2008. február 29. péntek

febr. 29
5:21
Forradalmian új gyógyszer segít megakadályozni a mellrák kifejlődését (Infostart)
Olyan gyógyszert dolgoztak ki brit kutatók, amelynek segítségével több ezer fiatal nőt meg lehet védeni a mellráktól. Azoknál, akiknek a családjában gyakran előfordul a betegség, a gyógyszer a kutatók szerint valóságos "vakcinaként" működik majd, és megakadályozza a kór kialakulását.
febr. 29
6:53
Áttörés a szárazságtűrő növények megteremtése felé (Infostart)
Finn és amerikai tudósok arról számoltak be, hogy megtalálták azt a növényi gént, amely a szabályozza az élőlény által elnyelt szén-dioxid és a kibocsátott vízgőz mennyiségét. A felfedezés segíthet szárazságtűrő növények létrehozásában, és az éghajlatváltozás hatásának mérséklésében.
febr. 29
7:36
Kékre festették, majd megölték áldozataikat (Infostart)
A maják esőistennek felajánlott emberáldozatai haláluk előtt a szó szoros értelmében megkékültek, ugyanis kék festékkel ékesítették őket, mielőtt belökték volna a víznyelőbe.
febr. 29
8:08
Ismerje meg a tíz legtitokzatosabb betegséget (Infostart)
Rengeteg olyan betegség van, amelyet az orvosok egyetlen gyógyszer felírásával kúrálni tudnak. Sokat tudunk a betegségekről, de még többet nem. Vannak például olyan kórok, amelyekkel változatlanul nem tudnak mit kezdeni az orvosok. Közülük a tíz legtitokzatosabbat szedte össze a LiveScience.
febr. 29
16:06
Egyre jobb helyzetben a debreceni tudományos pályázat (Infostart)
Magyarország egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy ne Svédországban vagy Spanyolországban, hanem Debrecenben épülhessen meg az Európai Unió tudományos óriásberuházása, az Európai Neutronkutató Központ - jelentette ki az InfoRádióban a Magyar Tudományos Akadémia Szilárdtestfizikai és Optikai Kutatóintézetének osztályvezetője.
febr. 29
18:18
Gyorsan terjedő világjárványt okozó vírus alakulhat ki a sertésekben (Infostart)
Szakmailag indokolhatatlan, hogy a kormány titkosította, mekkora a magyar készlet a világjárványban bevethető antivirális szerekből - mondta az InfoRádiónak a Nemzeti Pandémiás Bizottság vezetője.

Keresés