2008. február 15. péntek

febr. 15
1:03
A lövöldöző meghalt - 16 embert megsebesített, közülük háromnak fejsérülése van - Videó! (MaHu)
Egy fegyveres tüzet nyitott csütörtökön egy diákokkal zsúfolt előadóteremben az Észak Illinoisi egyetem területén. A lövések következtében 16 ember megsebesült - nyilatkozta a rendőrség. Hírek szerint egyedül a fegyveres vesztette életét.
febr. 15
6:17
Harapófogóba került Magyarország (Infostart)
Vagy Brüsszellel, vagy Washingtonnal kerülnek szembe az új uniós tagállamok, amelyektől a vízummentesség fejében további utasadatokat követel az Egyesült Államok - mondta el az InfoRádióban a Bruxinfo elemzője.
febr. 15
6:39
Miért kellett meghalniuk az óceántudományt tanuló egyetemistáknak? (Infostart)
Lövöldözés volt a Chicagótól mintegy 100 kilométerre nyugatra fekvő Northern Illinois Egyetemen: hatan meghaltak, tizenhatan megsebesültek.
febr. 15
6:56
"A munkáspárti kormány a démoni fenevadhoz hasonló" (Infostart)
A démoni hétfejű fenevadhoz hasonlította Nagy-Britannia egyik püspük Gordon Brown kormányát, amiért az saját erkölcsi felfogását varrja a társadalom nyakába. Graham Dow nyilatkozatával egy új, a homoszexuálisok jogairól szóló törvény ellen tiltakozik.
febr. 15
7:39
Újabb vérengzés Amerikában (Népszava)
Legkevesebb öten meghaltak csütörtökön a Chicagótól mintegy 100 kilométerre nyugatra lévő Northern Illinois egyetemen egy lövöldözésben. A halottak között van a támadó is, aki öngyilkos lett. Az elkövető egy fiatalember volt, és az első értesülések szerint nem volt az egyetem diákja. Tettének indoka nem ismeretes. Egy előadóteremben nyitott tüzet az ott tartózkodókra. Korábban tizennyolc…
febr. 15
8:30
"Tökéletesen eszement döntés" egy plakátról (Infostart)
Bírálatok özöne zúdult a londoni metró vezetőségére azt követően, hogy kitiltotta a földalatti járatairól a londoni Királyi Szépművészeti Akadémia egyik plakátját, amelyen az idősebbik Lucas Cranach németalföldi festő egyik, a meztelen Vénuszt ábrázoló aktképe látható.
febr. 15
9:15
Ámokfutó lövöldözött egy amerikai egyetemen (HVG)
Lövöldözés történt csütörtökön a Chicagótól mintegy 100 kilométerre nyugatra fekvő Northern Illinois Egyetemen: hatan meghaltak, tizenhat a sebesültek száma.
febr. 15
9:21
Lövöldözés történt egy illinois-i egyetemen - többen meghaltak (MaHu)
Lövöldözés történt csütörtökön a Chicagótól mintegy 100 kilométerre nyugatra fekvő Northern Illinois Egyetemen: hatan meghaltak, tizenhat a sebesültek száma.
febr. 15
9:37
Ismeretlen eredetű robbanás Koszovó északi részén (HVG)
Ismeretlen eredetű robbanás történt csütörtök este az észak-koszovói Kosovska Mitrovica városában.
febr. 15
9:40
Népesedési gondok szerte Európában (Kitekintő)
Miközben az EU rohamos ütemben bővül, az uniós polgárok pedig egyre nagyobb jólétben élnek, Európát az elöregedés veszélye fenyegeti.
febr. 15
9:49
Nem maradt érintetlen pont a világtengerekben (HVG)
A bolygó több mint hetven százalékát borító tengerek és óceánok minden egyes pontján kimutatható az ember hatása.
