2008. február 29. péntek

febr. 29
5:38
Semmit nem tudunk "legrettegettebb ellenségünkről" (Infostart)
Hamis a nyugati társadalmakban az iszlámról kialakult kép, a muszlimok döntő többsége ugyanis a demokrácia és a szabadságjogok híve - derült ki a Gallup nagyszabású felméréséből, amelyet hat éven keresztül, három kontinensen készítettek.
febr. 29
6:28
Megszűnhet az egykepolitika Kínában (Infostart)
A kínai vezetés felülvizsgálja az ország családtervezési rendszerét, mert az károsan hat a gazdaságra, és demográfiai időzített bombaként működik - jelentette ki a kínai kormány egyik tagja.
febr. 29
6:33
"Obama győzelme meghosszabbítaná a faji megosztottságot" (Infostart)
Nagy-Britannia egyik legbefolyásosabb színes bőrű közéleti szereplője szerint a demokraták elnökjelöltségéért kampányoló Barack Obama cinikusan kihasználja az Egyesült Államokban ma is létező faji megosztottságot, győzelme pedig nem megszüntetné, hanem meghosszabbítaná annak létezését.
febr. 29
8:17
Harry herceg drámai vallomása: "vonzom a lövedékeket" - videó, képek (Infostart)
Akár rövid időn belül átvezényelhetik az Afganisztánban harcoló Harry herceget, miután kiderült, hogy a brit trónutódlási sorban harmadik királyi fenség az ázsiai országban a frontvonalban teljesít szolgálatot. A brit hadsereg vezérkara attól tart, hogy Károly walesi herceg és a néhai Diana hercegnő fia vonzó célpont lehet az ellenséges táliboknak.
febr. 29
8:55
Mihez kezd majd Medvegyev elnökként? (Kitekintő)
Mit tud a befutó-esélyes orosz elnökjelöltről? Mit tervez Dimitrij Medvegyev? Követi a főnök utasításait vagy önálló elképzelései vannak? Kitekintő összefoglaló.
febr. 29
8:58
Rossz évet zárt a legnagyobb viszontbiztosító (Napi)
febr. 29
9:06
Kivégzik Vegyi Alit (Infostart)
Az iraki elnöki tanács pénteken jóváhagyta Ali Haszán Madzsid, közismert nevén "Vegyi Ali" kivégzését az iraki kurdok ellen az 1980-as években végrehajtott népirtás kitervelése miatt.
febr. 29
10:06
Jönnek az ősszlovákok (Kitekintő)
Minden jel arra mutat, hogy a szlovák történelem tankönyveket a kormány szája íze szerint írják át. A Nagymorva Birodalom lakóit ezentúl nem szlávoknak hívják majd, hanem – Robert Fico kormányfő elképzelését követve – ősszlovákoknak.
febr. 29
10:51
Timosenko kórházba került (Kitekintő)
Ukrajna miniszterelnöke, Julia Timosenko kórházba került – közölte az első miniszterelnök-helyettes, Alekszandr Turcsinov.
febr. 29
11:05
"Nem báb, miniszterelnök vagyok" (Infostart)
A thaiföldi miniszterelnök szerint szó sincs arról, hogy az országba minap hazatért, két éve megbuktatott Thakszin Sinavatra irányítaná a háttérből. Szamak Szundaravedzs hangsúlyozta: ő nem egy báb, hanem kormányfő. Thakszin Sinavatra az utóbbi napokban többször hangoztatta, hogy nem kíván részt venni a politikai életben, de több elemző meg van győződve az ellenkezőjéről.
febr. 29
11:22
Kiléptek a kötelékből a koszovói szerb rendőrök (Infostart)
A koszovói szerb rendőrök megtagadták az engedelmességet és kiléptek a koszovói többnemzetiségű rendőrség kötelékéből. A koszovói nemzetközi igazgatás illetékese eközben cáfolta, hogy a szerb többségű falvakban külön szerb rendőrségek alakulnak.
febr. 29
11:40
Magyarellenes tüntetés készül Nagypatakon (Kitekintő)
Erős nemzeti érzelmű románok a nagypataki magyaroktatás felszámolása érdekében szervezkednek, kővel dobálnak és vasárnap már gyülekeznek.
febr. 29
11:50
Ellentmondó értesülések a törökök iraki jelenlétéről (Infostart)
Török sajtóértesülések szerint a török hadsereg csütörtök éjjel befejezte a kurd lázadók elleni észak-iraki hadműveletet; ugyanakkor egy katonai forrás cáfolta az NTV hírtelevízió értesülését.
febr. 29
12:12
Nevelőintézeti iszonyat: egy szemtanú vallomásai - csak felnőtteknek! (Infostart)
A nagy-britanniai Jersey szigetén egy volt nevelőintézetnél szombaton előkerült egy valószínűleg megerőszakolt, majd legyilkolt gyermek koponyacsontja. Miközben az ügyben egyre nagyobb erőkkel nyomoz a rendőrség, a SkyNews brit hírtelevízió talált egy szemtanút, aki az intézményben nőtt fel. A következő összeállítást csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk.
