2008. február 12. kedd

febr. 12
8:17
A Napnál is fényesebb csillagra bukkantak (Infostart)
A Napnál százezerszer fényesebb csillagot fedeztek fel kanadai kutatók. A csillag, amely néhány millió évvel idősebb Napunknál, és lényegesen forróbb - felületén a hőmérséklet eléri a 45 ezer Celsius fokot -, a Tejútrendszer mellett egy óriási csillagködöt "világít be".
febr. 12
9:52
Gyilkos baktérium szaporodik a csirkékben (Infostart)
Halált is okozhat az a kórokozó, amely egyre jobban elszaporodik a mesterséges körülmények között nevelt csirkék között - derül ki a brit élelmiszeripari szabványhivatal (FSA) számára készült kutatásból.
febr. 12
11:11
Éles tű a szembe: már az ókorban is műtötték a hályogot (Infostart)
Sok területen élen jártak az ókori rómaiak, azt azonban eddig nem tudtuk, hogy már hályogot eltávolító műtéteket is végeztek.
febr. 12
13:05
Elhunyt ifj. Kodolányi János (Infostart)
Életének 86. évében elhunyt ifj. Kodolányi János néprajzkutató, a Néprajzi Múzeum nyugalmazott főigazgató-helyettese - tudatta az intézmény.
febr. 12
19:34
Jó hír a lustáknak: itt az öntisztuló zokni! (Infostart)
A kutatók egy igazán jó hírrel szolgálnak azoknak, akik utálnak zoknit mosni: a nanotechnológia segítségével kifejlesztették az öntisztuló pamutot és selymet.
febr. 12
21:33
Hihetetlen leletet találtak: "kitalálni se lehetne meglepőbbet" (Infostart)
Kínából előkerült egy apró, görbeujjú, fogatlan repülő dinoszaurusz kövülete. A repülő életmódot folytató ősi gerincesek kövületei igen ritkák, a lelet pedig annyira kicsi, hogy kezdetben fiókának hitték a kutatók.

Keresés