febr. 15
9:49
Malina Hedvig Valentin napon ment férjhez (MaHu)
Férjhez ment Malina Hedvig, a Nyitrán rövidesen diplomázó csallóközi magyar egyetemista, akit - elmondása szerint - 2006 augusztusában két bőrfejű azért vert meg a nyitrai utcán, mert magyarul beszélt.
febr. 15
9:55
Gyomorvérzés miatt megoperálták Yves Leterme-et (Infostart)
Súlyos gyomorvérzés miatt megoperálták Yves Leterme kijelölt miniszterelnököt Belgiumban, és ezzel kérdésessé vált, hogy sor kerülhet-e a jövő hónap végére tervezett végleges kormányalakításra.
febr. 15
10:00
Újabb vérfürdő egy amerikai egyetemen (orientpress)
A Chicagó közelében fekvő Northern Illinois Egyetemen hat embert ölt meg és tizenhat másikat megsebesített egy ámokfutó.
febr. 15
10:17
Medvegyev ismertette választási programját (HVG)
Dmitrij Medvegyev, az egyetlen esélyes orosz elnökjelölt egyebek között a szabadság és a rend közötti harmónia megteremtését, a jogállam megvalósítását, a bíróságok függetlenségének biztosítását jelölte meg fő prioritásai között pénteken, egy krasznojarszki gazdasági fórumon mondott beszédében.
febr. 15
10:34
Szakítópróba előtt áll az Európai Unió? (Infostart)
Szakítópróba előtt áll az Európai Unió Koszovó ügyében - értékelték a helyzetet német diplomáciai források.
febr. 15
10:34
Ma kiderülhet a koszovói függetlenség dátuma (HVG)
Hashim Thaci koszovói miniszterelnök péntek délre sajtóértekezletet hívott össze, amelyen minden bizonnyal bejelenti, mikor kiáltják ki a dél-szerbiai tartomány függetlenségét.
febr. 15
10:45
Az izraeliek többsége támogatna egy gázai offenzívát (HVG)
Egy pénteken ismertetett felmérés szerint az izraeliek többsége támogatná, hogy a hadsereg nagyszabású hadműveletet indítson a Gázai övezetben az Izraelt rendszeresen rakétákkal támadó palesztin osztagok ellen.
febr. 15
11:04
Az anglikán egyház feje és az iszlám törvények (Kitekintő)
"Rendben van, én éppen úton vagyok, hogy egy burkát vegyek az anyósomnak” - amivel a konzervatív muszlim nőket tetőtől talpig beburkoló lepelre utalt.
febr. 15
11:17
Jön a 3G-s iPhone (Napi)
febr. 15
11:17
Tízezer áldozata lehet a globális felmelegedésnek 2012-ig (HVG)
A brit kormány által kiadott jelentés szerint a következő öt évben csak a szigetországban ezrek halálát okozhatják a klímaváltozás miatt jelentkező hőhullámok, a malária és a fertőzött víz.
febr. 15
11:39
Hamarosan indul a Panasonic LCD-hengere (Napi)
febr. 15
11:39
Fokozódó feszültség Prágában (Infostart)
Feszült légkörben zajlik ma Csehországban a megismételt államfőválasztás. A parlament három jelölt közül választ, a legnagyobb esélye az eddigi elnöknek, Václav Klausnak van.
febr. 15
11:48
Spielgberg visszalépett az olimpiai szervezéstől (Kitekintő)
Az ismert amerikai rendező morális leckét adott a Pekingi Olimpiai Bizottság részére - majd lemondta a részvételét a szervezésben.
febr. 15
12:05
Spielberg visszalépett az olimpiai szervezéstől (Kitekintő)
Az ismert amerikai rendező morális leckét adott a Pekingi Olimpiai Bizottság részére - majd lemondta a részvételét a szervezésben.
febr. 15
12:21
Spielberg kiszállt a pekingi olimpiából (Kitekintő)
Az ismert amerikai rendező morális leckét adott a Pekingi Olimpiai Bizottság részére - majd lemondta a részvételét a szervezésben.
