fidesz elnöke becsapta a választókat, míg az ellenzéki párt szerint a szocialisták bajban vannak, ezért vádaskodnak most az ő egykori programjukkal.
febr. 15
5:28
Elképesztő prüdéria: Vénusz istennő is sok a briteknek (Infostart)
Leszedették a londoni metróállomásokról azt a Vénusz ókori istennőt szinte teljesen meztelenül ábrázoló posztert, amely Royal Academy múzeum egyik kiállítását hirdette.
febr. 15
5:32
A csalódott baloldaliaknak hízeleg Orbán (Népszava)
A baloldalról leszakadókat igyekezett megszólítani Orbán Viktor évértékelő beszédével - állítják politológusok, akik szerint a Fidesz elnöke rájött arra, hogy nem szabad konfrontálódnia, mert így nem tudja maximálni a népszavazási voksokat. Orbán célját elárulja a TV2-nek adott nyilatkozata, mely szerint márciusban nagyobb arányban mehetnek el az emberek a népszavazásra, mint korábban.
febr. 15
5:36
Fény derült a különös, föld alatti élet titkára (Infostart)
Két éven át figyelte egy brit borzcsalád föld alatti életét egy természetfilmes csapat. A kutatók korábban szinte semmit sem tudtak arról, mit csinálnak üregeikben ezek az állatok.
febr. 15
5:37
Még öt napig biztosan járnak a vonatok - azután lehet sztrájk (Népszava)
"Békebíróként" a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára próbálja mától egyezségre bírni a MÁV-ot és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetét (VDSZSZ), miután álláspontjuk öt hete tapodtat sem közeledett. Herczog László "közbelépése" miatt a szakszervezet öt nappal elhalasztotta a felfüggesztett vasutas sztrájk újraindítását, vagyis 20-áig biztosan járnak majd a vonatok. Utána…
febr. 15
5:44
Hamarosan jön a léghajtású autó - nézze meg! (Infostart)
Egy éven belül kapható a sűrített levegővel hajtott autó - ígéri a környezetkímélő gépkocsi francia fejlesztője.
febr. 15
5:49
Búcsút vettek Tom Lantostól a washingtoni kongresszusban (Híradó)
A szertartáson a magyar kormányt Somogyi Ferenc washingtoni nagykövet, Kuncze Gábor, az SZDSZ volt elnöke és Dobrev Klára képviselte
febr. 15
5:51
A Hungária Kupa programja és a magyar résztvevők (Híradó)
febr. 15
5:55
Túl van az elvonón az Oscar-díjas sztár (Infostart)
Nem kell többé beszámolnia állapotáról a bíróság előtt Mel Gibsonnak, akit 2006-ban gyorshajtás és ittas vezetés miatt tartóztattak le malibui otthona közelében. Az ausztrál színész akkor azzal okozott botrányt, hogy antiszemita megjegyzéseket tett az őt előállító rendőrre.
febr. 15
5:57
Hat év múltán az Erzsébet híd lezárása miatt kell felelnie (Népszava)
Közérdekű üzem megzavarása vádjával tegnap megkezdődött Budaházy György, a 2002-es "Erzsébet hídi csatában" ismertté vált férfi büntetőpere a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Ítélethirdetés február 19-én várható.

Keresés