2008. február 29. péntek

febr. 29
5:21
Forradalmian új gyógyszer segít megakadályozni a mellrák kifejlődését (Infostart)
Olyan gyógyszert dolgoztak ki brit kutatók, amelynek segítségével több ezer fiatal nőt meg lehet védeni a mellráktól. Azoknál, akiknek a családjában gyakran előfordul a betegség, a gyógyszer a kutatók szerint valóságos "vakcinaként" működik majd, és megakadályozza a kór kialakulását.
febr. 29
6:53
Áttörés a szárazságtűrő növények megteremtése felé (Infostart)
Finn és amerikai tudósok arról számoltak be, hogy megtalálták azt a növényi gént, amely a szabályozza az élőlény által elnyelt szén-dioxid és a kibocsátott vízgőz mennyiségét. A felfedezés segíthet szárazságtűrő növények létrehozásában, és az éghajlatváltozás hatásának mérséklésében.
febr. 29
7:36
Kékre festették, majd megölték áldozataikat (Infostart)
A maják esőistennek felajánlott emberáldozatai haláluk előtt a szó szoros értelmében megkékültek, ugyanis kék festékkel ékesítették őket, mielőtt belökték volna a víznyelőbe.
febr. 29
8:08
Ismerje meg a tíz legtitokzatosabb betegséget (Infostart)
Rengeteg olyan betegség van, amelyet az orvosok egyetlen gyógyszer felírásával kúrálni tudnak. Sokat tudunk a betegségekről, de még többet nem. Vannak például olyan kórok, amelyekkel változatlanul nem tudnak mit kezdeni az orvosok. Közülük a tíz legtitokzatosabbat szedte össze a LiveScience.
febr. 29
8:13
Meglepõen sok csillag keletkezik a Triangulum-galaxisban (csillagászat.hu)
A NASA Swift ûrtávcsöve ultraibolya tartományban végzett mérésekkel feltérképezte a szûk 3 millió fényévre található Triangulum-galaxis csillagkeletkezési régióit.
febr. 29
9:46
A maják megkékült áldozatai (MaHu)
A maják esőistennek felajánlott emberáldozatai haláluk előtt a szó szoros értelmében megkékültek, ugyanis kék festékkel ékesítették őket, mielőtt belökték volna a víznyelőbe.
febr. 29
11:51
Nõ az elektronikus közbeszerzés aránya (transindex.ro)
A kormány döntése szerint idéntõl minden romániai, ...
febr. 29
12:18
Két új Cybershot fényképezõgépet dob piacra a Sony (transindex.ro)
[*[image tkod="24933" align="right"]*]Áprilisban k ...
febr. 29
13:38
Már idén kiosztják a WiMax licenceket (transindex.ro)
Hat hónapon belül felszabadítja az #i#Országos Rád ...
febr. 29
13:44
Õsszel várható a Romtelecom tõzsdei bevezetése (transindex.ro)
A Távközlési és Informatikai Minisztérium még az i ...
febr. 29
14:15
Minden második ember városlakó lesz 2050-ben! (MaHu)
Az év végén már minden második ember városban lakik majd, a század közepére pedig az emberiség hetven százaléka lesz városi az ENSZ legutóbbi előrejelzése alapján.
febr. 29
14:26
Ahol még a fű sem nő - Mongóliában kézzelfogható a klímaváltozás! (MaHu)
Mongólia az első olyan ország, ahol a WWF átfogó tanulmányokat készített az éghajlatváltozás hatásairól, mivel a negatív következmények itt kézzelfoghatók - Az elmúlt hatvan évben az ország évi átlagos középhőmérséklete 1,9 C fokkal nőtt.
febr. 29
16:06
Egyre jobb helyzetben a debreceni tudományos pályázat (Infostart)
Magyarország egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy ne Svédországban vagy Spanyolországban, hanem Debrecenben épülhessen meg az Európai Unió tudományos óriásberuházása, az Európai Neutronkutató Központ - jelentette ki az InfoRádióban a Magyar Tudományos Akadémia Szilárdtestfizikai és Optikai Kutatóintézetének osztályvezetője.
febr. 29
18:18
Gyorsan terjedő világjárványt okozó vírus alakulhat ki a sertésekben (Infostart)
Szakmailag indokolhatatlan, hogy a kormány titkosította, mekkora a magyar készlet a világjárványban bevethető antivirális szerekből - mondta az InfoRádiónak a Nemzeti Pandémiás Bizottság vezetője.

Keresés