febr. 15
12:34
Lemondott hivataláról a posta adócsalással vádolt elnöke Németországban (Infostart)
Lemondott hivataláról Klaus Zumwinkel, a német posta adócsalással vádolt elnöke - jelentette be a pénzügyminiszter szóvivője.
febr. 15
12:36
Különleges szabályozás a függetlenség kikiáltásához Koszovóban (Infostart)
A koszovói parlament olyan eljárási szabályt fogadott el, amely lehetővé teszi a függetlenség kikiáltásához kapcsolódó törvények jóváhagyását 24 órán belül.
febr. 15
12:39
Újabb durva veszteséghullám jöhet (Napi)
febr. 15
12:39
Kína 10 millió nőt ajánlott fel Amerikának (HVG)
Kissinger és Mao Ce-tung 1973-ban Pekingben folytatott kereskedelmi tárgyalásain Mao közölte: túl sok a nő Kínában, azok túl sok gyereket szülnek. Először többtízezer nő exportját ajánlotta fel, majd ajánlatát 10 millióra növelte.
febr. 15
12:55
Bush ott lesz az olimpián, Spielberg nem (HVG)
George Bush amerikai elnök ellátogat majd a pekingi olimpiára, vagyis nem követi Steven Spielberg példáját, nem használja fel a játékokat Kína szudáni politikája elleni tiltakozásra.
febr. 15
13:34
Terrorfenyegetés miatt álltak le a BAE elleni korrupciós vizsgálatok? (HVG)
A szaúd-arábiai titkosszolgálat vezetőjének nyílt fenyegetőzésére állította le London 2006 végén a brit BAE Systems hadiipari csoport korrupciógyanús szaúdi ügyleteinek vizsgálatát - írta bírósági dokumentumokra hivatkozva a pénteki The Guardian.
febr. 15
13:39
Mozgás közben tölti a mobilt az aranyszálas póló (HVG)
Mozgásból generál elektromos energiát egy új amerikai nanotechnológiai fejlesztés. Az úgynevezett nanogenerátorok ruhába varrva képesek lennének árammal ellátni telefonokat, mp3-lejátszókat és egyéb hordozható készülékeket - írja a Nature.
febr. 15
14:05
Lángba borulhat a Közel-Kelet? (Kitekintő)
A Hezbollah kedden meggyilkolt katonai parancsnokának temetésén Haszan Naszrallah, a szervezet vezetője izraeli célpontok külföldi megtámadásával fenyegetőzött.
febr. 15
14:23
Még több kitoloncolást akarnak Franciaországban (HVG)
A francia kormányfő azt szeretné, ha Franciaország idén 26 ezer illegális bevándorlót toloncolna ki - erről a Le Figaro Magazine című hetilap szombati számában megjelenő interjúban beszél Francois Fillon.
febr. 15
14:34
Éveken belül valóság a nukleáris fúzió (HVG)
Pár éven belül kikerülnek a laboratóriumokból a nukleáris fúzión alapuló megoldások, nyilatkozta nemrégi interjújában Wal van Lierop befektető, a Chrysalix Energy Venture Capitalist vezérigazgatója. Várakozásai szerint az energiacégek öt éven belül elkezdenek fúziós telepek építésében gondolkodni.
febr. 15
14:35
Gyorshír! Vasárnap kiáltják ki Koszovó függetlenségét! (Népszava)
A belgrádi B-92-es rádió szerint vasárnap 17 órakor kiáltják ki Koszovó függetlenségét.
febr. 15
14:36
Földrengés rázta meg Dél-Libanont, tízen megsérültek (HVG)
Viszonylag erős - a Richter-skálán 5-ös - földrengés rázta meg péntek dél körül Dél-Libanont, ahol tíz ember könnyebben megsérült. A földmozgást a Gázai-övezetben is érezni lehetett.