febr. 29
12:24
Kormányválság a sógoroknál: "Piroslámpás affér" és visszaélések (Kitekintő)
Könnyen lehet, hogy még a futball Európa-bajnokság előtt piros lapot kap a bécsi koalíció. A napokban ugyanis számos visszaélésre derült fény a belügyminisztérium háza táján.
febr. 29
12:40
Átvezénylik Harry herceget Afganisztánból (Infostart)
A brit hadsereg vezetése úgy döntött, átvezénylik Harry herceget Afganisztánból, miután több mint két hónapig titokban tartott jelenléte kiszivárgott.
febr. 29
12:46
Egymilliárd dollárért vesznek Ladát a franciák (Napi)
febr. 29
12:57
Pártbüntetés járhat a Kossuth utca miatt (Infostart)
Romániában megbüntetheti a szociáldemokrata párt azokat a kolozsvári önkormányzati képviselőit, akik a városi tanácsülésen megszavazták, hogy Kolozsváron utcát nevezzenek el Kossuth Lajosról.
febr. 29
13:30
Feldarabolja magát az E.On (Napi)
febr. 29
13:36
Pokoli utazás a halálvonaton (Infostart)
Négy ember meghalt, amikor kigyulladt egy bulgáriai személyvonaton - közölte a szófiai közlekedési minisztérium. Az áldozatok egy éjszakai vonat két hálókocsijában utaztak.
febr. 29
13:41
Ömlik a gyémánt Kínába, Indiába (Napi)
febr. 29
14:11
A szlovák-magyar európai területi együttműködésről Losoncon (Kitekintő)
Az MKP, a Kisebbségekért – Pro Minoriatate Alapítvány és a Polgári Magyarországért Alapítvány szervezésében nagy érdeklődéssel nyitották meg Losoncon a Jövő hídjai c. kétnyelvű konferenciát.
febr. 29
15:07
Obama szupersztár (Kitekintő)
Barack Obama sikerének az összetevői: JFK, az amerikai álom és egy kis méz.
febr. 29
16:06
Több mint negyedével növelte profitját az AXA (Napi)
febr. 29
16:17
Raul Castro kinevezése után emberi jogi egyezményeket fogadott el Kuba (Infostart)
Néhány nappal Raul Castro államfői kinevezése után Kuba aláírta az ENSZ Egyetemes Emberi Jogi nyilatkozatának két egyezményét. Ezek értelmében vállalja a szólás- és gyülekezési, valamint az utazási szabadság tiszteletben tartását. A Floridában élő kubai emigráció közölte: Castro azzal bizonyíthatja elkötelezettségét, hogy szabadon engedi a politikai foglyokat.
febr. 29
16:35
A muzulmánok többsége csodálja a Nyugat eredményeit (Infostart)
Az iszlámhívők 93 százaléka nem vall szélsőséges eszméket, és nem gyűlöli az Egyesült Államokat - derül ki a Gallup Intézet hatéves adatgyűjtés után megjelent, negyven országra kiterjedő felméréséből. A Magyar Külügyi Intézet kutatója szerint a nyugati világ elsősorban a média torz híradásai alapján ítéli meg a muzulmánokat, akik viszont többségükben ugyanúgy fogyasztói társadalomban szeretnének…
febr. 29
19:52
Megmondjuk, ki lesz az amerikai elnök. Szerintünk... (168 Óra Online)
Barack Obama, Hillary Clinton, vagy John McCain lesz a befutó az őszi elnökválasztáson? Szakértőink elárulják. [Dátum: 2008. 02. 29. 18:30]
febr. 29
20:08
"Tényleg nem kapott egyenlő műsoridőt minden jelölt" (Infostart)
Az Orosz Választási Bizottság vezetője elismerte, hogy a média nem biztosított egyenlő hozzáférést a hétvégi elnökválasztás jelöltjeinek. Vlagyimir Csurov ennek ellenére úgy vélte, hogy a tudósítások pártatlanok voltak. Közben Vlagyimir Putyin leköszönő elnök arra sürgette honfitársait, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt a voksoláson.
febr. 29
21:05
Autógyártó nagyhatalom lesz Szlovákia (Infostart)
Szlovákia rövidesen autógyártó nagyhatalom lesz. A gyártás dinamikusan fejlődik, a külföldi gyárak 2010-től termelnek majd teljes kapacitással.
febr. 29
21:38
Kilép-e valaha az új orosz elnök a régi árnyékából? (Infostart)
A március 2-i oroszországi elnökválasztás előtt vajmi kevés jel utal arra, hogy új államfő veszi át a világ legnagyobb országának vezetését - egy minapi értekezleten is Vlagyimir Putyin állt a középpontban, míg valószínű utódja, Dmitrij Medvegyev visszafogottan szerepelt.
febr. 29
21:50
Újabb elbocsátásokat terveznek (Infostart)
Nehéz időket él át a német Telekom, tavaly a nagyszabású reformintézkedések ellenére is tovább zuhant a konszern nyeresége. A cég elnöke mégis bízik a versenyképesség helyreállításában.

Keresés