febr. 15
14:39
Válságterv helyett egyszerűen lőnek (Infostart)
Az amerikai védelmi minisztérium azt tervezi, hogy lelövi a nemsokára magától a Földre zuhanó kémműholdat, amely toxikus fűtőanyagot is tartalmaz. Korábban arról volt szó, hogy válságterveket dolgoznak ki, ha az atmoszférába belépő tárgy egy része nem égne el és darabjai az amerikai kontinensre hullanának.
febr. 15
14:44
B-92: vasárnap délután 5-kor kiáltják ki Koszovó függetlenségét (HVG)
A belgrádi B-92-es rádió szerint vasárnap 17 órakor kiáltják ki Koszovó függetlenségét.
febr. 15
15:06
Vasárnap délután kikiáltják Koszovó függetlenségét? (Infostart)
A koszovói miniszterelnök szóvivője az ANSA olasz hírügynökségnek megerősítette: vasárnap 17 órakor kiáltják ki Koszovó függetlenségét. Hasonlóan értesült a belgrádi B-92 rádió is.
febr. 15
15:17
Már szalonképes a szlovák kormánypárt? (Kitekintő)
Visszavették soraikba csütörtökön az európai szocialisták az 'Irány - Szociáldemokrácia Pártját' (SMER-SD).
febr. 15
15:24
Dánoknak nem ajánlott Pakisztán (Népszava)
A koppenhágai külügyminisztérium azt ajánlotta a dánoknak pénteken, hogy ha lehet, ne utazzanak Pakisztánba, ahol ismét felcsapott a tiltakozás egy Mohamed prófétát ábrázoló karikatúra dániai újraközlése miatt.
febr. 15
15:51
Ismét Václac Klaus a cseh köztársasági elnök (Infostart)
A harmadik forduló sikeres volt, így újabb öt évig az eddigi köztársasági elnök, Václav Klaus marad a cseh államfő. Az első két fordulóban a két jelölt közül egyik sem kapta meg a győzelemhez szükséges szavazatszámot a parlamentben.
febr. 15
16:09
Az első fordulóban nem dőlt el, ki lesz a cseh elnök (Népszava)
Sikertelen volt péntek délután a megismételt cseh államfőválasztás első fordulója.
febr. 15
16:15
Sok német közszereplő csal az adóval (Népszava)
A német nyomozóhatóságok "nagyon sok" olyan adócsalás ügyében vizsgálódnak, amely az ország "kulcsfontosságú személyiségeit" érinti - közölte pénteken a berlini pénzügyminisztérium.
febr. 15
16:26
Független bizottság vizsgálja a kenyai választásokat (Népszava)
Kenyában megállapodtak a viszálykodó politikai pártok, hogy független bizottságot állítanak fel az elnökválasztás felülvizsgálata céljából - jelentette be pénteken a közvetítéssel megbízott Kofi Annan volt ENSZ-főtitkár.
febr. 15
16:38
Bush sürgeti az anti-terrorista törvényt (Népszava)
George Bush amerikai elnök szerint növekszik az Egyesült Államok elleni terrortámadás veszélye, mert a washingtoni kongresszus halogatja a terrorizmus elleni küzdelmet szolgáló törvény hatályának meghosszabbítását.
febr. 15
16:53
Magyarország a horvátok NATO-csatlakozása mellett (Infostart)
Magyarország támogatja, hogy a NATO az áprilisi bukaresti csúcstalálkozón meghívja a csatlakozásra Horvátországot - közölte zágrábi tárgyalásait követően a magyar honvédelmi miniszter.
febr. 15
17:10
Medvegyev liberális programot hirdetett meg, de mi lesz belőle? (Infostart)
A szabadság, magántulajdon és a független bíróságok lennének elnöksége fő oszlopai - mondta Dmitrij Medvegyev, Oroszország minden valószínűség szerint következő elnöke. A kijelentések azért is meglepőek, mert Medvegyevet az ellenfelei által tekintélyelvűséggel vádolt Vlagyimir Putyin gyakorlatilag utódjául jelölte ki. Medvegyev hozzá képest békülékenyebb hangnemben beszél például az Egyesült…

Keresés